|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 12:21:13   
tinka-pepa
naš Mihec se noče več voziti z avtom( v jajčki), :(vedno se joka:((nikoli pa ni rad ležal in mislim da je tukaj problem. težki je prib.9,5kg sedi lepo in me zanima kaj menite ve bi mu že kupila večji avtosedež?
pa še to, po vsej verjetnosti bomo kupili Romerja, ali se da ta tudi obrniti v obe smeri( nasprotna smer vožnje).
lp tinka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 12:24:02   
malika
Za pravi avtosedež je čas, ko otroček zna sam sedet, pa meja je tudi 9 kg.Tako da kar brez problema po novega.
V obratni smeri vožnje, pa se lahko vozi samo lupinica.

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 12:41:21   
monika2004
Tudi jaz imam ta problem sploh se noče več vozit v avtu (jajček) in tudi ne vem kaj narediti?! Ampak ima šele 7.5kg!!!

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 12:48:40   
ESA
Saj se pa dobijo avtosedeži od 0-13 kg. Mi imamo Chicotovega (ne vem če sem prav napisala), pa je zelo vredu. Mesec in pol sem se trudila z jajčko, ampak ker je tako nizko in se nič ven ne vidi, sem jo zamenjala z tem sedežem in je korenjak zelo zadovoljen. Aja ima pa 7 kg, ko pa smo ga dali v sedež je imel 5 kg.
Ti sedeži, ki so od 0 mesecev dalje niso tako globoki kot jajčke. V jajčki sem imela vedno občutek, da je otrok tako čudno zložen. Je pa res da ga lahko uporabljaš do 3 leta oz. do 4 leta.:)-

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 12:58:03   
mala
mi smo ga dal v večji sedež ko je bil star 7 mesecev mogoče malo več, ni pa še imel 9kg. V lupinici ga nismo mogli več prevažat se je skos dvigoval in:((, če otrok že lepo sedi ga po mojem mnenju lahko date v večji sedež brez problema boste vidl da se bo veliko bolje počutil:sloncek:mislim pa da tudi sam pokaže kdaj je lupinica premajhna.

lp:racka:

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 12:59:52   
dory
Nas je star skoraj pet mesecev in ima nekaj vec kot 7kg...v lupinici krici, pa tudi premajhna mu je postala...zato bom kupla avtosedez od 9kg naprej..sej tko ni velik v sedezu...pomoje so tisti kg le okvirni, tko k za plenice :zmeden:

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 13:21:33   
Nati-1
Tudi mi smo našo pikico prestavili v sedež od 9-18 kg pri približno 7 mesecih, čeprav še ni imela 9 kg. Opazila sem, da ji v lupinici ni bilo več udobno, ker so nogice že gledale čez rob sedeža, kar se mi za vožnjo tudi ni zdelo več varno.
V sedečem avtosedežu pa zelo uživa, ker ima tudi boljši pregled in razgled na dogajanje zunaj avta.
Ko otroci dobro samostojno sedijo in ko so že tako dolgi, da jim je v lupinici neudobno, je pravi čas, da jih prestavite v večji avtosedež.

Lp vsem sončkom in njihovim staršem:rozica:

Nati

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 14:10:28   
Sarina
Mi smo našo malo Saro :duda: dali iz jajčke v večji avtosedež (obrnjen v smer vožnje) pri sedmih mesecih. Sicer še ni znala čisto sama sedet, pa tudi 8 kg še ni imela, vendar ni več hotela biti majhen dojenček. :) Pa smo ji ugodili in od takrat kar vriska, ko jo damo v avto, tako je vesela! Tako da po mojem ni treba gledat točno na tiste kile! Lep pozdrav vsem, Klavdija:):):)

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 14:40:27   
Ezi
Mi smo našemu kupili nov avtosedež pri starosti 6 mesecev, ampak saj to nič ne pove.V jajčku so mu nogice že poštevo ven kukale, sedeti pa tudi še ni znal. Ti sedeži imajo tudi tak naklon kot je v jajčku, tako da dejansko otrok ne sedi ... mali je zelo zadovoljen, le opornik za glavico je še potreboval ;)

Poskusi, verjetno bo tudi on užival ...

Lp, Ezi:racka:

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 15:19:38   
Ro-La
Lanej se tudi ni hotel več voziti kot dojenčki, pa je kričal:(( , pa smo mu kupili Kidija 9-36kg, pa ga lepo v tem vozimo. Nima pa še niti osem kg kaj šele devet. Ampak v avtu je pa le mir:bravo:, ker ko začne naša škatla (beri avto) brnet potem zaspi in spi dokler se vozimo. Sedi pa sam na zadnjih sedežih.
Mami se lahko posveti vožnji in ni potrebno na vsaki avtobusni stat in ga mirit.

Lp R&L

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kdaj nov avtosedež?
16.9.2004 18:31:12   
Tiki
Tole sem našla na sosednjem forumu, citiram del dveh postov: "Priporočila so takšna, da bi naj otrok sedel obrnjen nazaj do enega leta, pa ne zaradi kilogramov, ampak ker vratna vretenca ne bi zdržala nesreče, tudi majhne nesreče ne."
"pa tudi zato v kontra smeri, ker otrok še nima dovolj razvitih mišic, da bi v primeru trka le-te zadržale glavico..."
... res pa je, da so lupinice že veliko prej premajhne kot pri enem letu, na trgu pa je zelo malo avtosedežev od 9kg navzgor, ki se lahko namestijo v nasprotno smer vožnje :zmeden:
Mi smo piko dali v avtosedež 9-18kg Maxi cosi priori XP pri 9ih mesecih, za pikca pa smo kupili Maksi cosi priori SPS, pa bo še kak mesec počakali preden ga bomo dali vanj.

Lep pozdravček,
Tiki

(odgovor članu tinka-pepa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?