Nika v službi
|
Jaz bi se lepo pogovorila z njeno vzgojiteljico in opozorila na nedavne dogodke. Tudi če glavne vzgojiteljice ni bilo, je ona tista, ki je odgovorna za skupino in koordinacijo znotraj. Bi se lepo najavila za kratek pogovor in povedala, kaj me moti ter poprosila, če lahko malce bolj popazijo, pa ne zgolj nanjo, ampak ne vse čmrljčke v skupini. Skupina ni velika in še 3 vzgojiteljice so, tako da ne bi smelo biti prehudo. Pri nas je bilo v jasličnem oddelku 14 otrok in 2 vzgojiteljici, pa sta bili izredno skrbni in prav na grizenje sta bili zelo pozorni in dosledni. Menim, da je sam podatek, kdo jo je ugriznil, irelevanten - drugič jo lahko ugrizne kdo drug ali pa ona koga, te stvari se pač dogajajo. Pomembno je, da se identificira, kdo ali kateri (če jih je več) so tisti grizliji in se je nanje pač e bolj pozorno. Pri nas so tako prakticirali in tudi prosili starše, da iskreno povedo, če so kateri otroci bolj nagnjeni k grizenju, porivanju, ipd. Vse te deviacije so potem zabeležili in bili nanje pozorni. Seveda pa starši "črne liste" nismo dobili, torej nismo vedeli, kateri od otrok je problematičen. Torej, stopi do vzgojiteljice in se pomeni.