|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 21:56:18   
pika03
Pozdravljene mamice !

Prosim vas za vaše izkušnje v zvezi z odločitvijo za otročička. Kaj je bil razlog, da ste se odločile in rekle iz srca zdaj pa si otročička res želim ?

Predvsem me zanima, ali je to bilo čisto spontano, nagonsko. Ali ste si že v trenutku, ko ste srečale in spoznavale "pravega" moškega želele, da bi z njim imele dojenčka? Ali se je ta "potreba", da poglobite razmerje s svojim dragim prebudila kasneje ?

Za vsako izkušnjo bom zelo hvaležna.

Želim vam veliko lepih občutkov ob vaših .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 22:00:33   
HuAnita
Jaz sem se najprej poglobila... v odnos in v partnerja....       
Ne, resno, jaz sem res začutila, da bi rada bila mamica, ko sem pestovala sestrično-dojenčico... kakšni dve leti nazaj. Potem sva še malo - nekaj mesecev - čakala, da je imel vsaj eden (ne jaz ) redno službo, potem pa veselo na delo.
Rekla bi, da začutiš. Jaz nisem takoj, ko sem srečala pravega, pomislila na otročka.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 22:12:46   
Anonimen
Jaz sem tudi kar naenkrat začutila, notri nekje, v sebi, da jaz to tudi HOČEM! Sicer je prepričevanje parnerja še nekaj časa trajalo, ampak so bili za to določeni razlogi.

(odgovor članu pika03)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 22:15:45   
Jančika_
Tudi jaz nisem takoj pomislila na otročka, ko sem srečala pravega. Pravzaprav sva se nekaj časa celo spraševala, če naj sploh imava otroke. Odgovor je bil, da ni nujno, da bi jih imela.

Potem sva šla na dolgo, fizično zelo naporno potovanje, kjer sva bila samo midva in najine misli. Tam sva temeljito razmislila o tem, kaj si v resnici želiva. In takrat sem začutila močno željo po otroku. Bila sva že 4 leta poročena, ko se je to zgodilo.

Ne vem, vedno sem si predstavljala, da bom nekoč imela otroke, recimo temu, da sem si jih želela - a tista prava želja, tista je pa drugačna. Mene je kar bolelo, ko sem pomislila na to, tako močna je bila.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 22:19:16   
Gina
Od nekdaj sem si želea otroka. Menda že pri 20.kar precej resno. Samo takrat ni bilo realne možnosti ga imet. Ko pa sem imela službo zagotovljeno, je bila pa želja tako močna, da me nihče več ne bi mogel prepričati, da ga ne bi imela. Lahko bi še počakala, da bi bil tudi oče res pravi, hi hi.... samo tega takrat nisem videla, sem mislila, da je.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 22:32:24   
lenika
Želja obstaja že nekaj let, vendar je bilo treba najprej faks dokončaz, pa prpravništvo, pa službo za nedoločen čas in sedaj končno se nama je tudi želja po otročku uresničila.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 22:37:51   
pika03
Res ste me presenetile s številnimi izkušnjami v tako kratkem času. Hvala.
Pa vseeno ni nobena (do sedaj) zadela tistega, kar sem želela slišati.

Ali je katera zanosila v času zaljubljenosti, v času polnem strasti? Iz čiste nagonske želje, da partnerja potrdita ljubezen drug do drugega s takojšnjo akcijo za spočetje otroka.

   

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 22:39:29   
coca
Ne skrbi bo že prišel tisti pravi čas (mogoče je že tu) in se bo zgodilo. Samo meni se zdi da je bistvenega pomena kakšen je partner s katerim imaš otroka. To ti potem kroji življenje, ker tudi če ne ostaneš z njim za vedno, ti lahko zelo zagreni življenje, če veš da moraš dati dete ob vikendih nekomu, ki mu ne zaupaš in ni zanesljiv. Toliko v premislek!

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 22:42:51   
taška30
Jaz nikoli nisem čutila želje po otrocih. Nisem si pa tudi nikoli predstavljala, da ji pa ne bi imela. Za 29. rojstni dan me je začelo 'preganjati' tiktakanje biološke ure in sem za cel mesec padla skoraj v depresijo, ker sem vedela, da je čas za otroka, želje pa nobene (z mojim sva bila skupaj že 4 leta, pa nikoli nisva govorila kaj dosti o tem). No, potem sva se začela malo pogovarjati, ampak kaj pametnega se nisva zmenila. Pač...še ne...pa ko bo, bo...
Ampak čez par mesecev na dopustu sva , ne da bi o tem spregovorila eno besedo, začela ne-paziti in rezultat je bil takoj tu...vem, čudno.
Prve tri mesece sem bila še totalno v šoku in sploh nisem mogla verjet, da sem noseča, do konca si nisem mogla predstavljati, da bom mama...no, zdaj pa ne zamenjava več, za nič na svetu.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
4.9.2005 23:00:13   
Annny
Pri meni je za vse poskrbelo naključje..dolga zgodba. Zanosila sem pri 21., kake konkretne želje po otroku prej nisem imela, se je pa pojavila takoj po zanositvi..čisto podzavestno..Čutila nisem nobenih znakov nosečnosti, ni mi bilo slabo, samo vsepovsod sem videvala dojenčke- po TV, okrog sebe, dogajala so se čudna naključja--in takrat sem nekje v sebi vedela, da se je najbrž zgodilo...čez cca 1 mesec sem vedela zagotovo. Nekak 6. čut ali kako naj temu rečem..težko opišem z besedami...
Lp

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 2:51:09   
kati1
Menim, da gre to bolj postopoma (vsaj pri meni je šlo) ... najprej sem morala dobit dobrega partnerja (sicer nisem o njem razmišljala kot o očetu svojega otroka) ... pol sem mogla končat šolo (enkrat mi je M ful zamujala v 3.letniku in nisem bila prav nič vesela morebitne nosečnosti in celo razmišljala o splavu - pa sem načeloma proti) ... in na koncu sem mogla dobit tud redno službo ... pol pa opaziš, da je kar naenkrat veliko luštkanih dojenčkov okrog tebe ... priznam da, če si ti dogodki ne bi sledili tako - danes ne bi mogla bit vesela nosečka. Sicer pa menim, da 100% nisi nikoli pripravljen . Vedno lahko najdeš razlog, ki ti zadržuje imet otroka (nekateri si jih najdemo več, nekateri manj)

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 7:44:53   
emaa
ko sva se spoznala, sva oba vedela, da enkrat bova imela otroke, samo kdaj pa to bo, pa nisva vedela. Ta želja je pri mojem dozorela veliko pred mano, potem sva se pred dvemi leti, ob poroki preselila, imela mir, pa sem ugotovila, da najini pogovori obsegajo samo , pa smo začel delati na tem. Rezultat sicer še čakamo, želja pa je postala konkretna, ko so se nama bivalne razmere uredile.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 8:56:08   
tinaaja
Midva sva tudi kmalu vedela, da bova nekoc imela otroke. Najprej sva se pogovarjala, da si motrava urediti lastno stanovanje, pol pa sele otrok. Sem pa enkrat necaka v vozicku malo na sprehod pelala, in me je cist zamedlo. In sem dragemu povedala, da bom nehala jemati tablete in ni nic nasprotoval. hahaha.. Sledila je pa ena resna debata zvecer in nisva nasla vec razloga, zakaj cakat, tko da ... zdaj delamo na tem

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 9:21:50   
mimica
Nekaj časa sem mislila, da ne bi imela otrok, potem se je rodil moj nečak in spremenil moj pogled na otroke. KO sem spoznala svojega sem vedela, da si z njim želim otroke, vendar me je bilo GROZNO strah odgovornosti. Odlašala sem tri leta, vse dokler nisva bila na dopustu s pari, ki so imeli dojenčke. In edina brez otroka sem pazila na njih, ko so se starši kopali. Takrat se je v meni nekaj premaknilo in zaželela sem si, da bi bila tudi jaz že mamica.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 9:30:57   
MarijaPo
Meni je zelo blizu zgodba Taske30, ki si ni nikoli prav zelela otroka.
Tudi jaz sem z mozem ugotovila, da je cas za otroke, vendar tudi to bolj zato, ker sva se porocila, oba imava redni sluzbi in ziviva bolj od projekta do projekta, torej naprej selitev, potem poroka, potem je pa projektov ze kar zmanjkalo in sva rekla: no, potem je pa cas za otroka.
Sem se pogovorila s svojo mamo in je tudi rekla, da si jih ni nikoli zelela in da je ful vesela, da je mati narava naredila svoje - mama je nepricakovano zanosila in potem sta pac rodila mojo sestro. Rekla je tudi, da ce ne bi zanosila, bi se 100 let razmisljala ali je to prav ali ne in da potem, ko je imela mojo sestro, da je bila neskoncno srecna. Vcasih je kar treba pustit zadevi prosto pot, pa kar rata, pa rata. Torej, hormoni itak naredijo svoje in smo pol vsi cist nori na male soncke.
Moj moz pravi, da je to evolucijsko, da so nam otroci srckani, ker ce nam ne bi bili, bi izumrli.

Tako da, pika03, kar veselo na delo.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 9:50:57   
SašaR
Midva sva že dolgo skupaj, on je starejši od mene 4 leta in oba sva čutila potrebo po otroku že nekaj časa, vendar noben od naju tega ni spregovoril naglas, ker sem jaz bila še na faksu. Potem, ko sem prvič vpisala absolventa sva o tem začela govoriti, ker on ima redno kar dobro plačano skužbo, tako da za tri ne bi bil problem. Potem sva kar malo še odlašala, sedaj sem pred diplomo, ki upam da bo v parih mesecih pod streho in februarja smo v pričakovanju najlepšega.
Kako pa sem začutila potrebo po tem, verjetno če je pravi (tako mislim sedaj) in da je okolje tako, potem pride samo od sebe. Potreba pa je tako velika bila, da če se ne bi kmalu zgodilo, bi se mi lahko še zmešalo.

LP

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 9:55:27   
Anonimen
Jaz sem že od začetka vedela, da je on tisti ta pravi, vendar v tisti začetni zaljubljenosti nisem čutila želje po otroku. Hotela sem sicer enkrat imeti otroke, ne pa še takrat. S časom sva si uredila svoje življenje, začela sva povsem razumsko govoriti o otrocih, vendar nič konkretnega. Potem sta pa dve kolegici dobili otročka in takrat me je noro zagrabilo, en meni do tedaj popolnoma neznan občutek, da bi tudi sama imela otroka. Zanimivo, tudi je začel spraševati, če bi imela otočke. In sedaj imava majhno pikico, ki v meni pridno raste, čeprav sama še nimam službe, imava pa stanovanje in je vsaj s tega vidika poskrbljeno. No in možek ima službo, obeta se mu celo napredovanje.

(odgovor članu pika03)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 10:36:31   
baguSka
Evo še ena taka, ki je VEDNO govorila, da ne bo imela otrok. Z bivšim sva bla skupaj pet let in niti enkrat samkrat nisem občutla želje po otroku. Z njim sem si vedno želela imet le psa in še to me je potem minilo, čeprav sva se imela takrat neskončno rada.
Prišel je čas ko sem spoznala mojega in moram rečt da sva si oba že od samega začetka želela imet čisto svojega dojenčka, kot praviš ti..bila sva noro zaljubljena, dosebedno 'uscana' eden na drugega in res bi falila le še štručka. A moja glava je bla sposobna uporabit še tisti kanček razuma in sem rekla, da dejva še mau počakat, ker na začetku je pač velik parov zaljubljenih, pa se potem čez neki časa izkaže, da ni tako.. Skupi sva začela živet že po treh mesecih, imela sva svoje stanovanje, vsak svojo službo, a hotela sem da mine čas, da se bolje spoznava. Minilo je leto in njegov prjatu je dobil hčerkico. Na obisku so mi jo porinili v naročje in takoj sem vedla da je to to. Še isti dan sva se pogovorila in ugotovila da nimava več razlogov za vzdrževanje. Danes pa je že eno leto od takrat in svoje štručke še vedno nimava. Ampak se sploh ne sekiram, bo že čas prišel tudi za naju.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 10:50:41   
Mijavček
Midva sva sveže poročena, skupaj pa sva 2 leti in pol od tega skoraj 2 leti tudi živiva skupaj.
Za otročka sva se odločila že več kot pred enim letom, se pravi, ko sva bila še precej "sveža".
ampak pri tej želji je pomojem skoraj bolj kot to koliko časa sta skupaj pomembno koliko sta stara. midva sva bila oba že 28 takrat, doštudirala, imela stanovanje, službi...
Jaz sem vedela, da si želim z njim imeti otroka še preden sva bila eno leto skupaj,... sicer sem ga poznala pa že nekaj let prej. Ko sem videla, kako ljubeče ravna z otroci in živalmi, mi je na misel prišlo, da bi imela otroke, ampak njemu nisem še nič omenjala, ker sva bila le malo časa skupaj in komaj sva se preselila v skupno stanovanje. Čez ene pol leta, ko je najina zveza malo bolj dozorela, sem izrazila željo in on je bil takoj za.

Žal na ma po 14 mesecih še ni uspelo zanositi, želja je pa seveda še vedno tu, oz. sva sedaj še bolj prepričana, da to je to.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 10:51:54   
Anonimen
Živjo!

Naj še jaz napišem svojo zgodbo.. Stara sem 21, ampak si že kakšno leto ful želim svojga otročka.. Tko kot pri večini, sem kar naenkrat vidla vse otroke v vozičkih, padla v takšno družbo, kjer je večina prijateljev že imela otroke, in takrat tudi začela razmišljati v tej smeri. Po dolgem prigovarjanju partnerja, sva se nekako odločila, da začnema probavati drugo leto.. (imam še leto faksa,).. Tko da komaj čakam da bo prišel tisti čas.. Sem pa že zdaj veliko bolj pomirjena, ne govorim mu cel čas o dojenčkih in vozičkih, ampak me je vse skupaj tudi mal umirilo..-sem si tud sama rekla, da je tko bolje, da mal pozabim--bo pol veselje tok večje.,.


(odgovor članu pika03)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 17:12:18   
pika03
Halo mamice !

Še enkrat hvala za vaše izkušnje.

Gina, kako to misliš, da bi bil oče pravi ? Pojasni !

Baguska, mislim, da sem v podobni situaciji kot si bila ti. S trenutnim partnerjem sem v vezi kar nekaj več let kot si bila ti. V meni se prebuja želja po otroku, ampak ga ne bi imela s trenutnim partnerjem.
Prosim, če me kontaktiraš direktno na moj e-mail : mausi@mail386.com
S tabo bi rada izmenjala tvoje izkušnje. Čaka me težka odločitev.

Naj vam vaši sončki sijejo vsak dan v vaših

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 19:17:42   
PIKA
Jaz pa nisem nikoli imela posebne želje po otroku. S fantom živiva skupaj skoraj 20 let, veliko sva delala, veliko žurala, potovala (kolikor je bilo mogoče), nekaj ustvarila. Želja se je pojavila pred enim mesecem, sedaj se zelo trudiva, da bi uspela, ker imam že 39 let, on pa 40.Res je čudno, kako se odločitev pojavi naenkrat, ker tega nisva nikoli načrtovala.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 20:24:12   
Skorpija
Midva sva bila skupaj 4 mesece, ko sva se enkrat malo hecala v postelji in se kar naenkrat spogledala in rekla - ja, to hočeva - zdaj, takoj!!!! Želja po družini je čisto bruhnila iz naju in ni bilo šanse da bi gledala na to racionalno.

Žal pa se nama želja še ni uresničila in sva zdaj bolj racionalna, kot sva bila prej, drugače bi naju želja pokopala... Prej pa nikoli nisem čutila take želje po otroku...

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
5.9.2005 20:53:57   
tejčica
Ko sva se midva odločila za otroka sva bila skupaj že dobra 4 leta, vendar sva živela še vsak na svojem koncu naše deželice. Jaz sem nekaj časa čutila res veliko željo po otročku in ko sva se pogovorila sva ugotovila da si želiva isto. Nato smo pridno delali na in seveda iskali stanovanje. Bi lahko rekla da sva bila malo drzna, da sva se odločila za otroka brez stanovanja, pa še jaz sem seveda zaradi selitve ostala brez službe, vendar želja je bila močnejša in prepustila sva se ljubezni. Zanosila sem čez devet mesecev, v lastno stanovanje pa sva se vselila mesec pred rojstvom najinega sončka, ki naju osrečuje že dobra 3 leta. Nekaj časa po izteku porodniške je bilo težko saj sem bila brez službe, vendar se je tudi to uredilo. Sedaj že 3 mesece pridno delava na tem, da bi se naša družinica še povečala.

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   kdaj ste vedele, da si želite otroka
6.9.2005 8:04:18   
pika03

Pika, malo si me potolažila. Namreč, me je kar zaskrbelo. Saj sva par že več kot deset let, ampak želje, da bi imela z njim otroka pa nobene. Si ti v tvoji vezi kdaj bila tudi v takšni situaciji ?

(odgovor članu pika03)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?