|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako začeti z dojenjem dvojčkov
21.7.2008 11:12:56   
zarana
Sem novopečena mamica dvojčkov s porodno težo 2700 in 2670 g.
Želim si dojiti, vendar sta mala dva prava zaspančka in se pri dojenju preveč utrudita in ne popijeta dovolj. Zato si zaenkrat mleko črpam in ga dajem po steklenički, poleg pa dodajam tudi Aptamil 1 po potrebi. Če sta dovolj budna jih pristavim tudi k prsim, vendar ne popijeta več kot 10-20 ml, potem pa tudi energije za dokončanje obroka po staklenički hitro zmanjka. Hranimo se na vsake 2-3 ure.
Mamice dvojčkov kakšne so vaše izkušnje z dojenjem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako začeti z dojenjem dvojčkov
21.7.2008 11:36:55   
emaa
Jaz sem tistega od dvojčkov, ki sem ga dojila najprej nahranila po steklenički (porodna teža 2100g, pa še v topli posteljici je bil takrat), potem pa podojila (da je imel dovolj energije in se ni preveč utrudil), pred odpustom iz porodnišnice sva se čez dan samo dojila, ponoči pa ko je bil lačen po flaši, ker je vmes seveda zaspal. 

(odgovor članu zarana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako začeti z dojenjem dvojčkov
21.7.2008 12:44:44   
NAVT
Najprej čestitke!
Moji dve (ki bosta v petek upihnili 1. svečko) sta imeli porodno težo 2385 in 2475, sem pristavila vsakič pred flaško oz. pred brizgo. Torej najprej joške pol pa aptamil. Dojili pa smo se brez urnika. Ko sta zajokali in sta se mi v naročju obračali k joški in iskali, sem jima ponudila. Dodajala sem v bistvu malo. Dojimo se še danes.
Zdelo se mi je pomembno, da ju najprej pristavim, ko je lakota in s tem motivacija največja. S sesanjem pa se dela novo mleko.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako začeti z dojenjem dvojčkov
21.7.2008 19:00:35   
siskamiska
Najprej čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image .
Meni so v P rekli da je dojenje za otroka bistveno bolj naporno kot hranjenje po steklenički, zato sem dojenje uvajala postopoma. Na začetku samo 1x dnevno, ostalo seveda po steklenički. V malo manj kot 1 mesecu sta imela dovolj moči da sta se lahko dojila vsak obrok. Če sta pa omagala smo zaključili po steklenički. Le pogumno!

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako začeti z dojenjem dvojčkov
24.7.2008 11:41:20   
mogant
Zarana jaz bi ti svetovala, da se ne sekiraj, če ne bo šlo ta teden, bo pa naslednji, ali še naslednji...
Ko sem moje dobila domov, jim je manjkal še mesec dni do pdp-ja, težki so bili komaj dve kili, pa še usta so imeli premajhna za moje bradavice...
pa jih nisem nič matrala in učila dojenja, samo vsake par dni sem probala no in po cca. treh tednih so zagrabili kot, bi že od nekdaj znali in smo lahko takoj pospravili stekleničke...
Sej vem, da ni pri vseh tako enostavno, da se eni precej matrajo z dojenjem, pa ne gre in ne gre, ampak jaz pravim, vse ob svojem času... kar se pa količine mleka tiče, se ga da tudi s črpalko zelo dolgo vzdrževati, ima pa pri vsem tem veliko vlogo psiha, tako, da počakaj da bodo pripravljeni, tačas si pa naredi tako, da bo tebi najlažje.

(odgovor članu zarana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako začeti z dojenjem dvojčkov
26.7.2008 9:23:21   
GoYa
Moja user posted image  je imela porodno težo 2410 g in so mi v P rekli, naj je ne matram z dojenjem, ampak si raje črpam in dajem na flaško, 1x na dan pa naj jo malce pristavim k prsim. Tako smo prakticirali v P (kakšen dan je tudi nisem nič dala na dojko). Ko smo prišli domov, sem jo tudi na flaško hranila in počasi čedalje večkrat pristavljala k prsim. Kake dva - tri tedne smo rabili, da smo prišli samo na dojenje.

user posted image  je pa bil 3280 g in smo se dojili od samega začetka user posted image . Še zdej vleče kot nor. No, tudi user posted image  vleče za vse na svetu, ko je hudo lačna in če ni zaspana, sicer pa kar vmes lepo zakinka user posted image .

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?