|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kOZje mleko
11.11.2010 10:31:41   
jolcica
Živjo,
mene zanima če ima katera izkušnje z kozjim mlekom. kO SEm bila jast majha sem od 6.ga mesca naprej pila kozje mleko,sedaj pa ko se moj malček ne doji več in je na aptamilu sem razmišljala kako dobro bi bilo zanjga da bi šel na kozje mleko a je primerno? Katera kaj ve o tem...in še prosila bi za nasvete kako začeti uvajati gosto hrano koliko naj poje na začetku kolk obrokov mu uvesti na začetku.

Hvala vam user posted image

Bodite lepo user posted image )

_____________________________

my little angel :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kOZje mleko
11.11.2010 11:55:28   
Jantar
Doma imam malčico staro 14 mesecev. pri 6 mesecih sem začela z uvajanjem GH in takrat sem di pričela ji kašice,ki se mešajo z mlekom mešati z kozjim mlekom in tako je še danes. In sicer imam tak sistem prehranjevanja,da vse kar se meša direktno z mlekom ji delam na kozjem mleku,to so razne kašice,mleko in kruh in podobno,....kar pa kuham,to je palačinke,pire krompir,...itd pa ji delam s kravjim mlekom. Tak sistem imam zato,da uživa oba mleka,da ne bi bilo kasneje kakih alergij. Ko sva se o prehrani pogovarjale z našo pediatrinjo je rekla,da je tko res najboljša kombinacija,ker tako uživa oba mleka. AM nisem dajala nikoli.

Glede količine prvih obrokov pa,....hm mi smo sicer meli mal težav z uvajanjem ampak sem ravnala po občutku in to je blo to,...zdej če rabiš neko okvirno mersko enoto naj povem,da je naša pupa pri cca 7 mesecih imela en jogurt za cca 3-4 obroke,....user posted image

Prijetno uvajanje in obilico lepih uric z malčkom!

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kOZje mleko
11.11.2010 12:01:43   
Jantar
Ko sem glih vse napisala mi vrže ven napako,....user posted image kak to sovražim,...user posted image

Evo še enkrat: naša pupa uživa kozje mleko od 6 meseca dalje,ko sem ji začela uvajati GH in nima nobenih težav. Tud P je rekla,da fino,da sem se tko odločila. Uživa pa tudi kravje mleko in sicer kadar na njemu ali z njim kaj kuham,...kot naprimer palačinke,....user posted image

Glede količine GH hrane na začetku pa: imela je en jogurt za cca 3-4 obroke,...je blo z uvajanjem GH pri nas mal težav in drugega kot navadni jogurt prvi mesec ni hotela.

Lep dan in uživa z svojim malčkom,....user posted image

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kOZje mleko
11.11.2010 15:10:25   
deveta
jolcica: jaz sem začela z nekaj žličkami in nadaljevala z vedno več. V bistvu mi je ona povedala kdaj ji je zadosti. začneš po malo inko ne želi več ji ponudiš še mleko. če ga pije je še lačna, če ga ne pije, lahko sklepaš da sta nadomestile obrok. Ti pa povem da je dosti lažje ko probaš, samo poslušat o tem je dosti težje.
Začneš z enim obrokom, npr dopldansko malico ali kosilo (tako da vidiš kako reagira in da ponoči ni težav), nato počasi uvedeš naslednjega. Če ti slabo spi, lahko daš kako kašico tudi zvečer. jaz sem ugotovila, da je po kašicah na začetku še slabše spala in sem jo zvečer spet samo dojila.
S katerim živilom boš začela pa je tvoja odločitev, eno priporočajo sadje, drugi zelenjavo, eni kuhano, drugi srovo. Jaz sem ji najprej dala par žličk korenčkovega soka, čez par dni pa jabolko. Nato sem ji začela kuhat (korenček, cvetača, brokoli, bučke, rdeča pesa), sadje pa sem ji dajala srovo. Kasneje sem uvedla še riž, krompir, polento. Zvečer sem ji pa dajala riževo kašico, pa ji ni pomagalo za daljši spanec in sem jo ukinla. Zdaj ji jo spet dajem, vendar največ 100g. Jo pa mešam s kompotom oz, skuham jabolka al kako drugo sadje ga pomečkam in dodam žlico riževe kašice. V glavnem, boš vidla da je začetek malo strašljiv, ko pa enkrat steče pa dobivaš idejo za idejo. Jaz sem ji danes prvič dala med krompirček in brokoli košček purana in je jedla kot še nikoli do sedajuser posted image . Glede količin pa ne vem, moja poje 100g in ji je zadosti. Nekateri pojejo 180g pa jim je premalo. Odvisno od otroka.
Aja, stara je 5,5 meseca. Nekaj dni starejša od tvojega (če se prav spomnemuser posted image )

Kozje mleko: mi imamo v vasi tudi koze in mleko kupujem pri njih zase. Ji bom pa tudi jaz začela uvajat kozje mleko, ko bova nadomeščali mlečne obroke. Za zdaj jo še dojim.

Uživata ob prvih papicahuser posted image

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Spiš med dojenjem? Na to moraš paziti!
Na internetu lahko najdeš veliko napačnih informacij o spanju in dojenju ter o tem, da je to vedno nevarno.
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?