|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 10:18:00   
mate0ja
Dejte mi prosim še ve povedat kako ukrepate, ko otrok kašlja. Mogoče dobim še kakšen dodaten nasvet.

Trenutno hčerkica malo pokašljuje. ne teče ji iz nosa, nima vročine, je normalno, energije ima za izvoz.  Ni to ne vem kakšen hud kašelj, da bi neprestano kašljala ali se davila. mažem jo z materino dušico, zrak v sobi osvežujem z Evcasolom od Justa, kuham čaje iz zelišč, ki blažijo kašelj in karamelno mleko z žajbljem. Na prsi ji dajem v gazo zavite pogrete kamilice, vsake toliko ji dam žličko meda s cvetnim prahom. Navadno se po dveh treh dneh neha.

Zdej je bil pa na obisku moj predragi svak, ki vtakne nos vedno tja kamor ni treba in je mojmu začel najedat, da je treba kašelj zdraviti s sirupom in da je potrebno za vsak najmanjši kašelj k zdravniku, če se sploh zavedamo kako hiro lahko pride do bronhitisa in pljučnice, v glavnem bla bla bla, da lahko postane kronično ... In zdej moj meni najeda, da moram k zdravniku in da moram nujno kupit sirupe. Pa sam zelo dobro ve, da smo se do sedaj lepo pozdravili z naravnimi zelišči in preprostimi zadevami.

V preteklosti sem se že posvetovala z našo pediatrinjo in s kolegico, ki je zdravnica in obe sta mi rekli, da to ni nič takega, da tudi če jo pripeljem k zdravniku ne bom dobila čudežnega zdravila, ki bi kašelj pozdravil v eni uri. In zanimivo, obe sta povedali, da sirupi samo blažijo trenutne težave, pozdravijo pa ne in da s tem lahko le podaljšaš okrevanje.

Sicer je naša mala mis zelo odporna, mogoče jo enkrat letno dolti kaka viroza.

Kako ve ukrepate v takih primerih? Tečete k zdravniku, dajete otroku različne sirupe? Kakšni so učinki sirupov?



_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 10:41:08   
Petraa
Ti njemu povedaj da se otrok mora izkašljat. To je obramba našega telesa. Nam pomaga trpotčev sirup,še sama si ga vzamem kdaj kašljam in ko me srbi po grlu. Se ne strinjam da z sirupom da si podaljšaš okrevanje

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 10:41:52   
orhideja75
naša P. je proti sirupom. no, če je treba je to zadnje ...
najprej začnemo s parnimi kopelimi, ki jim dodajam kamilice, pa par kapljic 31 od justa
zdej imamo pa namen kupit inhalator, ki je v takih primerih še najbolj učinkovit

_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 10:44:16   
Katy78
Naš fant je star 22. mesecev in je pred ca. 14 dnevi začel prvič kašljati in iz nosa mu je teklo. Ker je bil kašelj sočen, se pravi, da se je sluz že izkašljevala, nisem ukrepala z ničemer drugim kot z doslednim čiščenjem nosa.

Koliko berem nasvete od Tanč na MON-u, svetuje točno to kar ti počneš + kakšne inhalacije, če je kašelj suh in pa dvignjeno ležišče, da se olajša dihanje.

S sirupi izkušenj nimam, nekatere mamice sicer pravijo, da jim pomaga ta sirup, druge da jim pomaga drugi sirup, jaz pa mislim, da je s temi sirupi kot s kapljicami proti krčem - ene hvalijo ene, druge pa druge, dejansko pa je verjetno le čas tisti, ki krče pozdravi, prav tako je pa tudi pri kašlju. Moj mož npr. zdaj že 2 tedna kašlja in si je šel nabavit nek sirup potem pa še Fluimukan ali kaj je že in mu ne pomaga nič, kašlja še vedno tako, kot je prej. Spomnim se, da je Tanč enkrat napisala, da sirupi za pomirjanje kašlja itak ne pomagajo, sirupi za izkašljevanje pa tudi ne, ker majhen otrok sluzi še ne zna izkašljati in mu sirup pri tem prav nič ne pomaga in da se isti učinek kot s sirupom doseže tudi z inhalcijami. Glede obiska pri zdravniku - mislim, da vsaka mama toliko pozna svojegea otroka, da ve, kdaj ga peljati tja. Če ga pelješ za brezveze, samo tvegaš, da tam še kaj dodatnega stakneš.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 10:47:28   
Petraa
Katy meni tropotec zelo pomaga ,zato ga dajem tudi otroku,da ga tako ne draži.user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 13:43:04   
Najaa
Jaz sploh ne maram sirupov, ker sploh če je kašelj moker, tista sluz mora it ven in otrok se mora izkašljevat. Razen, če je kašelj suh in se zgodi, da se zbudi ponoči in nikakor ne more nazaj zaspat, pol ji poleg čiščenja noska, dvignjenega ležišča in inhalacij dam še žličko sirupa.
Mažem tudi z materino dušico, pa med pred spanjem in vsega boga, sam da ni kemije zraven. user posted image

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 14:09:38   
mini86
če te potolažm mi kašlamo že ene tretji teden..no spremlja nas tudi nosek..do sedaj je tamal vednno lepo pojedel sirupe imam timijanov sirup ki se mi zdi da res malo pomaga in pa panatus za pomiritev..
no in sedaj noče nobenega sirupa..lepo odpre usta potem pa lepo pusti da mu ves sirup steče iz ust..tako da ne uporabljam to rundo nobenih sirupov..zdj pa ne vem al so do zdj sirupi res pomagal al ns je tokrat doletel malo dalši kašelj..
vlažim prostor, ma dvignjeno vzglavje, mažm z timijanovo kremo od justa..ampak se mi zdi da bo pač to moral dati čez..

je pa meu kšn tedn nazaj take napade kašla in takrat sem klicala P ker sem samo želela da mi zmeri saturacijo ampak me je sestra takoj odslovila z besedami če nima vročine nimamo kej..no in tok o tem

glede sirupov pa še tole..nism zasledila kok je tamala stara samo problem pri majhnih je da se ne znajo odkašlat..no in tega jih noben sirup ne bo naučil..tko da ti kr nadaljuj z domačimi pripravki pa bo


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 14:48:37   
kristinaj
kašelj se mora sam pozdraviti, mora se izkašljati in konec. našim ne pomagajo sirupi, mogoče blažijo. če je samo kašelj jima dajem smrekove vršičke sirup, pri taveliki če je kašelj sočen fluimuikan za piti, drugače nimaš kaj.... če gre naprej pa itak dobi vročino in izbruhne "bolezen".

ta veliki sem dvakrat zvečer dala sinecod kapljice in je bil mir, ker je kašljala samo ko se je ulegla in zaspala. takrat jo je napadel kašelj kakšnih 30 min in potem je bil mir..

zna pa kašelj trajat tudi več tednov...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 19:22:01   
2ursae
kašelj, ko se otrok izkašljuje, me ne moti - če ga ni preveč, seveda - če je pa un votel, pasji lajež, pa takoj ukrepamo. Malo smo sprobavali to in ono in pomaga: mazanje z Justovo Materino dušico po prsih zjutraj in zvečer, kopanje v banji (topla voda, prižgan kalorifer, da se kopalnica fino navlaži) z Just Olio 31 kapljicami, zvečer in zjutraj Prospan sirup (žal kakšnega domačega nimamo). pa nekako gre, celo pri malemu, ki je zelo nagnjen k bronhiolitisu, se zaenkrat obense.
Ja, pa kamilice na prsi smo tudi dajali, ampak bolj takrat, ko sta bila še nekje pod dve leti stara.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 19:24:05   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

imam timijanov sirup ki se mi zdi da res malo pomaga



a ga sama narediš in če ga, kako? Mi imamo doma timijana še pa še, nam lepo uspeva.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
8.10.2010 19:49:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 20:16:19   
sminc
Jaz pa...moj mlajsi sine je veckrat prehlajen in ponavadi udari na kaselj. Ne tece veliko iz noska. V prvem letu je prebolel enkrat bronhiolitis, pa eno atipično pljučnico, v drugem letu pa se je umirilo. Ponavadi se kaslja resimo z inhalacijo, kaselj nam zelo ublazi čebula namočena v med. V 12 urah na rezine narezana in prelita z medom spusti sok in le tistega dam otroku po žličkah. Pomaga nam v večini primerov. Ce pa ne ga peljem pokazat zdravnici in v 98 procentih ni nic- samo viroza gospa. Lezat veliko pit in to je to.
Prejsnji tede pa je zacel kasljat ponoci- socen kaselj, cez dan nic. To se je vleklo a sploh se mi ni zdelo neki posebnega. pol pa pridem v ponedeljek po njega v vrtec in mi recejo da je cist cuden. Bil je utrujen, zaspan. ker je ponoci slabse spal sem to pripisala le temu, izkazalo pa se je, da ima atipično pljučnico. Summamed in inhalacije in se drug teden bo cel doma. Skor me je kap. Za vsak "drek" gremo k zdravniku zdaj pa me je zatajilo. Sem se full sekirala in se še ker se nisem ubogala. Pa pri nas ravno driske razsajajo in ga nisem hotela dodatno izpostavljat.Sploh pa se mi ni zdel tako bolan. V ponedeljek sva se imela logopeda, lepo sodeloval, pol pa to...
mal sem se razpisala, bistvo je- posluste svoje instinkte.



_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kašelj - kako ukrepate
8.10.2010 20:30:53   
bumerang
Pri suhem kašlju je izkašljevanje nepriporočljivo, ker samo dodatno razdraži pljuča.
Pri nas je prvi ukrep ta, da mu v sobi poleg postelje prižgemo električni radiator, ker se kašelj ponavadi pojavi, ko otroka ponoči zebe. Drugi ukrep inhalacije z UZ inhalatorjem (samo fiziološko raztopino) in 2 - 3x na dan Flixotide. Kašelj praviloma v par dneh mine.
Nekako ne razumem staršev otrok, ki otroke puščajo kašljati tedne in tedne.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kašelj - kako ukrepate
9.10.2010 22:37:27   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Pri suhem kašlju je izkašljevanje nepriporočljivo, ker samo dodatno razdraži pljuča.
Pri nas je prvi ukrep ta, da mu v sobi poleg postelje prižgemo električni radiator, ker se kašelj ponavadi pojavi, ko otroka ponoči zebe. Drugi ukrep inhalacije z UZ inhalatorjem (samo fiziološko raztopino) in 2 - 3x na dan Flixotide. Kašelj praviloma v par dneh mine.
Nekako ne razumem staršev otrok, ki otroke puščajo kašljati tedne in tedne.


Po preboleli virozi otroci lahko kašljajo tudi 2-3 tedne.

Kopiram, kar je napisala Tanč:

Če je deklica normalno aktivna, dobrovoljna, potem čakate. Če pa poležava, je utrujena, neaktivna, težko diha, morate na pregled, ne glede na to, da otrok nima vročine.
Drugače pa kašelj pri prehladnih virozah preide iz suhega in dražečega v sočen, vse skupaj pa lahko traja več tednov, da otrok popolnoma neha kašljati.

 
Glede radiatorja se pa ne strinjam. Za dihala in nosek je na splošno veliko bolj primerna nižja kot višja sobna temperatura - če je seveda otrok toplo oblečen in pokrit. Tako je vsaj splošno mnenje, tudi pediatrov, čeprav verjamem, da smo ljudje različni in da nekomu ugaja nekaj druga kot ostalim.

Veliko zdravja!


(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kašelj - kako ukrepate
10.10.2010 8:56:39   
bumerang
Odvisno, s katerimi zdravniki se posvetuješ. V Sloveniji očitno velja ta doktrina, kje drugje v svetu pa druga. In po naših izkušnjah so nizke nočne temperature za otroke precej škodljive, kašelj kot posledica obolenja pa čisto nepotreben. Samo zdravila je potrebno imeti. Aja, en problem je, v Sloveniji jih nimamo in je ponje treba v tujino.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kašelj - kako ukrepate
12.10.2010 9:49:28   
sabri
No, da se mmalovmešam, naša 3 letnica kašlja s prersledki že eno leto, skačem do zdravnika, ko se ji kašelj poslabša in šele včeraj, kko sem malo pop...da to ni več normalno, ker tak grdo kašlja, da nas že ljudje čukast gledajo, pa nikoli nič pametnega ne pogruntamo. Kri ok, počuti se sicer dobro, kašlja pa nenormalno. In je včeraj pogruntala, da je mogoče alergija, no pa da vidimo zdaj, če je res. Samo tolk o tem, da nič ne naredimo o kašljanju, mogoče res tak zgleda.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kašelj - kako ukrepate
12.10.2010 10:20:48   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Odvisno, s katerimi zdravniki se posvetuješ. V Sloveniji očitno velja ta doktrina, kje drugje v svetu pa druga. In po naših izkušnjah so nizke nočne temperature za otroke precej škodljive, kašelj kot posledica obolenja pa čisto nepotreben. Samo zdravila je potrebno imeti. Aja, en problem je, v Sloveniji jih nimamo in je ponje treba v tujino.


S tem se pa čisto strinjam. Vem, da se priporoča spanje v hladnem, ker je spanec boljši, ampak za dihala to ni dobro. Moji dve sta celo zimo kašljali. V bloku se ponoči gretje izklopi in zarad tega smo tud mi nabavli radiator, da ko bo res mrzlo, jima ga priklopim za nekaj ur ponoči, tako na minimum, da ni ful mrzlo. Jezi me, ker nisem prej tega poštudirala, saj tudi mene po spanju v hladnem zraku zjutraj boli grlo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kašelj - kako ukrepate
12.10.2010 10:37:22   
ne eko
Hčerka je imela 3 x pljučnico od svojega 1 do 2 leta starosti.
Nikoli ni kazala kakšnih znakov bolezni. Malo je kašljala, imela malo povišano telesno temperaturo, nikoli vročino..., bila je razigrana, dobrovoljna.
Navadila sem se, če kašlja 14 dni jo peljem na pregled k P.
Med tem pa skušam ustaviti - pozdraviti kašelj. Od 2 do 4 leta ni nikoli več imela
pljučnice, niti kakšnih hudih viroz.
Krema materina dušica, vlažilec zraka....
l.p.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kašelj - kako ukrepate
12.10.2010 10:50:15   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Odvisno, s katerimi zdravniki se posvetuješ. V Sloveniji očitno velja ta doktrina, kje drugje v svetu pa druga. In po naših izkušnjah so nizke nočne temperature za otroke precej škodljive, kašelj kot posledica obolenja pa čisto nepotreben. Samo zdravila je potrebno imeti. Aja, en problem je, v Sloveniji jih nimamo in je ponje treba v tujino.




S tem se pa čisto strinjam. Vem, da se priporoča spanje v hladnem, ker je spanec boljši, ampak za dihala to ni dobro. Moji dve sta celo zimo kašljali. V bloku se ponoči gretje izklopi in zarad tega smo tud mi nabavli radiator, da ko bo res mrzlo, jima ga priklopim za nekaj ur ponoči, tako na minimum, da ni ful mrzlo. Jezi me, ker nisem prej tega poštudirala, saj tudi mene po spanju v hladnem zraku zjutraj boli grlo.



Hm, mi pa celo zimo spimo pri malo odprtem oknu (ok, edino ko je -15 ali še manj, takrat ga tik preden grem v posteljo zaprem), pa smo vsi zdravi, no, vsaj zaenkrat. Pa tudi radiator pri nama v spalnici in pri tamalemu odprem pozimi čez dan samo na minimum. Ne vem, jaz ponoči ne morem spati, če ni svežega zraka...Je pa res, da je pri nas zelo dobra izolacija in je stanovanje na splošno precej toplo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kašelj - kako ukrepate
12.10.2010 12:11:53   
Najaa
Ja, sej, razlika je svež zrak ali mrzel zrak. Sej jaz tud zlufatam in v svežem spimo samo očitno imamo vse tri bolj občutljiva dihala. Grlo me res skoraj celo zimo boli, tamali sta pa kašljali ko zmešani več mesecev. Odkar malo bolj pazimo, je boljše in upam, da tako tudi ostane.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kašelj - kako ukrepate
12.10.2010 13:19:46   
nina166
Bom kar tule vprašala, da ne odpiram nove teme. Ali mogoče katera ve na kakšnem principu deluje narezana čebula na kašelj? Nam je enkrat nekdo rekel, da če otrok ponoči kašlja, da narežeš čebulo in daš nekam v sobo (mi damo na okensko polico) in otrok bi naj nehal kašljat. Najprej nisem verjela, potem pa sem enkrat probala in od takrat imamo vedno ko kašljata na okenjski polici narezano čebulo. Res čudežno deluje, vendar me zanima če katera ve kako.

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kašelj - kako ukrepate
12.10.2010 15:05:54   
mini86
kok pa pol to smrdi..ker če ne smrdi bi probalauser posted image a oluplena, cela..kakšna čebula

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kašelj - kako ukrepate
12.10.2010 21:27:23   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: sabri

No, da se mmalovmešam, naša 3 letnica kašlja s prersledki že eno leto, skačem do zdravnika, ko se ji kašelj poslabša in šele včeraj, kko sem malo pop...da to ni več normalno, ker tak grdo kašlja, da nas že ljudje čukast gledajo, pa nikoli nič pametnega ne pogruntamo. Kri ok, počuti se sicer dobro, kašlja pa nenormalno. In je včeraj pogruntala, da je mogoče alergija, no pa da vidimo zdaj, če je res. Samo tolk o tem, da nič ne naredimo o kašljanju, mogoče res tak zgleda.


Oj. Čau. user posted image
Ja, nam je tud pri tamali rekla, da gre lahko za alergijo, pa je bila tamala 2x v bolnici zarad bronhtisa. Češ da tamalim se alergija ne pozna npr. na koži v obliki kakih izpuščajev, ampak gre prec na dihala.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?