|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko mleka naj pripravim
24.8.2005 14:42:55   
miševi
Pred 1 tednom sem rodila. V bolnišnici je mleko nastajalo, dojke so postale napete. Sedaj, ko sem doma, pa je mleka vsak dan manj. Tudi babica je omenila, da bo verjetno potrebno dodajanje, ker je fantek velik, mojega mleka pa ni veliko. Zanima me, koliko ml je potrebno na začetku pripraviti tako majhnemu dojenčku? Pa kdaj je najbolje dodajati - zvečer ali čez dan?

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   koliko mleka naj pripravim
24.8.2005 15:51:55   
Anonimen
Nik je pri enem tednu pojedel 70-90ml hipp pre:bravo:Tak da če dojiš bo verjetno še malo manj, samo boljše da včasih malo vstran vržeš mlke,a kot pa da se ne naje dobro:)
Najboljše da probata zjutraj da ga nebo kaj zvijalo,sicer če pa nimaš mleka boš pa morala dat ko bo htel jest:zmeden2:

(odgovor članu miševi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   koliko mleka naj pripravim
24.8.2005 16:37:43   
Tiamo
Holja miševi,

jaz ko sem še dojila sem jo pred vsakim dojenjem stehtala in po dojenju, skoraj vedno je popila oz. pocuzala 40 ml (se pravi je bila težja za 40 g) in dodala sem ji še 20ml. Itak ti bo pa sam povedal kdaj mu je dosti..
Zdaj ko je stara 24 dni (mleka nimam nič) že popije 100ml, pri enem tednu je 60ml, v drugem tudi, v tretjem sem ji pa že naštimala 100ml, pa je kdaj popila 60, kdaj 80, kdaj pa vse.

Piši če te še kaj zanima

Lp Tia74

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   koliko mleka naj pripravim
24.8.2005 17:04:34   
HuAnita
Miševi:zmeden: :zmeden: :zmeden:
Kako pa veš, da je mleka manj? Ker če dojke niso več napete, to ne pomeni, da mleka ni. Ne obupaj prehitro in ne dodajaj prehitro. Moje mnenje.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   koliko mleka naj pripravim
24.8.2005 17:12:04   
SaaS
Raje ga probaj malo bolj pogosto dojit, če se ti zdi , da je premalo mleka. In pij čaj za dojenje, ki ga dobiš v lekarni, pa na splošno je treba veliko popit. Z dodajanjem pa probaj počakat..
Ti mali joka ali kako veš, da imaš premalo?

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   koliko mleka naj pripravim
24.8.2005 18:49:04   
ZARA
A niste imele en recept za povečanje mleka ?? Huanita?? Sezamova semena,se mi zdi...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   koliko mleka naj pripravim
24.8.2005 19:12:49   
Anonimen
ja pa pivo baje tudi:)

(odgovor članu miševi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   koliko mleka naj pripravim
24.8.2005 19:28:56   
miševi
Mislim si, da je manj mleka zato, ker skoz joka, pa skoz na meni visi - vsako uro. Pa tudi nič ne požira več tako, kot je v bolnišnici.
Bova pa jutri še z babico vidli, če se je sploh kaj zredil.

Hvala vsem, Tia tebi pa še posebno en lep pozdrav!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   koliko mleka naj pripravim
25.8.2005 15:07:18   
povhek
No, ko sem tvoje prebrala.... se mi je zazdelo nekam znano. Tudi jaz sem imela take težave.Če mleka ni dovolj seveda otrok joka!! Nič novega, bi rekli.Priporočam ti, da si sposodiš oz. kupiš črpalko.Enkrat si seveda izpumpaj mleko, da sploh vidiš koliko ga imaš.Potem pa boš lažje dajala dodatek.Če se pa prav spomnim je bilo pri meni od 70- 90 ml.Drugače pa pripraviš eno količino, pa ko bo sit itak spusti flaško.Pa še nekaj ogromno podiraj kupčke, da ne bo imel težav.

Vso srečo.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   koliko mleka naj pripravim
26.8.2005 10:08:53   
SaaS
Ja, čaj iz sezama. Jaz sem pa pila čaj za dojenje iz lekarne in se mi zdi, da je pomagal. Pivo (predvsem pravijo črno) tudi poveča tvorbo mleka, samo spet ne smeš preveč zaradi alkohola. Pa veeeeliiikooooo pit, najbolje vodo in počivat. In več ko se otrok doji, več ko zahteva, več mleka se tvori.. Traja pa nekaj dni, da se tvorba mleka in otrokovo povpraševanje spet vskladi.
Meni ga je začelo zmanjkovat 5. teden. Najprej sem mu začela že dodajati (kakšna dva tedna). Potem pa sva vseeno poskusila s pogostejšim dojenjem, pa vse to pitje in počivanje, in sva po dobrem tednu, spet prišla na normalno dojenje.
Ko sem mu dodala, nisem nikoli znala pripravit toliko kot je rabil. Saj tudi jaz nisem imela vedno enako količino mleka. Ko je bil sit, je pač nehal vleči.. Lahko pa pripraviš tudi malo več mleka, daš v hladilnik, odliješ kolikor se ti zdi. Če še rabi, doliješ.. V hladilniku mleko lahko počaka en dan -24ur, da ti ni treba za vsak obrok pripravljati 50ml mleka. Jaz sem delala tako po nasvetu sestre.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?