|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prve besede
16.5.2006 11:47:25   
corfu
Kdaj so vaši otroci pričeli govoriti? Koliko že kaj povedo in koliko jih razumete? Moj pri 16 mesecih pove: bonbo (bonbon), baba (babi) dede (deda) ta (traktor) nak (tovornjak) mama (mami, mama) nana (banana) amam (jaz bi jedel) cavcav (čau-čau) pa-pa (adijo) teeeta (teta z razvlečenim e) ata, mau (muca) toun (čoln) Lica (psička Lisa) tm (tam)

Oponaša pa mucko, kravo, prašiča, avto, ko mu kaj pojem se pozibava in govori la, la , la...

Da ne govorim, koliko se nasmejemo, kako pa pri nas?

_____________________________

Uživaj življenje...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prve besede
16.5.2006 12:02:58   
mynyka
mislim da je mama pa ati povedao pri 14mj...sedaj je star 21mj in govori.mama,ati,deda,babi,tam,tu,papa,daj,amao,pio,user posted image na,akn(traktor),,,,,ma dosti toga že pove....

< Sporočilo je popravil mynyka -- 16.5.2006 12:03:25 >


_____________________________

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prve besede
16.5.2006 13:10:07   
lelaval
Moja je pri 11 mesecih prvič rekla MAMA. Sem se kar topila user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prve besede
16.5.2006 14:29:52   
pikica123
moja bo 1 leto stara v soboto in pove:

mama,baba, zdaj tudi babi, pa-pa, ne-ne-ne (kadar kaj noče),ponovi za mano (hvala) vala, kužija oponaša, al pa pokaže da ga ni tako z rokico in reče nika(ni ga), oponaša avto...aja zdej po tanovem reče tud oki (oči).

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prve besede
16.5.2006 15:50:40   
Jančika_
Vasja ima 21 mesecev in obvlada le: mama (to smo vsi trije - jaz, ati in on sam, s tem, da ve, da je ati ati in on Vasja), baba (babi), kuku, papa in wowowowa (veveričkauser posted image ).

Je pa enomesečnemu bratrancu v soboto rekel otrok in to večkrat. Smo kar debelo gledali. Sicer ves čas nekaj čveka, samo razumemo ga pa bolj malo.

(odgovor članu pikica123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prve besede
16.5.2006 17:48:43   
suzy007
Moja ima tudi v soboto prvi rojstni dan. Pove pa marsikaj, samo mama noče rečt. Sicer pa govori predvsem tatatata... Razume pa že kar veliko. Pokaže s prstom. Npr., če jo vprašam kje so učke, pokaže na svoji punčki učke. Prav tako nosek. Ve, kaj pomeni NE, samo da ne uboga vedno.
To je to. Jaz mislim, da bi morala kaj več povedati pri enem letu. Sicer pa se ne sekiram. Bo že, ko bo hotela.
Pozdravček!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prve besede
17.5.2006 7:41:11   
SaaS
Oh, naš je pravi mali nakladač. Zdaj pri 18 mesecih non stop nekaj čveka. Ravno včeraj sta mi dve kolegici (tudi mamici takih malčkov) rekli, kako se ga lepo razume. Sem mislila, da pradvsem jaz razumem, saj ga cele dnave poslušam.
Prva beseda je bila AVTO (pri 10m), kakšna mama, to je prišlo kasneje. Pri enem letu je imel že kar nekaj besed na zalogi, pri 15 mesecih pa je sestavljal kratke stavke: mami papa uko (hruško), tati vozi avto, babi čiča tuki (in je pokazal kam naj se vsede)... Zdaj pri letu in pol, pa včasih kar ne dojameva, kaj vse nama že pove.
Dolge besede malo skrajša, toda včasih potem kar naenkrat začne uporabljati v daljši različici. Dolgo je prikolici kovoril "koca", zdaj pa je že nekaj časa "kolica". Tovornjak je bil "nak" ali "naka" zdaj pa je že "tovornak". 
Živalice pa tudi oponaša vse po vrsti.
Mislim, pa da ni preveč za primerjat, koliko otroci govorijo pri določenih meseceh. Saj je to tako različno, kot pri hoji.

(odgovor članu suzy007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prve besede
22.5.2006 19:15:15   
urši*
Luka pri 17 mesecih :ata, mama, baba , dedi, ma(muca), ona (psička Dona), avto (to je reku prej kot mamauser posted image -se vidi , da je ata avtomanijak), tor (motor), ta(pes Tar, moj prijatelj Grega user posted image ), teta, sis(sir)ses(keks), nana (banana), aja-aja (čaja),dudu(duda)...
Od moje kolegice tamala je pa mesec dni starejša od Luke in govori že praktično vse, tak , da je zgleda to res čist različno.

lp

_____________________________

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?