|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
22.12.2005 20:49:16   
Marogica
Kepa, drži se user posted image . Ko ti bo hudo, se spomni, da boš čez dan, dva zopet celo noč spala in se zbudila spočita. Pa tudi otroček bo spočit, saj bo naspan.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
23.12.2005 19:08:23   
kepa*
No, če katero zanima, pri nas ravno potekajo borbe. user posted image
Gašperja sem sinoči prestavila v njegovo posteljico, ne pa še v njegovo sobo, ker se mi zdi, da bi vse skupaj bilo pa le prehudo. Na to bomo še mal počakali, najprej naj se navadi svoje posteljice in tega, da ne bom po 100x na večer laufala k njemu.
Včeraj je bil na smrt utrujen, zato ni prehudo jokal, danes pa, zgleda, bo huje. Je bil že ful zaspan, pa sem ga dala že spat. Zdaj se pa ravno ful joče. Sem že bila parkrat pri njem, a je potem še huje.
Najbolj grozno je, da sva nocoj sama doma.user posted image

Upam, da bom zdržala.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
23.12.2005 20:05:36   
SanjaS
No, meni se pa zdi situacija malce drugačna: če te prav razumem si v bistvu izčrpana zato, ker bi rada še druge stvari postorila, v času ko otrok spi?
1.
No, če je tako, je zadnji čas, da spoznaš, da otroka imaš in da zahteva posebno pozornost tudi takrat, ko jo ON rabi in ne takrat, ko se tebi zazdi, da bi bil čas za pospravljanje.
2.
Pred časom sem slišala neke raziskave o boljšem psihičnem zdravju otrok, ki v zgodnjih letih spijo s starši.. Ne vem ali dejansko je kaj na tem, a mislim ( po lastnih izkušnjah) da je kar res. 
3.
Svetovala bi ti, da se nehaš sekirat, ker pač nekatere stvari niso narejene in da skušaš  najti kompromis ( malce premakneš otrokov čas za počitek), ker mislim, da boš na koncu izčrpana, otrok bo mogoče dal mir, takrat ko ti hočeš, a se lahko zgodi, da np.r. po kakšnem letu začne kazat kakšne druge neugodne navade a la grizljanje nohtov, malodušnost, občutljivost ali kaj podobnega in potem se boš spraševala od kod se je pa tole vzelo...tega ga pa res nismo učili.. žal se takrat ne boš spomnila, da bi mogoče bolje, če bi ga pustila kakšen mesec spati v vajini postelji.. in če bi skušala počivati takrat, ko počiva otrok..


Upam da ti tole moje razmišljanje ne deluje kot pametovanje preveč pokroviteljsko,a nekako se vidim v tvojih dosedanjih izkušnjah, ker sem šla skozi podoben dril pred kakšnimi 8 leti in zadeva bi se skoraj ponovila pred 6-imi, če ne bi spremenila načina razmišljanja o življenjskih prioritetah...
Lep pozdrav,
S.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
23.12.2005 20:15:41   
kepa*
Sanja, hvala za tvoje raznišljanje, a po resnici povedano, nimam slabe vesti. Moj otrok dobi od mene vso možno pozornost čez dan, hodim tudi spat z njim, ogromno se ljubkujeva, igrava, pogovarjava... Kot sem že omenila, mi to, da je spal poleg mene, ni predstavljalo nobene težave. Nasprotno, bilo mi je celo všeč, ko sva se stisnila. Problem pa je nastal, ko je zahteval vedno več..vedno več pozornosti. Šla sva spat okoli sedmih, osmih, ker je tarat že zelo zaspan, potem pa se je neprestano prebujal, če sem se le odmaknila od njega. In to me je morilo. Bila sem njegova sužnja. Pa ne zdaj mislit, da mi je to odveč, ker hočem delat druge stvari. Ne, ampak ker me je izčrpavalo. Mislim, da otroku s tem, ko ga navajam na nek red, ne škodujem. Metoda, ki sem jo izbrala, mi sicer ni najbolj o godu, a nič drugega ne zaleže.
Dvomim, da bo zaradi tega, ker mora spati v svoji posteljici, postal malodušen in si grizel nohte. Meni se zdi to že pretiravanje. Če pa bi ga zapostavljala in kako drugače odrivala, pa bi to bilo verjetno. Še vedno sem prepričana, da nise slaba mama.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
23.12.2005 21:47:22   
bini
kepa držim pesti da vam uspe....
tudi mi preživljamo podobno, le da je naša mala nekaj bolna že cel mesec in se še ne moreva odločiti za tole metodo.. takoj ko neha kašljat pa jo sigurno čaka takale bitka... v 18m je vedno po vseh prijaznih metodah uspela samo ta z jokom... le da sedaj zraven vpije 'mami' in se meni srce trga - ampak po današnji noči, ko se je zbudila n-krat imam že več volje oz. moči, da tole kmalu izpeljemo do konca tud mi... bo pa težko - meni, možu pa manj....
poročaj in srečno  user posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
24.12.2005 9:08:06   
Anonimen
Jaz sem to delala z vsemi mojimi tremi otroci.
Vedno in vsakič sem morala z njimi v posteljo,da so zaspali,pa čakat in čakat,
da zaspijo.Jokat jih nisem pustila,že zaradi situacije,kje smo živeli.
Zakaj bi morala vsa bližnja in daljna okolica poslušat histerični jok otroka?
Zakaj bi poslušala mojega otroka,ki se kar duši v joku?
Sem žrtvovala svoj čas,marsikkdaj od utrujenosti zaspala še jaz.
Pa so zrasli,trajalo je tri leta za vsakega.
Sem preživela in otroci so začeli normalno spat.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
30.12.2005 23:29:29   
piščanc
jaz sem pa tok proti sistemu jokanja, da je groza. pač dojenčki nas potrebujejo, zato smo na svetu. če mu pokažeš več ljubezni in potrpljenja kot si jo želi, bo laže sam zaspal. zakaj pa misliš, da joče. jočemo, ko se počutimo osamljeni, žalostni, in pri otrocih je to še potencirano. on z vsem svojim telesom občuti grozo, grozo da je sam.

najdi drugačen način uspavanja, če ga boš v tej starosti puščala samega v posteljici, te bo tole spremljalo do 4 leta ali še dlje. enkart samkrat bo začutil, da se v posteljici ne počuti dobro, ker ga ti zapustiš in to si bo zapomnil do konca, saj najbrž si je že.

moja dva oba zaspita vsak v svoji postelji, včasih v 10 min včasih v eni uri, včasih se crkljamo, včasih jezimo, ampak nikoli jih ne odrivam stran od sebe in ne poskušam imeti idealnih otrok. so samo moji. pa nisem zagovornik spanja vseh v zakonski postelji, meni ne odgovarja. samo uspavanje mora biti nežno in potrpežljivo.
tvoj je približno en mesec starejši od mojega žigca, pa si tudi slučajno ne predstavljam, da bi ga skušala zdaj naučiti, da sam zaspi. moja naloga je, da ga uspavam in to do takrat, dokler ne bo toliko star, da bova skupaj zapela uspavanko. 

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
30.12.2005 23:34:19   
Anonimen
Ja, kepa, pa da si ne drzneš slučajno dihat zraven! Lepo ubogaj malega ubožčka!user posted image
Ej, hecno, punce, ko ne veste, česa vsega so zmožni eni mali vražički. Jaz vem. Uf, kako dobro.user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
31.12.2005 0:12:09   
Joe
Naj se zdere, kaj pa. Če ne bo hotel spati sam, mu predlagaj, naj gre pogledat na balkon, kako je kaj tam. Stavim, da bo potlej srečen v svoji posteljici!

OK, malo se pačim. Mislim pa smiselno enako: ne popustita, sploh ker vesta, da gre za izsiljevanje. Tu sta dolžna vztrajati.


_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
31.12.2005 23:56:51   
kepa*
Eh, piščanc, tud jaz sem načeloma proti joku. Sem preštudirala vse možno, Pantleyevo do potankosti, a kaj sem dobila v zameno? Resnično izsiljevanje. No, moj mišek zdaj že pridno spi v svoji sobi (če si slučajno brala post o mojem poročilu), presenetljivo, se ni skoraj nič jokal, torej mu ni bilo hudega. Bi prej rekla, da tudi njemu ful paše, da ima zvečer in ponoči mir. in jaz to ugotovim šele zdaj? 
Kakor koli, ne strinjam pa se s tabo, da bi malo joka otroku puščalo posledice. Kaj to pomeni, da mu ne smemo postaviti nobenih mej? Jaz mislim, da v razumnih mejah to nikakor ne škodi.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
1.1.2006 9:53:50   
daddy
res je, kepa. moj medklic tvojemu postu bi bil samo ta, da upoštevaj tudi različnost otrok. pri vseh namreč metoda joka ne bo vžgala. pri nas pri treh je, pri dveh pa absolutno ne. fino je pa res, da je pri tvojemu delovalo, oba bota torej bolj naspana user posted image

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Prosim, svetujte, nama se bo zmešalo..
18.1.2006 10:27:54   
kalbo
Dolžni smo biti zraven otroka, dolžni smo jim nuditi varnost in toplino, poleg tega smo jim pa dolžni postaviti meje, jih vzgojiti v poštene in odgovorne ljudi. Eno je izsiljevanje, drugo pa potreba po bližini. Kam pa pridemo, ča nam bodo otroci zrasli čez glavo. Sicer zagovarjam demokratično ureditev odnosa med starši in otroki, ampak vse ima pa svoje meje.
Kepa ti sama najbolje veš, kaj ti je storiti, oziroma si že . Razne mame, tašče in ostali sorodniki pa naj nimajo vpliva na tvojo materinsko presojo. Že s tem, da si preštudirala vse živo si pokazala predanost in ljubezen do otroka, tako da ne poslušaj raznih neumnosti o tem, kako si kruta, ker hočeš otroka dat spat v svojo posteljo. 

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?