|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razlike pri vzgoji različno starih otrok, kak...
20.6.2006 9:48:26   
mitjad
Živjo,
v mojem otroštvu mi je vedno šlo na živce, da sem moral bolj zgodaj domov, ker sem imel mlajšega brata, moji sošolci pa so se še lahko igrali zunajuser posted image .
Sedaj sem sam očka in imam 3,5 in 2 leti stara otroka. Do sedaj je mlajši hodil spat potem ko je pogledal svojo risanko, starejši pa je imel možnost pogledati še eno in iti potem spat. Sedaj je maljši že toliko star, da mu je jasno, kaj se dogaja po tem ko gre spat in si želi enako obravnave.

Torej, ali vztrajati pri delanju razlik (spanje in/ali drugod), ali si poenostaviti življenje in oba sprviti hkrati spat?

lp
očka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razlike pri vzgoji različno starih otrok,...
20.6.2006 10:20:17   
Marogica
Pri nas je razlike 3,5 let (5 let in 1,5 let)  in mi delamo razliko, ne toliko pri vzgoji sami, kot pri načinu vsakdanjega življenja. Torej spat hodila različno, zamika je nekje za 3/4 ure-ta večji ob 20.15, ta manjši nekje okrog 19.30. Isto je z spanjem opoldan, ta manjši še spi, ta večji ne več.
Vendar pa je pri vas razlika pač manjša in je način življenja seveda zopet drugačen. Koliko se jaz spomnim, je naš otrok, ko je bil star 3,5 leta imel približno isti urnik, kot pri dveh letih, tako, da najbrž jaz teh razlik ne bi delala. Bi spravila kar oba zvečer ob isti uri spat, opoldan pa tudi.

(odgovor članu mitjad)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razlike pri vzgoji različno starih otrok,...
20.6.2006 11:13:15   
diva 4
Pri nas je pa tako , da zvečer hodita ob isti uri spat (stara sta 3 in 1 leto ).Se pravi ob 20.00.V petek in soboto je lahko večja budna do 21.00 ure , mali je pa tak že navajen in gre kot ponavadi.Ana čez dan spi v vrtcu , David pa je doma , ker sem pač jaz doma in spi med 11.00 in 14.30.uro.Med vikendom pa David spi kot med tednom ,Ana pa gre po kosilu počivat.V jeseni pa gre mali tudi v vrtec pa bosta  imela isti ritem v vrtcu ,doma pa tako kot sedaj.Ko bo pa mali nekje dve leti star bo pa že opazil , da je Ana lahko med vikendom dalj pokonci , pa bo tudi on lahko , če bo zdržal - je ful velik zaspancuser posted image .Moje mnenje pa je , da pri njuni starosti ne rabiš več delat razlik pri spanju.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razlike pri vzgoji različno starih otrok,...
20.6.2006 12:20:15   
lelaval
Moja starejša dva sta 16 mesecev razlike in sem ju kar hitro začela istočasno dajat spat (tamalega sem še dojila). Sem se z obema vlegla, enega dojila, druga se je cartala, zraven sem govorila pravljico in oba sta zaspala. Kasneje pa sta oba poslušala pravljico. Tudi čez dan sta šla oba hkrati spat.
In še danes -pri 9 in 7,5 letih hodita iztočasno spat (če enega prehitro ne 'pobere' v dnevni zraven televizije user posted image )

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
26.6.2006 22:52:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mitjad)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?