|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrsta pri postopku IVF
14.1.2006 22:46:40   
Elysabeth
Pozdravljene!

Prvič pišem na ta forum...sicer pa že kar dobro leto iščem nekakšno uteho in odgovore na teh straneh. Imam pa eno vprašanje. Lani oktobra sem dobila pozitiven odgovor iz konzilija, da se lahko naročim za začetek postopka januarja 2006. In...kličem v četrtek (na prvi dan menstruacije) pa mi povejo, da me v tem ciklusu ne morejo naročiti in da naj pokličem na prvi dan naslednje menstruacije in da me bodo potem naročili čez 22 dni! Se je mogoče to še kateri zgodilo In kaj praktično bo pomenil ta datum (predvidoma naj bi bil to 2. marec) zame? Začetek česa?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrsta pri postopku IVF
15.1.2006 9:08:04   
emaa
Začela boš jemati hormone, kar pomeni da imaš dolgi postopek. Sicer te na predavanjih opozorijo na možnost, da ko pokličeš, da prideš na vrsto šele pri naslednji M, na našo žalost to pač toliko časa traja. Jaz moram  klicati v marcu pa realistično pričakujem, da bom s hormoni začela aprila.
Če želiš več zvedeti je pa informativno predavanje na GK v ponedeljek 6.2. ob 13ih, pa bodo vse povedali, pa še priložnost imaš na koncu kaj vprašati.

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrsta pri postopku IVF
16.1.2006 7:28:35   
anadejka
Ja Elysabeth tut men se je tako zgodilo.S konzilija sem dobila pošto naj pokličem 1.dan M v novembru,pa so me ravno tako odslovili,da naj pokličem prihodnji mesec.To pa zato ker jim je že oktobra zmanjkalo zdravil,oz.denarja za zdravila.Zavarovalnica vsako leto da določeno vsoto denarja za postopke in ko zmanjka je treba počakati na naslednje leto.Ker je moralo toliko žensk počakati 1 ali 2 meseca,se je zdej malo zaštopalo.Ampak ne skrbi,prihodnji mesec ziher prideš na vrsto.Glede na to,da praviš da boš naročena potem 22.dan,predvidevam da imaš dolgi postopek.Dobila boš inekcije in sestre ti bodo razložile kako in kaj z njimi.Če ti kaj ne bo jasno jih kar uprašej,saj so zelo prijazne.(Razen tiste v ambulanti za IVF,ki jo na srečo srečaš samo prvič user posted image ) Katera zdravila boš dobila določa zdravnik,oz.sestra.Če boš imela težave z inekcijami,lahko hodiš tut v zdravstven dom.
Sproti ti bodo vse razložili zato ni potrebno nič skrbeti.Strah pred čemerkoli je pa čist odveč.Jest se zdej že 20 dni pikam,oz.me moja tašča,ker sem boječka za inekcije user posted image ,pa se počutim čist fajn,normalno kot da ne bi bilo nič.
Želim ti veliko sreče,pa še kej se oglasi user posted image

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrsta pri postopku IVF
16.1.2006 7:29:01   
Saša27
Elysabeth, kje pa čakate na postobek, v LJ ali v MB, jaz moram ravno danes poklicati v LJ, pa se bojim, da mi bodo dali enak odgovor kot Vam. Me je malo strah, ker sem se že v službi zmenila. da bom kakšen dan odsotna, pa ni bilo lahko.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrsta pri postopku IVF
16.1.2006 12:24:38   
Elysabeth
Jaz čakam v Ljubljani.
Hvala vam za odgovore, res ste prijazne! Mi lahko mogoče katera pove, kdaj dejansko pride potem do oploditve, ko enkrat začneš z injekcijami?

Vsem želim en lep dan!

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrsta pri postopku IVF
16.1.2006 12:40:33   
anadejka
Ja seveda.Če imaš dolgi postopek,22.dan začneš z inekcijami.Jaz imam Diphereline.Te zavirajo tvoje hormone in ne dogaja se nič.Vmes dobiš normalno menstruacijo.Mene je sestra opozorila da je lahko ta zelo močna in boleča,lahko je šibka,ali pa je sploh ni.No meni je zamudila 2 dni,bla pa je močna in kratka.Nekje čez dva tedna imaš datum za ultrazvok,kjer zdravnica pogleda kako stvar poteka.Takrat dobiš nove inekcije.Jaz sem dobila Menopur in nadaljujem z Diphereline.Zdaj pa naj bi jajčnike spodbujali in naj bi zraslo čimveč jajčec.Jaz imam zdaj kontrolo 20.jan.Imela bom še en ultrazvok in odvzem krvi,da preverijo hormone.Potem pa je od vsake ženske odvisno kako reagira na zdravila.V parih dneh naj bi se zgodila punkcija,istočasno pri partnerju odvzem semena.Zadnjih par dni pred punkcijo mislim da je treba kar vsak dan hoditi na ultrazvoke.
Ko enkrat začneš z inekcijami pa do oploditve mine cca.1 mesec,ampak sej pravim to je odvisno od ženske.
Ko boš šla prvič na oddelek za IVF boš dobila vse pisno pojasnjejo,lahko pa tut uprašaš.Svetujem pa ti da si sama poiščeš čimveč o postopkih tukaj na RR z iskalnikom,ali pa še bolje na MON-u.
Pa veliko sreče ti želim user posted image

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrsta pri postopku IVF
16.1.2006 12:45:44   
Elysabeth
Hvala za res izčrpen odgovor! Upam, da bom tudi jaz lahko čez mesece tako odgovarjala drugim! Me pa zanima, ali je pri postopku pomembno kdo od partnerjev ne more imeti otrok. V najinem primeru je to moj mož in ali to vpliva kaj na to, koliko se moram potem v nosečnosti "paziti". Sem namreč kar aktivna, zato bi rada že sedaj čimveč stvari "pošlihtala"!

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrsta pri postopku IVF
16.1.2006 12:59:33   
anadejka
Tudi pri nama je tako,da ima mož zelo slabe semenčece.V Lj.obstaja tudi predavanje vsak mesec.To ti res priporočam!
Tam sem poleg ostalega zvedela,da pri moški neplodnosti delajo dolge postopke.Če je pri ženski vse O.K.in je problem pri semenčicah,bo zelo veliko pomenilo da se bo jajčece lepo oplodilo in se bo zarodek potem lepo delil.Potem mislim da si na dobri poti in imaš veliko šans.
Jaz sem na začetku mislila da je ta postopek in inekcije full nek bavbav,pa vidim zdej da ni nič posebnega.Živim čisto normalno kot sem do sedaj in vsemu temu ne posvečam prevelike pozornosti.Samo res pa je,da me po moje tanajhujše še čaka user posted image .Punkcijauser posted image .Tega priznam se bojim,ker kakor sem po forumih brala full boli.Ampak če pomislim kako so me strašili s HSG-jem,ki mi je bil šala mala in ga je bilo konec še preden sem rekla auuu.....potem lahko kr malo slutim da ne bo hudega.Stisneš zobe skupaj tistih 15 min in je.Zdravniki priporočajo da normalno živiš,zdravo ješ in se gibaš.Seveda če se ukvarjaš s kakšnim ekstremnim športom,za ta čas raje malo prekini.Sama nosečnost pa poteka čisto enako kot pri vseh drugih nosečnicah.Ko ti vstavijo zarodek,si enaka drugim nosečnicam.Ni razlike.Moja sodelavka ki je ravno tako zanosila z zunajtelesno oploditvijo je bila sicer celo nosečnost doma,ker mislim da se zavarovalnici bolj splača dati žensko na bolniško,jih manj stane kot pa ponovni postopek,če bi se karkoli zgodila.Zakoni in pravila se ves čas spreminjajo,tako da ti zdej ne vem povedat,kaj ti pripada.Mogoče katrera druga ve.Zase vem,da če bo vse uredu,bom delala kolikor dolgo se bo dalo,ker nimam neke fizične in težke službe.

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vrsta pri postopku IVF
16.1.2006 13:26:18   
Andy29
Elysabeth pozdravljena, ti si že vsaj v postopku, midva imava komaj maja prvi razgovor v mb, ampak glede nato, da je pri nama najbrž vzrok slabe semenčice (so prepočasne) - tako vsaj je pokazal prvi spermigoram, bova šla skozi isti postopek! Ampak midva bova še čakalaaaaa!

držim pesti, da bo vse ok!user posted image user posted image

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vrsta pri postopku IVF
17.1.2006 10:23:19   
Elysabeth
Boš videla, da bo kmalu....Čas namreč hitro beži! Če pomislim, da medva načrtujeva user posted image  že od aprila 2004 naprej! In upam, da ga bova kmalu imela!

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vrsta pri postopku IVF
17.1.2006 12:32:19   
Andy29
ja saj vem, da čas hitro beži, ampak, ko so nekaj želiš, ponavadi ne gre tak hitro. saj midva načrtujeva tudi od srede 2004, pa ni gratalo, zato sva lani šla na preiskave in zdaj sva komaj dobila napotnico. Ej držim pesti! Boš videla, da bo vse kak treba!user posted image

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?