|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
25.2.2006 16:02:25   
XXYY
Lep pozdrav vsem skupaj!

Imam iste probleme kot predhodnica NIKA35.
Samo, da je naša stara 2 mesca. In včeraj je še kašljala, danes zjutraj se je pa zbudila s polnim noskom sluzi notri in še full je kihala in kašljala zraven. Pa sem jo hotela s pumpico od Nuka, da bi ji očistila nosek, pa je odprtina na pumpici še predebela oz. prevelika za naši mali nosek. Tako, da sem ji dala fiziološko raztopino noter, pa nič ne pomaga. Ker ima verjetno vse zabasan nekje bolj notri v nosku, tako da ko pogledam notr v nosek se mi zdi čist, brez kakšne sluzi. Pa baje pomaga tudi materino mleko, da ji vbrizgaš v nosek, samo za enkrat še ne deluje. Namreč se še dojive.

Ne vem več, kako ji naj še pomagam. Na nosek sploh ne more dobro dihat, zato se mi full smili.

Pomagajte, kaj naj še naredim. Svetujte nama vsaj do ponedeljka. Ker potem, če ne bo vredu, jo bom kar peljala k pediatrinji, da naj kaj priporoča.

A se morda dobi, kje bolj majne pumpice oz. aspiratorčk za nosek, ki imajo bolj majčkeno oz. ozko odprtinico.

Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
25.2.2006 16:40:02   
frutka_
Po moje ji pri nahodu z aspiratorčkom ne boš mogla nič pomagat, ker ima zabasno najbrž še grlo in celi nos. Dvigni ji ležišče kjer spi. Pod jogi daj vzglavnik ali odejo, da ji dvigneš za kakih 20-30stopinj ležišče. Tako bo lažje dihala. Čimveč naj pije in poskrbi da boš imela v stanovanju vlažen zrak.
Najboljše pa je, da gresta kar do dr. in naj pregleda ušeska, ki se rada ob prehladu vnamejo.

To z mlekom je pri nas tudi delovalo! Poskusi!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
25.2.2006 16:42:50   
karin412
Jaz ti žal lahko pomagam samo kar se tiče aspiratorja za nosek - od Chiccota je ozek, ima še dva rezervna nastavka; sama ga imam tudi, a ga nisem še rabila. (So me pa drugi opozorili, da moram paziti glede debeline nastavka.)

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
25.2.2006 18:05:59   
Marogica
To, da je odprtina pri pumpici široka, ni nič narobe, ker mora biti tako, da tega dela pregloboko v nosnico ne potisneš. Finta je v tem, da pumpico samo nastaviš na odprtino nosnice, še prej pa stisneš gumijasti del in zamašiš drugo nosnico. Šele takrat gumijasti dela izpustiš in s tem izsesaš smrkelj.
Ne razumem, zakaj vsi otroke z fiziološko mučite, če pa je sluz že tako ali tako dovolj tekoča, treba jo je pač izsesat, kakor si odrasli pač nos obriše. Če pa ima otroček suhi smrkelj, se mi zdi fiziološka smotrna.
Bodi vztrajna, se izplača, ko vidiš, da otroček zopet normalno diha.
Mi uporabljamo pumpico, ki sesa s pomočjo sesalca-super iznajdba, nobenega mučenja za otročka ali starša. Naša pediatrinja je bila navdušena, ko smo jo nesli pokazat.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
25.2.2006 20:29:52   
Šoni
Marogica, kje ste pa kupili to sesalno pumpico???

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
25.2.2006 20:41:51   
Marogica
Nam jo je prinesl možev znanec iz Madžarske, da pa se tudi kupiti v Avstriji, vendar ne vem kje. Je pa dosti dražja, mislim, da okrog 6 jurjev, na MAdžarskem pa samo jurja.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
25.2.2006 20:59:17   
Šoni
Hvala marogica..

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
25.2.2006 23:53:28   
nana 27
Evo nasvete od naše pediatrinje:- dvignjeno ležišče,- vlaženje stanovanja,- inhalaciej (zaprita se v soparno kopalnico) ali pa zvečer za spanje naredi šotor (ob posteljo daš lonec z vodo, kamilicami, malo soli in nato lonec in posteljico pokrij z rjuho),- čiščenje s fiziološko (tudi pri nas je nosek zgledal čist, zadaj se je pa slišalo, da je sluz) pa so nama na Metelkovi v Ljubljani rekli, da obvezno po čiščenju s fiziološko dati otroku nekaj za pit (najbolje čaj ali vodo, da gre sluz navzdol) - a si poskusila čistiti z vatko? Nam je to bolj odgovarjalo, ker pri nas nič od tega ni konkretno pomagalo. Tako grdo je kašljal, da še spat ni mogel in sva ga sredi noči oblekla in odpeljala na Metelkovo, da so nama rekli, da naj še naprej čistimo s fiziološko in to je to.  No, potem sem na forumu prebrala, da pomagajo tople kamilice in res je pomagalo. Sluz je izginila v dveh dneh, otrok je spet spal celo noč. Dobi si majhno platneno vrečkico ali pa zavij v krpico posušene kamilice (dobiš v lekarni ali na tržnici), nato to vrečko daj gret (jaz dam na štedilnik gret vodo, gor dam narobe obrnjeno pokrovko, vrečkico s kamilicami, in nato še eno pokrovko). Ko otrok trdno zaspi, odprem pižamico in na prsni koš položim zelo toplo vrečkico, seveda ne direkt, ker je spodaj še body. Kupila sva tudi spalno vrečo, da mu je bolj toplo in res pomaga. Sobico zdaj bolj grejemo in tudi bolj ga oblačim.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
26.2.2006 7:46:10   
vanč
Po mojem mnenju brez skrbi!

Naš Nejc je star 5 mesecev in je prehlajen že 10 dni. Pediatrinja mi je svetovala naj ga za enkrat nikar ne vozim v ambulanto, ker imajo polne ordinacije viroznih otrok in bomo še mi kaj staknili po nepotrebnem. Važno je, da otroku ne piska v pljučih in mu ponoči ne ovira dihanje v prsnem košu. Predhodnice so tudi že napisale, da dvigni ležišče na 30 stopinj, veliko pijte tople tekočine, ker se mu s tem sluz mehča. Če ne želi piti je važno, da večkrat na dan navlažiš ustka oz,. vsaj nekaj kapljic vodke preko žličke.  Za kašelj ji zvečer lahko na prsni koš položiš za 10 minut topel termoforček. Ko se gre moj mož tuširat greva tudi midva z nejcem v kopalnico, ga slečem v pleničko in vdihava paro, nato ga lepo oblečeš, toplo zaviješ in počakaš da se aklimatizira (isto kot po kopanju).Nam pumpica tudi ni delovala. Smo pa problem rešili takole; v nosek sem 3-4 krat na dan vbrizgala fiziološko raztopino iz pršilca (ne tisto v ampulcah), ampak varjanta Sterimar ali Nisita in kmalu je močno kihnil in se mu je v trenutku pocedilo iz nosa in je lahko dihal. Naš prehlad gre h koncu, vendar še vedno kašlja, kar so mi pa povedali, da lahko traja zelo dolgo, da popolnoma izgine.

Vsekakor pa je dobro, da pokličeš svojo pediatrinjo in sta na vezi! Bolj boš pomirjena.

Upajmo, da bo čimprej konec te zoprne zime! Srečno!  user posted image

_____________________________

vanč

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
26.2.2006 8:05:11   
nana 27
res, če ni potrebe, ne hodit k pediatru, saj ti ne morejo pomagati razen, da poslušajo pljučka. Nam kar po telefonu reče, da naj ne hodimo, ker imajo otroci še hujše probleme:bruhanje, vročino in  lahko čisto po nepotrebnem nalezeš otroka. Govori pa z njo po telefonu, da te malo usmeri.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
26.2.2006 11:19:39   
XXYY
Dober dan vsem.

Vsem najlepša hvala za odgovore.

Ponoči smo bedeli do 2 zjutraj. Joj, je bilo hudo. Vseeno sem malo probala s pumpico in nama je nekajkrat ratalo nekaj sluzi ven dat. Pol sem jo malo pošpricala v nosek z mojim mlekom, pa sve še to potem ven spumpale. Tako, da smo se do 2 zjutraj matrali s kihanjem, čiščenjem. Zraven pojstlice sem ji dala en velik lonec prevrete kamilice in še cunje sem obesila v sobi na stojalo (ne vem ali je to vredu), pa še brisačo sem dala na radiator, da je bilo res čutiti malo bolj vlage v sobi. Potem sem ji še dvignila lezišče, kot ste mi svetovale in je potem lahko zaspala do zdaj 10 zjutraj. Zdaj se ji pa spet malo nabira in kiha.

Hvala res vsem za vaše odgovore in izkušnje s tem.

Samo, če ne bo jutri res dobr, bove vseeno poklicale pediatrinjo. Ker me najbolj skrbi to, da se baje od prehlada lahko zamašijo ušeska. Moj fant oz. očka od tamale je imel v otroštvu hudo vnetje ušesa in je zaradi tega izgubila 60% sluha. Je pa to tudi dedno. Malo me res skrbi zaradi tega. Vprašat in pogledat res ni greh.

Hvala res še enkrat za te odgovore.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
27.2.2006 11:38:13   
dskubin
Ja, sem že slišala za to pumpico z Madžarske, da je v redu.

Mi imamo nekaj podobnega iz Italije (od Novartisa), le da namesto sesalca služijo tvoja pljuča.
V bistvu ti z usti konstantno vlečeš. Sem svetovala ravno prejšnji teden, poglej malo po podobnih
postih.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 2 mesečnica, zamašen nosek in kašelj
27.2.2006 17:45:49   
DJ
kje ste pa dobili to pumpico?!? Tnx za odgovor

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?