jupiter
|
Splišni, osliče (fileje) direkt zmrznjene jaz pečem kar tako na olivnem olju, ker nimam časa za kaj več. Samo malo jih posolim, vržem gor mal rožmarina in timijana, pa včasih malo zmrzjene bazilike iz špara in pokrijem s pokrovko. Pa enkrat obrnem. Včasih če se začnejo kurt, dodam kar eno žlico vode. Men so super rešitev, če ni časa za kaj več. Je pa res kar je rekla Dulči, da jih ne smeš cmarit predolgo. Hm, nisem glih vegeterjanka, sam ne jem krav, prašičev, konj, srn in zajcev (jem bolj neumne vrste kot so današnji piščanci, ribe,....hehe, se mi pozna). Pa sem zastopla, da naj bi zvečer po montiju jedl stročnice bogate z beljakovinami, z izjemo zrelega fižola in podobno. Hja verjetn res tud leča ni glih dobra izbira. Mene tud zanima kaj lahko potem sploh od tega ješ, ker res ne morem živet samo od jajc, rib in pickov. Verjetno nisem dobro prebrala. Ali je to napisano v krajih, kjer imajo stročjo čičeriko (fuj), lečo, sojo ipd. Dulči super, boš potem še dolgo tipkala.... Dons mi je uspelo nabrat regrat, pa sem probala to tvojo varianto s tuno in jajci, odlična je. Mislm da bom jutr kar ponovila. Mogoče še malo čebule dodam. Drugače pa ponavadi jem kruh z sončničnimi semeni iz moje kruh-mašine, pa marmelado brez cukra in spijem malo kofetka z velik mleka in žličko fruktoze. Seveda po vsem tem prou hitr letim na WC. Za kosilo pa zelenjavo vsakič z eno obliko beljakovin, tako pač, da se jo da pripravit zvečer, ker čez dan je kriza. Zadnje čase še zvečer skuham zelenjavno juho z različno zelenjavo, brez vsega - tako da je zelenjava dobra še za malega miška za kašico (zraven potem dodam kak zmiksan riž, žitno kašico, krompirček ipd.), jaz si jo pa začinim in dodam malo kisle smetane. Upam, da ni nič narobe, če se notr kuha polovička korena za tamalga, v enem kosu??? Sem vidla, da mi je super, ker juha ni pregosta in če mi slučajno pridejo kakšne grešne misli v glavo, hitr segrejem en krožnik juhe in to mi lepo napolni želodec, da pozabim na grehe. Zvečer pa kako solato, tole juho, včasih tud sadje, pa pomarančo al pa jagode v lahkem jogurtu. Stročji fižol dostikrat. Dulči ne vem kje je Bajznga, če ne bi se še jaz pr tvoji mami prjavla za regrat, če bi bla kje bliz! Moja bi me v rit sunla če bi ji samo omenla kaj takga. Največji problem mi je to, da sem zvečer že čist zmatrana ko gredo otroc spat, pa mam zihr še za kake 2-3 ure pospravljanja in kuhanja in mi potem zmanjka energije za bicikl, ki pa je tud bedarija, ker si treniraš sam noge, rit me pa boli od sedenja. Bi rada tekla, pa nimam varstva, orbi mi je pa mal predrag trenutno, ker sem že oblubla novo televizijo. Tole moje samohranilstvo je pač na trenutke čist zakomplicirana zadeva..... Sem gledala nek rabljen orbi na bolhi, sam je ful daleč. A se da to tud kako po pošti dostavt, kolk mislte da stane? Bom pa investirala v dober ruzak za tamalčka, pa se bova lepo vsak teden skup v kakšen hribček zagrizla. A je katera kdaj probala tečt z vozičkom? To gre?
|