|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   glede laparoskopije............
5.11.2005 20:10:20   
naja78
punce vse ki ste jo imele,bi vas rada neki uprašala.

user posted image vem,da ti v trebuh spustijo medicinski plinuser posted image  in me zanima če je to res zoprna zadeva,ko se zbudiš??
user posted image zanimajo me vaše izkušnje gled odvajal...kako ste prenesle čiščenje,je hudo???
user posted image kako pa je z bolečino po op???kak si pa kaj ko prideš domov??te vse boli???

saj se ne bojim,vendar me zanimajo vaše izkušnje,vem pa da tudi vsaka ženska drugač reagira na vse skpaj,...pa vendar bi prosila za kak spis kako je blo...

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: glede laparoskopije............
5.11.2005 21:47:55   
brigita
Lep pozdrav!
Glede lap... ti povem, da ko se zbudiš se ne vstani ravno gor, ampak se obrni na bok, noge spusti iz postelje, potem pa bočno vstani. Upam pa da ti bo to povedala pred posegom fizioterapevtka. Meni je. Ker pri prvi Lap... sem mislila da me pol manjka tako me je bolelo v ramenih zaradi tega plina. Res je bilo hudo. Glede odvajal pa priporočam, da ostaneš tisti dan prej v bolnici, ker se moraš ščistit do konca. ko se začne pa si nonstop na WC.
Prosim sporoči mi kako bo?
Držim pesti, da vse uspešno rešiš!

Brigi   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

BIBA76

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: glede laparoskopije............
6.11.2005 9:40:07   
saša80
naj ti še jaz dodam svoje izkušnje.. laparoskopije sicer nisem imela so mi pa naredili že vse priprave nanje in me nato zaradi nekih razlogov niso operirali... js sem šla en dan prej v bolnico, takrat sem dobila juhico za kosilo, nato sem lahko pila samo čaj do polnoči.. ob osmih zvečer so mi dali klistir... to sploh ni tako hudo, bolše kot tabletke.. sam postopek  sploh ni boleč le malo je neprijeten, ker ti v tazadnjo vbrizgajo klistir, nato pa počakaš nekaj minut in že si na wc-ju... črevo se takoj sprazni in ni tako kot po tabčetah... no in na dan operacije dobiš pol ure pred operacijo še tabletko za pomiritev in naredijo še  zadnji ultrazvok pred operacijo, kaj vešč pa ti ne morem povedati, ker so mi potem preložili operacijo zaradi krvavenja...

upam, da sem ti vsaj malo pomagala...


ti pa sporočim kaj več po operaciji imam jo namreč konec novembra



lp saša

(odgovor članu brigita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: glede laparoskopije............
6.11.2005 10:45:06   
naja78
ojla.hvala obema,brigita in saša 80.saša ali imaš mogoče op v LJ,na GK.jaz jo imam namreč 24.11. v LJ.
bom tudi vama sporočila kako je bilo.bomo preživeli.saj moramo za user posted image  naredit vse,itak bo pa potem ko jo vidiš vse pozabljeno.mene tolaži to,da grem na op le zato,ker hočem še nekomu podarit življenje.

hvala vsem pupam.

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: glede laparoskopije............
6.11.2005 11:33:58   
brigita
Lep pozdrav Naja!

Kdo ti bo delal laproskopijo v LJ? JAz sem bila pri dr. Tomaževiču.
Za odvajalo pa dobiš en takšen rjav napitek, na eks zraven sestre.
Vse bomo naredile, da bomo vesele nosečke  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Lepo bodi, držim pesti, da bo vse OK!
Javi kako bo!
Čao


_____________________________

BIBA76

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: glede laparoskopije............
6.11.2005 11:36:07   
emaa
jaz sem bila nekaj dni prej v bolnici, ker je bilo na dan, ko naj bi bila operirana preveč pacientk. Zjutraj greš tešč v bolnico, kjer vzamejo kri, vodo, ekg, UZ. Za kosilo in večerjo juha, tekočine do polnoči. Poopoldne odvajalo, dve urce tekanja na WC. Najbolj zoprni del, Zjutraj dobiš tableto za pomiritev pa svečko (ne vem čemu je namenjena). Mene ni nič bolelo ali pa so proti bolečinska sredstva tako dobro prijela, ker nikdar nič ne vzamem, noben bavbav v glavnem

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: glede laparoskopije............
6.11.2005 15:22:05   
naja78
ej pupe hvala.mislim,da vsaka to doživi po svoje.operiral pa me bo dr.drobnič.komi čakam da ga zmaseram glede mene.user posted image user posted image potem mi ne uide.user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: glede laparoskopije............
6.11.2005 18:11:23   
saša80
naja 78!

jaz bom operirana v mb. in tudi jaz si resnično želim te operacije, ker vem, da me potem čaka user posted image user posted image user posted image .. me punce lahko damo marsikaj skozi, samo da pridemo, do željenega cilja...

držim pesti za vse , da bo čimprej user posted image user posted image

lp saša

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: glede laparoskopije............
7.11.2005 11:39:27   
Mijavček
Ojla!

jaz sem bila na laparo maja letos v GK LJ, operirala me je Dr. Ribičeva. Odvajalo je bljak ampak ni panike, po ene parih uah sem šla 2x na WC, pa še enkrat ponoč. Tak filing, ko da bi mela orenk drisko, mal te črviči, ko se "sprazniš" je pa kul.
Po operaciji si mal "blesav", pomembno je da tisti dan nič ne ješ in nič ne piješ, jaz sem popoldne po operaciji popila dva požirka vode in sem jo potem zbruhala.
S tem zloglasnim plinom, pa moram reči, da jaz nisem imela nobenih, ampak res nobenih težav. MOja sotrpinka v sobi je mal jamrala, da jo rame bolijo, ampak nič kaj groznega. Tako da nič bat.
Trebuh me je bolel malo še ene par dni (ko sem se smejala, al pa kašljejla, kihala...). Ko ležiš te nič ne boli, razen ko vstaneš za do WC-ja, po parih dneh pa že lahko mal šetaš po hiši, ampak ti telo samo pove, kdaj je dovolj - torej, ko te začne bolet - brž v posteljo.
Vglavnem ene 14 dni še čutiš zadevo, potem pa nič več. jaz sem bila po enem mesecu že ko nova, ko da nič ni bilo. Sem pa imela 4 lukne (popek in še tri spodaj ker so mi rezali endometriozo z ligametov z leve in desne.

Srečno!

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: glede laparoskopije............
7.11.2005 20:26:39   
naja78
mama mia,kolk čas beži.no vam povem mojo izkšnjo.upam da bom domov pršla dobro s serviserana.user posted image user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: glede laparoskopije............
7.11.2005 22:19:13   
Niovi
Naja, ne skrbi. Sama sem bila operirana pred 3 tedni. Vse je bilo ok, nič bolečin, vstala sem normalno, ramena so me bolela malo 2 in 3 dan po operaciji. Le z anestezijo sem bila malce ''skregana'' mi je bilo slabo in sem bruhala še naslednji dan. A to sem le jaz, ostalih 10 deklet je bilo čisto ok.
Ne premišljuj o tem, da te čaka nekaj groznega, saj vidiš, da nas je tukaj veliko, ki smo šle skozi in preživele brez kake večje škode.
Jaz bi šla takoj še enkrat, če bi bilo treba, brez razmišljanja.

Da bo čimprej user posted image  user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: glede laparoskopije............
7.11.2005 23:15:03   
MašaS
hojla!

Jaz sem bila na laparo in histero pred 12 dnevi. Povem ti, nič groznega. Meni je bilo, ko sem se zbudila ful fajn. Res, ničesar mi ni manjkalo. Le, ko sem vstala se mi je malo vrtelo v glavi. priporočala bi ti edino to, da ponoči po operaciji ničesar ne piješ, ker sem ga jaz malo biksnila in sem veselo popila nekaj požirkov vode z okusom, ki mi jo je prinesel mož in mi je bilo potem naslednje jutro in potem še cel dan malo slabo. Sicer pa menda lahko vzameš tudi kaj proti slabosti. Zaradi plinov pa sem imela manjše probleme šele čez dva dni in so trajali vsega 2 do 3 dni. Pa sem vzela Lekadol in je bilo bolje. Drugače pa ni panike, te res ni treba biti strah. Mene je bilo ful groza in sem z operacijo odlašala od aprila in jo vsak mesec prestavljala do oktobra, ko sem se končno odločila zanjo. Zdaj se pa za lase vlečem, zakaj nisem šla že prej.
V glavnem...NIČ BAT,nič groznega ni, pa še hitro bo minilo.

Potem pa v nove boje user posted image  ali user posted image  naproti!!

(odgovor članu Niovi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: glede laparoskopije............
8.11.2005 18:00:08   
monika
Lep pozdrav, moje ime je Monika in sem tukaj prvič. Skoraj vsak dan berem o vaših težavah in vidim, da o teh stvareh veliko veste, no, kako ne bi...user posted image !!!! Tudi midva s fantom imava težave. Skoraj leto se že trudiva, pa nič..Bila sem na laparoskopiji, kjer so mi odstranili začet. žarišča endometrioze pod desnim ovarijem in punktirali cistice. Na hsg ju še nisem bila, tako da ne vem, kako je s prehodnostjo jajcevodov. To bi mi naj opravili po menstruaciji. Tukaj pa se začne moj problem. 17. 10. sem imela laparoskopijo, ginek. mi je predpisal Dabroston, v primeru, da ne bi dobila user posted image . Po 10 dnevni terapiji, naj bi jo dobila.(2-3 dan po zadnji tableti). Pa nič. Danes je torej osmi dan po zadnji tabl. Ima mogoče katera podobne izkušnje, ke rnisem nikjer zasledila, da bi jih kareta jemala???? Pa še to, zakaj se predpiše Klomifen???  Hvala za pomoč že vnaprej!!!!!

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: glede laparoskopije............
8.11.2005 20:24:26   
lana38
Mogoče ne spada ravno sem. Zanima pa me, če je katera imela Že HSG In laparoskopijo, kateri postopek ji je bil "hujši"? Mislim, da je bil bolj boleč?user posted image

_____________________________

lana38

(odgovor članu monika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: glede laparoskopije............
9.11.2005 9:03:56   
Mijavček
Monika, po laparo, lahko, da pride do kakšnik omikov od običajne M, Dabroston gor ali dol, malo še počakaj, če ne pa pokliči G. Klomifen je sintetiziran hormon, ki oponaša tistega, ki poskrbi, da pride do ovulacije, torej vzpodbuja, da se delajo folikli.

Lana38, meni je bil HSG kar se bolečin tiče veliiikooo hujši, ampak to je zelo subjektivno. Ene boli, ene pa ne. Laparo je pa bolj smotana, zato, ker greš v bolnico za tri dni, pa greš pod anastezijo, pa si pol še 14 dni na bolniški...
Ampak kar se samega posega in bolečin tiče, bi šla pa jest na laparo z lahkoto še enkrat, na HSG pa z bolj stisnjenimi zobmi user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: glede laparoskopije............
9.11.2005 11:28:34   
bebi
Več o laparoskopiji (LSK) sem opisala na : http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=625961&mpage=1&key=&#643060

Srečno user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: glede laparoskopije............
10.11.2005 17:55:39   
*AnaL*
Ojla!
Še moja izkušnja z laparo in histeroskopijo. Po dolgotrajnem čakanju in prestavljanju (ne po moji krivdi) sem bila na histero in laparoskopiji aprila letos. Tudi jaz sem bila v bolnišnici 3 dni in še najhuje od vsega je bilo to da sem bila grozno lačna. Men se operacija ni zdela nič posebnega. Po narkozi sem bila sicer precej omotična, tako da sem po dveh urah, ko sem šla na WC skoraj padla skupaj, ampak je bilo takoj ko sem se spet ulegla dobro, slabo mi pa ni bilo niti sekundo, kljub temu, da sem že kmalu po operaciji pila čaj, zvečer pa pojedla tudi že čisto juho. Po narkozi sem se zbudila zelo hitro-niti v sobo me še niso pripeljali in sem samo vprašala sestro "A to je blo to" in malce me je spodaj bolelo, ampak ni omembe vredno. Naredili pa so mi le dve luknjici - v popek in nad sramno kostjo. Operirala me je dr. Ribičeva, ki mi je odstranila 1,5 cm veliko pregrado v maternici.
14 dni sem se potem mal pazila in vse delala mal bolj na izi.
Vendar očitno ni bil samo to vzrok za mojo neplodnost, saj naj bi v 6. mesecih zanosila, pa žal še nisem, tako da v soboto začnem z jemanjem klomifena.
Naj vas ne bo strah!!!! Le pogumno naprej - vse za naše male pikice....


Lep večer!
Ana

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: glede laparoskopije............
10.11.2005 18:31:01   
Vesna
jaz sem pa bila operirana v šempetru pri novi gorici,ampak greš v bolnico isti dan ko te operirajo,in nobenega klistirja ni bilo.
po operaciji je bilo hudo ene 14 dni,ampak bolj zaradi plina me je bolel zgornji del telesa in popek.

(odgovor članu *AnaL*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?