|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Menstruacija po splavu
22.2.2006 9:47:55   
liliana
10. januarja sem imela splav v 10. tednu nosečnosti zaradi vodenih koz, ki sem jih dobila in so v tem času zelo nevarne za plod. Menstruacijo sem dobila točno 4 tedne po splavu in ni bila posebno močna trajala pa je 7 dni. Včeraj, torej 6 tednov po splavu, pa sem spet dobila menstruacijo in ne vem kaj naj bi pomenila menstruacija na 2 tedna. A je imela katera podobno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Menstruacija po splavu
22.2.2006 10:57:30   
copka
Zal, ti ne znam odgovorit. Imam pa eno vprasanje:

Si ti imela vodene koze ali jih je imel kdo v tvoji blizini? Verjetno si jih imela ti, kajne? Ker slisala sem, da so rdecke nevarne za plod, o vodenih kozah pa ni govora. To pa me zanima, ker ko je moja svakinja zanosila, je imel prvi otrok vodene koze, ona pa jih je ze prebolela. Sedaj pa je drugi otrok malo zaostal v razvoju, upamo da bo ostale dohitel, vendar je nekaj narobe. Pa me zanima, ce je mozno, da zaradi vodenih koz, ki pa jih je mama ze prebolela.

Ce katera zna odgovorit, bi ji bila hvalezna.

Tebi pa zelim vso sreco, pri naslednji nosecnosti!user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Menstruacija po splavu
22.2.2006 11:41:52   
liliana
Vodene koze sem imela jaz in v prvih 3-4 mesecih nevarne za razvoj ploda. Rdečke pa so nevarne skozi celo nosečnost. Vendar se tam od sredine 70 let izvaja cepljenje proti vsem otroškim boleznim, razen proti vodenim kozam, ki so najmanj problematične od njih, problem nastane edino, če se pojavijo pri noseči ženski. Kolikor so meni povedali infektolog, epidemiolog, ginekolog so vodene koze nevarne v prvih mesecih nosečnosti, če jih ima nosečnica. V poznejših mesecih nosečnosti niso koze več nevarne. Če jih enkrat preboliš, jih nimaš nikoli več. Dvomim, da je prvi otrok tvoje svakinje vplival na drugega. Na drugega otroka bi lahko vplivalo le to, da je vodene koze prebolevala tvoja svakinja v času nosečnosti. Nisem sicer strokovnjak za to, govorim le to kar so meni povedali zdravniki.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Menstruacija po splavu
22.2.2006 12:13:16   
copka
Hvala za odgovor. Saj do takih zakljuckov sem prisla tudi sama. Sem pa slisala ali prebrala ( pa upam, da ni tako), da so lahko ljudje, ki so jih ze preboleli, zdravi nosilci te bolezni. In tudi ce jih je mama ze prebolela, sklepam, da zarodek nima teh protitelesc.
Mah, ne vem, upam pa na najboljse za malega!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Menstruacija po splavu
22.2.2006 13:07:01   
liliana
Tudi jaz upam najboljše za otročka.

Veš, tudi jaz sem ogromno prebrala in slišala potem o tem, da so eni vodene koze imeli dvakrat ali celo trikrat tako da sem na koncu še enkrat iskala informacijo od infektologa kako je s tem in mi je zatrdil, da če vodene koze preboliš enkrat jih ne boš nikoli več (tako kot vse otroške bolezni) in da to ne bo nič vplivalo na mojo naslednjo nosečnost, ker ima zarodek posledice le, če vodene koze preboleva mati v zgodnjih mesecih nosečnosti.



(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NORICE
Dashenka

Ali so vaši otroci do vstopa v šolo preboleli norice?

Da (56%)

Ne (31%)

Ne vem (atipičen potek bolezni...) (13%)


Število vseh glasov: 233

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!