|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   januarčki 2013
19.1.2013 10:14:05   
vesper
hej punce, jaz sem se odločila da kr odprem temo za januarčke. Zdaj pa mamice, hitro se mi pridružite, vse ostale pa čimprej pridite klepetat na našo novo temo user posted image user posted image
Jaz vas čakam, pa ne mi vse pobegnit na FB, ker potem bo tukaj strašen dolgčas user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: januarčki 2013
19.1.2013 10:41:48   
Bijoux
Se še jaz pofočkam user posted image
Čeprav midve uradno nisva januarčici, ampak se jaz kar tukaj štejem, ker že toliko časa čvekamo user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: januarčki 2013
19.1.2013 16:45:28   
Sadrika
Hey hey,

še mene dodajte v to temo in upam, da se nas nabere in bomo ravno tko čvekljive kot v pričakovanju user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: januarčki 2013
19.1.2013 17:45:35   
vesper
bijoux saj midva sva tudi decembrčka, vendar jaz nekako ostajam pri januarkah. Tako je bilo od začetka in sem se nekako navezala na vse vas na januarski temi. Pa saj vseeno kdaj so otročki rojeni, glavno, da bomo klepetale tukaj, saj imamo veliko skupnega user posted image user posted image

sadrika lepo da si se že oglasila user posted image

joooj mi smo pa danes bili 3urce zunaj, potem smo pa šli s prijateljema, ki imasta tudi mesec dni staro pupo na eno dobro kosilo, se malo naklepetali in je bilo super. Res lep dan je za nami, prav paše spet malo druženja. In da ne govorim kako paše zrak, mali je spal kot polhek user posted image user posted image

bijoux to sem ti želela rečt, da te čist razumem kako ti je z dojenjem. Jaz ti polagam na srce, da si probaš uredit tako, da bo zate najboljše in najlažje. Treba si je olajšat stvar, tudi ti boš bolj mirna in se boš zato lahko bolj posvetila malemu. Mogoče si probaš vsaj za ponoči olajšat stvar in mu daš na flaško. Saj konc koncev si lahko sčrpaš mleko in mu daš svoje mleko po flaški tudi ponoči, če ga imaš dovolj. Ti ja po tem takem cel dan dojiš user posted image imaš sploh kaj časa zase?

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: januarčki 2013
19.1.2013 18:29:30   
Mala BB
Evo punce, tudi jaz sem tu user posted image ! Lepo, da bomo nadaljevale našo zgodbo in komaj čakam seznamček na koncu meseca, ko bodo zraven napisana tudi imena naših sončkov.

Torej pri nas je pa takole - prvi teden je minil kot bi trenil. In je bilo super. Filip je spal lepo in dokaj redno, jedel na 3 ali 4 ure. Zda v 2. tednu pa se je vse obrnilo in začeli so se krči. No, ne vem ali so. In tako vsaj 4 do 5 uri neumorno joka in se zvija ali pa bi se kar naprej dojil. Noči so še dokaj znosne, se zbuja na dve uri.

Včeraj sem naročila kapljice D3 oLEOVIT (ni treba v Avstrijo, jih imajo v privat lekarni v Škofji Loki,so mi jih takoj poslali, cena s poštnino je 14 eur), danes pa sem kupila še kapljice proti krčom LGG Waya. Glede D3 se še vedno nisem odločila, vem pa da Plivita sigurno ne bo jemal. Pa nabavila sem še ta čaj za doječe mame.

Kaj imate pa ve?

In še eno vprašanje - ko sem bila jaz mala, so se dobili zelo zelo lepi albumi oz. spominske knjige, ki so otroka spremljale do 6. leta. Zdaj sem pa gledala samo neke čudne, pa še to samo do 2. leta. Pozna katera kakšno takšno knjigico oz. kje jo dobiti?

Lepo se imejte, uživajte, še malo pa bomo lahko šli ven, ju hu! Do takrat pa naj tale sneg lepo skopni in prikliče sonček.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: januarčki 2013
19.1.2013 18:35:30   
Mala BB
Pozabila sem pa najpomembnejše - prosim za pomoč: tiste, ki ste že,kako čistite nosek? Hvala

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: januarčki 2013
19.1.2013 20:13:35   
vesper
malaBB jeeej lepo da si se pridružila user posted image user posted image

Joooj žal mi je za krčke, upam, da bodo hitro minili user posted image Drugače pa, jaz sem tudi spila najmajn 2litra tega čaja za dojenje od bebyval sem ga kupovala v lekarni, pa zjutraj in zvečer sem si pripravila eno skodelico čaja, kao naj bi pomagal proti krčkom otroku, če ga seveda dojiš. Namreč eno čajno žličko kumine, čajno žličko janeža in 3 cvete kamilice. Skodelica zjutraj in skodelica zvečer. Poskusi, mogoče mu bo kaj pomagalo. Škodit sigurno nima kaj.

jaz mu teh kapljic D3 ne bom dajala, ne naših ne avstrijskih. Zaenkrat smo res brez težav in brez krčkov in jih nikakor ne bi rada priklicala user posted image
Drugače imam pa kao proti krčkom doma kr nekaj stvari: koroške vetrovne kapljice, homeopatske camomilla kroglice (Avstrija), lefaxin (Avstrija), pa še nekaj, ampak se mi ne da zdaj it pogledat kako se reče, so pa tudi iz Avstrije. Zaenkrat nisem uporabila še nič, razen koroških vetrovnih tu pa tam, mu dam kapljico na dudo. Upam, da tako ostane user posted image user posted image

Jaaaa jaz tudi iščem to knjigico, pa še je nisem našla. Sem shranila njegovo sponko od popka, pa tisto zapestnico in rada bi mu nardila tako kot sem to imela jaz v otroštvu. Meni je to mama zelo lepo nardila, potem pa mi je za 30roj.dan malo posodobila in mi jo prinesla. Ful ful lepo. Bi rada da ima on enak spomin.

čiščenje noska jaz mu ga zaenkrat čistim z fiziološko raztopino, 2-3 kapljice v vsako nosnico, potem pa mu nežno, res čisto nežno očistim šmrkeljčke ven z bibopalčko. Zaenkrat nama tako lepo uspeva in polovim ven kr ogromno. Meni je tako pokazala patronažna, čeprav so nam v šoli za starše prepovedali bibopalčke. Ampak meni se tako zdi nekako najbolj enostavno za sedaj. Imam pa tudi pumpico, vendar še je zaenkrat nisem uporabljala.

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: januarčki 2013
19.1.2013 21:20:15   
Bijoux
Hihi Vesper, ja saj mislila sem tebe in mene, da nisva januarčici, samo sem malo smotano napisala user posted image in ja tudi jaz sem se preveč navezala na vas in vse naše debate, da bi šla zdaj drugam debatirat.

Včeraj sva ravno to naredila, da sva potem en obrok ponoči dala po flaški, ker nisem imela energije, da bi še enkrat dve uri dojila. Ubistvu je z mojim časom tako...če ne drugega, zjutraj omaga in vsaj eno celo uro spi, dokler ga ne zgrabijo krčki, tako da imam takrat čas zase. Drugače pa sem ga zdaj počasi pogruntala..če se doji 2 uri, potem spi ene 3 ure skupaj dokler se spet ne zbudi da je lačen. Ima sicer krče vmes, ampak jih nekako premagamo in spi dalje. Danes je pa spet zamenjal ritem in se dojil samo po eno uro, je pa spal potem samo 2 uri skupaj dokler ni bil spet lačen.

MalaBB, kakor si opisala, so to res krčki. Našega tudi zvija tako, da mi je prav grozno gledat..in kako se dere takrat..jooj prav želim si, da bi mu lahko kako odvzela to bolečino user posted image Pa sem probavala paziti pri hrani, pa nič ne pomaga..pa pijem čaj za dojenje in bebe čaj (imata oba kumino in janež), pa tudi ni nič kaj boljše. Pa mu dajeva neke homeopatske kroglice proti krčem, pa tudi ni nič boljše. Zdaj bova poskusila še lefaxin, pa bomo videli. Meni je patronažna celo svetovala, da mu prekuham vodo, pa notri dam samo par zrnc kumine in janeža, pa naj pije to vodo. Bom sprobala še to, če bo kaj pomagalo. Sicer pa mnoge pravijo, da je moral otrok enostavno prerasti te krčke.

Nosek pa jaz čistim tako, da mu nakapljam par kapljic fiziološke v nosnico, potem pa iz vate naredim čisto tanko paličico in s tem potem poberem smrklje ven. No tu se spet kaže, kako različne nasvete dobivamo..meni je močno odsvetovala bibopalčke, zato da ga ne poškodujem.

Jaz imam eno dilemo..mi se še vedno umivamo zjutraj, se še nismo uspeli prvič kopati. In..moj škratek se zjutraj zbudi, lačen kot volk, jaz pa ga vedno najprej še umijem, preden ga podojim. Kar pomeni, da imava še kakšnih 15 minut nege, preden dobi za jest in posledično se mi ves čas dere kot jesihar, ker je pač lačen. In razmišljam, če bi bilo kaj lažje, če bi ga prej podojila in potem umila..ampak na ta način bi mu lahko bilo potem slabo, pa še zbudil bi se verjetno..kaj mislite?

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: januarčki 2013
19.1.2013 21:40:08   
vesper
bijoux ja, saj jaz sem bila tudi šokirana, ko mi je rekla z bibopalčko. Ker v šoli so nama isto pokazali, tako kot opisuješ ti. Meni je z bibopalčko pokazala tako, da tisto vatico ko je gor, potegnem malo dol in potem bibopalčko potisnem v nosek čist malo, tako da je zlo malo možnosti da bi ga poškodovala. Res pa je, da je vedno bolj živahen in ne vem kako dolgo še bom prakticirala to z bibopalčko, mogoče potem tudi jaz raje preidem na vato, če pa ne bo zadostovalo pa imam pumpico.

midva pa nego delava vedno zvečer in to mu nardim, vedno pol ure pred obrokom, ker vem, da če bo tista zadnja minuta preden bi moral jest, bo isto dretje kot da ga noče nekdo ubit user posted image
pa kopava se isto zvečer. Jaz tudi nisem zato, da bi ga kopala ali mu delala nego na poln želodček, ker je večja možnost da bo bruhal po moje. user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: januarčki 2013
20.1.2013 18:11:09   
Mala BB
Joj Vesper kako ti zavidam sprehode, jaz res komaj čakam, da gremo ven.

No, naši krči se nadaljujejo. Še vedno mislim, da niso to tisti ta pravi in upam, da se bo umirilo. In še nekaj (spet) - tale nosek... ga dam ležati in nakapam notri fiziološko? Kar tako, a je to ok? Vam povem, da me je tega od vsega najbolj strah...

Punce, fino bodite!!!!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: januarčki 2013
20.1.2013 18:26:48   
Sadrika
Mi smo pa danes šli prvič ven user posted image user posted image , sicer samo okoli hiše za par min, nam je patronažna dala zeleno luč, jupiiii in je neverjetno veliko danes pojedel in spal, ne vem sicer, če je to zaradi svežega zraka, mislim pa, da ima kar dosti zraven.
Jaz mu dajem fiziološko pred vsakim dojenjem (po dojenju ne, ker lahko bruhne), že iz porodnišnice, pa sem se tudi bala kako bom, pa me je bilo samo prvič strah, potem, ko sem videla, da ni tak bavbav in tudi malemu ni hudega, mi je zdaj že taka rutina. S tem, da mu res dajem samo po 1 kapljico v vsako nosnico in takoj, ko kane, jo že posrka tudi vase, tako, da MalaBB kar pogumno. Ja, je pa najlažje, če leži, pa mogoče za kakšno stopinjo glavico nagnjeno nazaj, pa sploh ni nujno.
Ajoj, krčki, je pa grozno, ja, ko mu ne morem praktično nič pomagat....meni je patronažna rekla, da so krčki, če ne preneha jokat, četudi ga vzamem na roke ali ga pestujem, moj sicer potem preneha, tako, da še nismo pri njih, drugače pa baje naj bi pomagale korroške kapljice, še najbolj od vsega pa masaža pri previjanju.

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 20.1.2013 18:27:46 >

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: januarčki 2013
20.1.2013 18:50:20   
vesper
hej punce,

malaBB tsko kot ti je sadrika napisala, kar pogumno glede noska. Jaz me ščistim zjutraj in zvečer in mu dam po dve kapljici v vsako nosnico. Seveda tudi leže, kr na previjalni to midva zrihtava. Nič ne more bit, itak on to kr posrka v nosek, kr rutinsko je to, nardi sam od sebe.
sprehodi saj bo hitro minlo, boš videla. Kako dolgo sta že doma vidva?

sadrika suuuper, da ste šli ven danes user posted image prav paše a ne! Spanje pa je sigurno povezano z zrakom. Pri nas lahko doma še nevem kako gledamo, ko pa pridemo ven, pa zaspi kot polhek user posted image user posted image

krčki ja, tisti tapravi koliki so tisti, ko ga nikakor ne moreš pomorit, ne glede na to kar delaš user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: januarčki 2013
20.1.2013 18:52:17   
vesper
jaooo punce popravek, ne pomorit, pomirit se mislila user posted image user posted image da ne bo kera mislila da sem nagnjena k kakim umorom al kaj user posted image user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 11:21:41   
Sadrika
Vesper - eno vprašanje zate... a si si s čim mazala brazgotino, ko si dala ven šive? Jaz sem jih dala danes ven in mi je rekla sestra, da si lahko mažem s kakšno kremo proti brazgotinjenju, zdaj sem pa v dilemi, ker ni samo ena user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 12:02:05   
štrumfek
živjo punce
joooj nisem se oglasila že 100 let... sem na FB-ju tukaj sem pa čisto zapustila skupino...
upam da me še vzamete nazaj
no mi imamo od 8.1 našo Emo, je zeelo pridna dojenčica, čisto nasprotje sestrice.... v četrtek se bomo prvič kopale, ven hodimo vsak dan za par minut (ko ne pada dež ali sneguser posted image ) danes smo se vagali in ima že 3960g...uglavnem lušno =)  starejša sestrica je sicer malce ljubosumna, ampak upam, da bomo to prebrodili v najlažji obliki...
toliko zaenkrat od mene, pa obljubim, da bom tokrat bolj pridna za tipkat :)

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 15:34:21   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Vesper - eno vprašanje zate... a si si s čim mazala brazgotino, ko si dala ven šive? Jaz sem jih dala danes ven in mi je rekla sestra, da si lahko mažem s kakšno kremo proti brazgotinjenju, zdaj sem pa v dilemi, ker ni samo ena user posted image


sadrika ja, jaz si še jo zdaj mažem zjutraj in zvečer in to z Bpantenom, ki je prav za rane. Meni je Bpanten zakon. Če ha boš kupila naj bo ta prav za rane, ima uranžno črto, ker teh Bpantenov je kr nekaj.

štrumfek dobrodošla user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 16:06:42   
Mala BB
Zdravo, naše dnevno poročilouser posted image : nosek očiščen, vse ok, mali pa spi že skoraj cel dan. To mi je sicer všeč, ker očitno se je vse malo umirilo, me je pa strah, da ne bo ponoči predolgo bedel. Se je sicer danes zbujal na uro, uro in pol, pa mogoče zaradi tega.

Kako vam gre dojenje? Mleka imam dovolj, me že počasi začenjajo boleti bradavice, sploh leva. Vam je kdo kje rekel koliko okvirno naj bi tile naši malčki spili na dan? Včeraj sem naredila preverbo teže z vaganjem in je po cca 20 minutah spil 100ml. Ne spije vedno toliko, ampak dojim pa v povprečju med 15 in 30 min.

Lep dan!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 16:57:29   
Sadrika
Vesper, a pol z unim Bepanthenom ne smem, ko je za dojenčke, a ne? Ker sem mojga poslal v lekarno, pa seveda dedc ko dedc, je narobe prneso, pa mu ne bi rada zopet težila

MalaBB nam še ni v polno steklo dojenje, moram še vedno dodajati, ampak imam vsak dan več, kam mi je v ponos. Krčkov HB zaenkrat še ni, se pa bojim še današnjega in jutrišnjega dne, ker sem po kosilu pojedla celo čokolado z lešniki user posted image , si nisem mogla pomagat, pa sem bila od poroda do danes pridna, se mi niti ni luštalo, danes pa na polno... Sem pa opazila, da ne pijem več kave, pa je niti ne pogrešam. Sem mogla sam v bolnico, da sem se odvadila, he he.... si nisem mislila, da bom lahko kdaj kavo opustila, pa še nekaj dni je trajalo, da sm sploh opazila, da jaz kave ne pijem, ok, sej ne rečem, da je ne bom nikoli več, ampak glede na to, da prej nisem mogla dneva začeti brez, je to zame ful presenečenje

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 21.1.2013 17:05:40 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 17:11:20   
araucaria
Zivjo punce,

No pa se se jaz pofockam. Od sobote sem uradno Januarka (PDP je bil drgac 04/02/2013). Sem se v porodnisnici, zato bom kratka, se pa oglasim kaj v prihodnjih dneh - ce mi bo zneslo, ker se mi zdi, da samo hranim malega, vmes pa sebe, ha ha:)

Aja, eno vprasanje, ker sem cist out - katere uspavanke pojete svojim malim dojenckom?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 17:35:40   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v tem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 17:52:09   
vesper
sadrika načeloma lahko tudi s tem Bpantenom, ki je za dojenčke, škodil zagotovo ne bo. Tisti z uranžno črto je pač namenjen točno za šive, ker še vsebuje neko dezinfekcijo.

malaBB super za nosek in bravoooo za dojenje user posted image

auracaria dobrodošla

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: januarčki 2013
21.1.2013 21:29:23   
neonaia
pozdravljene!

no, pa smo tut mi najdl tole temo user posted image
za statistiko oz. seznamček: Naia - 17.1.

dojenje: nam je steklo takoj in po treh dneh so mi zrasle zize..zdej so pa ful trde in boleče..kako ve to hendlate? baje je fajn si stiskat mleko pod vročim tušem, ampak mi ne gre najbl, pa še bojim se da ga pol ne bo za našo pikico. aja pa še eno vprašanje..men se zdi da ne izprazni cele ob enem hranjenju, kaj šele da bi jo takoj pristavla na drugo..zaspi in je ne morm zbudit user posted image tko da ji dajem levo, levo, desno, desno (ko hoče..na 1-3 urce) in tko naprej. kaj pa črpalka..smo jo namreč že nabavl, sam nism še sprobala. a nej po hranjenju izčrpam iz iste zize vse kar je še not, pa ji naslednjič ponudim drugo?

uf..vem velik vprašanj, ampak tole mi res ni čist jasn, pa več glav več ve tko da je fajn slišat različne izkušnje user posted image

včeraj nam je pa popek odpadu! user posted image še predn je patronažna pršla..dons sm pozabla poklicat, bom jutr.

js sm jo dons tut raj zvečer umila, ker se mi zjutri ne zdi glih fajn..pa še lažje zaspijo in spijo ponoči user posted image

kako dolgo je vas bolelo spodaj?..sicer šivana nism bla, ampak me še kr boli, ko sem na nogah) in peče ko grem lulat user posted image

hvalala za odgovore in lahko, mirno nočko user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: januarčki 2013
22.1.2013 10:08:33   
Mala BB
wow, no pa nas je že kar nekaj, vsak dan nova mamica z dojenčkomuser posted image . čakam patronažno, pa sem si rekla, da grem malo na forum. današnja noč je bila čudna pri nas, prvo polovico je super prespal, od 4ih dalje pa je bila polomija. se je pri vas že ustalil kak določen ritem?

zanima me - kako se kaj prehranjujete? sadrika - čestitke, da si se odpovedala kavi, jaz ne morem. no, spijem samo eno, rahlo na dan, sem tudi med nosečnostjo in res upam, da ga ne moti. za enkrat jem samo prekuhano zelenjavo in sadje, vendar bi rada čim prej začela "normalno" jesti. kaj menite glede jajc, mleka?

spet je sneg.... vse, ki se že sprehajate - uživajte!user posted image

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: januarčki 2013
22.1.2013 13:54:20   
Bijoux
Uuu, dva dni ne prižgem računalnika, pa vidim da je že prav veselo tu gor user posted image

Mi smo pa v nedeljo dopolnili že en mesec user posted image user posted image Uf kako leti čas!
Pa včeraj smo se prvič kopali..kako je mali užival. Komaj čakam, da danes ponovimo vajo zvečer, ker je potem tako lepo pomirjen. Pri nas so noči že malo bolj znosne..zvečer očitno res potrebuje eno močno dozo mleka, se dojiva dve uri, pa še to včasih nimam dovolj mleka, potem pa dobi še izčrpanega ali pa dodatek. No in potem spi ene 4 ure v kosu..

Mala BB, meni so rekli, naj čim manj kompliciram pri hrani. Tudi v porodnišnici smo dobile že čisto vse, vsak dan mleko v takšni ali drugačni obliki, kislo zelje smo jedle, eno mandarino, jabolko ali banano na dan, enkrat je bil celo kivi. In jaz se tega kar držim. Naš mali ima sicer krče, ampak sem poskušala te stvari izločiti iz jedilnika, pa ni bilo spremembe. Nekako jem vse po malem. Mogoče se malo bolj izogibam kislim stvarem, predvsem pojem manj solate kot ponavadi.

Neonaia, nastajanje mleka nastaja po principu povpraševanje - ponudba..se pravi več kot bo Naia pila ali več kot boš črpala, več ga bo nastajalo (razlaga tako po šolsko user posted image ). Jaz si ga recimo izčrpam zjutraj po dojenju, ker imam res naval mleka, pa potem do naslednjega dojenja nastane dovolj, da se malček naje. Sicer pa je to menjavanje dojk čisto odvisno..nekatere dojijo iz obeh, nekatere pa en podoj ena dojka, drugi podoj druga dojka. Ponavadi se doji iz obeh dokler še ni dovolj mleka, pravijo pa da naj bi se potem vzpostavila taka količina, da otroku zadošča mleko iz ene.
Ampak jaz mislim, da je važno da se otrok redi, tako da kakor si vzpostavita sistem, si ga vzpostavita..samo da pridobiva na teži.

Kako ve kaj dojemate dojenje? Jaz imam zaenkrat kar težave, predvsem takrat ko se doji 2 uri in me medtem zbrca, pretepe, spraska, in vleče nastavek dol ravno takrat, ko je močan vakum narejen..potem pa ravno trdno zaspi in ko ga odložim v posteljico, se zbudi in hoče še jesti. Patronažna sicer pravi, da se tako obnaša zaradi krčev..vem da vse to dela nezavedno, ampak prijetno pa ravno ni in je potrebnih kar nekaj živcev, da to premagava in da ga končno uspavam. Takrat, ko pridno cuza in zraven malo pospi, je super, tudi če se dojiva eno uro..ampak takšne odisejade mi pa res ne pustijo lepega vtisa o dojenju. Pa se počutim grozno zaradi tega...ker se stalno sprašujem, kaj delam narobe, da se tako obnaša... user posted image in če sem edina, ki takrat dojenja ne vidi, kot neko lepo izkušnjo, ki naj bi povezovala mamico in otroka user posted image


(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: januarčki 2013
22.1.2013 14:25:24   
vesper
hej hej punce

iii me veseli, da ste tako pridne pri pisanju user posted image user posted image

dojenje kdo bi vedel, kaj je najboljše in kaj ne. Se mi zdi, da je lahko dojenje cela znanost, za druge pa nekaj čist rutinskega. Za mene je bila to žal cela znanost user posted image drugače pa, meni so recimo v bolnici svetovali dojejne tako, da prvo podojim iz ene dojke in če mu je to premalo, ga pristavim na drugo in potem vedno nadaljujem na tisti na kateri sva končala. Jaz sem sicer delala tako, da en podoj ena dojka, drugi podoj pa potem druga. Ampak, kaj pa jaz vem, midva sva itak na dodatku user posted image saj vem, enim to ne bi bilo smešno, ampak meni po vsem sekiranju in trudu, druga ne preostane, kot da iz tega potegnem nekaj pozitivnega.

spanje ponoči pri nas je različno, en dan zaspi ob 20-21h in spi tudi do 2h zjutraj, pa potem papica in spet spanje nazaj, kak dan pa zaspi komaj ob 23h in papica že ob 2h in spet spanje dalje. Ponoči moram rečt, da je kr priden, zbuja se samo za hrano in potem lahko spima včasih tudi do 10-11h user posted image user posted image

krčki pri nas krčkov zaenkrat hvala bogu ni user posted image vse kaj je od krčkov je malo napenjanja, ker imamo trši kakec, ostalo je zanemarljivo.

smo pa imeli danes prvi pregled v posvetovalnici. Imamo zdravega fantka user posted image edino kaj je, popek mu ni šel čisto nazaj noter in ga moramo sedaj nekaj časa povijat, da mu malo pomagamo skočit nazaj, da ne nastane pruh user posted image ampak bomo že zrihtali.
Pa tudi zredili smo se kr eno kilo v 15dneh in imamo že pravega korenjaka doma user posted image user posted image

_____________________________

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?