|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hujšanje in neješčnost 10 mesečnika
4.8.2004 22:51:38   
JASNA D
Pozdravljene!

Moj otročič (star 10.5 mesecev) že en mesec in pol skoraj nič ne je. Sedaj ga tudi redno tehtam in sem opazila, da je v cca. 10 dneh shujšal za 0,3 kg. Do sredine junija je jedel zelo rad, spoh ni bil zbirčen. Sedaj pa mu le s težavo sfutram kak keksolino ali kakšen drug lino (po nekaj čajnih žličk dopoldan), potem pa celi dan noče ničesar - ne juhic, ne prikuh, ne mesa, ne sadja, ne jogurtov, skratka nič. Sedaj mu še flaško adaptiranega mleka (cca. 250 ml) z veliko muko posilim pred spanjem. Sem že kar malo obupana, tako da jo bom verjetno morala mahnit kar k pediatru. Drugače je prav živahen in lepo napreduje. Pred dobrim tedno je tudi shodil (pravijo, da je prehiter, da bo imel okvarjeno hrbtenico). Nima vročine in tudi zobki zgleda niso (zgoraj ima 4, spodaj 2)

Ali so tudi vaši malčki tako neješči? Kaj mi je storiti?

LP in hvala za vsak nasvet!

Jasna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   hujšanje in neješčnost 10 mesečnika
5.8.2004 13:38:05   
beti 1
Izgubljanja teže je verjetno posledica naješčnosti, ki pa se je lahko pojavila zaradi kakšne reakcije na hrano, ki je ti nisi opazila, njemu je pa slabo naredila. Jaz ne bi odlašala z odhodom k zdravniku.
Kar pa se hoje tiče, moj tast je shodil pri 9 mesecih, pa nima nobenih težav, od prijateljev punčka pa pri slabih 10-ih, pa tudi niso še nič rekli, da bi blo kaj narobe, pa ma zdaj 8 let.
lp
beti 1

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   hujšanje in neješčnost 10 mesečnika
12.8.2004 17:01:16   
MB
Se strinjam z Beti 1, da je lahko izguba apetita povezana z alergijo na kasno doloceno zivilo, zato ne odlasaj z obiskom pri pediatru. Bolje je iti tja preveckrat, kot pa enkrat premalo! Tudi se ne pusti odgnati s kaksnimi floskulami.
Moji dve punci sta tudi zelo zgodaj shodili - ena pri 8 mesecih, druga pri 9. Enostavno sta preskocili fazo plazenja. Pa ni nic narobe z njima. Ena hodi ze na fakulteto, druga pa je koncala 1. razred OS.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   hujšanje in neješčnost 10 mesečnika
15.8.2004 14:06:56   
BarbaraB
Skoraj isto se dogaja pri nas: mali je star 10,5 mesecev in zadnji mesec malo 'čudno' je. Z večerjo ni problema, dokler je to ...'lino', česa drugega ne spravimo po grlu. Zajtrk navadno poje nekaj žličk spet drugič pa brez problema vse. Kosilo in malice so pa bolj broblematične. Prej je pojedel vse kar sem mu pripravila, sedaj pa je vse skupaj bolj podobno tomboli: bo ali ne bo. Še največ poje, če pripravim kaj kar lahko je sam ali pa kako govejo juhico z zakuho. Popoldansko malico je pa kar črtal: le kak prigrizek za v roko še poje. Ker pa stanje niha iz dneva v dan, mislim, da bi bilo lahko krivo tudi vroče vreme? Hujša ne, pridobiva pa tudi ne pretirano. Ker pa je zelo živahen, spi normalno, je pretežno dobre volje, upam, da gre le za obdobje. Če pa se bo tako nadaljevalo, bom pa verjetno stopila do pediatra. Še posebej se mi zdi to pomembno, če otrok hujša.


Lp

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?