|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ENDOMETRIOZA....???
4.6.2006 16:22:30   
*goldfish*
ja, tudi jaz sem G težila, da me boli ko hudič, da me boli pred M in da imam M samo! 2 dni!!!!! Pa mi je G predpisal lekadol in kasneje ketonal!?!?

Pa sem zamenjala G in ta mi je odkril endometriozo v velikosti graha, za par mesecev pa že v velikosti oreha in takoj zatem me je dal na terapijo. Predpisal pa mi je kontracepcijske tablete Femoden, ker baje zaustavlja rast. In potem mi je povedal, da po končanem jemanju naj čimprej zanosim. Pa mi 6 mesecev ni ratalo, pa sem šla k njemu "jokat" po tablete za boljšo ovulacijo ali nekaj podobnega. Pa me je ravno takrat dal na UZ, da bi videl kako je stanje tam in ravno takrat sem ovulacijo imela. Me je takoj napodil domov in da naj seksava kot zajca. Ja, punce to so bile njegove besede. In če ne bo ta mesec z zanositvijo nič, potem mi napiše tablete.

In mi smo pridno telovadili, in zdaj imamo 15 mesečnika! 

Upam, da boste ve tudi kmalu imele svoje user posted image !

< Sporočilo je popravil mana_t -- 4.6.2006 16:28:33 >

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ENDOMETRIOZA....???
5.6.2006 8:32:20   
BarbaraE
Ojla,
meni so pred leti postavili diagnozo - endometrioza. Bolj natančno - bilo je leta 2000. Me je začelo non stop boleti v predelu trebuha (sama sem si postavila diagnozo, da imam čir na želodcu user posted image ) In sem imela teh bolečin zadosti in sem šla samoplačniško na UZ trebušne votline in mi je tam dr. Demšar odkril, da imam kar nekaj cist na jajčnikih in da mi svetuje čimprej obisk pri G. itak da sem takoj telefonirala in se naročila pri G. Thx god, ker je moja daljna žlahtnica in sem vedela, da mi bo povedala in uredila, tako kot je treba. In sva najprej dali skozi eno kratko terapijo s tabletami - pospešila M, da vidi, če bodo ciste same od sebe počile. Itak da niso, pa sem šla dalje na pregled na Gin. kl - dr Bokal. In tam mi je z UZ določila, da imamo čokoladne ciste in da bo potrebna laparo. Po laparo sem morala dati skozi hormonsko terapijo - pojesti ene 300 kapsul  neki na d. In potem sem dobila KT, ker v tistem času še nisem delala na otročku. Sva pa se z možem za otročka odločila konec leta 2003 in julija 2004 sem zanosila. Aprila 2005 pa naju je osrečila najina princeska. Tako da punce ... pogum in ne obupat.

Lp
Barbara

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ENDOMETRIOZA....???
16.6.2006 9:41:52   
severnica77
Meni pa se je zgodilo naslednje. Nepričakovano sem ugledala user posted image , čeprav naraščaja nisva načrtovala, vendar bi ga bila kljub temu izredno vesela. Potem se je pojavil rjav izcedek, ki ni prenehal. Šla sem do G, ki mi je predpisal Primulet Noir... jaz sem dvomila v hormonske težave in vseeno naredila test. In glej prikaže se plusek. Ponovno sem šla do G in na urgenco, kjer so me takoj sprejeli v bolnišnico. šlo je za IMN. Odstranili so mi celo jajcevod, čeprav ni bil nič okvarjen. Med operacijo (laparoskopijo) so mi pregledali še ostala rodila in prav tako našli endometriozna žarišča, ki so mi jih odstranili ... Potem sem začela jesti kontracepcijske tabletke in čez štiri leta sva se odločila, da pa poskusiva spet zanositi. Prenehala sem jemati tabletke in skorajda takoj po tem zagledala user posted image .

Tako, da endometrioza ni nikaršna ne vem kako huda obsodba. Res povzroča težave, vendar se jih veliko da rešiti.

Endometriozo pa zavirajo tudi kontracepcijske tabletke in nosečnost.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ENDOMETRIOZA....???
16.6.2006 19:36:42   
buča
ej,a pa se da endometriozo ugotoviti tudi pri uz črevesja?Jaz sem bla decembra na uz črevesja,tam mi je vse pregledala,tudi za maternico je rekla,da ji zgleda ok,pa za jajčnike tud...user posted image mene pa vedno do 5 dni pred m začne bolet,sedaj imam m tko švoh kt še nkol,prej pa tko obilne po porodu,kt tud še nkol...sem klicala g,katera pa do avgusta ne naroča več....koliko pa to stane samoplačniško?Uz mislim?

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ENDOMETRIOZA....???
19.6.2006 7:33:52   
Sandra-4
Tudi sama imam kar precej napisanih težav in tudi mene ginekolog ni uslišal, tako da sem danes naročena na samoplačniški pregled, vendar pa me zanima, če moram biti tešča za UZ?user posted image

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ENDOMETRIOZA....???
20.6.2006 16:37:13   
Mijavček
Oj!
Tudi jaz imam endometriozo. Odkrili so mi jo po jamranju o bolečih odnosih in dolgih, močnih in bolečih M, po 1 letu neuspešnega delanja dojenčka sem bila operirana, laparo., odstranjena endometrioza z ligamentov na obeh straneh maternice.
Zdaj je že eno leto od tega, po spodbujanju ovulacij s tableti in injkcijami, še vedno ni user posted image user posted image . Ampak se ne damo, imam že številko za IVF, ma upam, da bo prej kaj ratalo.
Pri endometriozi je tako, lahko zanosiš brez problema, al pa rabiš malo več časa in zdr.pomoči. Poznam take, ki so zanosile in take, ki se že kar lep cajt matrajo.
Aja, pa nič se bat KT, jaz jih nisem nikol jemala, pa mi je zdaj žal, ker verjetno se ne bi endometrioza razširlila, če bi jih jemala. KT naj bi "konzervirale jajčnike" in naredile absolutno več koristi kot škode. Tako o tem G-ji pravijo.

Ni kaj, imeti moramo zaupanje v zdravnike in v mati naravo. A nam kaj druzga preostane?

(odgovor članu Sandra-4)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ENDOMETRIOZA....???
20.6.2006 22:32:38   
barbarela77
pozdravljena!

tudi meni so prejšnji teden odkrili endometriozo in čokoladne ciste na obeh jajčnikih.
ponovni uz imam septembra, potem bova pa z mojo g. videle kako naprej. ful mam občutek, da bom morala na operacijo. zelo sem žalostna in prestrašenauser posted image user posted image user posted image .

vendar od vas tukaj sem se naučila da upanje umre zadnje, zato tudi jaz upam da bom enkrat zagledalauser posted image


(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: ENDOMETRIOZA....???
21.6.2006 7:26:04   
Sandra-4
Meni so odkrili pregrado, tako, da če v roku 4 mesecev ne zanosim, grem na preglede jajcevodov itd... user posted image

(odgovor članu barbarela77)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: ENDOMETRIOZA....???
22.6.2006 14:43:46   
petraps
Pozdravljena!Jaz sem bila operirana pred šestimi leti (v juniju in septembru) in sedaj se je ponovila. V teh letih  ni bilo nič z naraščajem in sedaj me čaka laparo  in nato še umetna oploditev.Upam na rezultat! user posted image  

(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: ENDOMETRIOZA....???
13.7.2006 15:40:07   
Minka Pobalinka




Jaz sem imela enometriozo v hujši obliki.. 9 cm cista, 5 cm cista, en kup cist na jajčniku, zadaj za maternico..skratka upanja za zanositev je bilo bolj malo.  No konec decembra 2003 sem bila na laparaskopiji, januarja itak nismo user posted image , ker naj prvi mesec ne bi bilo priporočljivo, februarja sem pa zanosila in sedaj imam 7.5 mesečnega fantka. Glede na leta in na možnost da se zadeva ponovi pa bomo počasi začeli planirati še 2 user posted image ..user posted image




(odgovor članu petraps)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: ENDOMETRIOZA....???
17.8.2006 11:28:42   
Grizo
Tudi jaz imam napredno endometriozo. Januarja sem imela laparoskopijo, kjer so mi z desnega jajčnika odstranili čokoladno cisto. Povedali so mi, da imam številna žarišča in vraščen levi jajcevod.

Pa sem kljub temu maja (ko smo res pridno user posted image ) zanosila, pa se je žal koncalo s ss v 9. tednu, kar pa nima veze z endometriozo. To se pač zgodi vsaki 6. nosečnosti.

Zato punce glavo pokonci! Endo lahko povzroči nepolodnost z deformacijo tkiva (npr. jajčnikov), ni pa nujno in ne gre tako zelo hitro. Se pa ponavlja, zato čim prej v akcijo za user posted image !

Ostalo pa je lepo razložila že soncek.djukelica.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: ENDOMETRIOZA....???
24.8.2006 23:55:51   
sonce78
Tukaj sem nekaj našla o naravnem zdravljenju endometrioze

http://www.svet-je-lep.com/prehrana/makrobiotika/endometrioza_in_crevesne_kolike.php

Iz srca vam želim čimprej pestvati vaše (naše) tako željene sončke!

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: ENDOMETRIOZA....???
28.9.2006 13:20:29   
NEZA
Pozdravljene punce!

Evo še ena nova z sumom na endometriozo. Meni je G marca letos na pregledu odkrila 2 cm veliko cisto čokoladne barve, ker pa imam redne bolečine ob M in med ovulacijo pa me zanima (ve ki ste preiskave dale skoz) na kakšen način je bil sum na endometr. potrjen. So tudi vam  vsak mesec jemali kri in delali teste ca 125 in kakšne vrednosti so dosegle. Pri meni CA 125 dosega od 37 do 55. Bila sem tudi na UZ na gin.kliniki na pregledu doc.dr.Voglar ni odkril nobenih patoloških sprememb, tako da me precej skrbi kako bo s to zadevo.

Bolj me zanima kako so vam jo ugotovili (že po prvem pregledu)?user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: ENDOMETRIOZA....???
28.9.2006 13:36:55   
Anonimen
Men so jo odkrili šele na laparaskopiji in o takrat tudi odstranili. Prej pa sme mela milijon pregledov in UZ pa ni noben nič videl. Kri mi pa niso nikoli vzeli za kaj takega.  

(odgovor članu NEZA)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: ENDOMETRIOZA....???
28.9.2006 16:44:17   
anja7
Neža,

jaz sem tud kr naprej tečnarila ginekologinji, da imam boleče menstruacije, ampak je vedno govorila, da naj poskusim z jemanjem kontracepcijskih tablet. No, potem pa sva se začela z mojim dragim trudit za user posted image  in ker nekaj mesecev ni uspel, sem šla k ginekologinji -privat. Takoj sem imela pregled + UZ in na UZ je takoj ugotovila cisto (7,9x5,6 cm). Najprej me je dala na pregled krvi Ca125-vrednost je bila normalna - ne spomnim se točno vrednosti. Dobila sem napotnico za LJ (stara porodnišnica), tam sem imela UZ pregled in nato 4 mesece po pregledu laparoskopsko operacijo, kjer so mi endometriome tudi odstranili. Če te pa še kaj zanima, pa kr vpraš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: ENDOMETRIOZA....???
3.10.2006 7:45:12   
petraps
Pozdravljena!
Šla sem na pregled in DR. mi je naredila UZ in videla ciste na obeh jajčnikih (3,5x6,5 in 4,00x7,5).Takoj naslednji teden sem šla v LJ na operacijo in takrat je videla, da jih imam še cel kup na maternici.Po operaciji nisem več imela takih bolečih M vendar se mi je ponovilo in letos 12.07.06 sem bila tretjič operirana.Jutri potujem v LJ na magnetno resonanco (se mi je razširilo na črevesje).Če ti kaj ni jasno me vprašaj in ti bom z veseljem  pomagala.Lp,Petra

(odgovor članu NEZA)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?