|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izcedek rjav 5 dni pred m.
29.9.2005 7:42:18   
ana25
Živjo Punce,

Jaz sem čisto zmedena in vas prosim, za vaša mnenja in izkušnje. Imam PCO - no zaenkrat so mi samo to odkrili in imam dokaj redne m. Se mi pa dogaja, da v času predvidene ovulacije po spolnih odnosih krvavim. In tudi pred m imam rjavkast izcedek celih 5 dni, nato pa prava m le 2-3 dni??? A ima katera podobne izkušnje? sedaj grem k svoji g po drugo dozo klomifena in upam, da bo kaj komentirala. vendar, kot vedno reče, bo verjetno tudi tokrat, da je to vse normalno.user posted image

Plis napišite, če ima katera podobno izkušnjo.

Lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
29.9.2005 8:04:49   
sparkle
Draga Ana25,
tudi sama se srečujem z isto težavo. Izcedek nastopi in traja 5 dni pred M. Moje M so sicer daljše, tako da skupaj krvavim tudi po 15 dni. Sicer ne vem, če imam PCO, ker moj G. vse skozi pravi, da je vse ok. Pa najbrž ni. V letu dni naju štorklja žal še ni obiskala. Kolikor sem izvedela preko forumov gre pri rjavih izcedkih za hornomsko neravnovesje. Pobrskaj malo med starejšimi temami. Glede mnenja G., da je vse normalno pa se žal ne morem strinjat. Ko se mi je izcedek začel pojavljati (po prekinitvi KT) sem resnično verjela, da je "normalno"... po enem letu, ko se mi izcedek pojavi na 20-22 dan ciklusa in se zaključi z M, pa ne nasedam več! Zato sem sklenila, da G. zamenjam, če me bo iz ordinacije ponovno odpravil s skopim vse je "normalno".
Lep dan ti želim, pa čeprav deževen.
Sparkle 

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
29.9.2005 8:27:40   
ana25
Hvala ti za spodbudne besede in z neravnovesjem v hormonskem stanju bi se kar strinjala, saj ko sem na klomifenu je vse lepše in je res m kot mora biti. Jaz imam pregled pri g drug teden v sredo, pa če mi kaj pametnega pove ti sporočim.

Lepo se imej in hvala za besede,

LP

(odgovor članu sparkle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
29.9.2005 9:36:39   
riatia
Punce, tudi jaz imam podobne težave. Štiri dni pred M rjav izcedek, potem pa M , ki traja 5-6 dni, tako da imam vse skupaj tudi po 10 dniuser posted image user posted image user posted image . Ciklus imam na 26-29 dni, tako da včasih se mi zdi kot da več dni v mesecu uporabljam vložke kot pa sem brez. Bila pri ginekologu, naredil vaginalni UZ, pravi, da je vse ok in da če je M do deset dni potem je ok. Glede PCO pa tudi jaz ne vem, mislim, da se bom morala naročit na bolj natančen pregled.

Lpuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
1.10.2005 18:54:14   
Anitka
Ojla! Tudi sama imam že leto in pol izcedke pred M, točno tako kot ti RIATIA. Sama sem imela že kup preiskav (hormonske,,,), HSG, laparoskopijo, spremljanje ciklusa z UZ in vse je v najlepšem redu. Izcedki pa so možni zaradi slabitve rumenega telesca v drugem delu ciklusa. Sem pa v septembru prvič jemala Klomifen in tudi Dabroston za poporo drugega dela ciklusa. Izcedek se je sicer tudi tokrat pojavil, a malce kasneje, ta pravo M pa še čakam.

Punce želim vam čim manj izcedkov in čim manj hormosnkih neravnovesij ter kmalu user posted image user posted image  in nosečniške trebuhe,

Anitka

_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu riatia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
2.10.2005 11:15:16   
lenika
Jaz sem imela po prenehanju jemanja KT tudi, 3 dni pred M rjavi izcedek, šele nato se je ulilo. Pa baje ni bilo nič narobe. Ko sva poskušala zanosit je ratalo prvi mesec.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
2.10.2005 11:25:32   
Anonimen
Jaz sicer ne vem kaj je PCO(?), ampak imam vedno krvavkasto-rjav izcedek, nato tri dni nič in potem M. Tiste tri dni seveda porabim cel paket vložkov!user posted image
No, ampak tako se mi je zgodil tud ko sem bla noseča. Ta izcedek je bil, no M pa ne, samo sem mislila, da ne bo nič in da pride M. Sem pa to povedala G in je pol za prvi dan zadnje M štela kar ta dan, ko se začne izcedek.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
3.10.2005 7:09:35   
ana25
Punce najlepša hvala za vaše odgovore. Upam, da bomo vse kmalu user posted image  in brez hormonskih neravnovesij.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
3.10.2005 19:06:04   
Taja79
Ana25, midva s partnerjem se trudiva skoraj 3 leta, pa še vedno nič. Pred letom in pol sem bila pri ginekologu ravno zaradi takšne težave, kot si jo opisala. V času ovulacije sem imela rjav izcedek, ki je trajal 2-3 dni, pojavljal pa se je v povprečju vsaki drugi ciklus. In kaj je bilo mnenje ginekologa - kljub temu, da imam težave z zanositvijo??? Da je vse to normalno, da ko se sproži jajčece, lahko pride do krvavitve...Mene je pa še takrat ful bolel spodnji del trebuha, in tudi to je bilo normalno. Decembra 2004 sem bila na ultrazvoku in mi je rekel, da je z mano vse ok, razen manjših cist na jajčnikih, ki pa baje same počijo in izginejo??? Po mojem čist ok to že ni, a ne? Kaj pa če pride do krvavega izcedka ko te ciste počijo? Jaz več ne vem kaj bi si mislila. A sta bila s partnerjem že na kakšnih preiskavah? Midva greva takoj, ko menjam ginekologa.

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
4.10.2005 11:43:47   
ana25
Taja79, Živjo,

Ja jaz imam PCo(policistične jajčnike - veliko cist na jajčnikih), ki vplivajo na zelo veliko zadev. To da ti je rekla g., da to ni nič ne bi rekla, saj baje imamo s PCO malo ovulacij ali pa jih sploh nimamo. Pri menimi je vzela kri in ugorotvila, da nimam ovulacij in sem do sedaj jedla 3 mesece klomifen za spodbudo ovulacij. Jutri sem naročena in bom prosila, za čim hitrejši pristop k problemu, saj je rekla, da bi sedaj če ni nič, naredili spermiogram in večjo dozo klomifena za 3 mesece.

No to je kar se tega tiče, mi s PCO imamo hormonsko neravnovesje in mogoče je tu problem?!!

Pojutrišnjem ti še kaj napišem, če bom kaj pametnega izvedela pri svoji g.

Upam, da boš dobila dobro g, meni je moja enkratna.

LP
Upam, da bomo tudi me čim prej dočakale našeuser posted image

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
4.10.2005 18:47:38   
Taja79
Ana25, pozdravljena!

Najlepša hvala za te inf.,upam, da boš kaj novega in dobrega izvedela pri svoji ginekologinji. A so ti že naredili hormonske preiskave? Napisala si, da so ti na krvi ugotovili, da nimaš ovulacij. Verjetno moraš sama malo zatežit pri gin.,da malo pohitijo, a ne? Od kod pa si? V mb je ful malo gin,ki še sprejemajo pacientke.In sploh ne vem, kako me bo nova gin.jemala, ko bom na novo prišla. Baje da je ful prijazna in ok. Ful bi pa ti bila hvaležna, če bi mi napisala, kaj boš novega izvedela pri gin. Držim pesti za pozitivne informacije!

Upam, da se vsem čimprej vse uredi in da bomo kmalu imele naše male user posted image .

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
6.10.2005 7:29:33   
ana25
Živjo Taja,

kot dogovorjeno ti pišem, saj sem imela včeraj pregled pri moji g. In naj ti povem, da me je popolnoma pomirila, saj mi je naredila UZ in videla, da je maternica zelo lepa, da nimam PCO sindroma, saj naj bi bili pri tej hujši oblili PCO, jajčniki povečani in zelo cistasti - moji pa zgledajo le da imajo kakih 5-10 cist in so normalno veliki, tako da je to bolj majhna ovira pti zanositvi - malo bolj redke ovulacije - vendar so!!

Glede izcedkov pa je rekla, da smo ljudje različni, in da je to čisto ok. No vsaj krbi me ne, saj je rekla, da do decembra klomifene in pridno čim večkrat sploh v času ovulacije user posted image NUJNO VSAK DAN, tako je svetovala. Rekla je še, da naj zares bom pozorna na znake plodnosti in naj Januarja - seveda če ne bom že user posted image  pokličem, da potem naredijo slikanje prehodnosti jajčnikov in spermiogram.

No tako jaz sem super vesela z vsemi temi informacijami, sedaj komaj čakam na tretji dan M, da začnemo klomifene jesti.

No pa še to sem vprašala, kdaj naj v mojem primeru štejem prvi dan M in ej rekla, prvi dan ko je vidna sveža kri - se pravi rjav ali umazan izcedek ne šteje za prvi dan M.

Lepo se imej in še kaj napiši,
Ana

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
6.10.2005 8:01:33   
sparkle
Ciao Ana25!
Me veseli, da si dobila tako spodbuden odgovor na pregledu. In upam, da vama bo hitro uspelo ugledati user posted image . Jaz imam pregled naslednji torek. Če mi bo ponovno rekel, da je vse vredu bom kar ponorela. Ta mesec sem namreč krvavela vsega skupaj celih 20 dni. Želim si, da bi se mi G. malo bolj posvetil. Sem že čisto obupana in jezna, čas pa teče in teče. No, bom videla naslednji teden. Bom pač šla drugam kot samoplačnik in prosila, da me sprejmejo kot pacienta.
Želim ti, da čim prej postaneš srečna user posted image .
Pa-pa,
Sparkle

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
6.10.2005 9:38:41   
Lili2
Ana25 katro G pa imaš ti? Si iz LJ?

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
6.10.2005 10:42:41   
ana25
Živjo,

Ja jaz sem iz Ljubljane. Moja G je G. Dimnik Vida, je tudi porodničarka, dela pa v ZD Bežigrad. Je zelo zelo super, res same pohvale imam gelde nje, saj ko sem začela čisto malo spraševati mi je vse na dolgo in široko razložila, ko mi je delala UZ mi je vse pokazala in razložila, zakaj je to ok in kako bi izgledalo če ne bi bilo ok.

Vem pa, da je do nje težko priti, ker imam kao polno. Ampak, mislim, da se splača postaviti v vrsto, če se kdaj sprosti kakšno mesto.

Pa ti si iz LJ?

No pa upam, da bomo skupajuser posted image  čim prej,

Ana

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
6.10.2005 12:57:40   
pupika
Joj kaj pravite da tisti izcedki niso M. Jaz imam potem samo dva do tri dni te izcedke in sem brez M. Mislim, da to ne gre takole. Tudi moja M je tako rjavkasto rdeča in jo imam zelo rahlo in zelo malo že približno eno leto, imam potem samo izcedke v obliki krvavitve. Meni je G rekel, da je to čisto normalno, ker sem imela IMN, pred tem pa ss in je rekel, da maternica nekaj časa rabi, da se povrne v prvotno stanje. Bomo videli kaj mi bo rekla jutri druga G, ki sem jo menjala.

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
6.10.2005 13:22:16   
ana25
Pupika,

napiši nam tudi ti kaj ti je rekel tvoj G. Me zelo zanima.

In srečno.

user posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
9.10.2005 9:23:14   
Taja79
Ana, pozdravljena!

Full sem vesela, da si prišla od gin. s tako dobrimi informacijami! Upam, da bo Klomifen pomagal in da boš kmalu srečka user posted image !!! Držim pesti!!!
Poznam punco, ki je imela isto težavo kot midve, pa je s pomočjo Klomifena zanosila 1.mesec. Res upam, da vama in vsem ostalim čimprej uspe!!! Jaz pa komaj čakam, da grem k drugi gin. in da vidimo kaj bo rekla.

LP in piši še kaj.

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: izcedek rjav 5 dni pred m.
12.10.2005 13:14:39   
ana25
Živjo,

Moram povedati da je bilo 10 dnevni rjavi izcedek prerasel v pravouser posted image  in nismouser posted image .

Pa naslednji cikel.

Lp

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?