|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
27.4.2006 16:50:27   
Anonimen
Učiteljice, kako gledate na ministrovo odločitev, da za prihodnje šolsko leto ni potrjjen NITI EN delovni zvezek pač pa samo učbeniki user posted image  Jaz sem bila šokirna. KAm to pelje...nazaj v 80 leta?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
27.4.2006 16:53:56   
Gina
Kje si pa to prebrala? Mi nimamo v 1. razredu niti enega učbenika, pač pa samo del. zvezke. Niti ne vem, če kakšna od založb ima samo učbenike za 1. razred....user posted image user posted image user posted image . Saj to ne more ostat tako, si bo že premislil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
27.4.2006 16:58:54   
Anonimen
Gina, včeraj sem bila pri naši knjižničarki in je bila čisto aut zaradi tega...so imeli knjižničarji en dan prej v Lj neko predavanje ali shod al nekaj takega user posted image .
Ja, saj pri ans so v prvem razredu tudi samo DZ in tudi naprej jih je veliko....
Meni sicer nekaj smrdi, ne more kar tako bit...jaz upam, da se bomo učitelji "zbunili". Kaj bomo samo fotokopirali, al kaj?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
27.4.2006 17:05:25   
Gina
Ne vem nič o tem. Mi smo imeli par dni nazaj konferenco, pa bi zihr kaj kdo povedal. Pa še o knjigah in DZ smo se pogovarjali, tako da...čudno mi je to. No, pa saj se bo mogoče kakšna oglasila, ki kaj več ve. Sem pa šla na strani MŠŠ gledat, pa tudi nič ne piše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
27.4.2006 19:24:18   
Dejča
Ja, ta tema je že kar nekaj časa stara, zdaj se očitno udejanja - delovni zvezki ne bodo več obvezni, učiteljice naj bi same presodile, ali jih bodo uporabljali v šoli user posted image . Ja, že vidim starše, kako veseli bodo, če bo potrebno kupiti nekaj, kar ni obvezno. Naši otroci pa bodo imeli s tem še večji primanjkljaj znanja, saj so že zdaj "polpismeni", ko jim ni treba nič več samim napisati, ampak le še obkrožujejo.

Pred leti sem se smejala podatku, da 70 % Američanov na zemljevidu ne najde svoje države - mislim, da je tudi SLO na "dobri" poti tja.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
27.4.2006 20:11:08   
frutka_
Moje mnenje o Zver-u in njegovih reformah je takšno....kmalu bodo lanski sneg, ker sam ne ve kje se ga glava drži...Ooo...lapat pa zna in jezik sukat, ni kaj! Ampak teorija in praksa se marsikje izključujeta in z večino njegovih izjav se ne strinjam. Čudni časi so za učitelje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
27.4.2006 20:36:29   
nejcko
Ja, tudi pri nas na šoli se je govorilo o tem, da DZ ne bodo več obvezni. Je pa baje ta gonja naperjena predvsem proti založbi Rocus, saj mi je ena kolegica že lani septembra omenila, da bodo Rocusove DZ ukinili.
Pri nas imamo prav Rocusove DZ in moram priznati, da meni osebno niso všeč - vsebujejo mogoče 5 tipov različnih nalog, tako da se včasih že učenci dolgočasijo ob reševanju. Saj po eni strani so v redu, samo se mi zdi, da se pri nas nekako ne obnesejo. Učenci se po moje ne učijo iz njih, zvezkov pa tako ali tako večina nima, ker se jim ne da pisati.
Kolikor lahko vidim rezultate učencev danes in nekoč, lahko mirne vesti rečem, da smo se mi nekoč veliko več naučili in od pouka odnesli precej več kot današnji otroci kljub vsem super truper del. zvezkom, prosojnicam, uč. listom in ne vem še čem. Ve to je, po moje, samo podpiranje njihove lenobe (govorim izključno za tretjo triado, s katero imam izkušnje).
Tabla - zvezek - učbenik; naj se sliši še tako zastarelo., ampak rezultati so bili boljši.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 27.4.2006 20:44:19 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
27.4.2006 20:43:32   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Dejča

Naši otroci pa bodo imeli s tem še večji primanjkljaj znanja, saj so že zdaj "polpismeni", ko jim ni treba nič več samim napisati, ampak le še obkrožujejo.



Ja, Dejča, ampak ta polpismenost izvira prav iz tega obkroževanja, dopolnjevanja, vsatavljanja itd. Učenci si snovi ne zapisujejo več sproti, ne po nareku, ne iz table, ne po razlagi. Večina  povsem "na slepo" rešuje naloge v DZ, rešitve prepiše od soseda, ali ko povemo končno rešitev. Sploh ne preberejo niti navodila, kaj naloga od njih zahteva, niti tistega dela naloge, kjer jim ni treba nič pisati. Resnično - čisti avtomatizem jih je in prav zato so polpismeni. Če bi si morali pisati po razlagi ali prepisovati s table (ali po nareku), bi avtomatično krepili svoje selektivno mišljenje, hitro bi znali ločiti bistvo od nebistva; tako pa kot ovce sledijo tistim rešitvam, ki jih povedo "ta pridni" učenci.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
28.4.2006 14:19:57   
Kristina Filip
Nejcko, to kar si napisala drži za višje razrede. Prvošolčki
se sploh črk ne učijo, kaj šele, da bi prepisovali iz table. Saj devetletka je težila ravno k temu...da ni toliko prepisov... Govorim za prvo triletje. JAz sem vsekakor ogorčena nad to odločitvijo ministra. user posted image
Rokus pa prav zares "posiljuje" na vsakem koraku. Tudi pri nas nimamo njihovih DZ in U- mislim, da imam jaz samo družbo v 5. r., pa še to gremo septembra na Modrijana.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
9.5.2006 22:11:47   
Anonimen
Tudi pri nas se pogovarjamo, da bomo pri NIT šli od Rokusa k Modrijanu. Njihovi delovni zvezki niso bili všeč nikomur. Vsebina je preobsežna in nalog je preveč, pa še nesmislne so. Potem, ko jih pa izpuščaš, pa dobiš nazaj, češ da v šoli tako ali tako ne potrebuješ delovnega zvezka.

Resnici na ljubo, pri SND v 3.r osemletke smo tudi imeli samo učbenik, pa otroci zato niso znali čisto nič manj.

Je pa tudi res, da so pri izložbi Rokus strašno posiljivi s tem klicarjenjem na šole. In pošiljanjem časopisa, ki ga itak nihče ne bere, pa tudi reklamnega materiala, ki nikogar ne zanima. Pri tem pa so še celo toliko površni, da niti tvojega priimka ne znajo pravilno zapisat... user posted image

(odgovor članu Kristina Filip)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
10.5.2006 13:05:01   
Anonimen
Danes sem v šoli videla katalog potrjenih učbenikov in delovnih zvezkov. Vsi DZ so bili potrjeni - gorovim za 4. razred/9

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Niso potrdili niti enega delovnega zvezka
11.5.2006 9:07:34   
Anonimen
Tudi jaz sem si včeraj ogledovala katalog in videla, da so DZ res potrjeni user posted image user posted image user posted image . Se mi je zdelo, da to kar ne more bit res...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?