|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jezna mami
8.2.2008 18:10:23   
kitikat
zivjo! zanima me vase mnenje in izkusnje, glede vnete ritke in obiska pri zdravnici glede tega. trenutno sem zelo jezna na nase zdravstvo in obnasanje do nas. doma imamo 7 mesecno puncko, ki ima zadnja 2 tedna nonstop vneto ritko.malo se izboljsuje, potem pa se spet ponovi. probala sm vse kreme, hrastovo lubje, mazala z kanestenom.pa nic ni pomagalo, drugace ni nikoli mela vnete ritke in smo na gosti hrani ze od 4 meseca.
no v ponedeljek smo sli, k nasi zdravnici v crnuce, da to pokazemo. in kaj dozivim, setra me je ze na vratih odslovila in povedala,da zdravnica ne bo pogledala rite, ampak bo samo napisala recept, ker je menda samo ena krema za touser posted image user posted image ,kar pa mislim da to ni res,
vsaj kar tukej citam od vas. seveda je hotela napisat recept za kanesten , pa sm ji povedala da smo ze mazali pa ni pomagalo.pol so mi pa dali neko drugo kremo, imenuje se lotriderm, pa rekla naj pridemo nazaj ce ne bo boljse. par dni se je izboljsevalo,danes dopldne pa se je spet zacelo vnematiuser posted image tko hudo da ma kr mal ranice. tko da moram jutri nazaj.
zanima pa me ce ste tut ve kej takega dozivele. in kako za vraga lahko kr neki predpisejo, pa sploh ne pogledajo riteuser posted image user posted image . sumim da je mogoce neki z blatom narobe, ker se ji vedno po kakanju vname,pa tut velik kaka 3- 4 na dan . hvala za vase odgovore,user posted image ena jezna mami.caw
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:17:04   
Anonimen
Moja deklica ima ravno tako zelo obcutljivo kozo.Porabim enkrat vec plenic kot sem jih pri sinu saj jo kar naprej previjam...pa ceprav tudi to ne pomaga..
Probali smo vse ziva mazila..od canastena in raznih drugih kilerjev glivic pa do praske paste, ki se kar pomaga...ampak edino kar nam je pa res zacelilo ritko je bila neka krema ki ne vem ce se jo dobi v sloveniji vsebovala pa je cink in olivno olje...

Zdravnico pa ne bi komentirala... to res ni odnos. jaz bi bila tako jezna da bi jo gladko zamenjala...


(odgovor članu kitikat)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:20:17   
cv105
draga jezna mami user posted image

dokler ne prideta do P predlagam, da ritko čimveč zračita, morda namažeta s praško pasto ... ta pri nas pomaga in po vsakem kakanju uniči rdečino ... po mojem laičnem mnenju deklico mučijo glivice ... mi jih k sreči še nismo imeli, mi je pa P rekla, da se tedaj predpiše Daktarin oralni gel in Daktarin krema za ritko ... glivice je baje treba zdraviti na začetku in koncu prebavnega trakta ...

pa srečno in upam, da kmalu uničita to nadlogo user posted image

(odgovor članu kitikat)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:20:29   
Anonimen
Kako pa izgleda vnetje? Kot rdečina, kot izpuščajčki? Naši pupi se vedno vname rita, ko je kakšno kislo stvar, npr. pomaranče, kisle kumare, kivi, navaden jogurt,... To je konstantno od takrat ko smo začeli uvajati GH. Npr. če poje tri krhlje pomaranče, ne bo nič narobe, če poje celo pomarančo, se ji koža tako vname, da razpoka.

Si poskušala samo s kremami proti glivicami ali tudi s kakšnimi drugimi, kot npr. Praška pasta, Bephanten?

S pediatri pa je sedaj žal tako, da so zasuti z virozami in delajo prek zmogljivosti in žal ne pregledajo vseh otročkov, čeprav bi si to zaslužili. Vem, kako je težko gledati otorka, ko joka od bolečin in se noče previjati. Večkratno previjanje, sušenje rite, zračenje...

(odgovor članu kitikat)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:33:05   
bumerang
Namesto da se razburjaš nad drugimi se malo zamisli nad tem kaj daješ svojemu otroku jesti. A se ti ne zdi, da ti telo s tako reakcijo nekaj sporoča?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:33:36   
žigolino
Penaten puder ali pa praška pasta vse se dobi v lekarni!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:34:53   
Rubin.
Kaj pa če bi probala menjat plenice in bi šla na bombažne. Sem se kar z veliko mamicami pogovarjala, pa je vidna razlika.
Drugače pa mi z vneto ritko nismo imeli težav, sem jo pa mazala in jo še vedno z starim lampertovim mazilom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:43:26   
dodi
Tudi pri nas smo imeli ta problem,ena od dvojčic je imela že prav razjedice in ko si jo umival je bila na krpici sled krvi-zdravnik mi je napisal kremo,katero so zamešali v lekarni.dvakrat namazala in razlika več kot očitna,po dveh dneh nikjer sledi o vneti ritkiuser posted image

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:44:58   
kitikat
kot sm napisla smo mazali z vsem prasko pasto pa bepantenom pa hladilno pa smrekovo lubje, menjali plenice.cist vse mozno, zracimo ritko jo susimo s fenom, pazim kaj je. stvar je v temu da je bil cas da zdravnica pogleda kaj je narobe,lahko so glivice lahko je ksna bakterija al pa celo alergija. ne morjo na vratih ugibat kaj je narobe in potem kr neki predpisat. drugac sm pa bila z naso zdravnico vedno zadovoljna,  samo zdej sm mogoce mal razocarana. pa v bistvu niti ne tolk z njo ampak z sestro v ambulani. sej jih poznate, nesramne pa delajo se kot da vejo vse, pa upam da ne bom nikogar uzalila, sej vem da niso vse taksne, govorim samo o tistih ki so. najbrz vsak kasno pozna.caw

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:45:44   
nana 27
Nikar bombažnih plenic. Ritka je vneta in bo še bolj, če bo vlažna. Če ni začetnega vnetja, bi lahko uporabljala bombažne, ampak glede na to, da imate že ranice.. Večkrat menjaj plenico (najbolje na eno uro) in čez dan maži izmenično. Eno previjanje canesten in pri drugem previjanju bepanthen belo kremo (ne sme biti Bepatnhen mazilo). Ko gre zvečer spat, pa namaži s katerokoli kremo, ki vsebuje cink in namaži res na debelo. Imajo vse (Nivea, Babylove, ...) znamke tudi kremo s cinkom oz. Wundschutz Creme.Pri nas smo tako pozdravili vse izpuščaje in ranice, ki jih je zmeraj dobil po mandarinah, pomarančah, actimelu, sadnih jogurtih. Takrat je večkrat na dan kakal in se je ritka vnela. Najprej je bilo rdeče, nato pikice, ki so počasi nastale ranice. Zmeraj nam je dveh dneh pomagal način mazanja, opisan zgoraj. Pediatri imajo pa zdaj res največ dela z virozicami, zato so te verjetno tako odpravili.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:46:22   
oktoberka
Namesto da se razburjaš nad drugimi se malo zamisli nad tem kaj daješ svojemu otroku jesti. A se ti ne zdi, da ti telo s tako reakcijo nekaj sporoča?


Ti pa si pametna ej! To sploh ni nujno da je povezano s hrano!!!!




_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:52:13   
kitikat
kokr sm jst zastopila,je tukej forum da se pogovarjamo in povemo svoje izkusnje.mislim da imam pravico povedat kej in vprasat kako je pa drugje. svojemu otroku dajem cist vredu hrano, nic kaj takega da bi imel take tezave, hrana iz vrta , domaca, nobenih frutkov in umetnih stvari, tko da se prosim ne delaj pametne in me ne napadaj.razen ce si ti super mama in se vam kej takega niti priblizno ne more zgodit.

(odgovor članu kitikat)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jezna mami
8.2.2008 18:58:37   
2 Sraki
Poleg kremic, poizkusite samo zamenjat plenice. Nekateri uporabljajo dve vrsti plenic (npr. Pampers in Lidl) in jih ob vsakem paketu spet zamenjajo. Morda pa le pomaga.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: jezna mami
8.2.2008 19:03:24   
dodi
Kitikat-ne sekiraj se.To se ja lahko zgodi vsakemu in vneta ritka ni nič posebnega in če ima otrok vneto ritko,ti zato nisi slaba mama...ma pusti jim veselje in uživaj ob svojio bebiki

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: jezna mami
8.2.2008 19:24:23   
tinaaja
Men je nekaj druzga prislo na misel... razjedice so tudi znak gljivi in tu je treba canesten uporabljat kar ornk dolgo. Ene 3x cez dan, takrat ko ne canestena, uporabis cinkovo kremo. Ampak moras res vztrajat. Razmisljam, ker pises, da ima 2 tedna vneto rito in da ste probal canesten in da ni pomagalo. Mislim, da smo mi usporabljali dober teden, da je zginilo, pol pa se teden dni za ziher po nasvetu P. Tko da morda si premalo casa mazala s canestenom?? 

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: jezna mami
8.2.2008 19:28:31   
suzolinka
Ja Kitikat jaz sem imela že take izkušnje s sestro. Potem sem imela vsega dovolj in sem otroka prepisala. Sedaj je ok.

No pa vseeno, mogoče pomaga. Naš ima vedno rdečo rito, ko mu rastejo zobki. Takrat tudi drugače kaka (več kisline) in je rdeča rita vedno problem. Ampak do sedaj sem to reševala z navadnim Bepanthenom za dojenčke ... vidve pa kar do zdravnika! Pa srečno pot mimo sestreuser posted image

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: jezna mami
8.2.2008 19:44:31   
lol
Tako kot je že ena napisala daktarin gel,kis mo ga tudi mi uporabljali,ritko pa smo mazali z praško pasto,ognjičevo kremo in porabili veliko škatlic pudra.Zamenjali plenice,prešli nazaj na tetra,umivali z vodo in milom vsakič ko je bil previt do enega leta,sploh nismo uporabljali robčko razen ko smo šli zdravniku.Upam da jo čim prej pozdravite.Drugače pa se dobi krema vBrežiški lekarni,če imaš možnost jo od koga dobit.Mislim da je od Dr.Šuštar-ja.

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: jezna mami
8.2.2008 19:46:52   
kitikat
z canestrenom mazemo ze vec kot teden dni, ta ponedeljek sm pa dobila od zdravnice kremo lotriderm,ki je tako mocna da jo smes uporabljat samo 5 dni.in so mi rekli,da bo izginilo. je pa tako mocna krema, da se jo sploh niti ne uporablja za otroke. sva z mojim prebrala navodila, pa sva sla nazaj vprasat zdravnico, pa je rekla da najvec 5 dni se jo lahko uporablj2krat na dan ostalo pa canesten.tko da jst mislim, da niso glivice. samo kaj ces, ce niti do zdravnice nism mogla pridt, da so kr neki na slepo ugibali.

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: jezna mami
8.2.2008 20:03:54   
Anonimen
Kitikat, ne se sekirat. Si super mama, tvoj otroček ima težave in ti delaš vse, da bi mu pomagala.

Jaz sem našo peljala enkrat na pregled ritke, ker so se ji gor naredili eni izpuščajčki, rdeče barve, dvignjeni nad površino kože, ki so se kar širili in širili. Me je tudi hotela sestra odslovit, ker je bila čakalnica res napokana z bolnimi otročki, ampak sem vztrajala. Doma sem mazala z vsem možnim, tudi s canestenom en teden, a ni pomagalo. Potem mi je zdravnica predpisala kremo fucidin in po 14-dnevnem mazanju so pikice končno izginile. Ni pa tudi zdravnica vedela, kaj bi lahko bilo, nekaj med mozoljčki in bradavicami. in če se ne izboljšalo, naju je imela namen poslati h dermatologu. Tako da če se ne bo izboljšalo, vztrajaj na pregledu, pridi v ambulanto takoj ko odprejo in če bo sestra še preprečevala pregled, ji hladno reci, da ni strokovno usposobljena dajati medicinskih diagnoz. Nima pooblastil za to!

A v ustkih pa nima nobenih belih oblog po notranji steni lic?

(odgovor članu kitikat)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: jezna mami
8.2.2008 20:11:08   
kitikat
ne nima, smo ze pogledali.mislim da je blato vzrok, kaka veckrat na dan in ponavadi se takrat kr hudo vname. ja naslednjic mislim tisto sestro zabit in se ne bom pustila!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: jezna mami
8.2.2008 20:21:36   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: oktoberka

Namesto da se razburjaš nad drugimi se malo zamisli nad tem kaj daješ svojemu otroku jesti. A se ti ne zdi, da ti telo s tako reakcijo nekaj sporoča?


Ti pa si pametna ej! To sploh ni nujno da je povezano s hrano!!!!



Nujno ni, je pa zelo verjetno.
Štirimesečni otrok pač še ne bi smel jesti vse goste hrane, posebej ne surovega sadja in zelenjave. Kvečjemu mleko, v katerega dodaš malo brezglutenske žitne kaše. Kvečjemu!
Čisto dobronamerno ti povem, da si malo o tem preberi, predvsem tisto o protitelesih in alergijah.
Je pa otrok tvoj in tebi prepuščen!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: jezna mami
8.2.2008 20:40:42   
Naja30
bumerang, njena punčka je stara 7m, ne 4. Pri 4m ji je začela uvajat GH.

Moja je imela še preden sva začeli z GH, nekje pri 4m take težave z ritko. Cel mesec je imela vneto. Dokler nisem našla ene super kreme iz lekarne, ki je pozdravila. Pred tem pa sem probala z vsem, od ribjega mazila, daktarina, praško pasto...
Pomembno je tudi, da ritko zračiš. Preden jo nazaj zaviješ v plenico, naj bo 15 minut gola. Lahko jo tudi  s fenom malo posušiš. Naši je to pasalo. Mogoče so res plenice krive. Naša je imela od pampersk vnete. Ali pa zobki. Variant je ogromno. Če bi bila hrana, bi v vsem tem času verjetno že ugotovila, kaj ji ne paše. Naši niso pasale mandarine in preveč koncentrirani sokovi, pa sem to hitro ugotovila.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: jezna mami
8.2.2008 20:47:12   
sončnica13
Mi odkar uporabljamo hladilno mazilo za dojenčke od Medicaplast nimamo težav z opečeno ritko. Ga uporabljajo tudi v nekaterih porodnišnicah.
Samo ne vem, če se jo dobi v lekarniuser posted image , Sanolabor v Šk. loki vem, da jo ima.
Pa uporabljamo racman plenice in je res boljše.
Ko pa smo lani Maja šli na dopust smo uporabljali pampers pa še drugo kremo smo imel je imel zadnji dan (tretji) dan že malo opečeno ritko.


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: jezna mami
8.2.2008 20:58:05   
katj
kitikat, jaz tud mislim da ne delaš nič narobe.
edino s fenom jaz rajš ne bi, da ne boš preveč izsušila kožice.
moj mali sicer ni nikoli imel tako hudih vnetij, samo rdečico vsake tolko.

jaz bi šla na tvojem mestu nazaj k pediatrinji in mora pogledat ritko. vem, sestre so ponavadi brihtne k user posted image .
jaz "nikol" več ne bom zadovoljna z mnenjem sestre oz. predlogom, ker mi je zadjič ko je bil tamal bolan, dala precej drugačne napotke kot zdravnica, s katero sem govorila kasneje po tel. 

bi verjela da ji kakec povzroča težave.

v glavnem, ne it domov dokler ritke ne pokažete.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: jezna mami
8.2.2008 21:43:09   
Blejka26
daktarin krema je moji hčerkici zelo pomagala..pa tud bepanten roza..daktarin kremo dobiš tudi brez recepta

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?