|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KOMU LAHKO VERJAMEM?
17.4.2006 10:08:11   
Kaštrun
...februarja so mi odkrili PCO, ker od decembra nisem imela M. Od takrat ko so mi to odkrili sem bila pri G še štirikrat, od tega trikrat na UZ. Dobila sem tablete za M, vendar je še vedno ni bilo. Zdaj sem čakala na hormonski test.
V petek 14.4. sem v službi dobila močne krče. Vstala sem da bi šla na WC, takrat pa je od mene začelo dobesedno "liti". Od po 2h pa do pol 4ih sem nenormalno krvavela. Z možem sva šla na urgenco, kjer je zdravnica najprej mislila, da je samo M, nakar so na UZ odkrili prazno posteljico. Zvečer moje pikice ni bilo več.
Niti vedela nisem, da sem noseča, niti povedali mi niso v katerem tednu, ker niso mogli. Ob takih dogodkih ostajam brez besed z žalostjo ker otroka verjetno nikoli ne bom prebolela, saj je bil tako pričakovan in bi bil prvi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
17.4.2006 10:26:46   
lana38
user posted image

_____________________________

lana38

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
17.4.2006 10:31:37   
KODA
user posted image user posted image
Za vsakim dežjem posije sonce.
Glavo gor in v nove boje.user posted image user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
17.4.2006 12:19:32   
LARIKA
O groza,..sej nimam besed

Zate in tvojega dragega user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Za vajino pikico panaj jo user posted image user posted image čuvajo

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
17.4.2006 14:26:48   
timeja
user posted image user posted image user posted image

Kako zelo mi je žal zate.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
17.4.2006 14:57:04   
lelaval
user posted image user posted image
Ta pikica vama ni bila usojena. Žal. user posted image
Drži se, naslednje pikice se bosta toliko bolj veselila. Držim pesti, da čimprej.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
17.4.2006 14:57:15   
Gina
Pa kako hudiča niso videli na uz, da si noseča???? Veš, jaz imam mnogo vzrokov, da se mi zdi preveč zdravnikov pocarjev. Škoda, ker obstaja tudi nekaj res dobrih, ampak med vsemi so kar skriti. Ogorčena sem, kaj se ti je zgodilo!user posted image  Tablete za M, oziroma hormoni za normalen ciklus sigurno ne spodbujajo nosečnosti, prej kaj drugega. Uf, jaz sem pa res razkurjena zdajle, ko to berem. Vselej, ko kakšna kaj podobnega napiše, kaj so zamočili, se spomnim, da so hoteli tudi mojega prvega otroka umorit.

Lepo te prosim, najdi si kakšnega fajn zdravnika G. Ne ostani več pri takem, ki ne loči posteljice na uz od ozadja. Pa naredi si vsaj to uslugo, pa mu povej vse, kar si povedala svojemu, pa kar si povedala sebi. Lažje ti bo vsaj majčkeno.

Želim ti, da bi tudi zate čim prej posijal sonček, pa da čim prej zagledašuser posted image

(odgovor članu timeja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
17.4.2006 19:27:21   
surya
Grozno, grozno!

Kot sem pisala pri drugi temi, sem tudi sama imela SS. Ker prvič niso dobro počistili, sem morala še na eno čiščenje. Potem pa sploh ne vem... Menstruacije nisem dobila, po enem mesecu in pol sem tudi končala pri zdravniku s hudimi bolečinami. Sem mislila, da je to znak, da bom dobila M. Moje G. ni bilo, tako da me je pregledala dežurna. Ultrazvoka mi ni naredila. Proti bolečinam mi je dala ketonal svečke.
Doma mi je, tako kot tebi, dobesedno lila kri. In šele na naslednjem pregledu, je moja G. ugotovila, da sem imela še en splav. Ironija- jaz sem bila pa tako srečna, da sem "dobila menstruacijo".

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
18.4.2006 9:25:25   
Bety
Res je GROZNO....pa od razmišljanja nimamo nobene koristi....Zdravniki niso bogovi....so ljudje, ki delajo napake....na UZ se zgodnja nosečnost ne opazi...pametno bi bilo delati krvne teste, pa so ti testi za naše zdravstvo predragi, da bi jih rutinsko delali....

Včasih ni odveč, spomniti se naših babic, ki so modro čakale doma....

Dabroston, prometrij, utrogestan....so hormoni, ki podpirajo nosečnost in obenem sprožijo M, ko se njihova uporaba preneha ....prepričana sem, da so edina zdravila, ki jih  ginekolog v teh dvoumnih primerih predpiše(ene dobijo za uporabljati 10 dni, ene 5 ali pa samo 3)....
V NOBENEM PRIMERU NE SPROŽIJO SPLAVA!!!

Pušenjak pa PRIPOROČA, ZAŠČITENE SPOLNE ODNOSE DO VSAJ 1.MENSTRUACIJE po splavu!!! Zakaj??? Ker sluznica maternice po umetnem splavu ni 100% sposobna obdržati zarodka....izjema je SS brez zdravniške intervence (če ne bi delale testa, bi mislile, da je M zamujala....

Tako....nažalost....vse skupaj žalostno....user posted image user posted image user posted image

Hočemo samo dobro nam in našim otrokom...pa se vse skupaj izcimi slabo.....

Bodite pogumne....ne obupujte...bodite srečne, ker vam uspe po naravni poti... in to je tudi znak, da vam BO USPELO....mogoče že jutri....

Srečno!!!

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: KOMU LAHKO VERJAMEM?
18.4.2006 17:49:27   
Gina
A daj no, bety, zagovarjat zdravnike! Jaz moram tudi delat tako, kot se spodobi. Če bi se komu, ki zanj skrbim kaj zgodilo, bi se mi presneto hujše godilo, kot kateremukoli slovenskemu zdravniku. A veš, VELIKA razlika je med zdravniki. Nekateri so nesposobni, pa konec debate. Še enkrat: nekateri so nesposobni. Jaz sem že tolikokrat pisala, kaj vse se je meni zgodilo, da ne bom več. In ja, hudo mi je, ko mi je kdo umrl zaradi njih - nesposobnežev. Sami so vedeli v kakšen poklic gredo. To je poklic, kjer se je treba neprenehoma izobraževati, hoditi v korak z novostmi, se usposobiti za tisoč in en nov aparat....ne, ta poklic ni za vsakega. Poleg tega je naša medicinska fakulteta iz mojega, zelo laičnega stališča, po mojem osebnem mnenju bolj slabo izhodišče - vsaj glede na produkte, ki sem jih jaz osebno srečala. Očitno pa jim niti praksa ni pomagala. Zato ne govori, da so samo ljudje. Če sami o sebi mislijo, da smejo delati napake, potem naj gredo ven iz tega foha. To je poklic, kjer so napake lahko samo izjemoma in zaradi nesrečnega spleta okoliščin, ne pa po tekočem traku, kot je to pri nas. Ne smejo ljudi spravljat na drug svet. V tem konkretnem primeru so spravili enega. In ne, to ni opravičljivo. In še to....meni je vseeno, koliko govorijo o neškodljivosti tablet za sprožanje M, jaz vem, da to ni vedno tako. Dobro veš, da ne vsebujejo samo progesteron in dobro veš, da obstaja možnost, da sprožijo splav, sploh pri nosečkah, ki so v rizični skupini in občutljive hormonsko in še kako drugače fizično.

Pa še to, ni res, da se zgodnja nosečnost ne opazi na uz - samo nekateri zdravniki ne znajo videti. Saj je meni tudi rekel en pametnjakovič, da mojemu zarodku srce ne bije, da naj grem takoj na čiščenje. Bog ve, koliko jih je na oni svet spravil. Moj otrok je preživel, ker sem jaz ena zoprna pacientka, ki ne verjame zdravnikom in samo zato. Nisem hotela na čiščenje. V resnici pa samo on ni znal na uz gledat, ali je pa imel slab uz. Vse ostale nosečnosti so bile vidne že v zelo zgodnji fazi. Samo sem prekleto dobro razmislila, h kateremu G bom šla. izbrala sem takega, ki zna gledati in je usposobljen za to. Lepo te prosim,ne zagovarjaj zdravnikov, ki si tega ne zaslužijo.

Žal mi je, ker je nekaj res dobrih strokovnjakov pri nas, res dobrih in sposobnih zdravnikov, samo žal se skrijejo....čisto preveč je takih, ki so šli na ta faks samo zato, ker se dobro sliši, če rečeš, da si zdravnik.

(odgovor članu Bety)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




stari starši
watershine

se želijo umešavati v vzgojo vaših otrok?

da (55%)

ne (45%)


Število vseh glasov: 410

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!