|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kengurujček+voziček
2.8.2007 12:22:14   
nektarina
LP vsem mamicam dvojčkov. Sem novopečena mamica dveh fantkov. Sedaj imata 2 meseca. Tudi jaz sem se spopadala s  problemom " vozički" na koncu pa sem dobila za darilo  kar 2 ista vozička .   Seveda sem odvisma vse od drugih in sama ne morem nikamor. Že par dni mislim, kako bi lahko  rešila ta problem  s kengurujčkov. Enega bi imela  na sebi in drugega na vozičku. Ali katera prakticira  takšen način  in kaj mislite o  nošenju v  kengurujčku?
Pa še kako je z vašim mlekom. Moja dva  nočeta več vleč in si moram mleko izčrpavat. Seveda tudi  dodajam..
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kengurujček+voziček
2.8.2007 17:08:12   
LIDJOČKA
Pozdravljena!
Najprej user posted image user posted image  za tvoje dva sončka.
Sama nimam izkušenj, s kengurujčkom, se mi zdi, da smo jih nesli z njim le ene dvakrat vsega skupajuser posted image , vendar boš po mojem mnenju težko sama zmogla. Pa probajte vaša 2  vozička nekako skupaj spet, da boš šla lahko malo na sprehoduser posted image , ali pa kupi en rabljen dvojni voziček za začetek, tvoja dva pa bosta na vrsto prišla kasneje, ali pa ko boš imela še nekoga zraven, da bosta imela vsak svojega.
Glede mleka pa tole, tudi jaz sem od začetka dojila in tudi dodajala, pa je še kar šlo, čeprav bi najrajši že takrat samo po stekleničkah, pa sem vztrjala tako do 5m, ko sta se začeli upirati. Potem sem si ga začela stiskat, vendar mi je vzelo to toliko časa, da sem postopoma opustila. Težko ti kar koli pametnega svetujem, te pa popolnoma razumem. Zame je to predstavljalo največji napor od vsega. Ko sem se končno zavestno, sama pri sebi odločila, da imam dovolj tega "matranja", se mi zdi, da nam je vsem v družini odleglo. Prej sem se pa trudila na vse pretege, jaz sem jih pristavljala, mali dve tulili ali pa se odrivali, pa ena ja,  pa druga ne,..., skratka mučno. Potem pa smo lepo obema dali flaške, točno sem vedela koliko (prej niti slučajno, vse sem delala po občutku) jima je treba pripravit. Za mene je bila to najboljša odločitev, čeprav zagovarjam dojenje, da ne bo pomote user posted image

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kengurujček+voziček
2.8.2007 18:15:52   
emaa
Če jesta dodatek po flaši si jaz na tvojem mestu ne bi črpala. Jaz sicer sem si za enega 4,5 mesecev, ker se ni hotel dojit, ker je bil 3,5 mesecev v bolnici. Ko pa je lahko začel jesti normalno adaptirano mleko, sem pa črpanje ukinila, ker je tako zamudno. Drugega pa sem začela s petim mesecem odstavljati, da mi je 6,5 mesecev uspelo, pa je bilo. Je popolnoma nepraktično enega dojit, drugega ne, se dere tisti, ki čaka, po flaši je vseeno hitreje.
Glede vozička omisli si kakega rabljenega dvojnega. Je ena enkrat spraševala za dva vozička, pa sem ji povedala, da če je sama čez dan, nikamor ne more it, ajde na sprehod, če ju lahko spneš, v trgovino pa še po kruh ne moreš it. Za kengurujček ne bi vedela, ga nismo uporabljali, zdaj sta pa že pretežka zanj.

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kengurujček+voziček
2.8.2007 22:41:31   
d_princess
Živjo!

Jst sem do 6. mesca uporabljala 2 vozička oz. voziček + sling, če sem bila sama. Na začetku sem imela praktično vsak dan družbo pa koga, da je rinil še drugi voziček, pa tudi sama sem dostikrat bila zunaj. Pri ene šestih mescih pa sta postali pretežki, poleg tega pa je bila zima in tudi ni blo več lahko tamalih z vso obleko stlačit v sling. Zato sem šla v Rutarja in kupila dvojno marelo. Katera vozička pa sta? Ena znanka ima 2 Peg Perego Pliko pa ju je lahko spela skupaj z enimi sponkami od Inglesine. Jst sem imela Quinny Buzz in ker sta trikolesnika, ju nismo mogli skupaj spet. Pa tud če bi ju, itak ne bi prišla v nobeno trgovino oz. kam drugam z njima ...

Lp, Mateja

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kengurujček+voziček
2.8.2007 23:04:18   
nektarina
NAjlepša hvala vsem za nasvete.  Voziček ki ga imam je od Cam-a  i  ima tudi sponke, vendar je tako  širok, da ne morem nikamor. Niti malo ni praktično. Razmišljala sem ,da bi  kupila Ario Twin pa ne vem, če se sedeži spustijo do vsaj 160  stopinj. No za kasneje  bo ampak meni  rabi sedaj ko  so topli  dnevi, kasneje pozimi pa tako al tako  bomo šli zelo malo ven. Še vedno imam namen kupit kengurujčka še posebno ker eden  od dvojčkov bi  rad bil non stop na rami  in kukaj okoli. KO ga spustim začne jokat  in tale stvarca bi bila ta rava zanj.
Kar se tiče  dojenja  pa  dojim  zelo malo, ker se ta dva mala nočeta porudit in vlečeta le kako minutko. Meni pa mleko uhaja na vse strani, cel dan sem mokra. Dojenje  pa sem omenila, ker je  bilo neznosmo  dojit dva. Cel dan sem bila prisiljena sedeti ali  ležati in menjavati  otroka. Pa  eden je vlekel , drugi pa kot zmešan jokal.  Stekleničke so res prava rešitev , le da jaz hočem, da pijeta tudi mamino mleko. 
A pa še to.  ZAdnje dni imata tako močne krče.  Eden nekako  potrpi  in samo jeclja, drugi neprestano joče. Provala sem sab simplex kapljicami , pa nič ne pomagalo. Danes  pa sem jim dala  kapljice koroških lekarn in ni bilo nič boljše.
user posted image , jokam kar z njimi.


LP

(odgovor članu d_princess)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kengurujček+voziček
3.8.2007 10:27:29   
boki
user posted image Oj nektarina.user posted image Probaj kupit ANTIFLATuser posted image sirup.Dobi se samo v Austrijskih lekarnah.Odličen sirup ki pomagauser posted image

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kengurujček+voziček
19.8.2007 16:08:40   
Jesica
Svetujem nakup rabljenega. Jaz imam normalen dvojni voziček in mi je super, ker grem lahko povsod. Oz. vsaj v trgovino po kako malenkost, drugače tudi jaz ne vandram suvereno naokoli, mislim, z avtom.

Dojenje: Mi se nismo dojili (nedonošenost), enostavno nista zagrabili, potem, ko sta bili dovolj veliki. Smo na flaški. Na začetku sem imela take občutke kot ti. To so po moje hormoni, ker sem si zelooo želela dojiti. Sedaj, ko pa gledam nazaj, sem pa dosti bolj spočita, ker jesta na 3-4 ure čez dan in točno veš koliko pojesta. Imamo 5 obrokov na dan, noč mi prespita (samo trkam). Stari sta 6 mesecev (korigirano 4). Pa še pomaga ti lahko kdo, da eno nahrani. Vem, želiš si, da dobita tvoje mleko. Tud jaz sem si. Ampak sem črpanje opustila, ker mi je bilo res naporno, črpat, dajat po flaški. Itak mi je pa po 2 mesecih črpanja usahnilo mleko. NE sekiraj se, najprej moraš biti ti zadovoljna, potem bojo pa tudi otroci.

(odgovor članu boki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kengurujček+voziček
20.8.2007 8:39:43   
Astrica
Živjo

Jaz imam ArioTwin. Sedeži se spustijo skoraj do ležečega. Koliko stopinj je to, pa nisem merila user posted image

Glede kengurujčka - razvojni pediatri ga odsvetujejo. Poglavitni razlog je, da je hrbtenica preveč obremenjena da otrok ni v položaju gnezdenja. Veliko bolje je sling. Malo prebrskaj na forumu razvoj otroka...

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kengurujček+voziček
20.8.2007 21:45:32   
nektarina
Hvala za odgovore. Medtem sem fasala tudi lahek mastitis, ker sem imela    tako poškodovane bradavice  in par dni nisem nič dojila. Zdaj imam mleka zelo malo  in če pristavim otroka se začenjata kregat z dojko in jokata.. pač ne teče več tako močno kot prej.
Jesica: kakšen voziček imaš pa ti?
Jaz razmišljm o nakupu al Hack-ovega vozička al pa Arie Twin. 
Astrica...  si  zadovoljna z njim? Koliko so stari tvoji dvojčki?  Moji imajo 2 meseca in pol in ne vem če Aria Twin  pride v poštev.

LP 

(odgovor članu Astrica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kengurujček+voziček
21.8.2007 7:35:22   
emaa
Mislim, da Aria pri tako majhnih ne pride v poštev, mi imamo Hauckovo marelo sun speed duo, pa se naslonjalo spusti v ležeč položaj in je dokaj trdno, naša dva se rada vozita v njej. Nima pa loka spredaj kot večina marel za dvojčke nima, ampak mi zato aria ni všeč, ker se na veliko zloži ravno zaradi lokov. Aja Astricina dvojčka sta stara 9,5 mesecevuser posted image , moja pa  9, marelo imam od njunega petega meseca, sploh ko hodimo na kontorle, da je lažji za v in ven iz avta. 

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kengurujček+voziček
22.8.2007 14:58:41   
nektarina
Gledala sem tudi Hauck-ovo marelo in se pozanimala. NA depliantu piše , da se lahko uporablja  od rojstva naprej , ker ima skoraj ležeči položaj. Pri Aria Twin-ovi pa piše da  je za od 6 mesecev naprej.  Peg Pregova se mi zdi bolj kvalitetna .Videla pa sem jo samo na sliki  tako  kot tisto od Huck-a.
A pol  zložena  od Hack-a vzame manj prostora od Aria Twin.
Emamair: kakšno si pa ti uporabljala na začetku. 
Moji imajo  kmalu 3 mesece. rojeni so bili  3 tedne prej ampak so že  krepki fantki.  Eden  tehta  nekaj manj od 6 kg, drugi  da skoraj  6 in pol.(  odvismo koliko hrane imata v želodčku). Sita sem že prosit druge,da gredo z mano na sprehod. Večinoma smo doma saj ne moremo  nikamor.  A veš,  ko so  se rodili  so se vsi ponujali, da bodo  šli  z mano na sprehode.. zdaj pa ni nikoli nobenega... tudi moj se izogiba, ker pravi da  je po službi utrujen in se mu ne da okoli hodit... user posted image uffa  punce saj me razumete..user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kengurujček+voziček
22.8.2007 15:12:36   
LIDJOČKA
IZVIRNO SPOROČILO: nektarina

A veš,  ko so  se rodili  so se vsi ponujali, da bodo  šli  z mano na sprehode.. zdaj pa ni nikoli nobenega... tudi moj se izogiba, ker pravi da  je po službi utrujen in se mu ne da okoli hodit... user posted image uffa  punce saj me razumete..user posted image


Ja, jaz te popolnoma razumem, pri meni je bilo polno obljub o pomoči, vendar kmalu, ko sta se rodili, sem spoznala, da se bom mogla kar sama nase zanašat in jasno na moža (k sreči nič ne jodla da je utrujenuser posted image ). Upam, da čim prej najdeš ustrezno rešitev glede vozička, da boš šla lahko saj malo v svet user posted image .
Srečno

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kengurujček+voziček
22.8.2007 15:17:15   
emaa
Za na začetku in še vedno imamo (bo pozimi prav prišel, ima velika kolesa) Hoco Twin spacer, Hauckova marela pa se zloži kot marela za enojčka, pri marelah ni neke blazne razlike, vse so pač narejene, da so čim lažje, ma jaz na mareli tovorim iz trgovine nekaj vrečk na ročih, pa tamala dva, ki imata med 10 in 11kg, rojena sta bila 4 tedne prej. In sta krepka in velika za svojo starost, sploh za nedonošenost. Marelo sem pa jaz kupila pri njunih 5 mesecih, ampak ti jo pa bolj rabiš. Če ne pa malo poglej na MON starši dvojčkov http://med.over.net/forum5/list.php?152
nekaj časa nazaj je ena prodajala Ario Twin. Je pa res, da imajo Peg Perego vozički na splošno podobno zasnovo, zato ti zgleda bolj kompaktna. Je pa celo lažja od moje marele, ampak kot pravim mene je zmotila velikost zložene kot naš drugi voziček, se pravi ohrani širino in dolžino, samo po višini gre dol.

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kengurujček+voziček
22.8.2007 22:12:00   
Astrica
Ojla

Aria po moji logiki ni primerna predvsem zaradi tega, ker je sedež enostavno premajhen za otroka, ki še ne sedi samostojno. Khm, kako naj razložim... tam, kjer otroka privežeš, v koraku, se sedež tudi konča, torej mu nogice bingljajo dol. Mi imamo drugače PegPerego Duetto. Pri tem pa ima sedež nek podaljšek za noge, ki ga pri njunih devetih mesecih še vedno uporabljam. Pri tem sedežu ju v bistvu do enega četrtega meseca sploh nisem privezovala, pri Arii bi pa to bilo potrebno, ker bi mi drugače padla ven. Ario sem pa kupila ravno na njuno devetmesečnico in jo uporabljamo samo za tahitre variante, pa za na morje bo, da ne bomo unega stroja vlekli s seboj. Za to, kar jo bomo rabili, sem zadovoljna. Ko se pa enkrat navadiš na velika kolesa in robusten voziček, pa Aria ne zadovolji mojih "potreb"user posted image . Se pa zloži kot je rekla emamair - kot knjiga in je še vedno kvadraten. Ampak ko ga zložiš, stoji sam pokonci, kar mi je prišlo že zelo prav. Ima pa sprednje varovalo in poln ročaj, kar taprave marele nimajo. Ker imava oba velike avtomobile, prostor niti ni igral vloge. Važno samo, da je manjši kot duetto.

Aja, pa moja dva sta bila pri devetih mesecih težka 7230 in 8500, s porodno težo 1680 in 2120, rojena sta bila pa dobre 4 tedne prezgodaj. V bistvu točno en mesecuser posted image .

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kengurujček+voziček
23.8.2007 14:35:15   
nektarina
Hvala punce za pojasnila o vozičkih. Še vedno nisem nič najdla. Klicala sem v Ariel kateri  drži Hauck+ove vozičke in marel za dvojče nimajo. Čakat pa rabi najmanj en mesec.. joj za znoret. Na "enanakupi" sem videla, da prodajajo en voziček ampak nimam pojma kakšno ime ima,  za koliko stare otroke  je primeren.. nič ne vem, ker tam nič ne piše. Edino  kar sem zasledila je,da ima 3 naklone. Poslala sem jim e mail in zdaj čakam ,da mi odgovorijo. Je pa cena zelo ugodna.

LP 

(odgovor članu Astrica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kengurujček+voziček
23.8.2007 19:12:14   
Naty 76
Nektarina zdravo,

sama sem voziček kupila prek spleta in sicer Ebay-a. Imajo večjo izbiro kot pri nas, cene so bolj ugodne in običajno so vozički na zalogi. Jaz sem se odločila za voziček Hauck. Samo v info., za ceno vozička v Arielu sem na Ebay-u skupaj s poštnino dobila voziček, dve zimski vreči in še PVC dežno pokrivalo za voziček. Ja pri nas trgovci služijo. Spodaj imaš link če bi te zanimalo. Če bi te zanimalo še kaj lahko pošlješ ZS.

http://baby.listings.ebay.de/Kinderwagen-tragen_Zwillingswagen_W0QQfromZR4QQsacatZ23629QQsocmdZListingItemList

Srečno!

Naty

_____________________________

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?