|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 17:33:03   
Ana Luna
predvsem vprašanje za tiste, ki NE živite z mamami, očeti/ taščami, tasti. Po možnosti v drugem kraju.
Kako vpletete stare starše, da so vsaj malo aktivni pri vzgoji, varstvu svojih vnukov? In kako jim nakažete, kaj vaš otrok potrebuje, ko ima na primer rojstni dan, da mu ne kupujejo pete palerine ali ogromnega plišastega konja, ki zasede pol stanovanja, ker so pač zvedeli, da so otroku všeč konji? Mi2 si namreč z našimi prav nič ne moremo pomagati, če spoštljivo odkloniš darilo, so užaljeni, če namigneš, kaj otrok potrebuje, se jim zdi predrzno.
v bistvu sva vesela, da sva stran od njih, ampak nekaj bi pa vendarle lahko tudi pomagali, saj zganjajo čisti egoizem ...


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 17:36:52   
tintin
ne živijo v istem kraju, ne vpletamo jih nič. doebesedno.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 17:50:39   
Ana Luna
tintin, a boš rekla, da ti mama ni kupila nit enega bodija za dojenčka, da te ni nikoli poklicala, kako si, kako sfolgaš vse? meni se zdi to kruto. dobesedno.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 18:03:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna
Kako vpletete stare starše, da so vsaj malo aktivni pri vzgoji, varstvu svojih vnukov?

Vpletemo je sicer zanimiv izraz user posted image , ampak vpletemo jih tako, da Mladič vsake toliko prespi pri ge. Tašči in g. Tastu ter da z njima veliko hodi na vikend in na dopuste na CRO, pa da ga počuvajo, ko imava midva z g. Možem istočasno kak opravek oz. ko greva kam ven.
In kako jim nakažete, kaj vaš otrok potrebuje, ko ima na primer rojstni dan, da mu ne kupujejo pete palerine ali ogromnega plišastega konja, ki zasede pol stanovanja, ker so pač zvedeli, da so otroku všeč konji?

Nič ne nakazujemo, ampak kar direkt povemo v stilu "če bosta že kaj kupovala, ne kupujta igrač, ker jih ima toliko, da hodi po njih, temveč raje vzamita smučarske hlače" (na primer).


(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 18:12:14   
sunny24
Starši (oboji) včasih počuvajo ta mala dva, ko sem še delala (zdej sm na porodniški) je ta mala vsak vikend spala al pri enih al pri drugih, grejo kam na izlet-to bolj z mojimi, na morje s taščo,...

Glede daril...Jst kar rečem, da pač igrač in cot nočem, da kupujejo, ker igrač ima itak preveč, cunje pa uživam jst kupovat. Se zmenmo za kako uporabno zadevo, al pa kar za bone in ko kej rabim za ta mala dva, grem kupit in jim pol tudi povem, da sem kupla to pa to. Edino za knjige pa ne kompliciram...Če že ne vejo kaj bi (pa tudi ostali) jim rečem, da če že želijo kaj kupit, naj kupijo knjigico. In je vsem fajn in tko sfunkcioniramo okoli daril.


_____________________________

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 18:22:32   
Anonimen
Živimo s starši od mojega pa mi na misel ne pride, da bi ju vpletala v vzgojo ... vzgoja je moja in partnerjeva stvar. Moji in njegovi starši pa več ali manj vedo kake do najine vzgojne smernice in se tistih ključnih načel držijo, ostalo naj pa delajo po svoje, ko imajo tamalo čez. Itak so dedki in babice za to, da vnukce malo razvajajo user posted image . Je pa tamala sigurno 1 ali 2 vikenda na mesec iz petka na soboto pri mojih (gre na počitnice), kjer neizmirno uživa v naravi in družbi dedija in babi. Ko je pa bolna se pa pri v.d. tašči čuva ali pa jo počuva ko morava midva obadva iztočasno kam skočit itd. Pri obojih se pa večkrat tudi na obisku oglasimo, tako da so kar vpleteni v tamalino življenje.
Glede daril je pa tako ... moji me že kake 2 meseca prej sprašujejo, če tamala kaj posebnega rabi, pa greva potem darilo ponavadi z mami skupaj kupit. V.d. tašča in tast pa ponavadi kar denar dasta in rečeta, da jaz sigurno bolj vem kaj potrebuje in naj gremo sami kupit ... no in potem ji za tisti denar kupim kaj uporabnega pa še kako igračko.
Ne vem no ... če pri vas odklonitev darila ne pali ali pa jim ni všeč da jim direktno rečeš, potem bi jaz naprimer že kak mesec ali dva pred RDjem med pogovorom vsake tolko omenila kaj si tamala želi, tep je pa to "čist mim" in da ne veš, če bi ji kupila itd. ... ma genau tisto bo najbrž potem dobila user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 18:38:45   
Ana Luna
mogoče sem se res nerodno izrazila, nisem mislila vpletati, ampak jih nekako vključiti v vsaj minimalno pomoč.
vidim, da imate vse kar fajn pomoč. no, midva bi bila že vesela, če bi našega sina kateri kdaj peljal na sprehod, v zoo, na lutke. da bi nas prišli kdaj obiskat. ko je bil še mlajši, sva šla k njim na obisk in ko je zaspal, sva si želela malo oddahniti in sva šla ven na pijačo, pa so nas klicali že čez pol ure, da se je zbudil, da joka in da ga ne morejo potolažiti ...
glede daril pa ... mama mi je prvo leto kupila kak bodi, žabice, potem, ko sem imela res že veliko oblačil, sem ji rekla, da jih zaenkrat ne potrebujem, da ni treba, pa mi zdaj dve leti ni kupila nič.
niti sanja se jim ne, kako živimo, midva pa sva za vse sama. še srečna sva, če lahko popaziva še kakšno sinovo prijateljico/prijatelja iz vrtca, saj ima takrat družbo, midva pa malo zadihava ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 18:47:42   
Kerensa*
Kako bi pa izgledalo, če bi ti tole in takole razložila oz. povedala njima?

Babi, dedi - midva bi bila pa zelo vesela, če bi bilo lahko tako in tako... as simple as that.

Saj več kot "ne" ne moreta reči - in to na vas ne bi niti vplivalo, ker ste že zdaj brez njiju.

Edino, kar bi bilo (lahko), bi izvedela, da ju morda vi ne zanimate. To je pa vedno dobro vedeti, koga zanimaš in koga ne. Da prihraniš čas, živce in denar.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 18:48:05   
Andromeda
Vzgajajo ga ne, ker je to naloga staršev, drugače pa se 1x-2x (ena babi je stran 30 km, druga pa 100 km)na mesec obiščemo, pa tu in tam ga pustimo v varstvu, če imava z možem kak opravek oz. greva malo ven. Glede daril sta pa obe babici (dedkov nima) zelo uvidevni in vedno vprašata kaj naj mu kupita.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 18:52:12   
Jantar
Živimo precej narazen od obeh smeri (mislim moje in njegove starše) in nimamo nobene pomoči niti ne pričakujem,...pravzaprav niti ne pomislim na to,da bi jim rekla za varstvo,....se pač z možem sama organizirava po svojih močeh,.....njegovi za RD dajo denar,moja mami otroke kr sama vpraša in to je to,......me pa nikoli nobeden ne vpraša kako smo in kako mi rata vse speljati,ker sem pač zelo veliko sama s tremi otroci,....sedaj sem se navadila in pomoči niti ne pričakujem več,...pravzaprav bi mi najbrž znala biti moteča......

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 19:08:21   
pikica*
Staršev ne vpletamo/vključujemo. Živimo dovolj narazen (eni oddaljeni 100km, drugi 70km), tako da ni kakšnega pretiranega vpletanja z ene ali z druge strani. Za RD, NL ipd. pa kar lepo povemo kaj si otroka želita in ponavadi so vsi v žlahti tega veseli. Še raje pa vidijo, da kar mi kupimo in zavijemo, oni pa samo financirajo (kar meni niti približno ni všeč, ker bi raje videla, da bi se sami malo potrudili okoli tega - ampak raje to kot pa kakšne neumnosti).
Varstvo: zelo zelo poredko (ko se zgodi, sva ponavadi čisto pafuser posted image ).
Da bi kdo vprašal kako smo in kako sfolgamo - se še ni zgodilo. Edina, ki nas to vpraša, je naša soseda, ki ji pravimo kar nadomestna babicauser posted image .

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 19:37:19   
chupsy
Moji starši so kar zelo vključeni, živimo približno 1,5 km narazen, tko da se veliko vidimo. Sem mlada mamica (21), kar pomeni da sem starši verjetno tudi drugače povezana kot mogoče katera druga, mami me vsak dan pokliče kako sem, malo počvekava na hitro in to je to. Mi pa merkajo tamalo, kadar sem popoldne in kadar moj dela dalj časa, ponavadi rabiva varstvo lih za kakšne dve uri vmes, pa jo potem mami dvigne v varstvu in pomerka. Njegovi so z drugega konca doma in prihajata enkrat tedensko, in se tudi vedno pozanimata, kdaj rabiva varstvo in potem prideta takrat, tudi zato, da se malo moje starše razbremeni, ker merkata še dva druga vnučka, ki so doma v isti hiši.  user posted image Glede daril, njegovi dajo ponavadi denar, ker pravita da znam sama najbolj izbrat. Moja dva se pozanimata, kaj je aktualno in nato sama kaj izbereta. dobi pa za rojstni dan, pa miklavž pri naših ter božiček pri njegovih. Mi pa mami velikokrat tudi kar tako kaj prinese za tamalo, ali pa nas pocrklja s kakšnimi svojimi dobrotami iz kuhinje, večkrat tudi povabi na kosilo. Kadar sva pa midva kam povabljena, ali pa si zaželiva večer oddiha, gre tamala prespat čez noč k mojim, se pa striktno držim da jo zjutraj ob osmih dvignem, ker vem da imata onadva tudi rada frej vikend, ker sta oba še po službah. Aja vzgajava midva, so pa oboji starši seznanjeni z načinom najine vzgoje, in se vsaj osnov držijo, itak jih pa takrat ko so skupaj bolj crkljajo, vsaj njegovi, ko se manjkrat vidijo, mojedva se pa trudita da jo takrat ko so skupaj tudi kaj pametnega naučita user posted image
skratka mi mamo kar fino poštimano in sem zelo zadovoljna

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 19:48:27   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Kako bi pa izgledalo, če bi ti tole in takole razložila oz. povedala njima?

Babi, dedi - midva bi bila pa zelo vesela, če bi bilo lahko tako in tako... as simple as that.

Saj več kot "ne" ne moreta reči - in to na vas ne bi niti vplivalo, ker ste že zdaj brez njiju.

Edino, kar bi bilo (lahko), bi izvedela, da ju morda vi ne zanimate. To je pa vedno dobro vedeti, koga zanimaš in koga ne. Da prihraniš čas, živce in denar.



saj, to je to, zanimava jih samo, če skrbiva za njihovo razpoloženje, jih globoko spoštujeva, jim izkazujeva hvaležnost, spoštovanje ... (zelo predano, podložniško) kot sva to počela ves čas, doker nisva dobila otroka. zdaj pa menijo, da smo postali čudni, ker sva tu in tam spregovorila tudi o najinih potrebah. ja, bila sva čustveno zlorabljena. veliko je ran, zato tudi komunikacija med nami šepa.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 20:23:43   
tintin
ana luna, ne ni tako hudo, da me ne bi poklicala...prvo leto pri prvem otroku so še kaj kupili, zdaj samo v rd v glavnem, ok moja mama me vpraša kaj naj kupi..drugače pa, gremo na obisk k mojim recimo vsake 3t, k njegovi mami nič, ker nimamo stikov, k tastu vsaka dva meseca...pazil jih še ni nikoli nihče razen vzg. v vrtcu (starejši je star 4 leta, mali pa leto in pol), peljal ju ni še nikamor nihče, na obisk prihajajo redko k nam.
Ma nevem, valda bi mi včasih pasalo pol ure na off, samo tako je. Otroka sta najina, pričakujeva nič od nikogar, za njiju skrbiva 100% sama. Jaz delam 6 ur, da sem z njima malo več časa, imamo se fino. Saj po svoje mi tudi paše, da je tako kot je, se mi vsaj ni treba ubadat s problemi "dvojne" vzgoje itd.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 20:45:53   
josephine27
tast in tašča sta soseda tako da sta vpletena še prevečuser posted image

moji starši pa živijo malo bolj daleč tako da pridejo na vrsto samo kak vikend al pa med počitnicami. 3 letnik gre zelo rad k njim, ker se mu ko pride res v celoti posvetijo. kupujejo pa stvari samo ob posebnih priložnostih ( rojstni dan, miklavž,...) pa vedno sami od sebe vprašajo kaj rabi oziroma kaj naj kupijo ker ne vejo kaj ima doma, ker k nam pridejo res redko.

kar se tiče vzgoje pa mislim, da je to bolj na starših, razen če ima otrok stike s starimi starši vsak dan.


_____________________________



(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 21:31:45   
KT
Najprej kar se tiče vzgoje: starši vzgajajo, stari starši razvajajo. In prav je tako. Otroka mora nekdo tudi razvajati.

Kaj pa pomoč starih staršev? Pri nas, osebno, so stari starši sestavni del življenja otrok in za vso nudeno pomoč sem jim neizmerno hvaležna - ne, da se vedno strinjam z njihovimi načini ravnanja, ampak vse skupaj odtehta, ker vem, da sta otroka v dobrih in varnih rokah.

Ko se danes spomnim mojega otroštva, bi si na vsak način želela, da bi več časa preživela s svojimi starimi starši. Ne da nisem, ampak danes se vseh teh trenutkov spominjam s prav posebnimi čustvi.

Zato, Ana Luna, na dan z besedo, saj veš kako pravijo: "beseda ni konj" - tako kot ti je napisala Kerensa - največ kar lahko rečejo je NE, če pa boš to znala sporočiti na pravi način, bo sporočilo izvenelo pozitivno.

< Sporočilo je popravil KT -- 7.11.2011 21:35:35 >

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 21:33:01   
KT
Vraga, 2x objavilo user posted image

< Sporočilo je popravil KT -- 7.11.2011 21:34:24 >

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 21:38:49   
ajsek
Pri ljudeh, ki so tebe čustveno zlorabljali, bi rada otroke puščala, zato da boš šla z možem lahko na pijačo?

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 21:39:16   
Ana Luna
ja, kar se vzgoje tiče, mi je čisto o.k., da smo dislocirani, da nama nihče ne hodi v zelje. ampak občutek, da ni nikogar za tabo, je včasih res boleč. sploh ko slišim in gledam, kako nekateri dedki in babice pomagajo ... moje ne briga, če mam službo ali ne, koliko plačujem najemnino, mah, kaj čem naštevat ... saj je čisto logično, da jim je vnuk še toliko bolj tuj ...
tintin, mi je takoj lažje, ko slišim, da je še kdo brez backupa.
hvala, punce, za odgovore. mogoče bom pri tašči kaj uspešnejša kot pri mami. ta vikend prideta s tastom po dveh letih in pol k nam na obisk! (če ne pride kaj vmes.)

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 21:44:33   
Ana Luna
Zato, Ana Luna, na dan z besedo, saj veš kako pravijo: "beseda ni konj" - tako kot ti je napisala Kerensa - največ kar lahko rečejo je NE, če pa boš to znala sporočiti na pravi način, bo sporočilo izvenelo pozitivno.


ni tako enostavno, res. gre za čustveno zlorabo, ampak ne bom razredala.

ajsek, vsega tega se zavedam, zato sem svojega otroka tudi zaščitila pred njimi. a hrepeneja so še vedno tu, da bi me končno vsaj malo uzrli ... da bi me videli kot hčer in kot mamo mojemu otroku, ne njim. ah, ne bom ...user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
7.11.2011 21:53:47   
gita10
moja mami je za sosednimi vrati in je zadolžena za en prevoz na teden v glasbeno - ker midva ne moreva. Kar se daril tiče vidi malega in kupi tisto kar otrok potrebuje - oziroma se dogovorimo. Moja mama je pač tip, ki naredi samo tisto kar je nujno - preveč se ne bi nikoli trudila. Medtem ko pa sta moževa starša v Bosni - no ona dva sta čisto nasprotje. Mali dobiva del njihove penzije vsak mesec na svoj račun, vsake dva meseca po tri dni živi moj sin v oblakih oziroma v pravljici. Hvala bogu za njegovo vzgojo da sta daleč - po drugi strani pa jaz mislim, da stari starši so itak tu, da otroke razvajajo in me veseli, da to dobi vsaj z njihove strani. Ne razumem pa vseh, ki se s svojimi starši niste sposobni dogovoriti oziroma jim v obraz povedat kar misliš in kaj želiš. Otroci potrebujejo vse starše in stare starše. Moj ima še eno prababico za katero sem pa še posebno hvaležna

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
8.11.2011 8:51:16   
lenika83
Pri nas je tako, da živimo skupaj z mojimi in moja mama vsak dan pobere malo v vrtcu, ker je zraven v službi in ji je to čisto mimogrede. Potem jo pa popazi še kakšnih 45 minut do 1 ure. Načeloma je to vse kar jo pazi, ker je meni strašno neprijeten občutek, da bi jo še kaj več "gnjavila" z varstvom, če je pa isto kot jaz vsak dan v službi in ji paše popoldne malo odklopa. Če ni res hude sile, potem jih ne "obremenjujem" z dodatnim varstvom, ker je moj otrok moja skrb, moja odgovornost in ne "težava" moje mame. Včasih jo sicer vzameta tudi zraven v šoping, ali na kakšen obisk, ampak to bolj redko, pa izključno na svojo željo. Jaz ju nikoli ne prosim naj jo vzameta. Sicer pa z mojim tudi skoraj nikoli ne hodiva (mogoče 2-krat letno, ali pa še to ne) sama "ven", ampak se pač doma zvečer lepo v miru usedeva, kakšno kavo oz. pijačo spijeva, počvekava,... Za to pa ne potrebujeva varstva, niti nimava potrebe, da bi hodila nekam "ven", ker se lahko imava super tudi doma. Tudi za darila običajno vprašata, oziroma itak večinoma vesta kaj mala potrebuje, ali pa kaj bi jo razveselilo, ker smo pač skoraj ves čas skupaj.

Povsem druga zgodba pa sta tašča in tast. Z njima imamo pa res minimalno stikov in male še nikoli nista čuvala, niti nimata potrebe, da bi jo prišla obiskat,... Meni je ful hudo zaradi tega, sploh ker je tašča čisto "trapasta" na svakinjini punčki, naša pa je vedno nekje ob robu. Že od rojstva dalje jo vedno primerjajo s starejšo nečakinjo, zdaj pa še z mlajšo. Načeloma se zaradi tega pač izogibamo njihove družbe, ker sta nečakinji skoraj vedno pri njih (njuni starši pač nimajo težav s tem, da je otrok "težava" babice) in potem je naša vedno odrinjena na obiskih pri njih. Še takrat ko pridejo k nam, so večinoma vsi skupaj pri nas (svakinja&family + tast in tašča) in se potem med seboj "zabavajo", mi jih pa strežemo user posted image  Zaradi tega pa imamo res minimalne stike. Recimo, da se moj z njimi sliši po telefonu 2-krat mesečno, vidimo se za rojstne dneve (ki jih je v tem času veliko...), pa mogoče 1-krat mesečno, če nihče nima rojstnega dneva v tistem času. Sicer pa situacija pri nas ni bila vedno takšna, včasih smo bili na obisku vsako nedeljo, potem sva pa ugotovila, da nas ti obiski čisto uničujejo in smo jih pač ukinili.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
8.11.2011 9:35:34   
ksenija12
Živimo v različnih krajih, razumemo se odlično, na pomoč si priskočimo 'po potrebi'. Darila? Vsakemu pustim svoje veselje. Ponavadi dedi vpraša mala dva, kaj si želita in odgovor je zmeraj isti - mali avto. Jap, tisti kovinski ,4 cmm dolg mali avto, ki bo še eden od malega milijona v njuni zbirki.  In dedi in babi sta za njiju tista, ki jima nosita te male avteke. Seveda dedi, babi dasta potem nama še denar, da jima jaz kupim kaj za oblečt, opremo, letos smučke:), ker se jima zdi njuna želja premajhna:), ampak v osnovi je tako.

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
8.11.2011 9:39:40   
liliana
Z mojimi starši živimo 2 km narazen.....z moževimi 300 km.......moji starši so torej vsak dan vpleteni v otrokov vsakdanjik, saj hodita tudi v vrtec po njo......otrok prespi pri njima tudi čez noč, če midva kam greva.......

Z moževimi starši se pa ne vidi tako pogosto, vendar gre nekajkrat na leto k njima na počitnice, onadva prideta nekaj krat na leto za nekaj dni k nam.......

Glede varstva in posledičnu tudi vzgoje v času varstva pri starih starših sem zelo indiferentna in ne postavljam svojih pravil (razen, če je slučajno bolna jim zgolj povem na koliko ur mora sirup jematiuser posted image ).....pri starih starših je pač nekoliko drugače kot doma, verjetno je vse bolj na easy......in prav se mi zdi tako.....

Glede kupovanja daril.......tudi tu prepuščam prosto pot starim staršem....naj ji kupijo, kar želijo in ne to, kar jaz potrebujem in kar se meni zdi prav........sama tudi nimam rada, da bi mi nekdo govoril, kaj naj kupim, kakor tudi nimam rada, da me kdo vpraša "Kaj pa naj ti kupim za darilo? Kaj potrebuješ?".....

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako sodelujete z dedki, babicami?
8.11.2011 13:46:00   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna

ja, kar se vzgoje tiče, mi je čisto o.k., da smo dislocirani, da nama nihče ne hodi v zelje. ampak občutek, da ni nikogar za tabo, je včasih res boleč. sploh ko slišim in gledam, kako nekateri dedki in babice pomagajo ... moje ne briga, če mam službo ali ne, koliko plačujem najemnino, mah, kaj čem naštevat ... saj je čisto logično, da jim je vnuk še toliko bolj tuj ...
tintin, mi je takoj lažje, ko slišim, da je še kdo brez backupa.
hvala, punce, za odgovore. mogoče bom pri tašči kaj uspešnejša kot pri mami. ta vikend prideta s tastom po dveh letih in pol k nam na obisk! (če ne pride kaj vmes.)


točno to sem se zadnjič s sodelavko pogovarjala ... ko poslušaš, kako se ponekod babice in dedki skor tepejo za vnučke, jaz imam pa vsakič (zelo redko), ko mojadva prosim, če lahko tamaladva počuvata, občutek, da jima je to odveč ... da o tem, da moji sestri (z družino) nudita vse, stanovanje sta jim zrihtala, kuha mami za vse, ko gre v trgovino, vedno kaj zanje kupi ... mi pa v najemu in nikoli ne vpraša, če kaj rabimo ... za rojstne dneve jaz sicer kar povem, kaj otroka rabita (ponavadi potem tisto tud kupijo). Pri tašči in tastu je pa tako, da imata obdobja, ko gresta vsaj enkrat na teden po večjega v vrtec in imajo potem skupno popoldne. Tamali jima pa mora dobesedno v naročje zlezt, da se kaj ukvarjata z njim. Za vartsvo ju ne morem porabit, ker sta vedno grozno zasedena, tako da pač izkoristimo tisti čas, ko se sama ponudita (itak vnuček ful uživa z njimi). Aja, tud kadar smo kje na obisku, sva midva tista, ki se ukvarjava z otroki, tako da sva midva kar hitro ugotovila, da kakšnega blaznega ukvarjanja z vnučki pri nas ne bo ... pri mojih je tako, da sta to vnučka od napačnega otroka (s sestrinim tamalim čist drugače delata, pa živijo skupaj ... pa takrat, ko smo mi na obisku, ima mami npr. skoz kaj za delat, ko pride dol sestra s tamalim, se pa vse ustavi ...); pri tašči je pa "problem" to, ker nista punčki user posted image tašči in tastu za rojstni dan ponavadi moj pove, kaj otroka rabita ... včasih upoštevata, včasih pa tašča na kup nabere en kup neuporabnih zadev ... zavrneva daril ne, prav hvaliva jih pa tud ne, če čist falijo. Kadar kupijo kaj fajnega, ponavadi poveva, da je blo super darilo user posted image
ja, pridejo dnevi, ko mi je hudo, predvsem zarad njihovega odnosa ... po drugi strani pa vem, da se mi nihče nima pravice vtikat v vzgojo, ne v način življenja, pa nihče nam ne more ničesar pod nos metat ...


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?