|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: hiperaktiven in agresiven 20-mesečnik
7.5.2008 21:57:04   
piščanc
vsakega otroka je treba naučiti socializacije in obnašanja. in to na njemu prijazen način. tako, da greš z njim na sprehod po travniku, če je radoveden, da ga zgoniš po domače. če ga pustiš na igrišču, da se igra sam in čvekaš, pač ne moreš pričakovati, da bo della le to kar je dopustljivo. nekateri otroci pač radi iščejo meje.

ta mamica se mora samo skulirati in en teden delati z otrokom z dobro voljo, brez prisile, s smehom. rezultati bodo takoj, otroka sicer ne bo spremenila, samo svoje meje in razumevanje bo preuredila

drugače pa se strinjam z gino

naš žiga ko mu je dolgčas ali ko je utrujen, namesto počitka, začne noreti, skakati in delati vse kar ni treba, seveda išče pozornost in jo tudi dobi. ponavadi je to na obiskih user posted image  da se pokaže v 'pravi' luči

< Sporočilo je popravil piščanc -- 7.5.2008 21:58:27 >


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: hiperaktiven in agresiven 20-mesečnik
9.5.2008 14:11:33   
mala zirafa
Jaz sem pri moji opazila, da jo je dobro čim več vozit ven da se zdivja nahodi, nateče..Potem ni tolko sitna doma, zaspi pa tudi hitro.Seveda se moraš tudi zunaj z njim ukvarjat.Nisem mogla verjet kolko si 4-letniki sposobni prehodit.Nekaj je pa tudi v karakterju.Moj brat je bil tudi vedno zeloo živ in moteč v šoli.Še danes ne zdrži dolgo na mestu.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: hiperaktiven in agresiven 20-mesečnik
9.5.2008 15:14:06   
roberta
noben otrok ne tepe, brca, vleče za lase, itd. brez razloga. v vsem je razlog. še posebno dobro pa bi ga bilo poiskati v tem otroku, ker bo sicer samo vedno slabše in ja... prihodnost zanj verjetno ne bo lih rožnata.

če prijateljica zanj "lepo skrbi", kar pomeni, da je umit, preoblečen in sit, to še ne pomeni, da je zanj "ustrezno" poskrbljeno. vsaj moje mnenje je, da je bolje, da je otrok malo umazan kot pa da ne prejema topline in ljubezni staršev - s tem mislim na razumevanje, spoštovanje, upoštevanje, nudenje bližine, primernega reagiranja na neprimerno vedenje, itd. s tem nočem reči, da prijateljica svojega sina nima rada. gotovo ga ima, a ima verjetno ona neke svoje probleme, ki vplivajo na to, da bi lahko svojo ljubezen do njega izkazovala na uspešen način. osebno menim, da njegove vedenjske težave izhajajo iz vedenja, ki ga izkazuje ona (mimogrede, kje je oče?!). če ona hitro vzkipi, če burno reagira, ne zna stvari narediti mirne, če otroka ne zna pomiriti, ko je razburjen, če ga morda tudi udari (?!)... potem ni čudno, da tudi otrok tako reagira. tako majhen otrok (pa tudi večji otroci in najstniki) ne znajo dobro ravnati s stiskami. in če mu stiske povzroča ravno oseba, ki bi mu v stiskah morala pomagati (npr. mama), je potem pahnjen še v  večjo stisko, kar pogosto povzroča "problematična vedenja" pri otroku. vsa vedenja staršev so pri otroku hitro ponotranjena, ob enem pa pogosto nerazumljena (npr. otrok vidi, da se kregamo in kričimo, ampak ne razume, zakaj se kregamo, ve le, da mu to povzroča neugodna občutja... ker pa ne zna ravnati s tem, bo tudi sam v svojih stiskah se posluževal teh oblik vedenja). tako otrok, ki je v stiski in ker vidi, kako mama premaguje svoje stiske, potem poskuša na isti način reševati svoje stiske še on. ker ne zna drugače. in ker je ta notranja napestost zanj tako močna, da jo lahko izrazi le z neprilagojenimi načini vedenja. običajno lahko zelo hitro vidimo družinsko dinamiko ravno v majhnem otroku. ker ta še ne zna igrati. vsaj pri 1,5 letu to še ni zmožen.

kaj bi ji predlagala? enega dobrega psihoterapevta. ki bo najprej spravil v "red" njo in potem bo s tem redom v njej, posledično nastopil tudi red pri otroku. ko se bo ona začela obnašati, razmišljati, počutiti drugače, se bo tudi otrok avtomatsko začel obnašati, razmišljati in počutiti drugače.

pa ne me narobe razumet. se mi zdi, da ona ni osamljen primer. bi, vsaj po mojem mnenju, vsi potrebovali enega dobrega psihoterapevta preden bi se spravili otroke met. ker sicer samo prenašamo svoje frustracije nanj in tako "obremenimo" s svojimi problemi še drugega povsem nedolžnega človeka. in krog se nadaljuje...

roberta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: hiperaktiven in agresiven 20-mesečnik
26.5.2008 21:42:14   
anajmad
No,pa nisem edinauser posted image . Sem mislila,da se sam to meni dogaja. Pri nas je vsak dan huje. Pa mi vsi govorijo,da naj potrpim,ker je nedonošenček. Meče se mi na tla,buta z glavo in še bi lahko naštela, danes se mi je drla,ko jesihar,ko sva šli na sprehod,potem se mi je pa začela metat dol z vozička,da sem se skoraj posrala od strahu(je bila privezana). Ko sva bile pred domom,se je drla,kot da je iz kože dajem,takrat mi je pa prekipelo in sem jo polila z vodo. Vsaj do vrat sem imela potem mir,ker je bila tok šokiranba,da sem jo potem samo stuširala ,dala večerjo in spat. Men se že rola počas. Vem,da bo minilo in mojo Ulo probam lepo vzgajati,brez dretja in brez nejev.Ne vem,če je hiperaktivna,ker jo nočem peljati k psihologu,imam preveč slabe izkušnje(sam to ne pomeni,da so vsi slabi). Groza,groza,groza....
Eh mal sem mogla pojamrat,da se mal izkadim,ker sem včasih res hin. Toda mojo Ulico imam tok rada,da bomo to tudi prebrodliuser posted image . Preveč smo se je vsi želeli,da bi nam takšni izpadi parali živce. Bomo že.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?