|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   goljufija
23.10.2008 12:10:04   
sanja nk.
lp.
pred dvema tednoma nazaj nama je mlajši sin(12) rekel da imajo v šoli izlet, za katerega pa je potrebno plačati 150 eurov pa še najmanj 50 želi imeti sabo, kar se je meni zdelo takoj sumljivo saj šola vsaj naša nima nikoli tako dragih izletov, pa tudi kam bodo šli potem to, pa nama je razložil da gredo z šolo na 2 dnevni izlet v gardaland.
No in ker nama je to tako dobro pojasnil sva verjela in mu dala teh 200 eurov pa še nekaj več za na pot............, šli pa naj bi enkrat novembra. Nato pa v petek ko sem nesla na šolo neke papirje srečam njegovo razredničarko in ko se zapleteva v klepet beseda nanese tudi na izlet ko povem da so se odločili za zanimiv izlet , ona pa me je kot čuka gledala, kaj mi je in o kakšnem izletu govorim.Že ko sem zagledala njen izraz na obrazu mi je bilo vse jasnouser posted image user posted image .
Ko sem se vozila proti domi sem samo razmišljala o tem kako naju je mala podlasicauser posted image user posted image ogoljufala in me še naredila kretena pred razredničarko. med vožjo sem to povedala tudi možu ,ki je postaluser posted image user posted image , zelo dobre volje .khm......., No domv je kmalu prišel tudi ta zlat sin , iz šole , in ko je izvedel da vse vem ga je skoraj kap , še bolj pa ga je zaskrbelo če sem to povedala očetu , ker kot očitno mama je itak levak,sam da oče ne izve....sredi pogovora naju je zmotil oče ki je vstopil v hišo, kmalu se je naš ton glasu kar precej dvignil....., povedal nama je da je denar hotel za psp neka komponenta prenosna za igranje igric, kar naju je še bolj podkurilo in v efektu in ker je imel mož zelo slab dan v službi je sina prvič v življenju udaril, ampak čisto narahlo po licu, sin je izgubil ravnotežje in udaril z licom ob mizo....., da se mu je naredila  modrica, mož je tekoj videl kaj je naredil in mu je bilo takoj zelo žal , zato ge je pobral , vendar se je sin iztrgal in stekel v sobo...., nato je sledil najin kreg zakaj je bilo pa to treba......, ja no da ne dolgovezim vikend je nato potekal kot tihi dnevi, mož z slabo vestjo, sin z modrico in strahom pred njim, jst z občutkom da naju bodo zdaj še otroci goljufal, samo starejši (14) se je čudil vsem nam. V nedeljo smo se nato vsi pogovorili o tem dogodku (okrogla mizauser posted image ), sin je dobil kazen 14 brez račinalnika , moral bo pomagati v vseh delih 1 mesec, in vrniti denar 200 eurov, samo ta denar bo pač odplačal z pomaganjem nama , tudi onadva se zdaj že bolje razumeta......aja psp je pa dobi čez en mesec ko se konča kazen, ker je zaplenjen........, sej vem da je najstnik in to sva mu tudi povedala zmeraj je dobil vse kar je želel, tko da drugič ne rabi goljufati, naj nama samo pove saj smo družina,.....zdej pa ne vem če ni bila to prevelika kazen .... saj je še otrok.... pa me zanima kako bi vi na to reagirali, čeprav goljufije treba ustaviti zgodaj........


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: goljufija
23.10.2008 12:16:44   
diva 4
Po moje je kar primerna kazen. Bi pa se jaz prepričala , če je sin res s tem denarjem kupil to komponento za psp, da ni denar šel v resnici kam drugam.
Madona pa ne razumem , da daš otroku na besedo kar 200€.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: goljufija
23.10.2008 12:26:37   
Anonimen
Napisala si, zmeraj je dobil vse kar je želel.In ko tak otrok enkrat ne dobi, se posluži goljufije ali kraje.
Največkrat je tako. Pa še tisti udarec me je zmedel. Pišeš, da ga je narahlo udaril.Od narahlega udarca ne padeš po tleh in ne dobiš modric.Batine ne pomagajo nič.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: goljufija
23.10.2008 12:29:15   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: diva 4

Po moje je kar primerna kazen. Bi pa se jaz prepričala , če je sin res s tem denarjem kupil to komponento za psp, da ni denar šel v resnici kam drugam.
Madona pa ne razumem , da daš otroku na besedo kar 200€.


Se kar pod tole podpišem.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: goljufija
23.10.2008 12:29:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: diva 4
Madona pa ne razumem , da daš otroku na besedo kar 200€.


Sicer lastnih izkušenj še nimam, ampak bi samo tole izjavo pokomentirala. Če ti otrok nikoli še ni dal povoda, da bi dvomila o njegovi iskrenosti, potem ne vidim razloga, da nebi dobil denarja za šolo, če reče da ga potrebuje. Meni je mami vedno verjela na besedo in vedno sem dobila denar, če sem ji rekla da je za šolo. Res pa je, da ji nikoli nisem lagala in ji dajala povoda za nezaupanje. Pri moji sestri je bila pa druga pesem ... se ji je začela nekaj lagat in to in starša sta izgubila to slepo zaupanje vanjo, tako da sta se vedno prepričala pri razredničarki, preden sta ji dala denar za šolske dejavnosti.

Tako da verjamem, da sanja nk. do sedaj ni imela razloga, da sinu ne bi verjela ... od sedaj naprej se mi pa zdi, da si je mali pobalin zapravil slepo zaupanje oz. da bo moral kar dolgo delati na tem, da si ga ponovno pridobi.

Kazen se mi zdi pa povsem poštena.

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: goljufija
23.10.2008 12:30:00   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: diva 4
Madona pa ne razumem , da daš otroku na besedo kar 200€.


enako. danes se itak nič več, kar je več kot 5€ ne sme zbirat v gotovini, ampak na položnico. + da je gardaland zaprt novembra (mraz pa to). pa brez kakršnegakoli obvestila iz šole...
pa jest... ne vem, 14 dni brez računalnika pa en mesec brez psp je meni čist premalo za krajo (in ja, to zame je preprosto kraja) 200€! pa zame ni važno, al to nardi 7letnik (je bogi, še otrok, ni treba kazni (kakšno sporočilo mu potem točno daš?)) al pa 18 letnik (tega je pa treba stisnit na vseh vogalih, ornk kaznovat, ker bi že mogu vedt kaj je prov...)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: goljufija
23.10.2008 12:30:47   
sončnica13
Res preveri kam je šlo tistih 200€, ker če se je enkrat zlagal za kaj ga rabi, se je lahko tudi v drugo.
Kazen, razen klofute, je pa vsekakor primerna in potrebna.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: goljufija
23.10.2008 12:34:20   
lemavrica
Kazen je primerna, mi pa ni jasno kako lahko sinu rečeš mala podlasicauser posted image  Pa tudi od rahlega udarca bi težko padel a se ti ne zdi?

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: goljufija
23.10.2008 12:41:05   
tanikaa
Joj, si predstavljam, kako sta se z možem počutila. Kaj je otroka pripeljalo do tega, da je na tak način hotel priti do denarja, ne bi sodila. V naši šoli (sin ima 14 let) imamo starši pred vsakim izletom sestanek, kjer nas seznanijo s tem, kam bodo otroci šli, kaj si bodo ogledali in razložijo nam namen izleta ter cilj. Prav tako imamo vedno na voljo ponudbe treh turističnih agencij in potem starši glasujemo s katero turistično agencijo bodo šli. Torej mene tukaj otrok enostavno ne bi mogel pretentati. Če pa gre za kak obisk predstave, torej manjši znesek, pa dobimo starši domov pisno obvestilo, na katerem piše, koliko mora otrok prinesti za plačilo.

Očitno pri vas tega nimate, zato ti kar verjame, da si nasedla.

Glede kazni se kar strinjam. S tem, da me je nekako  zbodla tista modrica. Udarec je moral biti res močnješi, da je do nje prišlo. Ampak pravim, ne morem soditi, ker ne vem, kako bi reagirala jaz. Vem samo to, da to ni bilo prav, nikakor pa ne bom trdila, da se meni kaj takega ne bi moglo zgoditi. Vendar zdaj je, kar je.

Vsekakor pa bi razčistila, kje je tistih 200 €, ki jih je sin dobil. Do zadnjega centa bi želela vedeti. Meni je ob začetku branja tvojega posta najprej prišlo na misel to, da ga mogoče kdo v šoli izsiljuje za denar in se je otrok pač v strahu zatekel h goljufiji. Tega je vedno več. Zato si midva z možem velikokrat o tem pogovarjava s sinom in mu vedno praviva, da nama kakršno koli izsiljevanje mora tako povedati.

Druga stvar, ki je veliko bolj kritična so lahko vsekakor tudi mamila. Otrok ni "premlad" za njih. Taki so dilerjem najlažja vaba.

In prav zaradi tega bi jaz želela vedeti, kje je ta denar.

Kot drugo, bi v kazen vsekakor vključila tudi to, da bi najprej odslužil teh porabljenih 200 €, potem pa bi si z delom moral zaslužiti nadalnjih 200 € za nakup tistega, kar si želi.

Ampak to je samo moja "kazen".

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: goljufija
23.10.2008 12:41:51   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Kazen je primerna, mi pa ni jasno kako lahko sinu rečeš mala podlasicauser posted image  Pa tudi od rahlega udarca bi težko padel a se ti ne zdi?



Meni se to ne zdi nič takega. Tudi jaz mojemo pravim mulc, pa pubertetnik....

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: goljufija
23.10.2008 12:43:42   
sanja nk.
lp.
mala podlsica sem takrat pomislila čisto v efektu, kot hec , ne mislite ne kličem ga tako....., kar se tiče udarca je stal zraven mize pa ni pričakoval pa je potem padel na rob sem bila zraven, pa ni treba zdej misliti da ga tepemo to je bilo prvič in zadnjič v življenju......, kar se tiče da mu kupimo kar hoče to sam res malo čudno napisala mislila sem na to da mu kupimo kar rabi , ne kupimo pa mu brezvezarij pa npr. kr vsega kar hoče imeti npr. avto bi že tut imel , zlagal se pa nama je ker je vedel da mu igrač ne bova kupovala sploh pa ne tako dragih....., ker ima doma nov računalnik in playstation pa je poskusil malo drugače ........zaupanje pa je res izgubil vsaj za nekaj časa

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: goljufija
23.10.2008 12:46:29   
bskrle
KAzen primerna, otrok naj denar vrne.


(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: goljufija
23.10.2008 12:47:36   
diva 4
Oprosti ne morem mimo tega - si se prepričala , daj e kupil to ,kar je rekel ?

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: goljufija
23.10.2008 12:49:21   
sanja nk.
ja je kupil , ker imam to stavr zaplenjeno v omari


(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: goljufija
23.10.2008 12:52:01   
diva 4
No, vsaj 2x te ni nalagal. Mislim pa , da je pri teh letih že res treba bit pazljiv, saj otroci hitro zaidejo v težave in ne vidijo realnega izhoda in se poslužijo laži in zvijač.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: goljufija
23.10.2008 12:57:27   
Volga
Aja, pa te komponente za PSP ima zdaj doma al kako? naj ti pokaže račun, da jih je plačal.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: goljufija
23.10.2008 12:58:13   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

ja je kupil , ker imam to stavr zaplenjeno v omari




Aja, oprosti, nisem prej videla, sem morala vmes nekam skočit.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: goljufija
23.10.2008 13:22:08   
aluš
Uh, te kar razumem. Imamo doma prvega začetnika pubertetnika - 11 let. Se nam kar dogaja.

Komentarji:
- kazen: po moje kar primerna. Če je odvisnik od računalnika (kot naš), je kmalu dost (po enem tednu bo začel "navirat", znajo biti fejst zoprni, je težko vztrajat). Pa se mi zdi da niti ni važno a je en mesec, a 14 dni tedne, važno je da se pri tistem, kar se reče da je, ostane in da ne popustiš.

-gospodinjska dela za odslužit. To je tud moja metoda. Ampak spet moraš biti dosleden. Tukaj sem težje kot pri rač. V redu.

- modrica. Jaz pa verjamem, da jih nikoli ne dobi in tudi tokrat ni pričakoval (če bi jih večkrat dobil, bi po mojem že bil pripravljen glede na situacijo in bi se odmaknil...), zato je tudi od klofute lahko fajn nerodno priletel ob rob. Pol se pa starši sekiramo, mislim.user posted image

- pogovorit se z njim za v naprej, da tako ne gre, da se je zgodilo  prvič in zadnjič.

- ja, mene na tako finto tudi ne bi vrgel, ker imamo vse na pismeno iz šole, moramo tudi podpisat. Ampak nikoli ne reci nikoli, ker ne veš kaj so sposobni pogruntat. Je pa res, da je očitno treba vedno preverit preden daš kakšen koli denar, če je res namenjen tistemu kar reče. Ravno zato, ker nikoli ne veš, če ga kdo ne izsiljuje.

Pa veliko sreče pri vzgoji in "izvrševanju" kazni ti želim.


(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: goljufija
23.10.2008 13:24:21   
Anonimen
Mene pa zanima,kako dalec je bil tvoj sin pripravljen it z lazmi.
Sel naj bi na dvodnevni izlet,in ko bi ta cas prisel,pa da recimo,bi mu vidva se slepo verjela,kaj bi potem storil?Bi kar na ulici kolovratil,bil pri prijatelju...
Bi ga bilo dobro malo potipat v tej smeri,ker meni se zdi to zelo zaskrblajoce.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: goljufija
23.10.2008 13:26:19   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Mene pa zanima,kako dalec je bil tvoj sin pripravljen it z lazmi.
Sel naj bi na dvodnevni izlet,in ko bi ta cas prisel,pa da recimo,bi mu vidva se slepo verjela,kaj bi potem storil?Bi kar na ulici kolovratil,bil pri prijatelju...
Bi ga bilo dobro malo potipat v tej smeri,ker meni se zdi to zelo zaskrblajoce.


Po moje otrok o tem sploh ni razmišljal. Imel je kratkoročni cilj, načrta za dokončno izpeljavo pa ne. Dvomim, da je imel namen lutat po mestu ali kaj podobnega.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: goljufija
23.10.2008 13:35:06   
sanja nk.
ja sej res glede iizleta ja , ko sva pa to slišala kaj bi naredu pol novembra naju je pa kr oba nsmejal , imel je pripravljena 2 plana : plan a : bi bil da je izlet opadel , da denarja pa ne vrnejo takoj ampak čez neki januarja , ki pol on nabral denar od daril in pol vrnu....

plan b: šel bi za dve dni na vikend  v bohinj k ga mamo tam........

res naju je nasmejal ko je to razlagal, tako odraslo...user posted image user posted image

sej smeh ni bil dolg  k je pol mogu poslušat teme o tem da se tega nikol več ne spomne ker ne bova več tako dobra kot zdaj, pa o tem da ga bi lahko še kdo ugrabil......in sej veste kaj vse



(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: goljufija
23.10.2008 13:36:19   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

ja sej res glede iizleta ja , ko sva pa to slišala kaj bi naredu pol novembra naju je pa kr oba nsmejal , imel je pripravljena 2 plana : plan a : bi bil da je izlet opadel , da denarja pa ne vrnejo takoj ampak čez neki januarja , ki pol on nabral denar od daril in pol vrnu....

plan b: šel bi za dve dni na vikend  v bohinj k ga mamo tam........

res naju je nasmejal ko je to razlagal, tako odraslo...user posted image user posted image

sej smeh ni bil dolg  k je pol mogu poslušat teme o tem da se tega nikol več ne spomne ker ne bova več tako dobra kot zdaj, pa o tem da ga bi lahko še kdo ugrabil......in sej veste kaj vse






Nič kaj slaba ideja pod točko a, plan b pa mi ni glih všeč. A na to pa ni pomislil, da boš na sestanku izvedela resnico?

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: goljufija
23.10.2008 13:36:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Mene pa zanima,kako dalec je bil tvoj sin pripravljen it z lazmi.
Sel naj bi na dvodnevni izlet,in ko bi ta cas prisel,pa da recimo,bi mu vidva se slepo verjela,kaj bi potem storil?Bi kar na ulici kolovratil,bil pri prijatelju...
Bi ga bilo dobro malo potipat v tej smeri,ker meni se zdi to zelo zaskrblajoce.


Po moje otrok o tem sploh ni razmišljal. Imel je kratkoročni cilj, načrta za dokončno izpeljavo pa ne. Dvomim, da je imel namen lutat po mestu ali kaj podobnega.


Seveda je mozno,da o nadaljevanju niti ni razmisljal,se pa ne ve,tako da jaz bi ga sigurno vprasala.
Sem ravn ta teden gledala oddajo,da v Nemciji(kjer sem),vsak mesec izgine 6otrok.Zelo zaskrbljajoce.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: goljufija
23.10.2008 13:37:52   
sanja nk.
sej vem v hiši mam čistega načrtovalca, sej sem mu rekla naj načrtovanje raj uporabi pri učenjuuser posted image

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: goljufija
23.10.2008 13:38:32   
Anonimen
Plan B:ravn to bi mene najbolj skrbelouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?