|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izčrpano mleko
28.1.2006 10:10:46   
XXYY
Živjo vsem mamicam!

Mene pa zanima, koliko časa je lahko izčrpano mleko v zmrzovalniku, da se ne bi pokvarilo. V hladilniku vem, da naj bi bilo 24 ur. A jaz mam kakšne 4 oz. 5 flašk zaloge in jih dajem kar v zamrzovalnik.
Ker naša user posted image user posted image noče piti iz prsi, si moram izčrpati ven. Tako, da mam full mleka in na obeh si včasih izčrpam tudi do 300 ml. Samo, ker je naša stara 28 dni, ne popije še 300 ml, popije tam okrog 80 do 100 ml, včasih 125 ml.
Tako, da res ne vem kaj naj naredim in če je prav, da dam toliko zalog v zamrzovalnik.

Kaj ve predlagate? Kaj bi ve naredile s toliko mleka, kam bi ga dajale? Lepo prosim za nasvet, kaj naj naredim?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izčrpano mleko
28.1.2006 10:33:42   
sazi
Ravno ta teden so nam v Šoli za starše povedali, da je mleko lahko globoko zamrznjeno 3 mesece, v hladilniku 24 ur, na sobni temperaturi pa (seveda odvisno od temperature) cca 1 uro.
Ko pa ga enkrat pogreješ in če ga mala ne poje, pa ga moraš vreči stran.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izčrpano mleko
28.1.2006 16:14:11   
Badeja
Shranjevanje materinega mleka:
pri 15°C - 24 ur
pri 19-22°C - 10 ur
pri 25°C - 4-6 ur
v hladilniku 0 do 4°C - največ 4 dni
v zmrzovalnem predalu hladilnika - 2 tedna
v zmrzovalniku za globoko zmrzovanje, ki je del hladilnika (temperatura variira, ker se vrata pogosto odpirajo) .... 3 - 4 mesece
v samostojnem zmrzovalniku za globoko zmrzovanje - 6 mesecev


(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izčrpano mleko
28.1.2006 20:57:27   
Anonimen
Ovčka ti si pa prava mlekarna. Jaz sem si uspela komaj 60 ml izčrpati čez cel dan, na obeh. Zdaj se pa več ne matram. Vsaka ti čast. kapo dol.

Speci palačinkeuser posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 28.1.2006 20:58:41 >

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izčrpano mleko
29.1.2006 11:08:43   
XXYY
Ja res, Urška. Najbolje bi bilo, da si spečem palačinke, saj jih res že dolgo nisem jedla. Ali pa da dam mleko malo v kavo. Malo heca mora biti.

Res, mam prave mlekarne zdaj, kar teče iz njih ven, če ne izčrpam pravočasno ven. Pa si pred nosečnostjo nisem mislila, da bom sploh imela mleka kaj, ker sem imela full majhna prsa (75B- sedaj 95B). user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Hvala vsem za vaše odgovore. Mi bodo zelo prav prišle. HVALA . user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izčrpano mleko
29.1.2006 12:36:58   
copka77
jaz sem ga nekaj zamrznila, pa ga nic nisem porabila, ker sem ga imela ogromno "na zalogi " za sproti...tak da sem tistega odvecnega izlila vstran...zalostno ampak kaj naj bi z njim?!"zdaj teh tezav ni vec in ga imam le toliko kolikor ga v vsakem podoju poje, da se fajn nasiti...

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izčrpano mleko
29.1.2006 13:43:15   
NRMM
Opa ovčka ti pa si res na novi dojvi user posted image user posted image , je bla spomladi fajn frišna deteljica user posted image user posted image , hecam se. No ko bodo pa palačinke pa pokliči user posted image .
Res kapo dol, tako kot je Urška napisala. Meni rata 100 spumpat, če mala celi dan nič ne pije iz zizov, tako da ima za večerjo dovolj.



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izčrpano mleko
30.1.2006 10:29:10   
tehnofil
Mož ga naj nese v službo kot DOMAČE MLEKO za kavouser posted image .

Mala noče jesti iz prsi ker je lenčka ali ima slabo razvit refleks sesanja, saj se je za sesanje iz bradavice potrebno pošteno namatrati. Počasi mora dobiti kondicijo zato jo pristavljaj tudi na prsa vendar v sedečem položaju. Ko neha vleči jo odmakneš od prsi in ker ji bradavica uhaja iz ust jo posesa nazaj - in tako naprej. Potrudi se. Se splača. Lahko uporabiš tudi nastavek za dojenje, saj je mala navajena na silikon in jo morda gola bradavica moti.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 30.1.2006 10:35:22 >

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izčrpano mleko
30.1.2006 12:40:45   
XXYY
Mah, naša je prava lenčina, ker noče in noče piti iz prsi. Tudi z nastavki več ne pomaga. Kadar koli je na prsih, se mi začne full dreti, kot da jo "koljem". Tako, mi je delala že v porodnišnici, ko ni in ni hotela zagrabiti bradavice. In če je že zagrabila, je potem še bolj tulila, ker ni takoj mleka priteklo ven in se je bilo za njega potruditi. Zato mislim, da je prelena, da noče piti. Tako, da ji dam rajši iz flaške piti, kot pa da se mi full joka pri prsih. Pa še tako oster glas ima, da me včasih prav ušesa bolijo.

Je pa res trmasta, priznam. Rogovi ji že lezejo ven (saj je kozorog).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?