|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ivf brez hormonske stimulacije
3.1.2006 11:20:55   
*Karmen*
Pozdravljene. Sem nova članica vašega foruma. Že tri leta se z mojih trudiva, da bi user posted image . Sedaj sva pred postopkom ivf. Zanima me ali je šla katera v ta postopek brez hormonske stimulacije, torej v naravnem ciklusu? Prosim, vsaj čisto na kratko mi povejte kako zadeva poteka. Karmen
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ivf brez hormonske stimulacije
3.1.2006 13:32:49   
GoYa
Jaz sem v oktobru 2005 poskusila brez stimulacije (oz. stimulirana samo s klomifenom), vendar so mi folikli predčasno počili. To smo ugotovili, ko smo bili že na mizi za punkcijo. Zato smo novembra šli ponovno v boj, vendar stimuliran.

Taki postopki so bolj tvegani s tega vidika - lahko ti folikel prej poči in vse skupaj gre v nič. Naslednji mesec v nov boj.

Sicer pa zadeva poteka enako kot pri stimuliranem postopku, s to razliko, da ni stimulacije. Ravno tako imaš UZ za spremljavo rasti foliklov, stop injekcijo in punkcijo, če je folikel ali več njih cel oz. celi. Če se potem še oplodi in lepo deli, pride tudi do transferja.

Ker v nestimuliranem postopku pridelaš bistveno manj foliklov, je toliko manj možnosti, da pride do ET. Pride pa tudi. Če je sreča.....

Zakaj bi pa šla v nestimuliran postopek? Bo to prvi IVF? Ali že imaš izkušnje s stimulacijo in bi zato raje poskusila brez?

Kakor koli že, želim ti uspešen postopek!

LP, GoYa


(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ivf brez hormonske stimulacije
5.1.2006 11:53:25   
Špelka
Ojal, tud mene čaka spontanc, sevede šele spomladi, ker sedaj še čakava papirje s konzilija. Sicer ne vem, kaj naj ti napišem, ker tud sama, ne vem, kako nej se odločim glede na to, da je v spontanih postopkih majhna upešnost... Vem samo to, da je meni dr. Drobnič rekel, da imava okol 35% šans, da zanosiva, ČE sevede pride do pnkcije IN oploditve IN uspešnega razvijanja oplojenega jajčeca... Torej, 35% samo za vgnezditev. Naprej boš morala presoditi sama. Aja, še to, je pa res, da imaš pol lahko poskuse pontancev vsak mesec in ti pripadajo 4 za en stimuliran IVF. Uspešno in srečno!user posted image

Pa sevede javi!

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ivf brez hormonske stimulacije
10.1.2006 20:17:52   
althea
Zdravo!

Naj vam vlijem veliko volje in poguma in vam povem, da sem imela v novemru spontan postopek!!! Bila je normalno, samo ena celica, ki se je oplodila in je lepo prišlo tudi do transferja in zdaj sem noseča!! Res je malo možnosti, ampak se da in uspe. Jaz sem vam dokaz za to"!!!


Čuvajte se in držim pesti za vse vas!!! Lep pozdrav vsem!A:)

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ivf brez hormonske stimulacije
15.1.2006 7:58:02   
tita2006
"Postopek OBMP v naravnem ciklusu je veliko cenejši od standardnega
(ni stroška za zdravila, ki so že sedaj vrednost SPP za OBMP).
Žal je uspešnost takšnih postopkov veliko manjša od tistih, pri katerih
spodbujamo ovulacijo z gonadotropini. Tudi podatki iz tuje strokovne
literature o stroškovni upravičenosti takšnih ciklusov, po izsledkih z
dokazi podprte medicine (EBM), ne opravičujejo njihove uporabe kot
nadomestka za ciklus, spodbujen z gonadotropini."
Objavljeno v glasilu slovenske zdravniške zbornice ISIS januar 2006 (Zdravstveno ekonomski vidiki zdravljenja neplodnosti v Sloveniji (Prof.Veljko Vlaisavljević))
Malo razmislite preden se podate v ta postopek, čas se vam namreč, z vsakim neuspešnim poskusom izteka!

(odgovor članu althea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ivf brez hormonske stimulacije
15.1.2006 15:22:13   
GoYa
Althea, čestitam user posted image . Res lepa novička in dokaz, da tudi tako uspe.

Tita2006, nekatere se ne upajo v stimulirane postopke, ker telo preveč reagira in postane nevarno. Druge pa spet z gonadotropini reagirajo enako kot na klomifen, tako da včasih je ravno spontani postopek edina rešitev. Se pa strinjam, da se z vsakim neuspelim poskusom čas izteka, vendar tu nimamo kaj. Na silo ne gre in user posted image  bomo dobile, ko nam bo usojeno.

LP

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?