|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko delate z otroki?
2.2.2006 13:35:42   
ma-ja
Moj Nejc je prvošolček in prvega razreda res nismo ne vem kako resno vzeli. Zadnjič pa pridem na govorilne ure in me je skoraj kap. Najprej me je učiteljica napadla, da največ manjka v razdredu. OK, res smo dosti bolani, ampak je letos neprimerno bolje kot lansko leto. Potem je rekla, da edini nima dokončanega delovnega zvezka, ki je neobvezen in ga pol razreda itak nima. Nato naj ne bi znal rezati s škarjami kar sem pa takoj zanikala. No, potem ni bila več prepričana. Je pa še rekla, da je v beležko napisala vse kar mi je povedala. Ko je v petek Nejc prinesel torbo domov, v beležki ni bilo nič. V delovnem zvezku mu je manjkalo par nalogic in tudi v drugih zvezkih je imel vse dokončano in na koncu štampiljke. OK, vse črte res niso bile kot z ravnilom narisane, ampak vseeno. Zdaj pa res ne vem kaj naj si mislim.
Aja, začela je pa tako, da je moj otrok grozno simpatičen in priden in še to se mi je slišalo kot obtožba.

No, čez vikend sem ga prav sekirala in sva naredila vse naloge in vadila vzorčke in številke in mu je zelo dobro šlo.

Zanima me koliko delate z otroki za šolo? Sploh s prvošolčki!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko delate z otroki?
2.2.2006 13:58:49   
tascha
Naš je letos drugošolček in sedaj pri črkah je res potrebno malo več delati tudi doma. Ampak lani v prvem pa res ni bilo take potrebe. Imeli so delovne zvezke, se mi zdi da za mat.2 in za ostale predmete 3 (ali pa ravno obratno user posted image ), ki so jih izpolnjevali v šoli, enino v petek smo jih dobili za domov za pregledat.
Res sem bila jaz sitna user posted image in sem večkrat težila, da je malo risal take vzorčke, kot nekakšno predpripravo za pisanje, ampak drugega pa ne. Računanje mu je šlo dobro brez, da bi doma ponavljal, le ene parkrat so dobili obvestilo, da bodo čez nekaj dni pisali test in naj malo vadijo.user posted image  
Saj je ta prvi razred naša bivša mala šola in otroci hodijo v šolo, da se nekaj naučijo in ne da že pridejo z vsem znanjem. Vsaj jaz tako mislim, saj mu že pomagaš, ko mu kaj ne gre, ampak učiteljica mora imeti tudi pravi pristop za motivacijo.user posted image

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko delate z otroki?
2.2.2006 14:01:49   
muha1
Tako bom rekla. Z sinom smo v prvem in drugem razredu veliko delali, zeloo veliko. Kar smilil se mi je včasih. V tretjem in četrtem razredu je imel zelo zelo strogo razredničarko, tako, da je moral tudi delati. Sedaj je v osmem razredu in je samostojen, nikoli ne vem ali imajo naloge,ker jih sproti pridno rešuje. Nikoli mu ni treba reč: idi se učit. Skratka sin kakšnga si želiš. Imamo še 6 mesečnega dojenčka, tako da je z njim zato velikoo več dela.Vztrajaj vse se ti obrestujeuser posted image user posted image

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko delate z otroki?
2.2.2006 14:01:51   
ma-ja
Jaz sem tudi tako mislila, zato sem bila toliko bolj šokirana. Meni se ta pristop nič ne zdi kot podaljšek vrtca.
Pa saj mi ni težko delati z otrokom, samo težko je vse narediti za vikend ravno, ker zvezke prinese samo ob petkih domov. Ampak najbrž bova vseeno morala malo več delati kar mu bo pa tudi za naprej prav prišlo.

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko delate z otroki?
2.2.2006 14:12:18   
sand
Živjo,sama sem pedagog, ne za naše malčke ampak imam opravka s študenti,zato je tole zgolj mnenje pedagoga. Absolutno se zadosti ukvarjaš z otrokom,sploh pa če je prvošolček oz. prva triada devetletke.Naloga staršev v tako zgodnjem obdoju vsekakor ni,da otroke že pri 6.letih naganjamo k mizi in z njim cele dneve delamo naloge ipd.Zakaj pa potem hodijo v šolo? Učitelji,profesorji smo na šlah zato,da opravljamo svoje delo po najboljših močeh,otroke skušamo naučiti že v dop. času vse kar potrebujejo za naprej,če pa tega nismo sposobni pa žal mi je za našo stroko.Z učiteljico se pogovori in povej,da si ti v prvi vrsti svojemu otroku mama in ne učiteljica in,da zahtevaš naj te dedensko obvešča (v beležko,lahko tudi samo z enim stavkom)kako napreduje tvoj sin,če je imela sedaj toloko za povedat.Moraš nastopiti tako kot je treba,s tem nisi ne na strani otroka in ne na strani učitelja,si vez, ki skuša otroka pripraviti za samostojno življenje.Šola pa je zato,da ga nauči umskih veščin,odgovornosti,sprejemanje nagrad in poraza.Ne boj se,ponavjam,če bi vsi pedagogi opravljali svoje delo tako kot je treba,bi otroci popoldne veselo uživali.Kakšna pa je resnica? Lp Sand

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko delate z otroki?
2.2.2006 15:42:38   
lelaval
Mojadva sta v OPB in tam naredijo vse naloge. Doma morda samo 2x na mesec delata nalogo. Sin hodi v 2/9 in vadimo pisat (ful grdo piše) in pa brat, hčera pa v 3/9 in tudi samo beremo.

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko delate z otroki?
2.2.2006 19:30:25   
Gina
user posted image user posted image bravo, sand! to si pa tolk dobr napisala!user posted image user posted image

Oh, v resnici je pa tako, da pol učiteljev hoče še od staršev, da smo doma učitelji namesto mame. Jaz sem predvčerajšnjim to tudi povedala v šoli, ampak kaj češ, kdor je konzervativen in živi v veri, da mora otrok doma ful delat, bo tak tudi ostal. Jaz pa menim, da otrok na razredni stopnji nima doma kaj delat, da mora iz šole odnesti čisto vse (z izjemo branja in poštevanke - to morajo doma zvadit, ni mogoče v šoli). Problem rata tam, kjer učitelji nimajo dovolj avtoritete, da bi jih otroci poslušali, ali kjer ne znajo fajn predstavit snovi, pa je otroci ali ne razumejo, ali jim je dolgočasna. Drugače je pa v prvem razredu tako, da res veliiiika večina otrok doseže praktično vse cilje. Z grafomotoriko ima težave kar nekaj otrok, ker je to ravno tako obdobje, da se grafom. najbolj razvija. S tem povezana je uporaba škarij. Nekateri res ne znajo izrezat niti ravne črte, kaj šele kroga, ampak to ni nobena katastrofa, ampak normalen razvoj, saj so stari šele 6 let in imajo pravico si vzeti čas za razvoj le-tega. Vzorčki in podobne vaje so del učnega načrta, tako da ne vem, zakaj bi sploh kdaj imeli otroci kakšno nalogo, saj večkrat na teden delamo to pri pouku.

PO moje si se preveč zasekirala brez veze. Ali si ti vzela preveč resno, ali je pa učiteljica malo čudna. Kaj pa če imajo v razredu dva Nejca, pa je zamešala mamici?

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?