|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gorc ali treking kolo
13.8.2008 21:34:08   
nu_tella
kaj priporočate za nekoga, ki ni nek grozen športnik user posted image in bo kolesaru bl tako, ker njegov dragi to rad počne user posted image

Uglavnem bo to bolj asfalt, mogoče kaj makedama, ne neke grozne ture...

Kaj pa glede menjalnika? Pri kolesih do 200 eur so samo ti menjalniki ki jih okol ročaja vrtš (če razumete kaj hočem povedat user posted image ), tist "tanormalen način" pa je sam pri kolesih nad 300. Jaz mam kr apriori odpor do tega vrtenja. Tudi trgovci pravijo da to ni glih neki ok. A to samo hočejo prodati tadraga kolesa al?!? user posted image


Kake imate pa izkušnje s kupovanjem koles v Hervisu, Interšportu,... in podobnih "športnih trgovinah"...

Hvala in lep pozdravček.


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
13.8.2008 21:39:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gorc ali treking kolo
13.8.2008 22:19:25   
irenav
Nekaj let sem delala po cca 4000 km na sezono na treking kolesu. Moje mnenje: Ni tolliko pomembno al treking al gorc, vse je v gumah oz. v njihovem premeru ter seveda v gumah (plaščih). Treking imajo premer kolesa večji ter kako špico manj, plašči pa so ožji in z manj globine. Kolesa z večjim premerom in manjšo globino plašča po klancu navzdol bolj šibajo, v klanec pa se kolo z manjšim premerom bolje obnese. Ko sem kupovala sedanje kolo sem za to porabila 3 mesece :), saj sem vedela, da bom na njem preživela kar nekaj ur. Veliko sem prevozila po makedamu, ki je moj naljubši teren :). Enkrat sem se celo udeležila gorske preizkušnje na Franji in bila 3 v svoji skupini :). V hervis in interšpar sploh nisem šla pogledat, kolesa sem iskala samo v specializiranih kolesarskih trgovinah, nabirala mnenja od prodajalcev, ki so ponavadi tudi sami kolesarji. Seveda pa to ni bilo poceni. Je pa to kolo naredilo do lanskega leta cca. 18000 km in mi nikoli ni bilo žal denarja. Bilo je 2krat v Grčiji, na Korziki, Sardiniji, Siciliji, po Jadranu nekajkrat, 3krat v Španiji (Camino de Santiago), ter seveda naokoli doma :). Sedaj počiva, jaz pa tudi:). Mislim, da ko ga bom naslednjič uporabila, bo gor že otroški sedež :).


_____________________________

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gorc ali treking kolo
13.8.2008 22:37:50   
ribicija
Točno tako kot pravi Irena. Dodatno je razlika med posameznimi kolesi še v geometriji okvirja in s tem drži telesa na kolesu. Gorsko ima sedež višje belanco nižje in tako si pri vožnji bolj sklonjen naprej.
Sam sem letos predvsem zaradi hčere, ki jo je bilo na gorcu težko vozit nabavil to kar najdeš tukaj http://www.giant-bicycles.com/de-AT/bikes/lifestyle/2033/31415/ V primerjavi z gorcem je nekaj težji, ampak je užitek v vožnji po asfaltu in ravninah bistveno večji.
Nikakor pa ne nabavljal kolesa v raznih Hervisih, Sparih, ipd, kjer prodajajo kolesa na kile.

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gorc ali treking kolo
13.8.2008 23:35:23   
Anonimen
Jaz imam svojega za po Ljubljani (kjer je bil zaenkrat!) najhujsi teren klanec poln nasutega peska na PSTju na Brdu iz Sport2000. Nek Jeep kaj vem kaj. Prestave so vrtljive na rocaju, cene se pa ne spomnem vec.

Vem samo to, da ce kupis v Hervisu, Intersportu ipd., je dobro preveriti, ce je kolo dobro sesraufano skupaj in ce je pravilno nastavljeno. Ker so ze bili primeri, ko ni bilo ne eno ne drugo ok.

(odgovor članu ribicija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gorc ali treking kolo
14.8.2008 9:08:08   
MAŠKA
Nisem nek poznavalec koles, kolesarimo bolj v tem stilu kot opisuješ ti, malo za rekreacijo in veselje. Jaz imam gorca, mož pa treking. Lahko ti povem le to, da se po ravnem na gorcu bolj namatraš in bolj goniš, treking je hitrejši, gume nimajo toliko zračnega upora. Če bi kupovala še enkrat, bi za naše vožnje vzela treking.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: gorc ali treking kolo
14.8.2008 9:13:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Nisem nek poznavalec koles, kolesarimo bolj v tem stilu kot opisuješ ti, malo za rekreacijo in veselje. Jaz imam gorca, mož pa treking. Lahko ti povem le to, da se po ravnem na gorcu bolj namatraš in bolj goniš, treking je hitrejši, gume nimajo toliko zračnega upora. Če bi kupovala še enkrat, bi za naše vožnje vzela treking.


Enako.
Občasno pa menjava ker me more drgač čakatuser posted image

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gorc ali treking kolo
14.8.2008 9:24:33   
Mišni
Jaz tudi nisem poznavalec, imam pa obe kolesi, torej goprsko in treking.

Treking je neprimerno bolj udobno, laže voziš, položaj telesa je bolj naraven, ampak za po kamnih pa definitivno ni, te takoj spodnese. Če je droben, zbit pesek, še gre, čim je pa kakšen malo večji kamen je pa že kriza.

Kar se tiče tistih prestav, je včasih bil "grip" - to je tisto, ko se vrti na ročaju, ful IN, ful moderno, in edino taka kolesa so bila kao kaj vredna. Danes je pa spet ravno obratno, mora imeti tisto malo tačko, da s psrtom prestaviš. To je v tistih časih mode gripa bilo pa fuuuul staromodno in zanič. Tako da po moje je to bolj modna muha.
Jza imam na gorcu grip, na trekingu pa pa tiste ročice, pa nima to nobene veze. Pomemben je menjalnik, ampak v to se pa več ne spoznam.
Po moje za občasna kolesarjenja ne rabiš nekaj dragega.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gorc ali treking kolo
14.8.2008 15:06:25   
Zanica
midva sva si pred leti kupila 2 enaka kolesa Balance v Hervisu. Pa so me vprašali ob nakupu ali bi DOPLAČALI še 5000 sit (po kolesu) za natančno namestitev menjalnika in zavor. Pa sva rekla da ne, ker sva mislila da je to brezveze.... pa se šele po nekaj prevoženih km opazilo da prestave niso natančno določene (ker je menjalnik na ta "grip" moraš obrnit nekje vmes za ne klopota), zavore so pa slabe in nekvalitetne..... vglavnem, vem da nikoli ne bom več kupila kolo v Hervisu, ali kakšršnem koli velikem prodajalcu, grem v specializirano trgovino, kjer bom vedla kaj in kako..... Pa sigurno bo treking kolo, ker na gorskem kolesu sediš preveč pogrbljeno, na trekingu pa lepo vzravnano, in veliko manj se namatraš po asfaltu - hitreje gre zaradi tanjših gum.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: gorc ali treking kolo
14.8.2008 15:13:53   
sazi
Nikoli nisem bila neka huda kolesarka in sem imela kolo bolj za po ravnem in po asfaltu. Tako sem kupila treking kolo. Ker pa moj mož malo več kolesari, sem se mu večkrat pridružila (no, zdaj že dolgo nismo bili na kolesu). S trekingom sem prigurala tudi na Vršič in v neasfaltirane hribe - takrat sem si sicer želela gorca, ampak čim je pa spet manj klanca, je pa treking zakon.
Odvisno na kakšnih turah se namrevaš pridružiti svojemu dragemu.

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
14.8.2008 16:35:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: gorc ali treking kolo
14.8.2008 16:44:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zanica

vem da nikoli ne bom več kupila kolo v Hervisu, ali kakšršnem koli velikem prodajalcu, grem v specializirano trgovino, kjer bom vedla kaj in kako.....


Katero trgovino pa priporočaš? Tudi sama razmišljam o nakupu kolesa, pa sploh ne vem kam naj se obrnem. user posted image  Mislila sem v Hervis, ma sem v tem tednu slišala same negativne stvari, tako da.. Ne, hvala.

(odgovor članu Zanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: gorc ali treking kolo
14.8.2008 18:25:06   
nu_tella
O. Kolko odgovorov. Jih nisem pričakovala.  ;) Hvala vsem. No sej nekak tudi moj pravi, da mu je gorc beden prav zaradi tega, ker full na rokah sloniš pa še full  pokrčen si… tako, da načeloma sva na treking kolo prešaltala. Gume pa lahko te daš baje tud na gorca, če hočete it hitrej ;)))   Jaz po makedamu ne mislim kaj dosti vozit. Samo tko, če pride kaj umes na kratko… Ker sem mu končno dopovedala, da kupim kolo sam pod pogojem, da je dojel, da ko kolesariva skupaj, da se on meni malo prilagodi. Ko bo pa hotu se zdivjat pa nej gre sam kolesart ;)   Kr se kakavosti menjalnika tiče, to moj obvlala ;))) Shimanova lestvica pa to ;) Mene sam muči to kupovanje koles v »masovnih trgovinah« (hvala za nasvete o tem da treba vse pregledat ob nakupu, to za mojga ni problem, sam hvala za nasvet, ker on bi mi reku, da kompliciram pol bi pa na prvem klancu potleh padal in seveda še bolj vzlubila kolesarstvo, kot ga že itak ljubim L   Zato pa tudi mi ni veliko za dajat za kolo, nebi pa imela neke zadeve, s katero bi se bolj mučila kot kolesarla…   Sej sva bla tudi v specializiranih trgovinah…sam so za višjo ceno prodajali slabšo kvaliteto kot v Hervisu… ne vem, al gre spet za količinski popust al kaj… ker me je skor kap letos, ko sem iste Teva natikače vidla v Hervisu za pou cene kot v eni drugi trgovini… al je zadi tudi slabša kakovost?!!? Nekak nama je najbolj padu v oči v intersportu »Treking kolo Cross Rider« Nakamura, V Hervisu imajo pa Balance blagovno znamko. Cena je v obeh primerih sprejemljivih 300 eur. Vem zame je to trenutno maksimum kar si lahko prvoščim zapraviti. Ali se mi splača primakniti še npr. 100 eur in s tem dobim dosti več kakovosti al to ne gre tako? Ker kolo vseeno kupuješ za dosti časa.
  Pa še to me zanima. Ali imate punce moške verzije kolse, al imate okvir »za punce« J? Moj pravi da nej vzamem »moško verzijo« ampak ko morma na hitro skočit dol s kolesa se jaz potem zmer nabašem na palco in skor zgrmim potleh. No to je res na njegovem kolesu, ki je višje, kot bi bil pravilno visok okvir zame (19inčni oz 43 cm al neki tacga ;))))   Hvala za nasvete

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: gorc ali treking kolo
15.8.2008 10:08:33   
Mišni
Če boš treking kupila, potem itak da vzami ženskega. Je ful lepši.user posted image

Kar se specializiranih trgovin tiče, sem jaz kolo nabavila v FUL specializirani trgovini, pa je menjalnik za en K. Isto ropota, pa prestavlja na vsako drugo prestavo. Je bil že na servisu pri njih, pa je isti jajc.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
15.8.2008 18:47:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: gorc ali treking kolo
16.8.2008 16:12:17   
nu_tella
Ja moj veliko kolesari in se spozna na »dobra kolesa«. Ker pa jaz ne bom veliko kolesarla, oz. ne toliko kot on in ne po takih makedamih sva šla malo pogledat za cenejše varjante koles. S tem pa on nima pretiranih izkušenj ;) Ve samo to da je njegov svak dau full denarja za kolo in ne dela tako kot bi moralo, njegova sestra je kupila pa 3x cenejše pa boljš dela ;) Zato sva razmišljala v to smer, da bi tudi zame kupila cenejše kolo. Trenutno tudi na veliko šparava tako, da je meni že 300 eur (kar bo kolo z dodatki me dejansko prišlo) malo preveč dat v tem obdobju šparanja, ampak z nekim športom pa tudi se moram začet ukvarjat, a ne ;))))   Metulj333 zica zame verjetno ne bom nikoli  našla ;) Mene vedno še 1 teden po kolesarski »turi« boli rita in vse okol ko pr norcih…. Moj pravi da se moraš na svoj bicikl navadit, da se taprave mišice navadijo na miganje in pol da je ok?!?! Jaz mu pa ne verjamem preveč ;))) No najprej bom sprobala tega k je gor, čene pa bom probala kakega s silikonom ali luknjo nabavt, al pa mogoče kake bolj konkretne hlače? Pa adidaske…   Drgač pa sva rezervirala treking Nakamuro v Interšportu. Zdej sam morava še v ponedeljek poklicat, če imajo v kateri od drugih trgovin en boljši model za malo več denarja ampak ima pa boljšo opremo…  

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: gorc ali treking kolo
8.1.2016 8:16:54   
Saša105
Poglej tu: Akcija koles. Najdes fest jeftino i dobro

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: gorc ali treking kolo
1.3.2016 9:44:40   
Ančka 123
Da ne odpiram nove teme, bom povprašala kar tukaj.
S partnerjem se odločava za nakup novih koles in sicer bi najraje kupila treking kolo. Gledala sva Nakamuro, Platinum pa me zanimajo vaše izkušnje. Na leto delava cca. do 1000 km, 90% asfalt, cenovno nekje do max. 350-400€. Zanima me tudi, kako se obnesejo diski (dež, pesek - vzdrževanje, morebitna popravila), kateri menjalniki so OK,...
Prosim za vaša mnenja in predloge, lahko tudi za druge znamke koles.

Lp

< Sporočilo je popravil Ančka 123 -- 1.3.2016 9:46:26 >

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: gorc ali treking kolo
22.3.2016 23:25:35   
Jakec_K
Solidno kolo za ta denar. Počakaj kako akcijo ali pa kakšen popust ali pa kupi lanskoletni model. Lp,

(odgovor članu Ančka 123)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: gorc ali treking kolo
23.3.2016 9:30:54   
LeyaPrive
Jaz sem si par let nazaj kupila Author treking kolo za 400 € in mi ni bilo niti enkrat žal. Sicer so mi "pravi" kolesarji zmajali z glavo, da to ni ne cestno, ne gorc...samo itak ne delan nekaj 10km tur po cesti vsak dan...niti se ne vozim off road, da bi rabila pravega gorca. Sem pa vseeno zlezla okoli Bohinjskega jezera z njim. Moj ima gorca in si je z mano na cesti čisto zbrusil gume. No, pa še otroški sedež bom lahko dala gor, česar se na pravo cesto ali gorsko kolo ne da...

Aja, diski so fajn, samo ne na poceni kolesu. Je potem boljše dober V brake. Diske bi gledala na kolesih mad 500, 600 €.

(odgovor članu Jakec_K)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: gorc ali treking kolo
21.4.2016 22:11:31   
MCkovac
Treking kolo je zakon

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?