|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izbira torbe
3.4.2013 13:42:30   
SU
Ob vsej poplavi ponudb šolskih torb... res ne vem kaj bi... Kakšna torba se je pri vas najbolj obnesla?? Ne vem... bi vzela moji prvošolki tako s koleščki, da ne bo pretežko za nosti ali ne? (glede motiva ni panike, jih je itak prevečuser posted image )... Vaše izkušnje prosim. Hvala.

_____________________________


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izbira torbe
3.4.2013 14:15:15   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: SU

Ob vsej poplavi ponudb šolskih torb... res ne vem kaj bi... Kakšna torba se je pri vas najbolj obnesla?? Ne vem... bi vzela moji prvošolki tako s koleščki, da ne bo pretežko za nosti ali ne? (glede motiva ni panike, jih je itak prevečuser posted image )... Vaše izkušnje prosim. Hvala.

Pri nas ima večina prvošolcev kar navadne torbice, saj jih v šolo odnesejo v ponedeljek in odnesejo v petek, pa še to v našem spremstvu. Tudi 2. in 3 razredi imajo povečini torbice brez koleščkov

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izbira torbe
3.4.2013 15:20:00   
Luni
Isto, kot pri Sazi. Naš tastarejši je imel tako s koleščki, pa ni nič kaj uporabna....umazanija se nabije v tiste koleščke, da je joj, pa še težja je za na rame, ker je bolj ojačana in ko daš koleščke dol, je vseeno težja od enake, brez sistema za koleščke....

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izbira torbe
3.4.2013 17:11:14   
hubi
Kupi tako, da ima ojačan,malo oblazinjen hrbtni del. Sploh, če jo kupuješ za par let. Jo lažje v 2. razredu domov nosijo, ker se ne ukriva.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izbira torbe
3.4.2013 17:35:23   
Shorty_
MOje mnjenje je brez koleščkov z ojačanim hrbtom, obvezno SAMOSTOJEČA in tako velika da gre notri ta velika mapauser posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izbira torbe
3.4.2013 20:39:37   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

MOje mnjenje je brez koleščkov z ojačanim hrbtom, obvezno SAMOSTOJEČA in tako velika da gre notri ta velika mapauser posted image


Tako bomo kupili mi. Koleščka pa ortopedi itak odsvetujejo.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izbira torbe
3.4.2013 21:59:48   
benika

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa


IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

MOje mnjenje je brez koleščkov z ojačanim hrbtom, obvezno SAMOSTOJEČA in tako velika da gre notri ta velika mapauser posted image


Tako bomo kupili mi. Koleščka pa ortopedi itak odsvetujejo.


Ko bo tvoj otrok nosil domov torbo, ki tehta polovico otrokove teže, pol se boš hitro premislilauser posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izbira torbe
3.4.2013 22:16:19   
Brinčika
Nikakor s koleščki, mi smo jo kupili od Hello Kitty, parkrat jo je imela pa jo je raje zamenjala za staro. So lepe ja ampak zato ker ima koleščka je še tolko težja , je res da jo lahko vlečejo za s sabo ampak ko jo imajo v 3. razredu za dvignit ker imajo pouk v 1. nadstropju in jo mora nositi po stopnicah jo je kar minilo.
Če pa katera še vedno vztraja in vam je všeč imamo novo Hello Kitty 3x nošeno, prodam po ugodni ceni.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izbira torbe
4.4.2013 15:30:06   
Najaa
Ne bom si premislila, ker tako težka torba pa spet ni. S seboj nosijo domov samo naloge, vsak petek pa celo torbo in takrat ji jo bom že jaz nesla, če bo res takooooo zelooooo težka. Sem pač slišala več minusov za torbo s koleščki in moja odločitev je taka.

(odgovor članu Brinčika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izbira torbe
4.4.2013 16:18:28   
liliana
Sicer o nakupu torbe še nisem razmišljala.......torbe s kolešči pa ne bom kupovala iz več razlogov:

1. V šolo bo prvo in verjetno še drugo leto hodila tako, da jo bomo vozili z avtom, zato kake blazno dolge peš relacije ne bo....
2. Naša šola ima že do prvega nadstropja enih 15 - 20 stopnic.....ima pa 4 nadstropja.....tako da verjetno torbe s kolesi NIKOLI ne bo....
3. Glede teže torbe se mi pa zdi to malo pretiravanja......vsak dan gledam eno babico in eno deklico, ko gresta zjutraj na avtobus....deklica hodi v 5 razred, je skoraj večja od babice, ni švoh deklica, normalno dekle pač....in vsak dan ji babica nese torbico na eni rami.....meni je to malo mimo......pa saj otroci vseeno niso mevže, da bi vse storili namesto njih......torba je pač otrokov pripomoček za delo - učenje in ima da si jo nosi sam....tudi naše torbe niso bile kot peresce lahke......verjetno je pa res, da so bile bolj preproste in so že same torbe tehtale manj......

Mi bomo kupili pač torbo....kake posebne znanosti pa ne bomo delali iz tega....ali zapravljali bogastva za torbo, ki bo itak večino tedna v šoli na polici......

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izbira torbe
8.4.2013 11:09:25   
takotako
Mi smo lasnko leto kupili na koncu čisto navadno torbo-iz razloga ker jo naj ne bi nosil domov še v prvem razredu. No pri nas jo nosi vsak dan domov-res pa da je notri samo po 1 zvezek. Kljub temu je torba že čist strgana. Tam pri zapenjanju.
Letos sem se odločl da mu kupim ornk torbo z min.vzorcem za dve leti. Pol pa če hoče naj si namesto pisanih vzorcev kakšne obeske gor obeša.
sem pa proti torbi z kolešči ker se mi zdi praktična pa res samo kadar je lepo vreme. letos ko je bilo tok snega si ne pradstavljam da bi vozil torbo po snegu. Poleg tega pa so čez dan sključeni pri sedenju, in če si pač takrat da torbo na rame da ga mal nazaj potegne se mi zdi ok. Je pa res da mamo mi 5 min do šole.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izbira torbe
15.4.2013 13:45:12   
SU
Vidim, da vas večina zagovarja torbe brez koleščkov... Sem pa videla, da se da kupit tudi torbo in potem zraven, posebej "voziček" za torbo. Jo montiraš gor in imaš "torbo s koleščki"... in če želiš spet snameš... Ampak tudi mi ne nameravamo zapravljat ne vem koliko denarja zato, da bo potem stala v sobi in bo nosila zvezke v mapi... Želi si pa zloooo torbo s koleščki in zato sem v dilemi... osebno se nagibam k taki brez koleščkov, ker itak hodiva po oba v šolo in vrtec... Pa s tistimi "vozički" imate kaj izkušenj?? Se splača? Lp

_____________________________



(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izbira torbe
15.4.2013 14:23:40   
nyna84
Torbe s koleščki niso priporočljive, ker:
1. torba je zaradi ogrodja s kolesci težja
2. vsakodnevno vlačenje torbe na koleščkih v šolo in nazaj domov vpliva na držo otroka (trpi hrbet veliko bolj kot pri nošenju).

Pomisli, kako hodiš, kadar za sabo vlečeš kovček na kolescih, pa si zamisli, da bi ga tako vsak dan vozila s sabo.

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izbira torbe
15.4.2013 18:39:22   
Paštetka
Mi smo nabavili zdaj źe tretjo torbo in to s koleščki.
Definitivno sem za koleščke. Imaš torbe s koleščki, ki so lahke in imaš težje. Tako kot navadne "plastične" torbe, ki kao stojijo pokonci in so prav tako težke naspram drugim lažjim torbam brez koleščkov.

Do šole imamo cca. 1km. Hodimo večinoma peš, s kolesom, pozimi z avtom. In ko ni avta in je ponedeljek in petek, in nesem drugošolcu torbo, mene boli hrbet in ramena od vse teže knjig. Saj bi jo lahko vlekli, res je, ampak se nam ponavadi mudi in smo tako hitrejši. Ker pa mali po šoli in zdaj v drugem, ko morajo del poti (naloga) v šolo hoditi sami, si pa res ne predstavljam, da bi moj otrok nesel torbo tako težko. Mali ima nekje 20 kil, torba pa malo manj.
Drugo leto (3. Razred) bo imel isto torbo in pri nas spodbujajo otroke, da sami hodijo v šolo in se učijo samostojnosti.

Mala gre letos v šolo in je tudi dobila torbo s koleščki. S tem, da je fajn, da se pri teh torbah pazi, da so koleščki kvalitetni in da fajn tekoče peljejo in da se torba ne obrača premetava medtem, ko jo otrok vleče.
Prehodim tudi dostikrat pot, po kateri hodijo šolarji in se mi večkrat deca prav smilijo, kako vlečejo torbe na hrbtu oz. so nagnjeni naprej, ker jih torbe vlečejo nazaj. In fajn mi je pogledati deco, ki vlečejo torbo po poti in se lahkotno poleg še drug z drugim menijo.

Ne razumem oz. ne vidim poante zakaj bi ortopedi imeli odklonilen odnos do torb s koleščki. Torbe, ki jih nosiš na hrbtu "krepijo" samo trebušne mišice in nikakor ne hrbtnih, ki so zanemarjene velikokrat. Prav tako vlečejo ramena naprej. Krepijo se torej samo ene mišice, hrbtna skupina pa ne. Za pravilno držo je potrebno enakomerno krepiti obe nasprotni si skupini mišic.
Ko otrok vleče torbo se res krepi samo en del telesa, seveda pa lahko vedno zamenja roko in krepi še drugega. Poleg tega se pa teža, ki jo premagujejo mišice z nošnjo torbe na hrbtu nikakor ne more primerjati s težo pri vleku torbe.
Druga fizika potem nastopi v višjih razredih, ko so torbe lažje in telo močnejše in že skoraj definirano oz. razvito.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 15.4.2013 18:41:17 >

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izbira torbe
22.4.2013 7:43:57   
Leela
Za prvi razred je vseeno kakšna je torba, glavno da gre notri velika mapa. Otrok itak rabi spremstvo do razreda in mu torbo nese starš.

Te torbe so res pretežke, noro.

Jaz sem mu v drugem razredu kupila ergobag. Nahrbtnik, kjer si še okoli bokov zapneš pasove, da otrok nosi torbo tudi na bokih. Tudi drugače je kvalitetno narejen. Sicer cena je ulala ampak glede na to, da je to njegov "delovni" pripomoček, ki ga rabi vsak dan (nosi) in ga bo imel več let se mi zdi "investicija" na mestu.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: izbira torbe
10.6.2013 8:44:21   
Ulaa
Mi tudi gledamo solske torbe. Ali lahko katera napise, konkretno s katero firmo ste zadovoljne in s katero ne?
Pred leti sem kupila za otroka Samsonite-ovo in nam je zdrzala pet let, sedaj sem pa ugotovila, da takih ni vec.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: izbira torbe
10.6.2013 8:57:53   
DeVilla
Oj, mi imamo za obe šolarki torbo na koleščkih, obe sta bili kupljeni v DZSju. Kvaliteta je super, tavelika jo bo po moje lahko imela še tretje leto. Ker se iz šole vrača peš domov, ji prav pride, da lahko torbo pelje za sabo. Pozimi in v dežju jo pač nese na hrbtu. Saj me včasih kar malo stisne, ko vidim, kako ima težko torbo, sam je več plusov kot minusov, tako da bomo ostali pri tem.
Pri prvošolčkih mogoče res nima smisla kupovati torbe na koleščka, po drugi strani - a boste pa zdej vsako leto torbo kupovali? Včasih se splača z nakupom počakati do konca avgusta, ponavadi takrat še malo spustijo cene oz. dajo popust. Ali pa spremljajte akcije spomladi, ko se hočejo znebit stare zaloge torb... user posted image

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: izbira torbe
10.6.2013 9:01:11   
petruska
S koleščki mi je absulutno pretežka, prav tako pa je pozimi po snegu skoraj nemogoče vleči majhnemu otroku, pa še mokrota se nabere.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: izbira torbe
10.6.2013 9:31:40   
saragr
Mi smo za prvi razred kupili bolj nahrbtnik kot pa torbo. Poceni varianta velikost da notri spravi ta zvezek in peresnico ki jo potrebuje. Poleg tega otroci v prvem razredu mečejo te torbe vsepovsod in se kmalu potrgajo in obrabijo. V drugem razredu je imel malo močnejšo torbo, ampak še vedno bolj na ravni nahrbtnika, pač prilagojeno količini šolskih potrebščin. Zdaj za tretji razred pa smo kupili pravo torbo, na predale in žepke. In ne na koleščka. Prav smilili so se mi nekateri otroci, ko so bili v prvem razredu in nosili tiste ogromne torbe na ramenih, trikrat večje od njih samih. Pa še to je, da se okus otroka spreminja, in se mi je zdelo nesmiselno že za prvi razred kupiti torbo, ki bi jo naj potem nosil pet let. V prvem razredu so punčke večinoma imele Hello Kitty, potem v drugem razredu pa so hotele Winx itd, v tretjem razredu pa že nekako prerastejo to in hočejo prave torbe brez risanih junakov.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: izbira torbe
10.6.2013 10:53:27   
nyna84
Tu je debate le o torbah za prvošolčke, ki jih po večini zelo malo rabijo, ker se v šolo največkrat vozijo, pa tudi sicer so torbe prazne in lahke, ker puščajo stvari v šoli.

Kaj pa za starejše otroke? Po prvi triadi? Kakšne šolske torbe imajo?

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: izbira torbe
12.6.2013 10:41:28   
SU
Za mlajšo še vedno nismo kupili torbe... se pa zdaj nagibam k taki, brez koleščkov, ker itak ne bo veliko nosila notri v prvem razredu...
Jaz pa niti pod razno ne mislim kupovat vsako leto nove torbe... Starejši je dobil v 1.r. torbo z Ben10om in jo bo kar lepo imel še v 3.r. Pa tudi ne pritožuje se... smo očitno zadeli takega junaka, ki je še aktualen user posted image ... Pa tudi tako je... ob nakupu vseh zvezkov, DZjev... se bomo kar dogovorili... če ne bo nujno... eno leto dobi novo torbo mlajša, drugo leto dobi novo torbo starejši... Glede na cene torb, mislim, da VSAJ 2 leti bi pa MORALA zdržati!
Za starejše... mislim, da je še vedno bistvenega pomena kako se torba nosi-da ni preveč "ohlapna" in nudi oporo hrbtu, da so naramnice debelejše, podložene... Lp

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: izbira torbe
26.6.2013 19:16:06   
janjja
Mi je sicer letos ne bomo kupovali, ko pa jo bomo pa obvezno ztako, da stoji natleh, ker večina jih ne in potem se otroku ob mizi skoz podira po tleh, tako da to je za nas pomembno - kolesc še nismo imeli - pri nas so same stopnice v šoli tako da nevem kako bi se to obneslo


(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: izbira torbe
26.6.2013 22:15:21   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: janjja

Mi je sicer letos ne bomo kupovali, ko pa jo bomo pa obvezno ztako, da stoji natleh, ker večina jih ne in potem se otroku ob mizi skoz podira po tleh, tako da to je za nas pomembno - kolesc še nismo imeli - pri nas so same stopnice v šoli tako da nevem kako bi se to obneslo

Sin ima tako, samostoječo. Po 1. razredu je še kot nova in bo še za naprej. Za 2. zagotovo, če bo šlo in če bo zdržala, pa še naprej. Zdaj že hči navija, da potem jo pa ona dobi (ful si želi vse tako, kot ima veliki brat). Bo pa morala še 2 leti počakat.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: izbira torbe
27.6.2013 13:50:10   
Krisa

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Tu je debate le o torbah za prvošolčke, ki jih po večini zelo malo rabijo, ker se v šolo največkrat vozijo, pa tudi sicer so torbe prazne in lahke, ker puščajo stvari v šoli.

Kaj pa za starejše otroke? Po prvi triadi? Kakšne šolske torbe imajo?


od sestrične tamali (10,5 let) ima tole torbo od nikidom roller. itk skoz po šoli gre še basket igrat ali kaj podobnega, pa jo skoz zraven vozi pa se do zdaj ni še nič uničila, ima jo pa od lani. je pa ful stabilna in da se nastavit ročka, tako da jo bo še kar nekaj let imel :)

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: izbira torbe
2.7.2013 17:54:52   
Mipka
Največ izbire kar se šolskih torb tiče imajo zagotovo v Mladinski knjigi, pa tudi najbolj kvalitetne, samo ne hodi v kakšne poceni pajzle kupovat ker res nima smisla. Imaš tukaj širok spekter torb od cenejših do malce dražjih. Sedaj ali s koleščkom ali ne pa je težko reči. Mi nimamo torb na koleščka in ni nobenega problema kar se teže tiče. Sej tudi 10 let nazaj ni blo koleščkov pa so otroci vseeno lahko nosili torbe v šolo :)

(odgovor članu Krisa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?