|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako prespati noč
10.2.2011 14:22:59   
biga
Pri nas je vsak dan huje in ne vem, kaj naj naredim. Hčerka, stara 11 mesecev, še nikoli ni prespala noči oz. vsaj 5 ur v kosu, ampak že to je bil luksus, če se je zbudila le 2-3x. Zadnje tedne je pa noro, bolj ko se bliža moja služba (slabe 3 tedne), slabše spimo. Ob osmih jo na rokah uspavam in dam v posteljico (sem poskusila jo dat v posteljico, a skoz vstaja in noče ležat, tole je trajalo tudi eno uro, tako da sem jo nazadnje dvignila, pa še hudo mi je bilo, ko je tako jokala), potem spi, če imam srečo do polnoči. Potem pa zbujanje non-stop. Zadnje dni na pol ure, uro. Tako da jo prestavim v najino posteljo, in drugače potem ne zaspi, kot na dojki. Seveda ni lačna, samo malo se pocrklja. Se obrnem, malo premaknem, spet jok, potem se vso noč vstaja, pa joka in stoka. iN mi jo je brez veze prestavljat v njeno posteljico. Ne vem, ali jo res tako motijo zobki, zdaj ji rasteta 2 spodaj (prva zobka), zgoraj še ni nič. Prebavo ima v redu, podnevi zdaj kar dobro je, nosek je ok, čeprav malo pokašlja. Skratka, ne vem, kaj ji manjka. A se eni res zbujajo kar tako? Bi jo rada odstavila, ker se sama očitno ne bo. Itak sesa le še za zaspati ponoči. Jo je nosil mož, pa se dere sto na uro in potem čez kako uro omaga. Ampak noč je pa potem itak razbita, ker se razčujemo vsi. Kaj bi naredili?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako prespati noč
10.2.2011 14:29:15   
kristinaj
si napisala, da ni lačna... kaj pa poje preden gre spat?


_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako prespati noč
10.2.2011 15:47:55   
Lantea
Jaz sem ena izmed krutih mam...midva sva obe pustila jokati. Dajala sva jima dudo, ju pobožala, drugače pa smo včasih tudi po dve uri bolj dremali kot spali....se je jokala pa zaspala...pa spet jok...saj pravim tudi do dve uri na noč. Ampak v nekaj dneh se je stanje popravilo. Ne rečem, še pride kakšna noč, ampak mlajša sedaj spi od 20ih do vsaj 4ih (večkrat tudi do 6ih ali 7ih) brez dojenja. Prej je pa tudi po 2x ali celo 3x se crkljala na zizi. Ne vem drugega recepta, oziroma z drugimi nadomestki (da bi ji dala vodo za pit, da bi jo nosila) se ne strinjava. Jaz nisem dovolj potrpežljiva, da bi čakala, da se sama nauči prespat celo noč.user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako prespati noč
10.2.2011 16:20:53   
razglednica
ob 22h gre spat spi nekje do 2h nato čaj ali mleko, nato po noči jamra, se zjoče in spet do 4 ji damo mleko ali čaj, nato ob 6 seuser posted image vstane ( služba) jo vzamem k sebi v posteljo okrog 7 zjutraj in vsa srečna spi do 8. Vendar se jaz tudi v tisti uri naspim za celo noč.

očitno so pa zobi, saj imamo že dva spodnjauser posted image user posted image




(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako prespati noč
10.2.2011 17:19:46   
biga
Moja punčka je zadnje čase itak skoz nekaj prehlajena ali bolna, tako da je jedla bolj malo in sem ji pogosto ponujala. No, zadnje tri dni pa poje več, npr. včeraj in danes je zmazala poln krožniček kosila, zjutraj 120 ml kašice s piškotom, popoldne še sadje in okoli 17.30 do 18. še jogurt ali kosmiči. Ob osmih pred spanjem pa 180 ml mleka po flaški, več noče. Ponoči ji ponudim tudi vodo, a noče, razen če jo prej še podojim. V bistvu se mi zbuja tako, da zajoka in se takoj vstane, oprime ograjice in joka. Ali pa se usede in se ne uleže nazaj. Tudi če je v najini postelji, se kar naprej vstaja in ne zna sama zaspati nazaj. Čeprav v bistvu ima zaprte oči, tako da praktično spi. Le da to meni ne pomeni dosti, ker sem skoz budna. Njej je spanja očitno dovolj, saj čez dan spi le dvakrat po pol ure, redko več (v vozičku, zunaj).

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako prespati noč
10.2.2011 19:40:15   
žab*ca
biga,naš je bil enak,še zdaj pri dveh letih je luksuz če prespi celo noč,je pa res da se zdaj hitro potolaži in zaspi nazaj.
Pri nas se je stanje občutno izboljšalo ,ko sem nehala dojit (pri 17ih mesecih-pol veš kakšna sem hodila v službo).Je pa potem obvezno moral držat dojkouser posted image . Še najboljše pa se je obneslo,vsaj pri nas,da ga je dal spat oči(kadar sem delala popoldne),in po njegovih besedah sploh ni bilo kakega hudega protesta,in spal je občutno dlje.

Te popolnoma razumem,je grozno,ampak ne nemogoče,in bo s časoma boljše.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako prespati noč
10.2.2011 20:19:48   
constanca


biga, pri nas je stanje cisto isto. Sploh ne vem kaj naj se. Vsi smo ze cisto na koncu...

ce najdes resitev, se priporocam za info.

ej....pa lahko nocuser posted image


se malo heccam, ampak mi res ze prebija, ne vem vcas al bi sla spat al ne...sem pol se slabsa, ko pol urce odspim pa se vsa tresem pol.user posted image

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako prespati noč
10.2.2011 20:34:26   
Barbara_L
Tudi naš mali je bil tak. Potem ko nismo imeli narediti več nič, smo naredili sledeče: zvečer dobro najest, nato umit, frišna plenica, zatemnjena luč in v posteljo. Rad je spil še ene 2 dcl vode, nato pa jok...in nošenje...in porabljeni 2 uri za uspavanje...in sva ga en večer (ko sva vedela, da je zdrav in mu nič ne manjka) pustila jokat. In je jokal pol ure. Naslednji večer manj, naslednji še manj, dokler ni končno po pitju vode zaspal. Prespi do ene pol 5 zjurtaj, nato dobi flaško vode/mleka in potegne do 7h. Tistih par dni, ko se je navajal, je bilo res malo tako, sedaj pa je luksuz in tudi on se dobro naspi.Poskusi.Ne obremenjuj se z obsodbami in postrani pogledi, saj ni treba da razglašaš, kako in kaj. Gre zate in v končni fazi tudi za otroka.

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako prespati noč
10.2.2011 20:40:47   
Lantea
Tole z vstajanjem v posteljici....pri nas je bilo pri prvi podobno. Ko se je naučila vstati, se ni znala nazaj ulečt. In ko je bilo enkrat možu dovolj, se je vsedel zraven njene postelje in ji ene 15 minut govoril "usedi se, uleži se"user posted image . Ko sem jaz to poslušala iz dnevne, je bilo slišati kot bi jo dresiral....no saj v bistvu jo je resuser posted image . in se je naučila iz stoječega položaja usest in uležit, potem je bil pa miruser posted image .

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako prespati noč
11.2.2011 21:22:18   
Anonimen
Mi smo šli po metodi iz knjige Spi dete spi - imaš temo na RR (odtipkaj v iskalnik) in se je mali naučil sam uspavat, zaspat in spat - celo noč, prej se je pa 7 mesecev zbujal na pol ure, tudi na deset minut, preden sva se odločila za to metodo pa vsakič, ko sem se ponoči v postelji premaknila in mu je moja dojka padla iz ust, za znoret!!

Srečno!

(odgovor članu Lantea)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako prespati noč
12.2.2011 12:13:04   
AnciM
Moje besede te verjetno ne bodo potolažile, ampak vseeno. Moj prvi je spal od 8ih do 8ih vsak dan od 10 tedna naprej. Samo ko so bili zobki, smo vstajali 1x na noč, mu dali dudo in je lepo spal naprej. Sedaj drugi pa user posted image prava katastrofa. Nič ne pomaga. Eni otroci pač ne spijo! Pri nas je običajna noč oz. še kar dobra, če se zbudimo samo 6 - 7 krat. Star bo pa eno leto, jaz pa v službi od njegovega 6 meseca.

Edino kar ti lahko rečem v tolažbo je, da nisi sama. In po besedah normalnih (ne pokroviteljskih in prijaznih) pediatrov, za otroke je normalno da do 2 leta ne spijo tako kot odrasli. Žal! Bomo že zdržale!

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?