|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   res ne morem več...
25.5.2006 10:04:44   
DEJANA
Na tem forumu sem že pisala o težavah z dojenjem - sinček je star mesec in pol in se že nekaj tednov trudiva z dojenjem - noče jesti, me odriva, histerično joka, zraven poje ogromno zraka in potem še bruha. Noben 'recept' in nasvet ni pomagal, čeprav imam mleka dovolj in sem si resnično želela dojiti. Včeraj je malček pri dojki cel dan jokal in postalo je nevzdržno - dala sem mi Novalac mleko, za kasneje sem si izčrpala svoje mleko. Slaba vest, saj mi vsi govorjo - potrudi se, vztrajaj..pa resnično ne morem več, psihično me ubija in slabo vpliva tudi na otročka. Po steklenički zelo lepo poje, je zadovoljen, pomirjen, zaspi, česar prej ni bilo.
Vas pa prosim za pomoč, dekleta, ki imate izkušnje s tem. Je v redu, če jeva na cca 3 ure in pojeva cca 100 ml? Je potrebno med obroki dodajati tudi tekočino za žejo in koliko? Kaj bo z mojim mlekom, ki ga imam veliko, a ne toliko, da bi si ga izčrpala za vsak obrok - se bo ustavilo samo od sebe? Skrbi me, hudo mi je, poklicala bi zdravnico, pa že vnaprej vem, da bo spet rekla, naj vztrajam. Pa resnično ne morem več....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 10:11:46   
dix
Poslušaj samo sebe, prisluhni svojemu otroku in naredila boš kar je najbolje za oba. To pa sama veš kaj je.

Poslušanje nasveta drugih je včasih zavajajoče.

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 10:12:21   
Mala Vita
Ne se obremenjevat. Lepo je slišati, da je tvoj sinček zdaj zadovoljen. Včasih pač ne moremo z glavo skozi zid. Tudi medve s hčerkico sva imeli probleme z dojenjem. Ker imam bolj ploske bradavice sva se trudili z nastavkom. A ga nikakor ni sprejela. Včasih sem jo prav prisiljevala, da bi sesala, a to je vodilo v jok in nezadovoljstvo na obeh straneh. Mleka sem imela dovolj, zato sem ga izčrpavala sproti za vsak obrok. To je trajalo nekje dva meseca in pol, potem sem pa tudi jaz začela dodajati Novalac. Patronažna mi je svetovala, da naj med obroki pije čajčka, ki sem ji ga skuhala in nekaj zrnc janeža in kumine.
Ne imej slabe vesti in ne poslušaj čenč, da bo otroček manj odporen. Moja punčka je stara 8 mesecev, pila je samo moje mleko le nekje 2.5 meseca in do sedaj še prehlada ni imela.
Delaj tako, da bosta ti in tvoj sinček zadovoljna. Pocartaš ga lahko tudi na drugačne načine, ne samo z dojko.

LP in veliko sreče

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 10:15:51   
simone
DEJANA,
poslušaj sebe in zadovoljstvo svojega  otroka. Če ne gre pač ne gre. NIč narobe. Koliko otrok je zraslo tudi tako in so tudi ok.
Jaz bi ga hranla po flaški, vmes pa bi si iztiskala mleko in mu ga dajala po flaški, dokler ti ga ne zmanjka.

Nič ni lepšega kot zadovoljna mamica in njen otročiček 

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 10:18:04   
fricka
Da te potolažim: moja se ni hotela dojiti do 3. meseca. Sem si izčrpava in dodajala, po steklenički je pila normalno. Bila sem kot zombi, ker je izčpravanje naporno, zlati ponoči. Pri 3 mesecih se je pa kar odločila in sva se spet dojile. To je bilo olajšanje predvsem ponoči. Eni otroci so pač takšni.

Pojesti mora teža x 150 ml/ št. obrokov. Sigurno drži, so mi tako naročili v porodnišnici. Ne sekiraj se preveč, če te še kaj zanima, me vprašaj.

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 10:18:27   
Naja31
Edino pametno kar si lahko naredila v tvoji situaciji je ,da si mu dala flaško.
Dojenje je sicer res fajn, ampak če ne gre pač ne gre.
Prosim, ne poslušaj drugih, ne smeš imeti niti najmanj slabne vesti zaradi tega.
Pomeben je sit in zadovoljen otrok, in pa zadovoljna mamica.

Glede količine mleka pa ne vem, moj je bil samo dojen. Sem ti samo hotla napisati nekaj spodbudnih besed!

Srečno user posted image

Naja



(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 10:29:38   
jerneja
svetujem ti, da si črpaš mleko in mu ga dajaš po flaški. Nama je z dojenjem uspelo šele pri 2 mesecih.

lp in veliko sreče

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 11:01:28   
srki
Dejana, midva sva se dojila samo par dni. Aljaž enostvno ni znal piti pri meni, ni znal prav jesti, zraven je spal. Ko je mlekec prišel v njegova usta, se je začel daviti, joško je iskal kot nor, čeprav sem mu jo "nudila", vendar nič. Tako smo se šli nekaj dni. Otrok je jokal, jaz sem bila obupana, posledično je on to čutil. Ko je prišla babica-patronažna, mi je takoj rekla, naj se ne matram in naj mu dan dodatek. Videla je, kako on je. Sama je rekla, da bi jo verjetno vsak okaral, sploh dohtar, da mi je rekla, naj začnem z umetnim mlekom, ampak ko je videla da res ne gre, mi je to kar svetovala. In res je bilo boljše. Otrok se je najedel, bil je zadovoljen, sit, je spal. Prej pa samo jok. Jaz sem bila pa tudi že tako zmatrana in obupana, da sem se enostavno sprijaznila s tem.

Ne imej slabe vesti zaradi tega. Meni je tudi marsikdo govoril (predvsem tiste, ki so srečno dojile brez problemov), da naj se ne vdam. Lahko je govorit ja, če ti vse poteka gladko. Meni pa na žalost ni. Svoje mleko sem si nekaj časa stiskala, potem pa sem namenoma tudi manj pila, mleko je hitro "usahnilo".

Glede tega, če dovolj poje pa ti povem, da ja, moj je tudi jedel na 3-4 ure, pojedel pa je 70, postopoma po več, ko je prišel enkrat na 120, je tam tudi ostalo, čeprav je bil večji, je pojedel samo to. Se je pa všasih zgodilo, da mu tudi to ni bilo več in sem enostavno dala še malo.

Ne se obremenjevat, glej tako, da je za tebe in otroka najboljše, predvsem pa ne imej slabe vesti. 

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 11:54:12   
Anonimen
Če ne moreš več pač ne moreš več. To se ni prav nič za sekirat, ker ljudje nismo roboti.

Sama si že našla rešitev, ugotovila, da je sin veliko bolj zadovoljen zdaj, ko je po flaški. To je pa tudi osnovni cilj hranjenja, sit in zadovoljen otrok. Res je, da dojenje prinaša mnoge bonitete, ampak kadar ne služi osnovnemu namenu - prehranjevanju dojenčka - moramo najti drugo rešitev.

Poskusi si iztiskati mleko, kolikor pač lahko, prav gotovo ga bo precej, če ga boš redno in temeljito iztiskala.

Spočij si od nenehnega truda z dojenjem, naj kdo drug nahrani in popazi na sinčka. 

Spočita boš tudi sama bolj zadovoljna user posted image  user posted image  in prepričana sem, da ti bo tudi samo hranjenje lepše in lažje steklo. In zadovoljna mami tudi dojenčku nekako "lepše diši". Tudi on se ob takšni mami počuti bolje, mirneje tako kot se mi bolje počutimo ob zadovoljnih ljudeh. 

(odgovor članu DEJANA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 12:05:08   
Anonimen
Pametna punca!

Pa ne pusti se svoji zdravnici. Nič jo ne kliči, no ampak to pa res merkej, da si ne bi kakšnega mastitisa nakopala, takrat pa takoj tja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 12:22:05   
Anonimen
ja, kakšnih 100 naj bui približno pojedel, mogoče malo več na en obrok. menda so ti mleki različni, da eni nasitijo bolj, drugi manj. jaz sem mešala aptamil in comformil in je pri mesecu in pol popil kakšnih 120, se mi zdi. naredi mu za začetek malo več kot 100, potem boš pa kmalu videla, koliko bo popil. pa ni ga treba hranit na tri ure. pusti ga, naj ti sam pove, kdaj je lačen. po moje bodo razmaki med obroki daljši kot tri ure. pa srečno in veselo dojenčkanje želim, mamica.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 12:26:47   
cuma
Pozdravljena!

Jaz hranim mojo pupo z adaptiranim mlekom že od 3. tedna. Zraven jo dojim - kolikor pač imam mleka. Stara bo 6 mesecev in je imela samo enkrat zamašen nosek pri 2,5 mesecih, ko sva bila oba z možem bolna z vročino, vnetim grlom, kašljem...

Glede količine, poskusi se približno držati navodil na adaptiranem mleku. Moja je poleg dojke že v prvem mesecu spila 80- 100ml. Potem je dozo postopoma povečevala.
Paziti moraš le na to:
  • da mleko navodilom primerno pripraviš (imej vedno prekuhano toplo vodo v termoski in ko jo potrebuješ, jo samo vliješ v flaško, rahlo ohladiš in zamešaš mešanico ter še enkrat ohladiš)
  • da imaš prekuhane ali vsaj temeljito oprane flaške in cuclje
  • da ponudiš otročku dodatno tekočino(najbolje prekuhano vodo ali čaj kot so ti že svetovale punce zgoraj), ker bo sedaj zmeraj bolj vroče in jo bo potreboval.
  • nikoli ne delaj bolj goste mešanice kot to priporoča proizvajalec

Vso srečo in bodi brez skrbi, če pa imaš občutek, da boš, ko se boš malo razbremenila in odpočila, želela še poskusiti dojiti, si le črpaj mleko, da ne presahne. Če pa misliš, da je s tvojim dojenjem konec, pa odmisli in se posveti sebi in tvoji družinici, brez slabih občutkov ali vesti. Vso srečo!
Cuma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 12:47:16   
BLAŽIKA
Kar tako naredi da bo otrok zadovoljen in tudi ti. To je najbolj pomembno pa lepe dni z malčkom ti želim.user posted image user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 15:21:21   
mimica
Nisem brala vseh odgovorov, zato upam, da se ne ponavljam.
Dobor vem kako je, ko te otrok celo pokrampa po dojki, odriva, joče. Sem doživela. Mleka imela za izvoz, mali pa se ni hotel dojit, po flaški pa jedel kot velik. Dva tedna sem se še mučla, ko pa je neko noč jokal in jokal, pa nisem vedela kaj mu je, saj se dojit ni hotel, potem pa sem ugotovila, da je vseeno lačen ( na flaški je pojedel 100 ml, potem pa zaspal ), sem si rekla, da je dovolj. Na srečo se glede dojenja nisem preveč obremenjevala, bila sem vesela, da imam svoje mleko in sem si ga začela črpat. Pristavila si ga nisem več . No, pri 2.mesecih pa se je nekaj zaletaval v moje prsi, zato sem si ga pristavila in glej, mali se je začel dojit. Pri dveh mesecih se je začel sam od sebe dojit ! In se je dojil do 10.meseca.
Jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala. Če je bolj zadovoljen s flaško, mu pa daj svoje mleko z flaško. Kupi si dobor črpalko in mu tako dajaj svoje mleko ( če ga seveda imaš dovolj, če ne mu kak obrok dodajaj ). Če vidiš, da je bolj zadovoljen s flaško, ne vem zakaj se obremenjuješ. Saj je v prvi vrsti pomembno to, da je zadovoljen otrok in MAMA. Kaj te briga kaj rečejo drugi ! Veš, otroci niso vsi enaki.
Aja, tudi moj je pojedel cca. 100 ml in je jedel na tri ure. Dodatne tekočine ni pil. Patronažna mi je rekla, da mu naj čaj ponudim takrat, ko se bo hotel dojit na manj kot pol ure in bo zunaj vroče. Tega sem se držala in res je sam pokazal kdaj mu je bilo premalo tekočine.
Želim ti veliko sreče ( pa flaško v roke in bosta oba zadovoljna user posted image  ! )

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 15:21:43   
CERT
naj bo pil tvoje ali adaptirano ravno tako bo zrasel. ne poslušat okolice kaj ti vsiljuje. ti si njegova mati in veš kaj je za tvojega otroka najbolje.

poskrbi zase, user posted image  ker če ti ne boš zadovoljna, to definitivno ne bo dobro za otroka

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 18:32:59   
natalia
se strinjam z vsemi zgoraj. vem,da se boš še kar nekaj časa sekirala, tako kot sem se jaz, ampak mine, zdaj sploh ne pomislim, da bi dojila, ker mi je bilo kar naporno - ista situacija kot Srki. tako, da nič si ne očitaj, sploh se ne obremenjuj s tem, če pa maš kakšno vprašanje glede ad.mleka pa kar vprašaj, brez slabe vesti.

Poje pa, tako kot so že predhodnice povedale, ravno prav, pa res ne glej točno na tri ure, ampak mej pripravljeno termovko in, ko bo lačen mu pripravi flaško. pa na tekočino ne pozabi!

srečno!

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu CERT)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 20:08:52   
Anonimen
Evo so ti že druge vse povedale.Nič slabe vesti prosim,če ne gre ne gre.Mu pač ne odgovarja,ker se je potrebno preveč potrudit,da izsesa iz dojke mleko,to pa izgleda njemu ne odgovarja.Poskusi si iztiskat tvoje mleko,in mu ga ponudit.Ko pa tega ne bo ali še prej pa na umetno,glih tako bo gor zrastel,kot ostali dojeni.Če ga boš z stekleničko hranila mu pa moraš dodajat vodo za žejo.Prav tako dobra mami si,kot tiste,ki dojijo,prav nič manj od njih nisi,to naj ti bo jasno.Da ne slišim,da imaš slabo vest!Zmenjeno?!!!!

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 21:44:45   
renan
Če želiš prenehat dojiti, si ladko zmanjšaš količino mleka z žajbljevim čajem. Že ena skodelica res hitro zreducira mleko.

Lp, renan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: res ne morem več...
25.5.2006 23:23:35   
Ali1
Ciao!
Tudi moja pupa ni hotela vec piti iz joške- ampak je nisem silila, ker se mi je zdelo, da to nikamor ne pelje... mleko sem si scrpala in ji dala po flaški, če je bila še lačna sem ji dala adaptirano... par dni sem si črpala na dve ure (cimbolj pogosto) in sedaj si ga brez problema sčrpam ze 150ml- v glavnem se mi je količina mleka povečala... Ko zeli (prevedeno- ko ne joka na joški) jo dojim.... takole poskusi... ko je cas za papico jo lepo primi k sebi- položaj dojenje... in pol bos videla ce bo začel iskati joško- če jo išče- hitro joško ven in v usta.. ce noce- nic silit... poskusi nasledjic spet... Vso sreco- pa nic sekirat... takole je meni ena faca pediatrinja v bolnici (moja pupa ni jedla nic cele 4 dni) rekla... Noben otrok še ni bil lačen pri polnem hladilniku... kar je res je res.... Vso srečo!user posted image

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: res ne morem več...
26.5.2006 5:49:01   
Anonimen
ne vem zakaj se pustiš psihično maltretirati. pumpaj si magar pa dodajaj pa začni mirno živet!

(odgovor članu DEJANA)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: res ne morem več...
31.5.2006 20:37:18   
BlankaT
Od bratranca žena je imela podoben problem. Pa si je od vsega začetka pumpala mleko in ga mu do 7 meseca dajala po flaški. Jaz sem svojima dvema že od 1. tedna dajala čaj, ker imam očitno bolj sladko mleko.

Tako, da Dejana nič se ne obremenjuj. Kot so ti že moje predhodnice svetovale, delaj po svojem občutku in tako, da bosta oba zadovoljna.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: res ne morem več...
5.6.2006 19:12:55   
Anonimen
Dejana, ne oziraj se na druge, če želiš prenehat dojiti, potem nehaj, če je le res tako nevzdržno!  Mogoče je res nekaj v tem, da mora biti mati sproščena ob dojenju...ampak kako hudiča pa, če se pa otrok odriva od prsi in histerično joka...poznam to. Svetovala bi ti le, da vsaj kolikor mogoče dolgo lahko, si črpaj in dajaj svoje mleko po flaški. Pa čeravno samo 1x na dan. 

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: res ne morem več...
5.6.2006 20:35:40   
Pobalami
Najprej probaj še z nastavki za dojenje.

Tudi jaz sem nehala zelo zgodaj dojiti, ker mali ni hotel piti po dojki niti nisem imela mleka tako, da ga niti črpat nisem mogla. sem imela dolgo slabo vest. Ampak taki odgovori kot so napisani zgoraj so me pomirili. Če ne gre ne gre in če veš da si se trudila...

So pa tudi dodatki zelo kvalitetni tako, da otročku ne bo hudega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: res ne morem več...
6.6.2006 10:37:50   
Mateja82
Ne se sikirat zaradi tega sem se tud jaz od prvega dneva, ko se je rodilauser posted image , ker ni hotela zgrabit in se potrudit da bi sesala, malo je  povlekla pol pa v jok  ker ni nič priteklno tako naprej..... mala je trpela ker je bla lačna jaz pa tud ker sem vedela da je lačna in bi jedla pa ni imela kaj.  Seveda so me v porodnišnici obtoževali ( me spravljal v jok)user posted image  da nočem  in podobno  tako da se mi je to siljenje in dojenje čisto zamerilouser posted image .Sem začela črpat, ( 60 - 150 ml kakor kdaj) čimbolj pogosto, in je na kar zadostovalo, dodajala sem en ali dva obroka na dan, potem pa vedno  več, ker je pač  vedno več pojedla.  takrat je pojedla nekje 100 ml .
S črpanjem sem nehala tako da sem podaljševala čas med črpanji, ali pa ko je že tiščalo izčrpala ravno toliko da je pritisk prenehal. To je delovalo pri meni, ker na koncu nisem imela veliko mleka in je šlo brez problema.
Ponujam ji tud nesladkan  zeliščni čaj za otroke  ali pa prekuhano vodo, sploh kadar je vroče.
Naredi tako kot je vema prav in da se bosta vidva dobro in zadovoljno počutila!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: res ne morem več...
6.6.2006 15:03:32   
DEJANA
Joj dekleta, ste me potolažile. Danes sva imela sistematski pregled in malček se ob mojem mleku očitno res ni dovolj redil, tako da je steklenička pravilna odločitev. Kljub temu me še vedno malo gloda, če sem res storila vse, pa je sedaj prepozno, ker mi mleka vse bolj zmanjkuje. Resnično je hudo tole obtoževanje, danes je bila sestra zelo groba do mene, kot da nočem dojiti in sem prekinila ker se meni ne da. Spravila me je v jok, a na srečo je zdravnica tako prijazna in razumna, da me je potolažila - češ, tudi jaz sem zrastla ob steklenički, če ne gre, ne gre.
Sedaj se privajava na Novalac, malo naju še zvija, veliko pa bruhava. Ima katera izkušnje s tem? Je pametno kupiti tisto formulo za povečano polivanje? Hvala vam punce!

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?