|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kengurujčki
5.8.2013 11:51:57   
oreo
Med brskanjem nisem opazila, da bi se v zadnjem času debatiralo o tem, pa sem odprla novo temo.

V kratkem bom kupila kengurujčka, pa me zanimajo vaše izkušnje;
-katerega imate, a ste bili zadovolnji in zakaj ja in ne, na kaj bi pri naslednjem nakupu bili bolj pozorni
-od kdaj do kdaj ste imeli otroka v njem, so bili vsi zadovoljni ali se kateri ni rad prenašal v njem
-kako ste težave reševali poleti, ko je vroče
-ali kdo prodaja rabljenega

največ se pojavljajo od Bobe pa Babybjorna, zanima me pa, kateri model natančno imate, ker imajo nekaj različnih...

lep pozdrav, Oreo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kengurujčki
5.8.2013 12:31:24   
kokosh
Mi smo imeli:
- wallaboo sling za prenašanje v položaju lunice na začetku (do 6. mes)
- babybjorn comfort carrier kenguruja od 6. mes naprej
- sprobali smo boba carrier (pri 15 mes)

Moje izkušnje (in mnenje) so sledeče:
- kenguru (kateri koli) ni primeren, dokler otrok ne drži glavice samostojno (čeprav na njem piše 0+)
- sling se je v prve pol leta odlično obnesel (umirjanje in uspavanje, hitri sprehodi v slabem vremenu, domača opravila z otrokom v naročju) ...
- kenguru se nam je tudi dobro obnesel (sploh ta model je precej velik in zelo udoben za nosača), je pa za otroka boljše, če se nosi obrnjen proti staršem. V tem položaju ga je tudi lažje nositi in ne visi pasivno privezan, lažje je, če zaspi. Za pozimi je zoprno, ker notri težko zbašeš bolj oblečenega otroka.
- boba - uporabna za starejše dojenčke (6-24 mes), otroka lahko nosiš le obrnjenega k sebi, super pa je, ker starejšega otroka lahko nosiš tudi na hrbtu (to je mene pri kenguruju motilo, nismo se pa odločili za nakup pravega nahrbtnika, npr. deuter kid), je platnena, ni podložena, ampak če otrok notri zaspi, mu je vseeno vroče. Fino je, ker je bolj široka in samo enodelna, zato lahko notri zbašeš bolj oblečenega otroka (npr. pozimi v kombenizonu). Po udobnosti za nosača je primerljiva s comfort carrerjem (oblazinjene široke naramnice, opora v križu).
- sodelovanje otroka pri nošenju - če bo navajen tlačenja v nosilko od začetka, mu bo pasalo :) Kasneje se bo verjetno čedalje težje navadil na nošenje ... Če ti na začetku protestira, pa tudi nič hudega. Kmalu spozna, da se je prav fino crkljati in potovati okoli.

Sedaj pri letu in pol pa v bistvu še največkrat uporabim sling (otrok sedi na boku), torej je bil v bistvu najbolj uporabna reč (samo mene boli rama, ker se kar čuti obremenitev 12kg samo na eni strani) user posted image

Skratka - glede na moje izkušnje ti predlagam mehko nosilko (trak, ruta, sling ...) za prve pol leta, kasneje pa bobo (zaradi nošenja spredaj/ zadaj, bolj široka in za težo otroka do 15 kg - za bolj obilne dojenčke oz. do vsaj do 2. rd).

< Sporočilo je popravil kokosh -- 5.8.2013 12:34:25 >

(odgovor članu oreo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kengurujčki
5.8.2013 12:58:27   
Barbi5
Jaz nisem imela ničesar v prvih mesecih...mi na misel ni prišlo, da bi jo kam dala, razen na roke. Tedaj se mala še ni toliko potila, jaz pa tako nikoli ne preveč, zato sem jo nosila na rokah. Kasneje sem kupila kengurujček-3 načini nošenja, neka firma FLip v Pikapolonici. Ker mala ni bila navajena, sva se nosili enkrat, mogoče dvakrat in sem ga prodala.
Sedaj, ko je stara čez leto in še samostojno ne hodi, se pa rada nosi, pa sem naredila celo študijo kaj bi kupila, če kdaj kam gremo na kakšen krajši pohod... nisem kupila nahrbtnika, ker so mi pretežki. Sem pa kupila Boba carrier 3g in ker med mano in hčerko ni nobenega blaga, sva po parih minutah bili obe za ožeti na trebuhu. Meni, ki se res ne potim veliko, je to bil obup in ga imam namen vrniti nazaj v trgovino, ker tako ni preznojen (preznojeni sta bili le najini majčki na trebuhuuser posted image ). Nevem od kod vsa hvala, jaz sem razočarana.

Kako se pa kaj obnesejo ti kengurujčki za večje otroke, tam do 20 kg? Ve katera? Namreč moj prejšnji je bil za bolj male...

Lp

(odgovor članu oreo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kengurujčki
5.8.2013 12:59:24   
jaz_sem_jaz
Jaz imam TEGA in sem zelo zadovoljna, nič ne bi popravila-spremenila, ga pa uporabljamo že od 3.meseca starosti. Nam je super!

(odgovor članu oreo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kengurujčki
5.8.2013 13:07:42   
Barbi5
VIdeti je super!! Vendar je moja hčerka že tam blizu 11 kg in mi je brezveze kupovati...
Ve katera, če imata tale dva kengurujčka med otrokom in tistim, ki ga nosi, vmes - blago:

http://www.mytoys.de/Stokke-MyCarrier-Purple/Babytragen-Traget%C3%BCcher/Baby-unterwegs/KID/de-mt.ba.ca02.12.04/3243820

http://www.mytoys.de/ERGObaby-Babytrage-Galaxy-Grey/Babytragen-Traget%C3%BCcher/Baby-unterwegs/KID/de-mt.ba.ca02.12.04/2094661

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kengurujčki
8.8.2013 10:40:36   
oreo
zanimivo, kako so izkušnje ful različne. no moja npr. se v pestunji sploh noče prenašat, not je bla sam prvi mesec, pol pa nč več. pa niti na sploh se ne rada nosi. raje je v postlci, pa da jo tam animiram al pa da jo mam na kolenih ko na pol ležim... blazno rada pa je v košari vozička, tud če se ne prevaža okrog :)
tako sem malo skeptična glede kengurujčka, če sploh naj grem v nabavo, če bo sploh hotla bit not.
ko pišete, da iščete kengurujčke za 12kg+; js si predstavljam, da ko bo moja enkrat shodila, bo pač hodila in je ne bom več nosila. v primeru, da bi bla utrujena, jo bom dala pa v voziček. pri taki kilaži hrbet že konkretno trpi. je pa res, da mam zdaj tako predstavo, kaj bo pa bomo vidli.

kokosh hvala za izčrpen odgovor, zanima me, če bom lahko tud js sling še kaj uporabla, ko bo mal večja, sama sem kr visoka in mi je tale pripravca mal majhna mam občutek.

jaz_sem_jaz tale tvoj kengurujček mi je pa res všeč, v primerjavi z babybjornom je 3x cenejši, pazgleda podoben.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kengurujčki
17.8.2013 13:25:55   
Balerina
Mi smo kungoruja pri mlajših dveh kar veliko uporabljali, dnevno, tako za kako uro ali malo manj, dopoldan in potem popoldan. Odvisno od dneva. Je pa res da pri obeh le po kake 3 mesece. Potem pa sta bila oba tako živahna da samo še za kakšne izlete tako na hitro.
Sedaj ko je mlajši večji in že hodi, ne moremo pa z njim še ne vem v gore pa imamo nahrbtnik. Ne vem v kungoruju ga nebi nosila v hrib, mi je prenevarno lahko padem otrok pa pri tem ni nič zavarovan. Da bi ga pa na krajše sprehode nosila v kungoruju si pa ne predstavljam. Če je potrebno ga vzamem v naročje drugače pa hodi, ali pa se vozi s poganjalcem.

(odgovor članu oreo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kengurujčki
17.8.2013 17:52:38   
oreo
js isto razmišljam. da ko bo hodila, je ne bom več dvigovala in prenašala, do takrat pa čimbolj pestro... malo po rokah, malo v nosilčkih, velik po tleh se igrat...

odločla sem se in nabavla tudi kengurujčka - Lascal M in sem zelo zadovoljna. na srečo je zelo rada noter, uporabljam ga za skok v trgovino, z vozičkom ne morm, ker so stopnice, ko kaj delam in je stiska s časom, za sprehajanje po vrtu...

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kengurujčki
21.8.2013 8:30:20   
Špelička
Mi imamo kengurujčka BabyBjorn, ampak nam je že premajhen, čeprav je kao do 12 kg (naš piščanček ima pri 9. mesecih malo manj od 8 kg). Namreč pri trebuščku se ne da nič razrahljati in jo že zelo tišči. Kengurujčka smo uporabljali malo časa, od 5. pa do 9. meseca (imamo sposojenega). Nabavli smo pa ring sling in tja sem malo dajala že pri 3. mesecih, je pa še sedaj uporabna, nosim na boku. Kakšne so razlike med obema: kengurujček je enostaven za montirat, z ruto se še vedno matram, nikakor nisem osvojila zevezovanja, pa naj bi bila ta na rinko med enostavnejšemi. V obeh se mala zelo rada nosi, obe sta fajn za uspavat user posted image . Men je fajn, če moram samo kaj skočit iz avta v trgovino, pa da ne vlečem vozička s sabo, ali pa na sprehod v dežju, uglavnem zelo uporabna zadeva! Za hribe pa ne priporočam kengurujčka, mi imamo prav nahrbtnik za otroka in tudi v tem mala uživa.

< Sporočilo je popravil Špelička -- 21.8.2013 8:32:30 >

(odgovor članu oreo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kengurujčki
6.9.2013 11:59:54   
SU
Mi smo kengurujčka "0+" kupili, ampak ga uporabljali le ene 2krat. Nisem imela dobrega občutka, ker otroček še ne drži glavice sam. Potem se mi je zdel pa že mal prevelik za tlačit notri, posebej, ko je bil bolj oblečen.
Tako, da smo prakticirali sling, ki sem ga na vse načine vezala okrog sebe user posted image ...super!!! otroček se pocrklja, lahko kuka ven, lahko spi, mamica/ati lahko vmes tudi kaj opravita, kljub temu, da nosita otročka.
Ko sta bila večja pa smo imela en star, že rabljen "nahrbtnik". Tega smo pa porabili čisto "do konca". Edino kar je, je treba pazit pri nahrbtnikih, da so naramnice podložene, sicer nosač trpi in, da je obloženo tam, kjer otročku visijo nogice dol, sicer mu obdrgne nogice in ga tišči.
Meni je bil NAJ NAJ sling in nahrbtnik. Pa nahrbtnik je imela tako mini strehico, da je delala otročku senčko, če je pripekalo sonce. Ali pa v primeru, da te je ujel dež, je nudila tudi tisto "prvo pomoč", da si prišibal do doma. Lp

(odgovor članu oreo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kengurujčki
28.9.2013 17:58:12   
Aika77
Ja, kar se tiče kengurujčkov so mnenja precej deljena, pa tud vsakemu otroku ne paše vsak. Ampak načeloma so kengurujčki zelo uporabna zadeva. Če hočeš kakšnega ki je malo cenejši poglej v outletu od babycentra, imajo Tomyjevega za 55 eur ... je pa oblazinjen z dodatno podporo za glavo, hrbet, vrat. Je pa to res za takrat ko še ne hodi sam, potem se tud men zdi brezveze otroka nosit, če pa lahko hodi sam :)

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kengurujčki
25.1.2014 14:14:30   
Maxi mama
Meni je prav tako najbolj uporaben lesen trip trap kupila sem ga tudi z blazinami v otroški trgovini miška, najbolj pa me je presenetila njihova cena saj je skoraj dvakrat cenejši od stokea imam ga že 5 mesecev. Priporočam

(odgovor članu oreo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kengurujčki
28.9.2018 13:01:10   
lara_croft
Res zanimivo kako se mnenja razlikujejo ja! jaz za tamalega uporabljam mehko ergonomsko nosilko Boba X in sicer od rojstva. je hrbtišče bilo tako visoko, da nikamor ne omahuje z glavico kaj preveč. se pa za razliko od ostalih (predvidevam haha) s to nosilko počutim kot Lara Croft! Brez heca, okretnost je na vrhuncu, postorim lahko čisto vse, tudi v hribe gremo s to nosilko (ima tudi kapuco za sonček ali dež) in moram priznati, da mi je ta nosilka skoraj najljubši kos oblačila. iskreno, počutim se kot vsemogočna mama, seveda pa je nosilka oh in sploh z že priloženim vstavkom za novorojenčke, nastavljiva čisto po meni in malemu, izredno udobna za nošenje, ergonomski položaj otročka, kar pomeni da ne trpijo kolki in hrbtenica in še bi lahko naštevala...Tako, da iskreno priporočam!

PS.: kolegica je pa taprve par mesecev nosilka dojenčico v raztegljivem traku Boba Wrap in pravi da je bila tudi izredno navdušena! Pozdravček od mame Lare Croft!user posted image

(odgovor članu Maxi mama)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?