|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 8:07:39   
anadejka
Sej sem že parkrat pisala,pa bom še enkrat povedala.
Januarja sva bila prvič v postopku (dolgi) na GK Lj.Meni so ven potegnili 4 lepa jajčka in jih kasneje zamrznili,ker pri možu niso niti z biopsijo testisov našli niti enega plavalčka.
Moj mož je že eno leto nazaj naredil dva spermiograma kjer je bila čista nula.Aprila pa se je pokazalo 6 miljonov celic in na podlagi tega spermiograma naju je dr.Drobnič potem dal na ICSI.Žal se je postopek slabo končal.Mogoče je bilo res krivo to da je imel decembra virozo,mogoče pa tut ne.Ne vem.
Dr.Drobnič nama je že takrat rekel da nama ne preostane nič drugega kot podarjena celica ali posvojitev.Nama je bila takrat ta misel grozna.
V ponedeljek imava zopet posvet pri njemu in takrat bova že točno mogla vedet kaj hočeva.Moj mi je tko preveč na lahko ravno včeraj reku,da bova vzela podarjeno celico,pa da bo otrok vsaj men podoben.Se mi zdi da tega ni glih dobr premislu.To ni tko kr neki za na hitr se odločit,to se odločiš za celo življenje.Kaj pa vem,mogoče preveč kompliciram.Ampak ko pomislim da bi rastel v meni otrok ki ne bi vedla čigav je.Po eni strani full strahljivogrozljiv občutek,po drugi strani pa spet hvala bogu za to možnost,ker res nočem bit celo življenje brez otrok.
Ampak kar me še najbolj muči je tistih 6 miljonov celic lanskega aprila pri mojem možu!!!Če jih je takrat imel,potem jih ima,samo tisti čas ko se obnavljajo bi morali najti.Verjamem da je to zelo težko,ampak jest nočem tok hitr obupat,ker si močno želim najinega otroka.
Problem pa je,ker za podarjeno celico ne obstaja samoplačniška možnost.Torej bi te 3 postopke morala pustit nujno za podarjeno celico.
Po glavi mi hodi ta misel: greva v pon.k dr.Drobniču,rečeva da hočeva podarjeno celico in itak nanjo čakava 1-2 leti.Med tem časom pa greva k dr.Rešu v postojno na samoplačniške spontane postopke,ki so v najinem primeru po mojem še najbolj smiselni,glede na to ker imam jaz redne ovulacije in je z mano vse O.K.

Zdaj pa me zanima vaše mnenje,ker mi je zadnje dni full težko.Ne vem če se prau odločam in če vem za vse možnosti.Bi rabila še kakšen nasvet.

LPA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 8:20:05   
Massa26
Anadejka, jaz mislim, da je to, kar si nazadnje napisala, prava pot. To, da so pri tvojem enkrat bile celice, je za moje pojme tako spodbudno, da je vseskakor vredno poskusiti. Bo le čisto vajin otroček. Ne vem sicer, kakšne režime imajo okoli tega, ampak predstavljam si, da bi tvoj mogel čimvečkrat na spermiogram in ko bi našli celice, hop! Pa naj košta kar hoče. Itak, če se prijavita na darovano celico kot pač še eno možnost v ozadju, imata v tem obdobju čas, da poskusita pri dr. Rešu. Upam, da tudi denaruser posted image .

To se mi zdi res najboljša in pravzaprav edina prava odločitev! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja pa še to: da je s tabo vse bp, je pa še sploh zlata vredno.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 9:11:27   
Špelka
Andreja, čao!

Res nisi v zavidljivi situaciji... user posted image  Sočustvujem s tabo. Ob branju tvojega posta se mi je utrnilo par misli, in sicer:

- da je tvoj tako na lahko rekel, da bosta pač sprejela podarjeno moško celico, je po mojem zato, ker si neizmerno želi otročička, ker ve, kako si ga želiš tudi ti in ker se boji nadaljnjih razočaranj s spermiogrami.

- mislim, da bi morala vztrajati pri svojih občutkih - namreč notranji občutki ponavadi človeku kažejo pravilno pot. In imam občutek, da ti še nisi pripravljena sprejeti otročka nekoga drugega. In to se meni zdi zato, ker nekje v sebi čutiš, da je še upanje za vaju in da ne smeta še vržt puške v koruzo.

- verjetno obstaja tudi varianta, da moške celice zamrznejo - saj to konec koncev naredijo tudi s darovanim semenom. Torej vprašajta Drobniča oziroma kar zahtevajta, da vama spremlja spermiogram - pač tvoj da vse toliko spermiogram in ko bodo spet semenčice, jih magari zamrznejo ali pa odmrznerjo tvoja jajčeca. Vprašajta dr. Drobniča, ali je možno, da vaju dajo v postopek za darovano celico, hkrati pa opravljajo spermiograme.

- varianta pri dr. rešu in to samoplačniška in spontana se mi ne zdi ravno prava rešitev. Namreč, spontani postopek stane skoraj toliko kot stimulirani, pri tem pa obstaja možnost, da se jajčna celica že prej sprosti iz folikla (uide), imaš pa tudi vsak cikel samo eno in v primeru, da pri tvojem spet ne bo semenčic, ne naredita nič. v tem primeru bosta prišla veliko ceneje skozi, če samoplačniško opravljata spermiograme (mislim, da je en okoli 7.000) in nato, če bodo kaj našli to zamrzneta in uporabita v samoplačniškem stimuliranem (ali spontanem) postopku. tako bo tudi bolj sigurno, saj bo seme že na zalogi.

No, to je nekaj mojih razmišljanj. Odločitev je seveda vajina. Vedi pa, da ti pošiljam objem in da mislim nate v teh težkih odločitvah in trenutkih! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LP, Špela

< Sporočilo je popravil Špelka -- 24.2.2006 9:12:00 >


_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 9:29:15   
Bety
Anadejka, pozdravljena!

Osebno mislim,da je nemogoče = RESNIČNO NEMOGOČE, da bi moški postal neploden in popolnoma brez plavalčkov kar čez noč!!!!!

Imela sta SAMO SMOLO tisti dan in nič drugega. Vztrajaj pri tem, da hočeš njegovega in samo njegovega otroka. Naredi spermiogram in naj bo spolna vzdržnost 3 dni. Do takrat pa naj uživa naslednje vitamine: vitamin C(lahko 4x dnevna doza), zink, magnezij.... vse dobiš v lekarni.

hmmmmm....zdaj ti bom zaupala še nekaj....moj je imel slab spermiogram in jaz sem že sumila, da je samo to vzrok za neuspehe in ponavljajoče SS....predlagali so nam ICSI postopek....jaz sem pa šla še do zdravnika (čisto po svoji presoji) in je možu predpisal jemanje klomifena za 25 dni. Bile so reakcije, takšne in drugačne, pa vendar. Spermiogram se je izboljšal in nam je tudi uspelo.

Srečno!

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 10:59:56   
anadejka
Hja Maša tut denarja glih nimava,ampak namesto da se bova zapufala na banki za hišo ki jo zidava,se bova raje za dojenčka in potem upala na najboljše.

Špelka ne morm verjet kok dobr si me poštekala.Zadela si v polno!user posted image Notranji občutki mi pravijo,naj ne pristanem na podarjeno celico,ampak strah da nikoli ne bom imela otrok je večji,tako sem res v dvomih.user posted image
Glede zamrzovnja spermijev....baje je to hudičevo drago,pa še najmanj miljon jih mora bit da se lahko zamrzne.Bom pa definitivno Drobniča v ponedeljek vprašala glede tega!

Hja Bety smola je če se ti to nardi 1x,ampak on je imel že 3. čisto nulo na sperm.tokrat še tok bolj žalostn ker sva zgubila en postopek.Bi ti pa rada verjela.Vitamine tut že papca user posted image Vsekakor bom probala najprej vztrajat na svojem - da hočem najinega otroka.Pa bom vidla kako bo Drobnič odreagiral.
Zanimivo praviš da je tvoj jedu klomifen,nisem vedla da to tut moškim kej pomaga.Tut to bom uprašala,hvala.
Morm pa povedat,da ko sva bila jan.na punkciji mi je tam ena punca rekla da se nekateri moški ki imajo slab sperm.tut pikajo z gonalom.Pa sm pol kasneje uprašala zdravnico,če ne obstajajo zdravila tut za moške pa mi je samo odkimala,kao da ni šans.Vse mi je dol padl.Verjetno vsi ti vitamini in to nucajo moškim ki imajo samo slabši spermiogram,takim ki imajo večkrat čisto nulo,pa verjetno bolj težko verjetno.
Komaj čakam pon.da vidim kaj se bo Drobniču zdelo najpamentneje narediti.

Uglavnem punce hvala vam za vse prijazne besede in nasvete!To mi zdej full pomeni - več glav več ve!

LPAuser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 12:25:04   
nena m
Živjo!

Jaz ti vsekakor svetujem (iz lastnih izkušenj), da še vztrajaš in poizkušaš. Pri nama se je splačalo.

Če pa bosta že takoj obupala, pa si bosta kasneje lahko očitala, da nista izrabila vseh možnosti.

Srečno, user posted image

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 12:28:20   
Andy29
Ojla, naj se še sama malo vključim, glede na to, da bova najverjetneje tudi midva v kakšnih podobnih težavah (dva slaba spermiograma, včeraj je bil na tretjem, izvid marca, takrat imava skupen razgovor, torej nimam pojma kaj naj pričakujem).
Anadejka, ful mi je težko ti karkoli svetovat, saj niti sama ne vem kaj bi naredila v podobni situaciji. Strinjam se s Špelko, zakaj se je tvoj tako odločil, mislim, da bi moj storil isto zaradi mene, v resnici pa bi ga razjedalo. verjamem, da si ne moreš predstavljati, kako bi sprejela dejstvo, da otrok ni vajin!!!
Kaj pomeni spermigram totalna 0? Pri nama količina je, samo hitrih plavalcov ni.....najverjetneje bova prišla v poštev za ICSI?!user posted image
Ti pa si vsa vprašanja zapiši, da ne boš kaj pozabila, po moje bi res bilo najbolje, da vmes tvoj hodi na spermiograme - baje kvaliteta ful niha. Jaz se še vedno zanašam na to in upam, da bodo enkrat pa že tisti ta pravi in hitriuser posted image
drž se in držim pesti za pravilno odločitev!!!!
lp, andy

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 13:16:21   
anadejka
0 pomeni da v ejakuatu ni spermijev.Res pa je to da niha.
Če je pr vama tut problem pr možu,bosta skor sigurn mela ICSI in dolgi postopek.Kar pomeni da se boš ti skor en mesec pikala z inekcijami.
Hvala Andy in Nena,bom še vztrajala,sigurno!user posted image user posted image

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 15:03:50   
Sulfinija
Pozdravljena Anadejka!

V mojem sorodu je bilo prav tako spermiogram 0,nat ženska opravi hsg in dva tedna potem pove,da je nosečka.Ha,ha se je srečno končalo.
Glej tudi pri mojem možu je slabši spermiogram,štirje neuspeli IUI in po 30.mesecih ko sem čakala na pošto za IVF naravno zanosila halo z istim spermiogramon z IUI pa ne kjer je bilo vse točno nadzorovano.Žal se je zanositev končala z ss vendar vseeno vsaj vem,da se da naravno zanosit z možem.
No sedaj naju loči le še en slab teden da začnem z injekcijami za IVF-ISCI ne vem točno kaj mi bodo delali odvisno od kakovosti,...vendar upava,da rata v prvo z pomočjo.

Tebi pa svetujem ne se prenaglit kajti darovana celica je resnično prej treba premisliti jaz mislim,če bi bila moški da bi se prav tako isto odločila,ker bi si otročka močno želela,in zaradi žene vendar nikar ne obupta ponavljate spermiograme in boš videla kaj kmalu bo tudi za vaju posdijal najlepši sonček tega sveta.

Pa srečno vama želim na razgovoru in pa v naslednjem postopku!

LP MOjcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 16:58:18   
emaa
Jaz tudi mislim, da ponavljajta spermiograme in se dogovorita, da ko pa enkrat bo dovolj velika količina, se jo zamzrne in uporabi za tvoja jačeca. Saj spermiograme se dela na napotnico, tako da vsaj v teoriji bi zavarovanje to moralo kriti. Vmes se pa vseeno lahko data na čakalno listo za darovano celico.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako bi se ve odločile....
24.2.2006 17:16:24   
Andy29
točno, emamair ima prav, delajta spermiograme na napotnico, vmes sta res lahko na čakalni listi za darovano celico, če slučajno ne uspe -ampak bo!!!! Ni vrag, da ne bi ene semenčice našli! Verjamem v to!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako bi se ve odločile....
27.2.2006 7:41:42   
anadejka
user posted image user posted image user posted image Hvala Vam!!
Danes popoldne imava z dr.Drobničem pogovor.Bom jutri poročala kako je šlouser posted image .

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako bi se ve odločile....
27.2.2006 7:49:41   
MarijaPo
anadejka, po moje si kar dobro razmislila, ce bosta slucajno pristala na tuji celici, se nikar ne sekiraj, otrocicek bo itak vajin, ker ga bosta vidva imela rada.

Drzim pesti!!!

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako bi se ve odločile....
27.2.2006 9:06:33   
vampirka
Anadejka, držim user posted image za vaju in vajine plavalčke... Na koncu se bosta odločila prav, pa kakeršnakoli bo že vajina odločitev... Je pa tako, kot je Marija napisala - user posted image  je od tistega, ki ga vzgaja in ljubi!

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako bi se ve odločile....
27.2.2006 20:50:57   
Andy29
Anadejka mislim nate...upam, da ste se vse zmenili tak kot je treba. user posted image

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




oktober
dapeal

Katero ime bi izbrali za fantka?

Max (33%)

Alex (26%)

Tinijan (8%)

Leo (20%)

Kris (14%)


Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!