|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gosta hrana in dojenje na koncu bruhanje
18.1.2013 9:43:10   
knofla
moj sinko je star 6 mesecev.Pred približno enim mescem ali pa manj sva začela z gosto hrano.Najprej po par žličk,potem vedno več.Sedaj za kosilo poje že za cel frutek krompirja plus zelenjavo.(dam mu v prazen frutek,da vidim koliko poje).Potem po obroku se hoče še podojiti.že parkrat se je zgodilo,da je potem ko je toliko pojedel,se zraven še podojil, nekaj hrane izbruhal.prejšnji dan je se je tudi zelo jokal,zato sem predvidevala,da ga boli trebušček,oz ga je kaj zvijalo, ker je bilo zanj preveč.Kako naj naredim,da bo pojedel cel obrok,nato pa bi se "ravno prav podojil", če me razumete.Pri dojenju je težko ocenit koliko poje.Če sem ga odstavila, se je začel jokati,zato sem da pristavila še na drugo stran, saj ga nisem mogla kar pustit,da joka.za druge obroke npr. dopoldansko malico, nikoli ne bruha ker tudi poje manj,kot za kosilo.se je kateri tudi to dogajalo? obroka še nisva zamenjala.
lp

_____________________________

moj sonček je posijal 16.07.2012
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gosta hrana in dojenje na koncu bruhanje
18.1.2013 9:54:25   
petea
Količina 'celega obroka' goste hrane je lahko zelo spremenljiva zadeva - za enega je to 5 žličk, za drugega jih 20 ni dovolj.


Očitno tvoj otrok želi ali potrebuje več dojenja in manj goste hrane kot ti predvidevaš.

Glede na to, da se želi več dojiti, predlagam, da mu daš malo manj goste hrane, kot je daješ sedaj, nato pa se naj podoji, kolikor želi, saj se verjetno z dojenjem še malo umiri in uspava, prav tako je to še vedno njegova primarna hrana.



(odgovor članu knofla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gosta hrana in dojenje na koncu bruhanje
18.1.2013 10:40:44   
Arwenko
Hja, jaz bi pa rekla ravno obratno kot petea...ko enkrat poje takšno količino goste hrane na obrok, ni nobene potrebe po dojenju več, v tem primeru je dojenje samo crkljanje in ravno tisti višek ki je preveč. Jaz bi ločila obroke ko se dojita in obroke ko imata gosto hrano. Za crkljanje po obroku pa so tudi drugi zelo prijetni in intimni načini. Se pravi tiste obroke, ko imata gosto hrano imejta gosto hrano, ostale se pa dojita. Ker predvidevam, da je cilj prehod na gosto hranjenje (drugače z njim nebi začenjali), ne pa dojenje v nedogled...zato se prvo povečuje in drugo zmanjšuje.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gosta hrana in dojenje na koncu bruhanje
19.1.2013 10:26:44   
knofla
jaz se tudi strinjam,da je treba hrano povečevati in dojenje zmanjševati.seveda mi ni problem dojiti,upam da bom čim dalj, ampak sigurno bo kmalu moje mleko premalo.tudi po obroku ga rada še podojim,samo me potem skrbi, ker vem da je preveč zanj in zato bruha.tudi opažam,da se hoče dojiti na krajši čas,ponudim mu takrat ko hoče oz ko ga vidim da je lačen.za ostale obroke ni problem,ker ne bruha,problem je samo pri kosilu, ker je hrana bolj nasitna,saj mu dajem rižek ali pa krompir z zelenjavo.sedaj probam tudi tako da takoj ko poje obrok,da se ne dojiva preveč hitro,ampak če joka potem ga pristavim.nevem, upam da se bo stanje normaliziralo, da pa bo tako kot je napisala petea, da je dojenje še vedno glavno in to tudi hočem.bom videla kako bo danes.malo s elovim še glede "tajminga" kdaj dati,koliko dati in kdaj potem dojiti.
lp

_____________________________

moj sonček je posijal 16.07.2012

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?