|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   fredov obroč
18.7.2007 21:02:50   
2.2.
...kje bi ga lahko kupila oz. kje je najcenejši, je mogoče kje v akciji in kako ste vi oz. otrok zadovoljen v njem/ z njim
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: fredov obroč
18.7.2007 21:14:05   
pika_b
Mi smo ga prvič uporabljali ko je bil star okrog 6 mesecev. Sprva se ga je bal in se je nonstop drl, potem je nekako šlo, ampak le za kratek čas. Pri enem letu se smo ga pa komaj še prepričali, da smo mu ga nadeli.
poznam primere, ko pa ga otroci obožujejo.

Če potrebuješ rdečega še je do 21.7. v BabyCentru v akciji za 20€, sicer je cena okrog 24€.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: fredov obroč
18.7.2007 21:59:32   
2.2.
a je kakšna razlika med barvami???user posted image  vem da je rdeč in rumen samo zakaj je samo rdeč v akciji??!! bolanouser posted image  ali pa sem jaz čudna in zaostala

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: fredov obroč
18.7.2007 22:28:33   
Anonimen
Tri barve, tri velikosti:
user posted image Rdeči Fredov obroč: je med vsemi obroči največji in ima največji vzgon in stabilnost. Zaradi tega nudi tisto podporo, ki jo otrok potrebuje pri prilagajanju na vodo in pri učenju pravilnega udarca z nogami. Relativno omejen prostor za gibanje z rokami v tej fazi je načrten, da se otrok najprej osredotoči na gibanje nog, kajti v tej fazi je gibanje z rokami manjšega pomena. Uporabljamo ga od treh mesecev starosti do 3.  leta.

user posted image Oranžni Fredov obroč: je srednje velikosti z zmanjšanim vzgonom in stabilnostjo. Na ta način je omogočena večja svoboda gibanja rok. Spodbuja se avtomatizacija udarca in koordinacija udarca z zavesljajem. Malček preplava več z žabjim gibanjem, spreminja smer plavanja, se obrača ter je samostojen in sproščen v vodi. Uporablja se v obdobju od 2. do 6. leta starosti.

user posted image Rumeni Fredov obroč:  To je najmanjši obroč z najmanjšim vzgonom in stabilnostjo ter najmanjšim volumnom, zato omogoča največjo svobodo gibanja. Na ta način otrok plava z lastno močjo in tehniko. Ko otrok plava daljšo razdaljo in spreminja smer z rumenim obročem, bo metodični postopek speljan naprej. Postopno zmanjšujemo volumen zraka v zunanjem delu obroča. Otrok nekaj časa v spremenjenih pogojih plava daljšo razdaljo in spreminja smer. Nato postopno spuščamo zrak v notranjem obroču. S tem otrok prevzame vzgon in plava pri popolnem odvzemu zraka samo s stranskimi deli obroča, ki še vsebujejo zrak. Ti stranski deli nimajo nosilne, ampak psihološko funkcijo. V tej stopnji popuščanja zraka smo posebno pozorni na mirno, enakomerno plavanje. Ko otrok doseže to stopnjo učenja, lahko sam skrbi za vzgon in opusti pripomoček, ko je sam na to pripravljen. Uporablja se predvidoma med 4. in 8. letom starosti.

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: fredov obroč
19.7.2007 7:50:59   
Anonimen
Pozdravček,
kot je že bilo napisano...eni ga obožujejo, drugi zopet ne. Meni osebno je zelo všeč, ker se mi zdi, da je otrok res v tapravem položaju za plavanje. Ampak...
Doma imamo dve punci. Tavečja je uporabljala vse tri, najprej rdečega, potem oranžnega, potem rumenega. Je bila zelo rada v vseh. Na koncu smo rumenega imeli že skoraj čisto praznega in ga je imela gor samo zaradi občutka varnosti. user posted image  In malo napihnjen spodnji del samo, da je imela še malo podpore pri trebuščku.
Tamala je zdaj stara 13 mesecev in ni ne vem kako navdušena nad obročem. No, pravzaprav ni kriv fredov obroč, ker nima rada nobenega. Ona je rada v mojem naročju in pika. user posted image  Sicer pa ne tuli v njem, ampak v njem lenobno leži, nič ne miga, nič brca. Tako da za zdaj ga še ne uporabljamo. Potem bo pa itak premali, pa bomo prešaltali na oranžnega.
Bi blo fajn, če bi  imela možnost ga sprobat mogoče prej. Da vidiš reakcijo in ne mečeš denarja vstran.
Aja, smo pa mi naročali preko spletne strani, takrat še ni bilo tega v prodaji po trgovinah. Imamo pa tudi neoprenske hlačke, ki pa so bile v uporabi v polno. Predvsem na morju sem ji dala gor, ko je bila v vodi. Ah, pa to sploh ni bilo več vprašanje...že smetim temo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: fredov obroč
19.7.2007 8:31:39   
asso
Mi smo ga sedaj kupili (10 mesecev). Za kratek čas gre, več pa se naveliča, ker se glih ne more gibat po njeni volji...
Ta starejša je že lani pri letu in pol imela rokavčke tako, da ostale barve ne bomo niti kupili....

Neopranskih hlačk pa nismo kupovali, ker se mi zdi brez veze. Na morju je itak nagica...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: fredov obroč
19.7.2007 10:02:51   
ČebelicaMaja
Tamala je zdaj stara 13 mesecev in ni ne vem kako navdušena nad obročem. No, pravzaprav ni kriv fredov obroč, ker nima rada nobenega. Ona je rada v mojem naročju in pika. Sicer pa ne tuli v njem, ampak v njem lenobno leži, nič ne miga, nič brca. Tako da za zdaj ga še ne uporabljamo. Potem bo pa itak premali, pa bomo prešaltali na oranžnega.
IZVIRNO SPOROČILO: bojka

Mi smo ravno te dni za na morje kupili rdečega...pa je naša stara 15m- mislim, da ji ne bi smel biti premajhen, ker piše do 18 kg, teh pa še nekaj časa ne bo ujela...mi smo se odločili za ta obroč bolj zaradi lege, saj je več telesa v vodi in bolj lahko giba, kot pa v križnem obroču...in ker je naša pika kar se vode tiče za vsako foro, upam, da ji bo všeč...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: fredov obroč
19.7.2007 10:56:38   
kepa*
Mi smo imeli najprej rdečega, pa smo ga izgubili, potem smo kupili oranžnega, pa je bil le 1x v uporabi, zdaj pa že kar nekaj časa uporablja le rokavčke. 

< Sporočilo je popravil Sibil RR -- 19.7.2007 12:48:31 >


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: fredov obroč
19.7.2007 12:36:11   
mojsoncek
Pri osmih mesecih je v njem zelooooo uzival in se je jezil, ko smo sli iz vode. Na morju pri trinajstih mesecih ga pa niti pod tocko razno ni hotel imeti na sebi. Je raje hodil po vodi. Mislim, da ga je motilo to, da ni videl svojih nogic, ce je imel gor obroc user posted image ...


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: fredov obroč
19.7.2007 15:32:32   
2.2.
evo sem ga danes kupila v b.c. sprobali pa ga še nismo, bomo jutri ko gremo na bazen upam da bo bila user posted image rada v njem

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: fredov obroč
20.7.2007 7:59:29   
honey
Nismo imeli fredovega obroča, ampak navadnega, takega s hlačkami, pa še to prvo leto na morju, ko je bil star 5 mesecev. Naslednje leto pa ni prišlo v poštev nič drugega več, kot samo rokavčki. Letos bo po moje pa že brez njih hotel biti. Tako da mogoče bi bilo res dobro, da če bi si ga kje lahko izposodila, ker je varianta, da ne bo želel biti v njem.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: fredov obroč
20.7.2007 8:11:20   
MarijaPo
Nam ga je fizioterapevtka odsvetovala, ker je prevelik in tamala ne bi dosegla do vode in bi se ful naprezala, ker pa je ze itak skos v krcu, to ne bi bilo dobro.

Najbrz, ce otrok nima nobenih tezav, je v redu.

Ce je otrok je bolj majhen, izberi rdecega. Barva je namrec odvisna od starosti in velikosti otroka.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: fredov obroč
22.7.2007 16:58:45   
miška piška
jaz ga imam in sem kar zadovoljna. fora je, da mora otrok res biti dosti velik, da doseže vodo. naš je še malo majhen in zleze preveč noter in potem ne more čofotati po vodi. potem ga pa popravljamo kolikor ga v vodi lahko. ko bo malo večji bo pomoje zakon!
za primerjavo: imamo tudi navaden obroč na hlačke (kjer sedi noter) in ta mi pa res ni všeč. notri sedi kot en upokojenec in se res sploh nič ne premika, kaj šele da bi dosegel vodo z rokami. mislim da je slednji za razvoj otroka popolnoma neprimeren!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: fredov obroč
23.7.2007 9:52:13   
2.2.
tako... mi  izprobali fredov obroč in malauser posted image tako uživa da mi ni žal da sem ga kupila. z nogamicami tako lepo brca/plava samo z rokamicami še ne more doseč vodice, ker je še majhna samo bo...nič se ne boji vode in tako uživa, tako da sedaj že vsak dan- skoraj hodimo na bazen- privat in se imamo superrrrr. kdaj pa bomo šli na morje...pa nevemuser posted image , ker se še nismo odloćili kam bi šliuser posted image

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: fredov obroč
23.7.2007 20:59:32   
Sandra*
Mi smo ga kupili, ampak v morju je bil najraje v čolničku, ker če sem ga dala v obroč, mu je rito gor uzignil, glava pa v vodo.

V bazenu mu je pa pasalo.

Sicer pa se mi zdi obroč ful ok, ker je otroček v ful dobrem položaju v vodi.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: fredov obroč
30.7.2007 12:13:09   
marelicaa
Mi smo šli prvič v bazen ko je bil star 10-11 mesecev in smo mu dali kar rokavčke gor. Je zelo užival.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: fredov obroč
4.8.2007 19:50:12   
kaya2007
mi bomo verjetno tudi probali, smo ga dobili za darilo, a se res lahko uporablja že od 3. meseca (kenguru je tudi kao od rojstva, v resnici se ga pa odsvetuje)?
Mi je pa semšno, da so ti obroči do 8. leta-če so res tako super, bi se otroci morali že zdavnaj prej naučiti plavati user posted image

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: fredov obroč
5.8.2007 21:49:15   
anjaa
jaz sem ga kupila v pikapolonici, cena je bila okrog 20 evrov. prvič sem jo dala notri pri štirih mesecih, v banjo sem natočila toplo vodo, pa je mala ful uživala!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: fredov obroč
6.8.2007 12:54:39   
lenika
Mi smo ga začeli uporabljat pri 6. mesecih in je full užival notri. Pri 14. mesecih na morju pa ni hotel biti več v njem, ker se je očitno počutil omejen.

(odgovor članu anjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?