|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jokam, jokam in že spet jokam
2.8.2008 23:31:02   
Alči
Mal se bom razpisala....
Včasih ko dojim, ko božam mojega sinka, se z njim pogovarjam, ga umivam-kopam, previjam, skratka kadarkoli se z njim ukvarjam jaz jokam, točim krokodilje solze in mi ni jasno zakaj. Razlagam si da so to solze sreče, od navdušenja, ker imava z možem tako lušnega sinka, od sreče ker imam jaz tako fejst moža ki mi pomaga, stoji ob strani in tako ljubkega sinka, ampak to je vse skupaj prav grozno. Naprimer danes smo bili mi3 na jutranji kavici, ko sem sinka začela v vozičku malo božat in so se mi ulile solze....Mož je zelo razumevajoč in se mi nasmehne in pravi da je prav da jokam če mi je potem lažje, pa tudi pogovarja se o tem z mano, problem je, ker mu jaz resnično ne znam razložit kaj za vraga mi je da kar user posted image Sem 4t po porodu. Res je da sva imela še med mojo nosečnosto z mojimuser posted image ful težav, ker so naju njgovi stari ven iz bajte vrgli,čeprav sva vložila celo bogastvo v njihovo bajturino, ker smo se skregali( to je zgodba za drugačen forumuser posted image ), sploh niso nikol vprašal kako sem, k sem bla noseča, zdej pa tut vnuka ne misljo prit pogledat!!!! pa sva zdaj v njegovi službeni garsonjeri, kjer sem jaz in sin na črno(po hišnem redu lah tu živijo samo zaposleni in sam loh čakamo da se prkazu en na vratih pa reku da mormo ven) ne moreva si privoščit njamema v LJ, ker pa imava totalno zmešane urnike dela(ko bom šla nazaj v službo) se pa od nekje daleč ne moreva vozit....preveč logističnih in spet finančnih težav, moji straši pa so tut še niso v penziji da bi malega lahko čuvali...skratka štala cela,...mogoče tut to vpliva na moje razpoloženje, ker zdaj me za vse 100x bolj skrbi kot prej. A je mela mogoče  kjera podobne probleme, k pomoje to ni glih depresija, vem pa tut ne kaj bi to blo!!!??

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
2.8.2008 23:51:29   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Razumem te. Sama sem bila v situaciji, ko mi je umrl dedek, ko je bila mala stara 6 dni. prejokala sem dneve in dneve. Našla sem kanček sreče v tej situaciji, da se tolažim, ker me je prišel 1 dan pred smrtjo obiskat, ker je sam tako želel.user posted image  Želel je videti Saro in jo videl. Obnemel je ko jo je videl, svojo 2 pravnukinjo, žal zadnjo. Potočil je solzico sreče zame, za mojega otroka.
In ravno ti spomini so mi pomagali, da sem lažje prebrodila žalost, solze...najhuje je bila ura pogreba, ko so ga pospremili do pokopališča v cerkev...pa ravno mimo naše hiše. Takrat sem stisnila malo in zajokala.
Žal zaradi kompliciranega poroda nisem mogla na njegovo zadnjo pot, šla sem se poslovit samo v domačo hišo kjer je živel. Nisem utegnila niti na 7 dnevno mašo, niti na 30 dnevno. Zato pa skoristim zdaj vsak sprehod, da grem do pokopališča im mu prižgem svečko. Skoraj vsak dan.


Ne bom rekla, da si v depresiji. Razumem te. Gledaš naprej, ker ne veš kako boste, ko bo treba v službo. Upravičeno te skrbi, vendar vedi, da te mali potrebuje, prvi meseci so najslajši.user posted image Izkoristi jih. In srečna sem zate, da imaš tako skrbnega partnerja, da ti stoji ob strani.

Kar ste imeli hudega doma pa vedi, da za vsako rit raste palica.user posted image

Srečno!

(odgovor članu Alči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
3.8.2008 11:32:04   
Mišni
To ni nič nenavadnega. Hormoni se še uravnavajo in je to pač tako. Saj je v bistvu lepo od sreče solze točit. Čestitam!user posted image

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
3.8.2008 11:51:57   
Anonimen
Jaz sem par mesecev po porodu sam jokala, od sreče. A si že prebrala mojo porodno zgodbo? user posted image  Skozi solze sem komaj videla kaj pišem. user posted image
Še danes, ko je hči stara 18 mesecev, se mi včasih vlijejo solze, ko se zavem, koliko mi pomeni, kar preplavi me ljubezen. Sem pa nasplošno precej čustvena in lahko še ob lepi reklami jokam. user posted image

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
4.8.2008 12:51:23   
martita
Baby bluesuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
4.8.2008 14:20:35   
žanai
Ojla!

Porod je naporen za žensko telo, da o skrbi za dojenčka ne govorim, poleg tega pa se v naših telesih odvijajo še burne hormonske spremebe. Vse to vpliva na naše razpoloženje.

Popordona otožnost je pogosta in mine v nekaj tednih po porodu. Včasih pa ne mine in se lahko razvije v poporodno depresijo, ki pa jo je potrebno zdraviti in je ozdravljiva.
Prilagam nekaj linkov o tem.

http://www.mama.si/?menu=C007
http://bibaleze.si/clanek/dojencek/poporodna-depresija-ukrepajmo-cimprej.html
http://bibaleze.si/clanek/starsi/poporodna-depresija-kam-in-kako-po-pomoc.html

Če nisi prepričana, se o tem lahko pogovoriš s kakim strokovnjakom. Na internetu sem našla stan organizacije mamazofa, kjer imajo tudi telefon, da jih lahko pokličeš:
http://www.mamazofa.org/svetovanje.php

Nič se ne boj, upam da bo kmalu vse v redu. Lep pozdrav!
Žanai

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
5.8.2008 20:21:43   
komarka
Draga mamica, en tooopel objem in nežen robček za tvoje solze!

Zelo razumem tvoje solze in si upam trdit, da si zaradi težke situacije v družini še bolj ranljiva in rahločutna kot bi bila že tako od samega poroda in novega-vajinega bitjeca in zato MORAS jokat.

Glede stanovanja te bo morda pomirilo dejstvo, da te iz stanovanja NE SMEJO/NIMAJO PRAVICE vreč do otrokovega tretjega leta - pa če ste tam elgalno ali pa en, če plačujete najemnino ali pa je ne!!

Tud jaz sem jokala kot opisuješ ko sva prinesla najino bibico domov! Nerazložljive solze!!! Tvoje srce je sedaj še "odprto" in zato moraš pazit nase, ker te lahko hitro kaj prizadane. Tudi midva sva podnajemnika in ob misli, da pravzaprav nimava kam in da mogoče ne bova imela za najemnino, so se ulile solze. Ali pa ko je bil kdo zelo dober do naju in nama dal ravno tisto reč, ki sva jo potrebovala sem bila spet čisto ganjena. Nasprotno me je pa ob vsaki zgodbi ki je bila malce "tezka" zalostna ali celo tragična dobesedno zvilo v želodcu!

ČUdovito je da imaš atkega partnerja, ki te podpira. To odtehta neskoncno veliko krivico, ki so vama jo naredili. Morda vaju bo to se povezalo! Sicer pa si dovoli cutit tudi zalost, GOVORI o njej , pisi...in jo iznjoči. Ne je zadrzevati v sebi!!! Bodi ljubeca in prizanesljiva do sebe!!! Tvoj otrok potrebuje mamo, ki zna poskrebti azse-ker potem bo poskrbela tudi zanj! RESNO- NE POZABI SKRBEI ZASE!!!

Želim ti čim več dobrohotnih ljudi! In toplih partnerjevih objemov!!!

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
6.8.2008 12:01:01   
andrejkam
Tudi jaz sem se nekaj tednov po porodu cmerila za vsako stvar. Ko sem dobila telegram, ko mi je kdo čestital (halo, takrat sem se najbolj jokala user posted image  da kar niso vedeli, kako naj reagirajo), ko sem sedela na kavču za brezveze ... ko sem pospravljala nosečniške obleke. V glavnem drugače nisem jokasta, ampak takrat me je vse ganilo. Pa tudi mi3 nimamo porihtanih stanovanjskih razmer, službe so bolj tako tako ... pa se nisem zaradi tega jokala, druge stvari (sicer ne vem katere). No, pol je pa to počas minilo. Sem pa prejšnji teden pospravljala in spet brala telegrame in pisma ... in se zjokcala. Pa verjamem, da je vse to od sreče.
Ne dovoli, da ti kdo pokvari to srečo, ki ti jo vsak dan prinaša tvoje sončeceuser posted image  (res je lep na slikci). Sploh če je tvoj dragi tako razumevajoč, bosta vse rešila.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
6.8.2008 12:16:36   
rija
Alči, moj je star dve leti in pol, pa sem zadnjič v avtu tulila kot nora, ko sem slišala "najino" pesem iz porodnišnice.

Ah.....ta čudovita ljubezen....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
6.8.2008 14:33:01   
frutka_
Še ena mamica, ki je jokala ko dež. Prvič, ko sem rodila sem tako jokala, da niti malega nisem videla skozi solze. Ko me je po porodu dr. prišel zašit in sem se še vedno cmerila je rekel "no, gospa saj pa je vse v redu!"user posted image . Ampak nisem si mogla pomagat... potem sem imela doma krizo. Jokal se je mali in jokala sem se jaz. Full ga je šraufalo. Mene pa je bolelo srce poleg.
Zdaj v drugo sem jokala že v nosečnosti. Na skrivaj. Nisem želela kazati obupa in žalosti pred mamico, ker sva potem jokali skupaj. Moj ati je zbolel za pljučnim rakom. Dedek mi je umrl. Nosečnost je spremljal en kup težav, pred tem sem imela en SS...res niso bili lepi časi. Ko sem rodila sem jokala dosti manj  kot prvič. Ampak je deklica veliko bolj umirjena kot prvi fantek. S solzami sem si naredila novi prostor za veselje in za srečo, ki nas čakata.
Ne obupaj, vse se bo uredilo!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
6.8.2008 15:50:20   
aprilčica07
Še ena jokicauser posted image . Sicer po porodu so  se stvari umirile, ma zadnja dva meseca nosečnosti sem pa prejokala tolko, kot nisem prej v celem življenjuuser posted image ... In si nisem mogla pomagat, ma kr naprej solze solze in solze... Pa nisva imela z mojim nobenih večjih problemov; stanovanje je, celo na dveh koncih, zdrava sva, starši so zdravi, službe so... Nosečnost je bla bp, fizično počutje tudi ok, ma v glavi taka zmeda, da ne morem povedat... Jok in jok..user posted image
Ma je minilo takoj po porodu. Bo minilo tudi pr tebi. Samo pogumno.user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
6.8.2008 16:12:00   
izgubljena_ovcka
Meni se to še zdaj dogaja, pa je naš fantiček star mesec in pol... Takoj po porodu je bil moj ves v solzah, jaz pa od bolečin popolnoma apatična, sploh nisem reagirala baje (15 minut sploh nisem vedela kaj imamo...)user posted image  No, potem ko so naju pripeljali na oddelek pa sem celo popoldne strmela v njegovo posteljico in jokala od sreče. In ko sva prišla domov sem se zjokala vsakič ko se je oglasil, ob vsaki otroški pesmici, vsakič ko ga je črvičilo... Da ne bomo o tem kakšna reka je šla iz mene, ko se mi je prvič nasmehnil! user posted image  Zdaj potočim kakšno solzico, ko ga tolažim, ko ga matra trebušček in joka...govorim mu da ga ima mamica zelo rada, da je moj, moj fantek... user posted image  Valjda je najmočnejše čustvo tisto, ki ga mati čuti do svojega otroka, le zakaj se ne bi jokale zraven!?

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
6.8.2008 22:45:55   
frutka_
Še zdaj ko to berem mi je hudo...user posted image Kakšno srečo imajo naši otroci.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
6.8.2008 23:08:33   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: Alči

Mal se bom razpisala....
Včasih ko dojim, ko božam mojega sinka, se z njim pogovarjam, ga umivam-kopam, previjam, skratka kadarkoli se z njim ukvarjam jaz jokam, točim krokodilje solze in mi ni jasno zakaj. Razlagam si da so to solze sreče, od navdušenja, ker imava z možem tako lušnega sinka, od sreče ker imam jaz tako fejst moža ki mi pomaga, stoji ob strani in tako ljubkega sinka



pri meni je bilo isto s tem, da sem vedela, da so solze sreče in nisem točila krokodilje solze, ampak le kako solzico
zdaj je sinček star 11m, jočem ne več, ga pa večkrat takole božam in dobim včasih samo solzne učke od sreče, ker ga imam! še posebej bi se zjokala, ko me tako močno objame pa da ljubčka user posted image user posted image user posted image to se mi zmeša! user posted image


upam, da se pri vas vse lepo uredi! user posted image probaj se čimmanj sekirat, dojenček to čuti







_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
6.8.2008 23:37:45   
buček
men gre pa na jok ko to beremuser posted image . pred nosečnostjo sem bila "trda" me nič ni spravilo v jok... dokler ni v meni enkrat naredilo klik. prišel materinski čut in velika želja po otroku. ko sem videla voziček sem imela cmok v grlu. moj je reku bomo imeli drugo leto... jest pa hočem zdaj. skoraj vsak dan sem jokala....
no pa je prišlo novo leto in stem tudi nosečnost. jok,jok,jok,jok...sreče. sedaj ko spi ali pa kar tako mi pridejo solze na oči ker sem srečna da jo imam. da ne govorim o kakih filmih in odajah o otrocih. jokam ko deš. tako da drage moje  ve samo jokajte... meni je takrat tako lepo ko jokam zaradi sreče

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
16.8.2008 15:00:41   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

To ni nič nenavadnega. Hormoni se še uravnavajo in je to pač tako. Saj je v bistvu lepo od sreče solze točit. Čestitam!user posted image

Jaz sem tudi mnenja, da je to posledica hormonov ...včasih sem se svoji mami smejala, če se je jokala ob kakšnem filmu, po porodu pa tudi jaz pojokcam ob kakšnem filmu....sploh če trpijo otrociuser posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
18.8.2008 19:11:26   
Rožica I
Moj user posted image  gre zdaj že v šolo, pa še vedno na vsakem njegovem nastopu jokam kot dež user posted image . Že zdaj vem, da bom 1. septembra tako objokana stala pred sinovo šolo user posted image ; ja in ko to pišem, tudi že po malem cmizdrim user posted image user posted image !

Skratka, drugače, po duši, sem pa pravi fighter user posted image !

Aja, pa tudi za vsako našo medaljo sem jokala user posted image ..

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
18.8.2008 23:53:14   
Tende
Se podpišem pod vse vas.
Blagor našim otročkom, ker so deležni tako silne in brezpogojne ljubezni!user posted image

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
20.8.2008 1:18:36   
Špela100
Ja zdaj ste pa še mene spravile v jok...

No jaz sem tudi imela obdobje kar cel mesec in pol po porodu sem jokala za vsako figo...ker se je pašta razkuhala, ker se mi je moj nasmehnil, ker sem uničila eno majčko, ker sem dobila telegram, ker nisem takoj mogla dojit, ker sem prašek raztresla po tleh, ker so me boleli šivi...ma v glavnem sto in en razlog dober in brezvezen za jok...sem si dala duška in jokala, in jokala...največ pa od sreče, ker smo končno dobili dojenčka po treh letih truda in dveh ss.

Ma je pa pomagalo...tudi zdaj po 5 mesecih potočim še kakšno solzo...

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
5.11.2008 20:12:36   
PikicaStonoga
Jaz sem jokala zdej, ko sem tole prebirala user posted image  mi je hudo za vsakogar, ki mu je hudo ...

včerej sem jokala, ker se je moja 11 dni stara piška zbudila in začela ful jokat, ker je bla lačna, TAKOJ sem ji dala zizo pa je že papcala ...no jokala pa nisem zaradi nje, ampk spomnila sem se na tisoče otrok, ki vsako minuto jokajo, ker so lačni, pa nimajo kaj jesti, jokajo in jokajo in na koncu od utrujenosti zaspijo ...lačni ...naši otroci pa imajo kaj jesti, imajo nas, ljubeče starše, ki jih imamo radi ...

skor vsak dan najdem kaj zaradi česa jokam ...nekaj kar me gane ...tud prej sme bla dost čustvena, zdej sem še bolj user posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
5.11.2008 21:25:50   
pikolina66
tudi jaz sem približno 1 mesec po porodu non stop jokala,brez pravega vzroka, kar naenkrat me je oblilo, pa nisem bila žalostna ali depresivna, bolj ganjena, ne vem no, nimam prave besede, kar zlepa sem zajokala ali pa če je kdo prišel pogledat otroka se mi je kar cmok delal v grlu in sem bila non stop nabita s čustvi;-))

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: jokam, jokam in že spet jokam
5.11.2008 21:34:18   
seny
Že tri mesece je minilo od poroda , pa še kar jokam ....Enkrat , ker se mi smeje , drugič , ko mi starejši sin reče , da me ima rad , tretjič spet ...ne vem zakajuser posted image .Kar jokajmo dokler so to solze sreče. Pa še boljš se pol počutim ,ko malo svoja čustva izlijemuser posted image user posted image .

(odgovor članu pikolina66)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?