|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   okrevanje po CR
23.5.2006 8:25:25   
Anonimen
Tiste, ki ste imele CR - zanima me, kaksno je bilo okrevanje. Ne toliko v bolnisnici, ampak bolj potem, ko ste ze bile doma. kako dolgo ostanejo bolecine, kako je s kontrolami, kako dolgo moras pazit kaj in kako delas (gospodinjska dela ipd).
HVALA
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: okrevanje po CR
23.5.2006 9:24:43   
Mala Vita
Verjetno je odvisno od same ženske, saj sem se jaz zelo dobro počutilauser posted image .Nekaj časa sem se malo počuvala le glede težjih opravil. Ni pa za pretiravat, raje počivaj.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: okrevanje po CR
23.5.2006 10:08:34   
hubi
Jaz nisem imela nobenih težav. Bila sem samo malo presenečena, kako slabotna sem bila prve dni. Sliši se čisto tako porod s cr, v bistu je pa kar prava operacija. Prvi mesec so me malo crkljali, potem pa je življenje počasi normalno steklo. Rana naj bi se v 6 tednih zacelila, tako da se do takrat striktno izogibaj kakšnemu dvigovanju težkih stvari. Z aerobiko sem začela po 6 mesecih (lahko bi kakšen mesec prej, pa sem bila prelena), trebušnjaki so bili v začetku malo problem, pa se je hitro uneslo. Drugače pa poslušaj svoje telo, ti bo hitro povedalo, kaj potrebuje in kaj je preveč. Pa rano si maži s Contakelom, je koža potem bolj elastična.

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: okrevanje po CR
23.5.2006 10:21:34   
CERT
jaz sem imela carski po sili razmer, sem bila cel večer in še jutro na porodni  mizipa ni šlo. tako da sem rabila dosti cajta da sem se sploh ovedla da sem v bolnici. iz bolnice sem pa šla že po 5h dneh.
po carskem se rajši še kaka 2 meseca pazi. kakšne stopnice, ali dvigovanje rajši odmisli, zate dobro. pa postopoma začni hodit na sprehode, kaj lahkega da se niti ne zadihaš. če maš dobrega moža naj ti rajši on kaj postori po hiši.
eni tega nismo poslušal, zato pa smo občutli.user posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: okrevanje po CR
23.5.2006 11:22:52   
fricka
Ja, to je res operacija. Mene je v porodnišnici in še nekaj časa doma zelo bolelo. Občutno izboljšanje sem čutila po 6 tednih. Paziti se je bilo pri meni relativno težko, saj sem bila skoz sama doma. Tako sem prenašala dojenčico in voziček po stopnicah, kuhala kosilo,... So me pa posledično še kar nekaj časa boleli šivi.

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: okrevanje po CR
23.5.2006 12:13:28   
spelaz
Pri meni je bilo brez večjih težav. Takoj ko sem prišla domov, sem delala skoraj vse (z manjšo pomočjo moža in mame pri likanju in sesanju). Me pa je nekaj časa vleklo pri šivih, da sem bolj sključeno hodila in pa malo bolj počasi na sprehodih. Pa sem si hitro opomogla in kmalu tudi začela vse noramlno delati, hoditi, telovaditi. Po skoraj 2 letih nimam nobenih posledic. Le malo malo je še omrtvičen del okoli črte, ki se pozna od šivov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: okrevanje po CR
23.5.2006 12:56:52   
karinka
Pri meni ni bilo nobenih težav. Pazile sem le, da nisem kaj težkega dvigala. Mene ni čisto nič bolelo.Tudi rana se mi je zelo lepo zacelila in se zelo malo pozna. Me pa včasih ob spremembah vremena tam kjer sem bila rezana malo trga.

Je pa res, da je to prava operacija in sploh ni tako nedolžna zadeva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: okrevanje po CR
23.5.2006 13:19:46   
Eviii
jst sm imela cr pred dvema mesecema in pol. že v bolnici me je vse bolelo in sem komaj vstajala (na nogah sem bila že 12 ur po operaciji) s postle. doma včasih nisem mogla niti vstat. dokler niso ugotovili, da sem fasala v bolnici vnetje in da me je treba zdravit z antibiotiki. k sreči to ni vplivalo na dojenje. pred približno enim mesecem sem ostala brez bolečin in tudi dejanovo vnetje se je pozdravilo. zdej sva zdrava in počasi lahko delam vse po malem. ne pretiravam. na sprehode hodim vsak dan in me nič ne matra. na začetku tudi dejana nisem upala dvigat, ker me je kar precej usekalo... tako da bi lahko rekla, da je pri meni okrevanje trajalo okoli 8 tednov...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: okrevanje po CR
23.5.2006 20:14:12   
KODA
pri meni se je po prvem carskem rezu,še vnela rana.Tako,da sem rabila kar nekaj časa,da sem se spravila v red.
Tadrugič,pa je šlo bolje.
Seveda pa mi je user posted image ,zelo veliko pomagal.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: okrevanje po CR
24.5.2006 11:03:12   
Bonnie_RR
Jaz sem CR ful dobro prestala in res nisem imela nobenih težav. S postelje se vstala že isti dan po operaciji. Baje da prej ko se začneš gibat, hitreje okrevaš in gredo stvari nazaj. Tako so meni razložile sestre.
V bolnici sem že 5 dan "izsiljevala" za domov, vmes pa sem lahko že tamalega dvigovala in ga previjala. Mi ni nihče rekel, da ne smem.

Po prihodu domov so me še malo razvajali, vendar ne zaradi okrevanja po CR, ampak zaradi oslabljenosti po mastitisu. Sem pa bila sama skoz kar malce posiljena in sem veliko stvari kar sama naredila. Nimam pa nobenih posledic, bolečin, omrtvičenosti in podobnega. Imam samo majhno rdečo (no, zdaj je že bolj roza barve) črto, ki me včasih ob slabem vremenu malce zaskeli, drugače je pa vse ok.




_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?