|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gradbeno dovoljenje
18.5.2006 13:23:35   
Skabi
A je že kdo imel takšno smolo kot jaz?

Zbrali smo vso gradbeno dokumentacijo, plačali vsa soglasja in komunalni prispevek in dali vlogo na upravno enoto. Tam pa so ugotovili, da so nam na občini dali napačno lokacijsko informacijo!!!! Kot kaže, sploh ne bomo smeli graditi.

Kaj pa zdaj? za papirje smo dali ogromno denarja in časa in živcev, zdaj pa zaradi napake enega nesposobnega uslužbenca lahko na vse skupaj pozabimo??user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gradbeno dovoljenje
18.5.2006 13:35:32   
Anonimen
ja isto se nam je zgodl kot vam..ampak ko smo dobl novo info. smo ugotovil da je samo predrugačena v smislu da se zdej lahko delajo ravne strehe in da je dovoljen celo manjši odmik od meje k pa smo mislil ..tko da so nas zajebal samo v tem smislu k če bi vedla da mamo lahko ravno streho bi gotov ravno streho naredl :))
a mar že veš kaj je narobe?? mislm kaka sprememba v informaciji je?

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gradbeno dovoljenje
18.5.2006 13:52:05   
Anonimen
Po ZGO-ju, je Občina tudi finančno odgovorna za lokacijsko informacijo, ki jo izda. To pomeni, da vam morajo vrniti vložena sredstva oz. povrniti škodo, ki je nastala zaradi nepravilnih podatkov v izdani Lokacijski informaciji.

52.člen, ZGO-UPB, ki to ureja je:

52. člen
(možnost odškodnine zaradi zaupanja v lokacijsko informacijo)
Če se po tem, ko je investitor oziroma projektant zahtevnega objekta pridobil lokacijsko informacijo, izvedbeni prostorski akt spremeni ali nadomesti z novim, tako da izdelani projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja ni več v skladu s prejšnjo namensko rabo oziroma lokacijskimi in drugimi pogoji, ki so veljali v času njene izdaje, lokacijska informacija pa ni vsebovala opozorila, da se pripravljajo spremembe oziroma nov izvedbeni prostorski akt, ima investitor pravico do povrnitve odškodnine za povzročeno škodo, ki mu je nastala zaradi zaupanja v lokacijsko informacijo, vendar samo, če dokaže, da je naročil projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja najpozneje v enem mesecu po izdaji lokacijske informacije in da v primeru spremembe izvedbenega prostorskega akta od izdaje takšne lokacijske informacije ni preteklo več kot šest mesecev, v primeru sprejetja novega izvedbenega akta pa da od njene izdaje ni preteklo več kot eno leto. Zavezanec za povrnitev vlaganj je občina, če je izvedbeni prostorski akt sprejel občinski svet, oziroma država, če je izvedbeni prostorski akt sprejel njen organ, pred začetkom njegove priprave pa občini ni sporočil, da se pripravljajo spremembe oziroma nov izvedbeni prostorski akt.


To se smiselno uporabi tudi v tvojem primeru.

Ker je lokacijska informacija potrdilo iz uradne evidence, so potem dejansko dolžni zagotavljati resničnost podatkov, kar posledično pomeni, da jih ti kar opozori in podaj zahtevo za povrnitev stroškov. Seveda priloži račune VSE RAČUNE in dokazila o vsem kar ste kdajkoli plačali zv zvezi z gradbenim dovoljenjem.

LP

Če bo še kaj mi lahko tudi na privat pišeš.

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gradbeno dovoljenje
18.5.2006 13:54:00   
Anonimen
Lara js sem razumela, da je tukaj problem v tem, da zemljišče sploh ni zazidljivo, oz, da ne bodo smeli graditi sploh. Ne pa da so pogoji oblikovanja drugačni.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gradbeno dovoljenje
18.5.2006 15:40:13   
skuštrana
O, Skabi, tole je pa res shit...Kaj pa če probate kje drugje gradit..Na drugi lokaciji? A nikjer ni gradbeno ali kako? Če nič drugega ne uspeš rešit potem upam, da boš vsaj dinarčke dobila user posted image user posted image user posted image nazaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?