|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izkušnje
15.10.2007 16:21:26   
morje10
sem mamica 10 mesečnega user posted image . Dva dni po rojstvu so ugotovili, da je prišlo do možganske krvavitve, ki se je sicer umaknila, ostala pa je majhna cista. Redno hodiva na nevrofizioterapijo in vadiva doma. Lepo napreduje, le da je vse z zamikom: tako je samostojno sedel pri 7,5 mesecev, se sam usedel pri 9 mesecih in se začel plaziti pri 9,5 mesecih (čeprav ima bolj svojo tehniko). Sem zelo vesela vsakega napredka in upam, da bo vse v redu. Zanima me, če ima katera podobne izkušnje in kako napredujejo otroci s takšnimi težavami. Danes sva bila na pregledu v nevrološki ambulanti in zdravnika skrbi desno stopalo, če bo vse v redu s hojo. Vesela sem vsake izkušnje, lahko tudi na zs.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izkušnje
15.10.2007 16:45:23   
kjava
Hm, men se pa tole ne zdi nič z zamikom. Kdaj pa naj bi otrok samostojno sedel? Za mojga starejšga se ne spomnim točno, ampak mislim, da pred sedmim mesecem ni. Plazijo se pa tudi na različne načine.

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izkušnje
15.10.2007 20:39:02   
BibaMaJa
Mislim, da je vse v mejah normale. Tudi našemu so odkrili možganske krvavitve in asimetrijo možganov. Napovedali so, da ne bo hodil, govoril, ... da nikoli ne bo samostojen. Pridno sva hodila na nevrofizioterapijo, tudi doma sva vadila. Shodil je pri 11 mesecih, sedaj pri skoraj 2,5 letih pa že govori vse.
Ves trud se nam je poplačal in smo zelo veseli.
Le pogumno naprej!

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izkušnje
15.10.2007 22:05:53   
daša
Naš ta mali ni imel nobenih krvavitev, bil pa je počasen. Samostojno je sedel pri 8 mesecih, po riti se je začel premikati pri 11, nato je začel puzat tam okoli 13 meseca, pri 15 in pol je shodil. Sva hodila na kontrole na nevrološko. So vedno rekli da je vse ok, samo malo je počasnejši. Pa da imajo do 18 meseca časa da shodijo, da je to še v mejah noramle. Tako, da zaenkrat sta po moje čisto super. Ubogaj zdravnike in fizioterapevtke in res pazi pri "handingu", se obrestuje.

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izkušnje
16.10.2007 7:46:47   
NIN@
Men se zdi da to nič ne zaostaja naš ni samostojno sedel zelo dolgo jz mislim da je prej shodil kot sedel, plazil pa sploh ni!!

Me pa zanima kako ugotovijo krvavitve v glavi, kako se to na otroku pokaže ..no sploh pol po dve urih napora?

in kaj je vzrok..mogoče hud porod ......


lp
nin@


(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izkušnje
16.10.2007 8:01:41   
mika
se strinjam s predhodnicami, da tvojuser posted image  sploh ne zaostaja za vrstnikiuser posted image . to kar si naštela, je naša pupa naredila v tem obdobju kot tvoj user posted image , pa drugače ni imela nobenih težav.

z vajo bosta tudi stopalo porihtala.

da te potolažim....od moje sestre fant, se je prezgodaj rodil z vsemi možnimi zapleti in s stopalom obrnjenim nazaj.....  danes normalno hodiuser posted image

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izkušnje
16.10.2007 8:23:08   
Natali07
Moj malček ko se je rodil ni pretirano jokal, zato so ga opazovali. Vendar ugotovili ničesar. Sedaj hodiva že od 3 meseca na fizoterapijo, ker je hipoton in še sedaj pri 9,5 mesecih ne sedi, kje je šele samostojno sedenje. Končno je začel na veliko pasti kravice in se mal ter tja rine po blazini po svoji taktiki. Tako, da je tvoj prej pri hitrih, kot pri počasnih. Ne se sekirat in pridno delaj vaje.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izkušnje
16.10.2007 10:52:57   
morje10
Me pa zanima kako ugotovijo krvavitve v glavi, kako se to na otroku pokaže ..no sploh pol po dve urih napora?

in kaj je vzrok..mogoče hud porod ......
Porod je bil ok, brez zapletov, tudi ocena (ne vem že kako se imenuje) je bila visoka, 9. Drugi dan sem opazila, da se user posted image trese , in sicer desna rokica in nogica. Poklicala sem sestro in ta je poklicala pediatrinjo ter po pregledu, so ga odpeljali na intenzivno. Takoj so nama povedali, da je možno, da ne bodo nikoli ugotovili vzroka in tako je, čeprav so se zelo potrudili in naredili nešteto preiskav. Krvavitev so ugotovili po opravljenem UZ glave.
Punce hvala za spodbudne besede. Pridno vadiva in sem optimistična.

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?