|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšen avto mate-3 otroci
28.2.2006 21:36:23   
mala maja
kakšne avtomobile mate tiste k mate tri otroke????user posted image user posted image user posted image  sej vem prežvečena tema 100 krat al pa še večkat. Sem gledala mas+l statistiko sam ..........

Mi mamo user posted image  206 karavan pa je full premajhen za nas.NA žalost smo ga kupl 5m predno smo zvedl da čakamo še enega in je zdej star 2 leti kar se mi zdi kar mal kmal menjat.Bi moral na večjega mislt pa me je groza kakšnih velikih pufov. Pa me zanima a je to sam v moji glavi da rabmo res večji avto???

Aja pa še nekej  če bi že šla v menjavo se odločava se med WV tauranom pa HUNDAI Traject.  Menja  + in -
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
28.2.2006 21:47:46   
der_Alte
Zakaj premajhen? Dva otroka + en v otroškem vozičku + dva odrasla spredaj... če štejem z leve ali pa z desne je to samo pet oseb. Za celomesečne počitnice pač spokaš z nekaj premisleka. Če se prikolica sliši čudno, se precej manj čudno sliši strešni prtljažnik (na katerega lahko daš tudi smuči) in pa malo večji "kovček", ki sta lahko rabljena presentljivo poceni.

Avto je že tako ogromna izguba, da bi se šel pa še zapufat za to, da z lopato stran vržeš denar...user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
28.2.2006 21:53:57   
NinaŠ
Meni tudi najprej pride na misel kak velik strešni kovček?

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
28.2.2006 22:06:12   
mala maja
Avto je že tako ogromna izguba, da bi se šel pa še zapufat za to, da z lopato stran vržeš denar...


evo se strinjamuser posted image , zato vprašanje.

Je pa res da se v našem avtu trije vzadej komej stisenjo, sploh če štejem stolčka(same veste kolk so štorasti). Res tavelik komaj sedi vzadej. Avto je res majhen.Sej ni problem kufer, sej je karavan čeprav majhen.

(odgovor članu der_Alte)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
28.2.2006 22:11:25   
der_Alte
Nekoč davno, ko sem bil otrok... smo šli štirje z bolhco za par tednov na morje. Nekako se ne spominjam, da bi bil avto velikuser posted image ... sedeli smo pa čisto vredu.
Stolček na sredo pa druga dva vsak na eni strani? Menda nimata še 2m višine in 90 kil?user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
28.2.2006 22:24:34   
Anonimen
Pegout 307 sw karavan. Pr nas je predvsem prtljaga tista, kot kaj druzgauser posted image  Pa se trugo mamo za na morje pa to mat eno uro najmanj v prtljazniku vs eprestavlja, da je vsaka luknja zapoljnjena pa smo se nalozeni k konji. Zdej mamo se boks od psa je pa sploh stala user posted image

(odgovor članu der_Alte)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
28.2.2006 22:44:59   
viv_
Za 3 sedeže zadaj montirat je fino, če so zadnji trije sedeži ločeni, je precej lažje. Meni je Touran zelo všeč avto. Sicer je pa precej cenovno ugodna Xara Picasso.

Velik avto je tudi sicer kar prijetna razvada. Ampak pri nas je mal drugačna situacija, ker avto ni izguba, ampak kar precej velik vir družinskega zaslužka, tako da smo si tudi zato omislili tako velikega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
28.2.2006 23:03:33   
lelaval
Midva tudi nisva menjala avtomobilov s prihodom 5. družinskega člana. Prej smo se vozili z Lantro (+ R5), saj dva avta rabima že zaradi služb, obšolskih obveznosti,.. Dva 'poštena' za vzdrževat je pa prevelik zalogaj (pri normalnih plačah).
Ko gremo na morje, jaz lepo zložim  kot sardelice prtljažnik + strešni kovček - sva raje tega kupila, kot nov avto, ker je ceneje user posted image . Pa smo lani šli 2x na morje in ni bilo problemov (zraven vseh stvari še voziček). Je pa res, da hrane ne vlačimo s seboj na dopust, ker so cene na Hrvaškem iste kot pri nas (ali celo nižje).
Sva sicer razmišljala, da bi kupila drug avto, ravno zaradi problema, ki ga sama navajaš - da bi otroci vzadaj lažje sedeli. Pa sva gledala in primerjala enoprostorce - niso nič širši, tako, da z nakupom takšnega avta ne bi nič rešila, le velik strošek bi si nakopala. Pa kuferani tudi niso tako veliki. Edino, če želiš (kolegica npr. - sta kupila nov avto - tudi 5-članska družina, ki je za 7 oseb) - le s takim avtom pridobiš to, da otroci sedijo lažje. Saj med vožno itak sedijo lažje, le s pripasanjem so problemi. Se mi pa samo zato, da jih bom 123 pripasala  in za to dala kar nekaj milijonov, le stran vržen denar.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 9:39:36   
*maja
No mi se vozimo  sPeugeotom 306, pa imamo tudi 3 avtosedeže zadaj. No samo midva sva prišla do zaključka da nujnno potrebujemo nov avto in sva zdaj v fazi kupovanja Fiatove Multiple (že zaradi tega , ker ima 6 sedežev, pa še vsak sedež zadaj je samostojen).

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 9:56:16   
Marogica
JAz bi se na tvojem mestu odločila za Hyundai-ja, ker je velik(enosprostorec), stane relativno malo in tudi ni drag v vzdrževanju(servisi, avtodeli), ima pa celoten komfort, ki ga današnji avto mora imeti.
Jaz te razumem, da imate premalo prostora, ker imamo mi dva karavana (Citroena in Ta "velikega" Subaruja), dva otroka(beri dva otroška stolčka od zadaj), strešni kovček, pa kljub temu relativno malo prostora. Že med otroškima sedežema je ca 20-25 cm prostora, tako, da se odrasla oseba ne more peljati, če ne damo en stolček ven. Da o prtljagi sploj ne govorim. Če gremo na daljšo pot je poln prtlljažnik in strešni kovček, pa smo zelo racionalni. Pa govorim o dveh otrocih. Ti pa imaš 3.
Mislim, da razmišljate v pravi smeri. Mi lahko govorimo, ko spredaj sedimo in imamo dovolj prostora, otroci pa se bodo že čen nekaj let tiščali od zadaj.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 10:41:40   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

Pa me zanima a je to sam v moji glavi da rabmo res večji avto???

Ne ni, v tem primeru dejansko gre za potrebo. V tvoji glavi je samo to, da mora biti avto nov oziroma čim novejši.




IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

Aja pa še nekej  če bi že šla v menjavo se odločava se med WV tauranom pa HUNDAI Traject.  Menja  + in -



Predvsem glej pri avtomobilih poleg nabavne cene še cene rezervnih delov, ter predvsem servisov. Glede slednjih je pravi poraz Renault (morjo dobit denar, glede na to da so avti "poceni"), pa tudi s kvaliteto se ne morejo ravno pohvalit.

Osebno bi se odločil za kako bolj zanesljivo znamko. V ožji izbor bi uvrstil Toyoto Corrolo Verso, Morda Avensis karavana, kako Hondo Accord karavan ter Jazz-a, morda še 307 karavan. Lahko Nissan Primera ali Almera Tino, Opel Zafira ali Vectra karavan ter morda Ford mondeo ali focus tournier, morda še VW Passat po faceliftu. Čeprav VWji niso ravno poceni za vzdrževat.

Avtomobili delajo dandanašnji veliko več kot 5 let kot ga ima povprečni prvi lastnik. Morda poglejte za avte tudi od letnika 1998 naprej. Predvsem bi jaz pri rabljenem avtu gledal, da je model, katerega gledaš, že vsaj par let na trgu (da so odpravili začetniške napake) ter da dobro ohranjen. Za bolj družinske avtomobile je tak primerek lažje najti.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 10:56:30   
bobek05
Midva imava zaenkrat samo 1 otroka, pa sva se kljub temu odločila za nakup večjega avtomobila. Prej smo imeli Škodo Fabio (ne ta večje izvedbe) in so sva dala voziček v prtljažnik sploh ni bilo več prostora za kaj drugega (imava Quinnyja Speedija, ki je dokaj velik) - da ne omenjam, da sva morala vedno kolesa dol jemat, ker ga drugače psloh not nisva spravla user posted image  Največji problem pa je nastal, ko sva dala Aneja v avtosedež (ker je lupinico prerastel) in semjaz šla naprej sedet  - me je reveč skoraj z nogami v sedež brcal (pa je star komaj 8,5m user posted image ), jaz pa sem imela noge skoraj na armaturki. Sploh si nisva znala predstavljat kaj šele bo, ko bo Anej malo večji, zato sva pač rekla, da rabiva večji avto (četudi Fabia ni ravno mini)...

In tako sva nabavla C5 Break (karavan izvedbe), disel  - seveda ne nobega, ker ta novi stane skoraj 6 milijonov, vendar sva z njim super zadovoljna. Je res skoraj kot ladja, prtljažnik pa je ogromen in po mestu se malo namučiš zaradi parkiranja, ampak mislim, da bi slej ko prej morala kupit večji avto. Če ne prej, ko bo prišel naslendnji "fakin" ali "fakinka" user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 10:58:29   
bobek05
joj, pardon za toliko napak... sem hitro tipkala user posted image  

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 12:40:25   
beba76
Midva pa razmišljava o Seat Alhambri.user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 12:48:21   
tiha
Mi smo 3 sedeže komaj spravili v Hondo Accord, zato smo se odločili za večji avto - v igri so bili Zafira, Multipla, Picasso, Corolla Verso in FR-V...Na koncu smo se zaradi dobrih izkušenj s Hondami odločili za FR-V.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 12:54:20   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: beba76

Midva pa razmišljava o Seat Alhambri.user posted image


Mi jo mamo...

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 14:29:36   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: viv

IZVIRNO SPOROČILO: beba76

Midva pa razmišljava o Seat Alhambri.user posted image


Mi jo mamo...


Luštna stvar, vendar si predstavljam da zaradi slabe aerodinamike požre malo več kot primerljiv navaden karavan. Mislim tudi da so skoraj vsi motorji za tak avto rahlo podhranjeni, vsaj za moj okus. Za običajnega voznika dovolj.

Praktično enaki so še VW Sharan ter Ford Galaxy.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 15:02:19   
Dadi
Nama je všeč Chrysler Vojager...enoprostorec, ker imava zdaj že dva stolčka v karavanu, pa se vmes komaj še eno otroško bitje stisne. No zaenkrat še gre ko smo samo 4-je, pol ko nas bo pa več bo pa treba verjetno uresničit zadevo.user posted image  

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 15:11:06   
mala maja
Nama je všeč Chrysler Vojager


ja tud nama sam za to ceno 4.5 miljonov ga ne dobiš novega.Govorim o zgoraj omenjenih avtomobilih. Tud Alhabra nama je všeč.user posted image user posted image


Evo sva ga šla še enkrat gledat(trajecta) morva do 8.3 pordat najinega za čimboljšo ceno pol pa v nov pufuser posted image user posted image user posted image  Ampak vsaj veva kaj kupujeva pa da ne kupujeva za par let ampak za 10let.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 17:28:11   
kofetek2010
mal boste pa le pršparal user posted image  http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200497&dhid=71683

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 18:59:50   
mala maja
user posted image user posted image user posted image  žal jana ne ker bo avto last podjetjauser posted image user posted image user posted image .

Pa vseeno za informacijo.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 19:50:22   
Gina
Ja, ko ljudje nimajo treh otrok, se jim zdi, da med dvema in tremi pa res ni nobene razlike..... Ko bi vi vedeli, kako zelo veliko več prostora rabiš! En dojenček potegne tako veliko reči za sabo. Medtem ko zraste, pa ne rabi več toliko, pa je ta velik otrok že tako velik, da spet rabiš prostor...

No, pri nas je takole. Imeli smo zafiro. Meni se je zdel avto strašno velik in tudi je, za 4 člansko familijo. Idealen. Ne crkuje, fajn se pelješ v njem, komfort je ves, kar ga rabiš, pa večji je kot picasso ali senic. Ampak....(en globok vdih), ko pa je prišel tretji otrok, pa je izgledalo takole. En avtostol na sredi, dva jahača ob straneh in res so bili stlačeni - pa v nobenem avtu tolk velikem ni nič boljše. Tako da si nisem mogla privoščit niti svoje bunde niti otroških bund dat na zadnje sedeže, kaj šele otrokovo torbo z osnovnimi rečmi za dojenčka. Kam z robo, pa moraš jo imeti na dosegu? V naročje - ne glede na to, da se tri ure pelješ, imaš vseskozi polno naročje. user posted image  Bunde v prtljažnik, ne glede na to, da je zunaj minus 10, saj v naročje ne morejo - 5 bund seveda, po možnosti puhovk. Zadaj je sicer dovolj prostora - načeloma. Ampak potem pride zadaj voziček. Normalen trikolesnik. POl prostora ni več. Potem pride pes. Še tretjina izgine. V ostali delček zbašemo še npr. za preobleči za otroke, če gremo na sneg, pa hrano, ampak smučk pa že ni več kam dati, palice so pod nogami, pancarji tudi. Sedimo kot sardine. In to vedno tako, ne glede na letni čas, ker pač veliko okrog hodimo. Včasih imamo s sabo še nahrbtnik za otroka. Dodajmo temu, da moj vleče vedno poleg še padalo + sedež seveda (beri dimenzija 1mx0.5mx0.5m), ki gre lahko samo še na streho ali pa vozička ne vzamem. Kako gremo na morje, ne bom opisala, ker je grozljivka. No, zato smo zafiro prodali, kljub mlademu letniku. Vzrok? Premajhen avto za 5člansko familijo. Zdaj vozim lep rdeč kombi, vivaro. Vsi čudno gledajo, ker ženska vozi. user posted image user posted image Super je, placa dovolj, potegne super, žre malo, pa otroci so navdušeni, ker se ne tlačijo in posledično niso tečni. Meni avto je pomemben. POmemben mi je moj komfort in počutje v njem. Grozljivo mi je tlačenje in posledično slaba volja vseh. Je pa res, da bo naš drugi avto kmalu razpadel menda, tako je že bogi. Bo moral počakat do konca svojih dni, kaj pa potem. Ampak glavno da imamo en avto, ki je res ok in v katerem se vsi počutimo fajn. Torej jaz ti svetujem kombi.user posted image user posted image user posted image

Aja, drugače ti je pa nixon fajn svetoval. user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 19:56:16   
wawa
En nasvet če bomš menjala 206 karavana, midva sva ga prodala 1 teden nazaj, za 2.200.000,00 SIT starega 3 leta, torej starejši kot tvoj. V nemčiji pa se dobi Šaran Wv (saj veš tisti enoprostorec) s full opreme za 3.000.000,00, z malo manj pa že za 2.800.000,00 star ravno tako 3leta......torej razlike je ta 800 do 600 tisoč, kar pa niti ni tok veliko.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 20:07:26   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Nixxon

IZVIRNO SPOROČILO: viv

IZVIRNO SPOROČILO: beba76

Midva pa razmišljava o Seat Alhambri.user posted image


Mi jo mamo...


Luštna stvar, vendar si predstavljam da zaradi slabe aerodinamike požre malo več kot primerljiv navaden karavan. Mislim tudi da so skoraj vsi motorji za tak avto rahlo podhranjeni, vsaj za moj okus. Za običajnega voznika dovolj.

Praktično enaki so še VW Sharan ter Ford Galaxy.



Povprečna poraba je 6,5 l diesla. Mašina je 1.9 TDI, 115 KM. Avto je pa vožen predvsem na dolge fure - letno okrog 70.000 km.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kakšen avto mate-3 otroci
1.3.2006 21:28:23   
katarina j.
Mi mamo mazdo premasy, pa smo zelo zadovoljni. Imamo 2 otroka, ampak bi trije stolčki sigurno šli zadaj. So sedeži vsak zase! Jaz pri mojih dveh otrocih zadaj komot sedim na dolgih vožnjah. Pa še kovček gor, pa ste!!

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?