|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   glivična vnetja in želja po zanositvi
25.4.2008 18:02:49   
ninchi9
Pozdravljene
Spet se oglašam. Ali je mogoče katera seznanjena s tem ali pa ima katera izkušnje, kako vplivajo glivična vnetja na zanositev? Jaz imam že 1 leto ponavljajoča se glivična vnetja, za katerimi trpi tudi moj partner. Pap bris je bil že dvakrat 3.user posted image Bojim se, da zaradi tega že tako dolgo traja, da ne morem zanosit. Ali lahko to povzroča tudi tveganje za ss? Prosim za nasvete, če katera ve kaj o tem.

Hvala
Ninchi
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
25.4.2008 18:38:20   
kajajaka
Kolikor vem, imajo lahko vnetja vpliv na zanositev user posted image .
Pogovori se z ginekologom, ti bo svetoval primerno zdravljenje.
Pa, kot najbrž že veš, se morata zdraviti (mazati z mazilom) oba s partnerjem, sicer samo prenašata eden na drugega... Dokler se ne pozdravita oba pa uporabljajta kondome.
LP

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
25.4.2008 19:08:28   
divans1
Ej kako pa zgledajo ta glivična vnetja? kako jih občutiš??

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
25.4.2008 19:27:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninchi9)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
25.4.2008 21:06:20   
mimikimi
glivična vnetja ne vplivajo sem preverla na med.over. net.user posted image

_____________________________

Angeli smo,
a le z enim krilom.
Da bi mogli poleteti,
se moramo objeti.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
25.4.2008 21:25:10   
ency
Tudi jst mam non stop probleme z gljivicami in moz tudi, in mene je tudi strah, da zaradi tega ne morem zanosit. Namrec delamo na tem, sam na zalost se mi ta vnetja ful pojavljajo-kljub zdravljenju in je to zelo neprijetno. Je pa recimo moja kolegica brez problema zanosila. Jst recimo ko zacutim, da bom dobila vnetje-gljivice, si dam za cez noc tampon namocen v jogurt-to delam vsaj tri noci in je takoj boljse, partner se pa maze s canestenom. Ceprav on ze vec kot pol leta nima nobenih problemov. Pa predlagam ti, da prenehas nosit tangice in da med user posted image  uporabljas sam vlozke, in seveda ne kake plasticne, obvezno bombazne. Pa srecno!!!!

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
25.4.2008 21:44:33   
ninchi9
Jaz zelo pazim na primer na prehrano (jem dosti hrane z mlečnokislinskimi bakterijami), uporabljam vložke Vir (ki so iz 100% bombaža in so hipoalergenični), ne nosim tangic, pa še kapsule za preventivno zdravljenje uporabljam. Seveda pa sem že dala zelo dosti kurativnih kur skozi, kot tudi moj partner, pa še vedno imava težave. Je pa zelo neprijetno, ker so spolni odnosi boleči pri meni in pri njemu. Potem pa morava čakat par dni, da se pozdraviva. In to vsak mesec - čisto vsak mesec 1x ali 2x. Lahko samo znoriš. user posted image No, bom šla še malo na med.over.net pogledat, vsem vam pa hvala za odgovore.

Lp, Ninhci

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
30.4.2008 13:09:33   
Anonimen
Moja zgodba je identična tvoji, pred dvema meseca sem odkrila kremo Viagyn+C in se je življenje začelo od znova... Priporočam, ni več bolečin, gljivic pa tudi neuser posted image , dobiš v lekarni brez recepta.

(odgovor članu ninchi9)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
1.5.2008 16:07:43   
ency
A to kremo uporablja tudi partner, al sam zenska? Kdaj se je najboljse namazat? Jst sem par mesecev nazaj uporabljala Multi-gyn gel in mi ni glih kaj dosti pomagal, pa me zanima kaksna je ta krema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
1.5.2008 19:07:50   
Ploha
tudi jaz imam oz. sem imela pogosta glivična vnetja pa sem nazadnje probala z vitagynC in je res boljše, v lekarni brez recepta, to mi je predlagala G, naj pač probam vitaminsko kuro, ker mi vsak mesec pade odpornost in res je dobr. To uporabla samo ženska, v nožnico si "vbrizga" kremo, dobi zraven tak pripomoček ene 10 cm dolg pa si tisto notri porineš, čim bolj globoko.

divans1: jaz glivična vnetja občutim pač tako, da imam veliko belega toka, ki ima neprijeten vonj, bolj temne barve je in bolj gost, srbi, peče,...

ninchi9: kaj pa kakšna bakterija kot na primer streptokok, ti je delala bris na to bakterijo....

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
1.5.2008 19:15:11   
ninchi9
Prvič, ko so mi vzeli bris, je bil rezultat 3 (ampak sem imela glivično vnetje). Potem sem bila naročena čez 3 mesece al še kasneje, ne vem točno (nisem imela vnetja) in je spet bil pap 3. Ginekolog mi je rekel, da je fajn, če čimprej zanosim, ker priporoča konizacijo, je pa rekel, da naj ne bi bilo tak hudo. Zdaj pa ne vem, kaj naj to pomeni. NO, jaz bom tudi poskusila s to kremo, ki jo omenjate. Kaj pa partner, on tudi ima težave. Včasih je z mano vse v redu, pa z njim ni in potem name prenese spet. TEmu bi lahko rekli nekakšna pink ponk varianta s temi glivicami. Je pa res, da je ful trmast in noče k zdravniku, ker mu je nerodno pokazat njegovega junaka. user posted image  No, sem ga pa prepričala, da se maže s Canestenom (redno) in je boljše. Seveda pa so za nama tudi številna zdravljenja z antibiotiki, ampak mi jih zdaj več ne upajo dat, ker skušam zanosit.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
1.5.2008 20:49:57   
Ploha
fant nima drgač nobenih problemov, sva se pa oba zdravla s hiconcilom tko da upam da bo zdj u redu, drgač sva pa midva tudi s temu mescam začela delat na zanositvi, tko da kej več ti bom pa poj povedala, če kej upliva na zanositev. Mislm pa da sm jst mela pap 1, nč pa ni omenjala kakšnih problemov,...tko da ti kej več težko povem....

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
2.5.2008 9:36:50   
gupika
Pozdravljene!

Jst nimam težav s temi vnetji. Mi je pa kolegica, ki je tudi kar naprej imela vnetja, pa ji zdravila niso nič kaj preveč pomagala, povedala en domači recept. Mogoče se bo zdelo malo neprijetno, a njej je pomagalo.
V gazo si zaviješ narezano čebulo - po dolgem in zaviješ, tko kot nek tampon. To si vstaviš v nožnico za eno 4 ure.
Baje ful pomaga.

Lp

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
2.5.2008 9:42:01   
Ploha
aja ninchi9 pa še nekaj osnovnih ukrepov, ki mi jih je povedala G: po tuširanju se obvezno dobro obrišeš (nožnico seveda), ker vlaga je najbolj ugodna za glivice, milo za intimno nego s kislim pH (v lekarni), bombažno perilo, čim manj stresa, higiena pri spolnih odnosih, pa to k sm ti že prej rekla ta vitagyn C, sej loh uzamš kej druzga mal probi, ker teh preparatov je ogromno, ti bojo že lekarnarce svetovale,....

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
2.5.2008 22:14:41   
ninchi9
Ja, Ploha, jaz imam posebej eno tekočino za izpiranje nožnice pri ponavljajočih se vnetjih - Floragyn in tudi vaginalne svečke z mlečnokislinskimi bakterijami, da bi preprečevale razvoj glivic. Nosim samo bombažne boksarke, higiena je na mestu z obeh strani. Pa še vedno so tukaj VSAK MESEC. Bila sem že na preiskavah krvi, če bi slučajno imela težave s ščitnico, sladkorno ali pa kake druge hormonske motnje. pa je bila kri popolnoma ok. Tako, da ne vem, kaj bi bilo lahko narobe. Zdaj sem dobila dieto od ginekologa posebej proti glivicam, ker jih imam baje tudi v želodcu. Shujšala sem za 4 kg, glivice pa so še vedno tu. To se ti lahko samo zmeša. Potemtakem ti ne preostane drugega kot sex s kondomom, kar pa je kontradiktorno temu, da hočem zanositi. user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
3.5.2008 8:38:55   
Ploha
ja sej te čist razumem, ker jest jih imam tud skoooos, ja tole z dieto, sladkor glivice ful obožujejo, men je rekla čim manj sladkega, drgač je pa res zaj...., če jih maš skos, pa te pri spolnem odnosu kej mot,...ker mene niti ne drgač, drgač bom pa vidla, če sem sem se  jih znebila, bom vidla ta mesec, kako je,....

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
3.5.2008 20:41:25   
ency
Ninchi9 a mi lahko poves kaksna je ta dieta? Ker z mano je popolnoma isto, vsak mesec me napadejo, kljub temu, da nosim sam bombazno perilo, uporabljam sam vir vlozke, ne uporabljam dnevnih vlozkov...mislim katastrofa, da ne delava na dojencku, bi sexsala sam s kondomom. To mi vzame vso voljo za sex...Ce lahko, bi te res prosila za to dieto, poslji mi magari kot zasebno s. Hvalaaaa

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
4.5.2008 8:34:43   
Anonimen
Ojla pupe! Sem še ena taka, ki ima non stop težave z temi vnetji. Tudi sama ne vem kako naj si pomagam. Brise sem imela hvala bogu vedno ok, po mojem je za to kriv sam hudičev stres. 

(odgovor članu ency)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
4.5.2008 22:34:51   
ninchi9
Ta dieta ni nič kaj posebnega, so le osnovna navodila, kako bi se naj prehranjeval.

To mi je napisal ginekolog:
Največ lahko storimo z vzdževanjem dobrega imunskega sistema, katerega lahko dosežemo z zdravim načinom življenja. Poskrbimo za uravnovešeno prehrano, v kateri naj bo zadosti celuloze in svežih mlečnokislinskih bakterij (zelena zelenjava, izdelki iz soje, oreški, olja, semena, otrobi, jogurt, jajca, ribe, alge, meso, fermentirani mlečni izdelki iz soje, sirotka, sveži česen, čemaž, kokosova maščoba, hladno stisnjeno olivno olje, kislo zelje in kisla repa), omejimo pa uživanje izdelkov, v katerih so različne oblike sladkorja, rafinirani ogljikovi hidrati in kvas. Redno izvajajmo fizične aktivnosti in se izogibajmo stresu.

Moj ginekolog pravi, da si glivice v nožnici prenesemo lahko tudi iz debelega črevesja, še posebej, če se po veliki potrebi z wc papirjem brišeš od zadaj naprej. Znaki, da imaš glivice v želodcu so:
- izčrpanost
- pešanje pozornosti in spomina
- občasne bolečine v želodcu
- depresivno razpoloženje
- bolečine v mišicah
- težave pri izločanju blata
- driske in zaprtja

Če hočeš preverit, ali imaš glivice tudi v želodcu, obstaja en preprost test. Zjutraj na tešče nalij vodo v stekleni kozarec in pljuni v kozarec (še preden si umiješ zobe). Če si zdrav in brez glivic, bo slina ostala tudi cel dan čvrsta in plavala na površju vode. Če pa imaš glivice, se bodo iz površja proti dnu začele spuščati nitke (od sline). Jaz sem to probala, pa so mi šle nitke. To se pokaže po enih 15 minutah ali pa še prej.

No, upam, da sem vam malo pomagala. Povem pa vam samo to, da sem prebrala že nešteto knjig in člankov o tem, vse nasvete upoštevala, a sem izgubila boj proti glivicam. Čisto sem že obupana in ne vem več kaj naj naredim. Pripravljam se na to, da bi poskusila z alternativno medicino. V MB obstaja aroma terapija, kjer zdravijo glivična obolenja (kakršnakoli). Ena seansa pa stane 40 evrov.

Lp, Nina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
5.5.2008 14:38:37   
Ploha
oi ninchi9 mene so že napadle ravno danes,.....sicer me pa še vedno zanima odgovor na tvoje vprašanje (jaz žal ne vem), ker sva tudi midva začela delat na user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
5.5.2008 15:51:17   
Anonimen
še ena sotrpinka...jaz ponavadi jem brusnične pripravke, uporabljam jogurt na tamponu al pa vitagyn-c kremo (ma lih danes je niso mel v lekarniuser posted image ). Ali ma katera izkušnjo z bioresonanco proti temu vragu?

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
22.7.2008 18:37:59   
študentka Mici
Zdravo pupe. Vidim, da ste same revce na mestu. Mene je tud pred dvema dnevoma začel neki "grist" in mislim, da se bom cela razpraskala. Danes sem šla v lekarno. Dajte mi povedat kakšna je razlika med vnetji in glivicami? Mene srbi, boli, imam nekolliko zaotečeno, nek izcedek, ki ne diši nič lepo... kaj bi to bilo? To se mi pojavi enkrat letno, ponavadi poleti? Lp

_____________________________

Vse tiste, s katerimi smo v vezi preko zbirateljstva naprošam, da se v/na kuverto podpišete z vzdevkom iz RR, da se vam lahko za pošto tudi zahvalim. Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
22.7.2008 20:31:05   
drašika
Evo še eno sotrpinko. Jaz mam tudi skoraj vsaki mesec vnetje. Zdravim pa se z canestenom, samo se mi zdi da ne pomaga kaj preveč. Probala sem tudi že jogurt na tampon, ampak nič ni pomagalo, verjetno je blo že prepozno, ker to velja čisto na začetku. Kakih tabletk pa ne smem, npr.diflazon, ker načrtujema user posted image . To pa definitivno pomaga. Tak da se tega sranja nikakor ne morem rešit.

Zakaj pa je včasih en mesec bolj močno, drugi mesec sploh nič, naslednji mesec pa spet močno? Kaj vse vpliva na to?

(odgovor članu študentka Mici)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
22.7.2008 21:10:03   
ency
Zakaj pa ne smes diflazon, ce nacrtujes user posted image  ? Ker meni ni tega nic ginekologinja omenila....evo midva ze skoraj eno leto delava na dojencku, pa se zmeraj nic. Spet mam glivice ( srbi me, mam ful gost sirast izcedek...) in najbolj mi pomaga Vitagyn c, ki pa ga trenutno nimajo v lekarni, tako da si trenutno vstavljam Vagisan, ampak se zmeraj ni nic boljse. Naj povem, da mam probleme s scitnico in verjetno tdi to vpliva....Tako mocno si zelim dojencka, da kar boli.

(odgovor članu drašika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: glivična vnetja in želja po zanositvi
23.7.2008 8:58:43   
anci banci
jaz sem pa "bivša " sotrpinka ...
tudi jaz sem imela pred dvemi leti konstatno problem z glivicami, uporabljala canesten in tudi diflazon...kr nisem in nisem se jih mogla znebit.. poleg tega sem imela tudi PAP4 in konidlome tako da sem bila na konizaciji in na odstranitvi tega vraga...to se mi je vleklo 5 let
no težave so se nehale, ko sem zamenjala partnerja, nehala sem se živcirat  in ko sem se odločila da bomo začeli delat na dojenčku z novim partnerjem
no zvedela sem pa tudi zakaj sem imela take težave oz kakšen je bil vzrok... moj bivši dragi je skakal čez plot oz je imel stalno ljubico in je te piz..... ne morem rečt lepše prinesel od nje
mene je pa konstantno spravljal ob živce in ni čudnega da mi je imunski sistem padu na nulo pa kile tudi na minimum

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?