|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj žepnina?
16.4.2008 11:06:44   
Anonimen
mene pa zanima, kdaj ste začele dajat žepnino? mislim, koliko let je bil otrok star, in ali je potem bilo to tedensko, ali mesečno in koliko?

imam namreč 6 letno hčerko, ki ima tudi svoje majhne hobije... zbira nalepke.. pa ko grema na sprehod mi non stop teži za sladoled...
pa sem začela razmišljat, kaj če bi ji začela dajat žepnino, pa si naj potem sama kupi kar si želi. po drugi strani pa me malce skrbi, da bo potem pretiravala, in bo zagnala denar takoj... po drugi strani pa ji itak potem jaz kupim, kar pač rabi oz. si želi - ne sicer vedno, ker ona bi lizala sladoled vsakokrat ko grema mimo kioska, pa če je to 4x na danuser posted image , ampak jaz vztrajam, da je 1x na dan dovolj...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj žepnina?
16.4.2008 13:51:30   
nuala
Moj je sedaj star 5 let in pol.
Žepnino bo začel dobivati verjetno s 1. majem ali junijem, po 2 EUR na teden, verjetno vsak petek zvečer.
Denar ima zelo rad ( dobil ga je od babic, tudi od mene včasih kak kovanec ) , ima ga zloženega v denarnici, velikokrat si ga ogleduje, zlaga in sprašuje, koliko kaj stane. Včasih si kupi revijo, lep svinčnik, gre v lunapark ali pa nas povabi na sladoled. Je pa varčen in ga skrbi, da nebi porabil preveč.
To so zame znaki, da je zrel za žepnino.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj žepnina?
16.4.2008 15:52:08   
Anonimen
hvala nuala, vsaj za eno mnenjeuser posted image
moja je tako vesela, če si lahko sladoled plača sama, potem pa tisti drobiž shranjuje, da bo imela za drugič... zato sem tudi pomislila na to, kaj pa če bi ji začela dajat na primer 5€ na teden, glede na to da gremo res vsak dan na sprehod, razen seveda če dežuje ko iz škafa, pa da bi potem imela vsak dan za sladoled....
toliko da začne uporabljat denar in da pride malo v stik s tem, da lahko sama plača, pa da še nekaj dobi nazaj....

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj žepnina?
16.4.2008 23:27:28   
VERONICA
Ne zdi se mi slaba ideja. Samo jaz bi začela s svoto na dan, pa gledala kako se obnese. En teden se mi zdi dolg za šest letnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj žepnina?
17.4.2008 2:37:33   
Anonimen
Moj sin je star 10,5 let in še nima žepnine. Kot prvo zato, ker je še preveč neodgovoren glede ravnanja z denarjem (to ima po meni), kot drugo (posledično) pa zato, ker mu tisto, kar res potrebuje, kupim jaz oz. greva kupit skupaj. Dobi pa vsake toliko denar za darilo, vendar to ni žepnina. To je darilo in pustim mu, da z njim skoraj prosto razpolaga. Večinoma si kupi samolepilne sličice za nogometni album ali pa sladkarije. Če bi imel denarja več (oz. če bi ga dobil več), bi tudi več potrošil točno za to. Tako, da lahko vse skupaj še malo počaka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj žepnina?
19.4.2008 19:25:36   
VITA74
Živijo

moj škrat je star 7 let in že dobro leto mu dajeva žepnino 5€ na mesec, ki jo lahko porabi po mili volji. Včasih shranjuje in zbira še skupaj z denarjem za RD in si potem sam kupi kakšno večjo igračo, včasih pa takoj porabi za slikice, revije...
Res pa je da mu še vedno kupim revijo, sladoled, slikice tudi sama, ko je še posebej priden, ko naredi kaj kar mu ni bilo treba (pospravljanje), če bi si vedno kupoval sam, bi mu verjetno dala več evrčkov mesečno user posted image
Osebno mislim da se tako zelo dobro nauči vrednosti denarja in dejstva da ne raste na drevesu in ko ga ni ga ni...
srečno

_____________________________

srečna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj žepnina?
21.4.2008 14:20:01   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007

Moj sin je star 10,5 let in še nima žepnine. Kot prvo zato, ker je še preveč neodgovoren glede ravnanja z denarjem


Potem tudi ne moreš realno pričakovat, da se bo naučil odgovornega ravnanja z denarjem. Če vse zapravi za prčkarije, ki so njemu všeč in nič ne ostane za stvari, ki so bolj pomembne, potem je pač potrebno ubrat drugo taktiko. Če si želi kako igračo (ali kaj drugega), ki je malo dražja, naj sam varčuje zanjo, ne pa da mu jo kupiš ti. Tako se bo naučil, da če bo vse potrošil za prčkarije, potem ne bo večje igrače na koncu meseca (če res stane veliko več, nekaj denarja dodaš ti). Ali pa za kako šolsko potrebščino, ki mu je ful všeč:zanimiva puščica, šolska torba, ki stane več, kot si ti pripravljena odštet zanjo, itd (tut tukaj so cenejše in dražje variante in za dražje pač naj da sam denar zraven).
Pa pogovor o denarju tut ne škodi. Razložit mu v čem je fora...pa ne moralizirajoče, kot da bi on vse to že moral vedet. Potrpežljivo. Sej je sam otrok, itak da ne more vedet, kako ravnat z denarjem, če mu tega noben ne razloži. (to so pričakovali moji starši)

Praviš, da ima to po tebi...Predvidevam, da si mislila gene...Otroci pa predvsem posnemajo...Tako da boš morala najprej vzet sebe v roke pa šele potem lahko pričakuješ od sina nekaj. Žal je tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj žepnina?
24.4.2008 18:31:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Ne zdi se mi slaba ideja. Samo jaz bi začela s svoto na dan, pa gledala kako se obnese. En teden se mi zdi dolg za šest letnico.

ja, sedaj ji dam vedno ob vsakem sprehodu 1 €, tako da si potem tisto kepico plača sama, drobiž pa shranjuje, tako dolgo, dokler spet nima 0,80 € kolikor stane sladoled...
skapirala je sedaj, da je 1€ vreden 100 centov, in tako tudi več vreden kot recimo 20 centov, čeravno piše gor večja cifra...

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj žepnina?
24.4.2008 19:07:27   
karmar
Po drugi strani se pa vprašaš kaj bo ko bo otrok že najstnik in za kaj bo porabil žepnino vedno več je droge ipd, vsi starši pa svojemu otroku zaupajo. Za vsak porabljen evro ga pa ne vprašaš, ne? Res je še daleč do takrat, pa vendar je blizu. Ne razumite me narobe- v moji okolici je v osnovni šoli učenka preprodajala heroin svojim sošolcem in drugim otrokom po šoli. In to je blo nedavno- se kar malo zamisliš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj žepnina?
26.4.2008 22:07:27   
picola1
Je že res, da je veliko droge in vsega, ampak če se bo ootrok hotu drogirat, bo rabu ohoho velik žepnine. Ker pa je ne bo imel-a tolk (še posebej ne za heroin), bo pa šel v kriminal ali prostitucijo, kot večina drogerašev.
Bolj kot o žepnini da ali ne se je tukaj za spraševat o načinu vzgoje, kar pa res še ni 100% garancija, vendar kljub temu obstaja veliko manjša možnost...


(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj žepnina?
27.4.2008 10:44:27   
karmar
Ta pupka, ki je preprodajala ima super starše in verjamen, da sta se oba zelo trudila k lepi in pošteni vzgoji. Ampak pupa je totalen upornik. V takem primeru nimaš kaj nardit... No, skoraj nič.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj žepnina?
27.4.2008 15:34:43   
Čupka
Hm, kaj pa vem. Moj največji je star 11, skoraj 12 let. Nima redne žepine, dobiva pa od babice nekaj malega za petice.
Jaz mu dam, nekaj denarja če gre na kako tekmo, ali pa šolski izlet. Pa dam mu denar za mobi kartico. Vedno nekaj malega prihrani in si potem kupi kak priboljšek, v obliki sladkarije, ali čipsa.
Kljub temu je uspel prišpratat kar nekaj denarčka - varčuje namreč za svoj računalnik. V bistvu ne vidim potrebe, da bi mu dajala žepnino. Tudi on ne sitnari, če kdaj rabi, me pač prosi. Ampak to je zelo, zelo , zelo redko.
Ko bo začel hodit ven, s prijatelji, pa mu bom sigurno dajala nekaj žepnine, samo ne kar na lepe oči, ampak si bo moral prislužituser posted image
Pri drugih dveh bo verjetno podobno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj žepnina?
27.4.2008 23:24:50   
mamuška
Približno kot Čupka razmišljam tudi jaz. 5-letnik sicer ima svoj denar, razmerja med enotami (cent-euro) so mu že nekaj časa jasna, tudi ve, koliko kaj stane in pri manjših vsotah celo preveri, če so mu prav vrnili. Je nazadnje plačal indijančka in sok, kar je stalo 4, 70 eur in je dobil nazaj samo 20 centov.  Jaz nisem bila pozorna, kaj se dogaja, šele ko je obračal tist listek okoli, sem opazila, da nekaj ni v redu. In pol konta in konta, obrača, gor-dol, gleda račun in čist potihem vpršaša "mamiiiiii, a mi niso premal dal nazaj? 10-7 je 3, ane , da je?" Pogledam tist lsitek in vrnjen denar - mulček ima prav. Je hotel kar na "oštro", pa sem mu lepo razložila, naj najprej lepo opomni natakarico - na koncu se je vse sam zmenil in še liziko "pridelal"user posted image Da bi mu kar redno dajala denar, ne vidim potrebe, mu pa večkrat pustim, da kaj plača v lokalu ali trgovini, če gre(mo) na izlet, pa dobi čisto "svojo" vsoto, ki jo porabi po mili volji. Meni se zdi, da je to za 5 let iber dovolj.

_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj žepnina?
30.4.2008 0:02:05   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: karmar

Ta pupka, ki je preprodajala ima super starše in verjamen, da sta se oba zelo trudila k lepi in pošteni vzgoji. Ampak pupa je totalen upornik. V takem primeru nimaš kaj nardit... No, skoraj nič.


user posted image user posted image Tako sliko so imeli vsi okrog nas o naši familiji...Resnica pa je bla mal drugačna od tega...(veš, na zunaj se stvari velikokrat drugače vidijo)
Drugače pa jaz ne verjamem v super vzgojo in istočasno v 'zafuranga' otroka...To enostavno ne gre skupaj pa naj še kdo tako trobi o karakterju in genih...

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?