|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kozje mleko
12.1.2007 18:44:54   
1108
Ali mi lahko kdo pove kaj več o kozjem mleku. V čem se razlikuje od kravjega? Zakaj bi ga naj začela uporabljati za svojega dvoletnega sina?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kozje mleko
12.1.2007 18:51:51   
anajmad
Men je bivša cimra iz porodnišnice rekla,da je dala tamalemu zaradi tega kozje mleko,ker je imel non stop bronhitise. Ko mu je začela dajati to mleko,so se ti bronhitisi naenkrat nehali. Jst sem vprašala Dr. Cerarjevo na strani nedonošenčkov (društvo za prezgodaj rojene otroke) in mi je svetovala bolj ne (še sedaj,ko nismo niti koirigirano stari eno leto) kot ja. Lahko si pa prebereš tna tej strani njen odgovor.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu 1108)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kozje mleko
12.1.2007 20:30:48   
lelaval
Jaz ga nobenemu od mojih otrok nisem dala. Najsaejša je alergična na kravje mleko in pediatinja mi je kozje odsvetovala, ker je še bolj agresivno od kravjega.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu 1108)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kozje mleko
13.1.2007 0:24:31   
sjug
Naš mali (17 mesecev) pije samo kozje mleko, ker oboleva za bronhitisi. Se je tako navadil, da kravjega mleka praktično ne pozna. Če mu pa kaj pomaga, pa težko rečem, ker je ravnokar bolan, kljub temu, da precej pazim na njegovo prehrano (ne je sira, kak puding občasno, sploh pa ne kravjega mleka). Drugače jekozje mleko po sestavi bolj podoben človeškemu, kot kravje. Ima večje micele (belakovine zdrućene s kalcijem) in večjo vsebnost maščob, ki pa je posneta. Bistvena je razlika v beljakovinski sestavi. Ima tudi drugačno razmerje mineralov. Točno pa ne vem, kakšno. Skratka, menda je zelo dober za ljudi, ki imajo težave z dihanjem, za alergije pa ne bi vedela.

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kozje mleko
13.1.2007 12:59:44   
noe
Isto kot za bronhitise pomaga tud za alergije. Ker ima moj oboje, že dlje časa iščem nekoga ki  bi imel kozje mleko, pa sem neuspešna.   V trgovini pa je drag in tudi kvaliteta je slabša  od domačega. lp

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kozje mleko
13.1.2007 18:36:44   
1108
O kozjem mleku sem začela razmišlajti zato, ker mi ga je neka gospa svetovala za povečanje odpornosti pri mojem malčku, saj je kar pogosto bolan.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kozje mleko
14.1.2007 22:44:50   
Vrtnica1
Mi smo tudi trenutno na kozjem mleku, ko smo ravnokar že tretjič prišli iz bolnice (v šestih mesecih - grozljivka!) Dvakrat zaradi bronhitisa! Tudi jaz sem slišala same dobre stvari o tem mleku, imam dve sodelavki, katerih hčeri sta bili non stop bolni in na antibiotiku in sta se otroka "okrepila" s kozjim mlekom. Našemu sicer še niso dokazali alergije na nič, a popije ogromno mleka, zato sem se sama odločila poskusiti s kozjim.
No, moj mož, ki je velik skeptik, je stvar preštudiral po internetu in mi dal zeleno luč, da je menda kozje mleko res za človeka boljše kot kravje. Mi pač preizkušamo, pa bomo videli. Je pa trenutno kozje mleko (domače) zelo težko dobiti, ker so sedaj koze breje in bodo pač rabili mleko kozlički, tako da je res kriza v tem trenutku najti domače, sveže kozje mleko.
Lp in veliko sreče.

(odgovor članu 1108)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kozje mleko
15.1.2007 7:22:10   
srki
Moja svakinja je kozje mleko uporabljala skoraj od začetka rojstva punčke, sicer ga je morala redčiti, ker je bolj močno od kravjega. Zdravnik temu ni nasprotova. Sem pa tudi jaz slišala, da je zelo zdravo. 

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kozje mleko
6.2.2007 22:58:30   
tins
Tudi moja ga je pila skoraj eno leto, in sicer zaradi alergije na kr.mleko smo poskusili s kozjim (čisto na srečo, pediater ga je sicer odsvetoval). No, in ker hvalabogu ni imela nikakršne reakcije smo ga veselo pili (se znebili ogabnega Pregomina), vmes pa je izvenela še alergija na kravje mleko. Uglavnem, ful dobra izkušnja! LP

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kozje mleko
9.2.2007 15:59:38   
Dadi
Mi smo tudi ravnokar prešaltali na kozje mleko, ker sta mala dva non stop bolna-bronhitisi, sploh ta starejša. Bomo videli, če bo morda to pozdravilo tudi alergično reakcijo, ki jo ima na ne vejo kaj. Moj user posted image  je včasih mel dve kozici in je mleko oddajal enim staršem ki so imeli punčko z astmo, zato sva tudi midva zdaj poskusila s kozjim mlekom.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kozje mleko
15.2.2007 19:31:31   
tinkamiška
Sej mogoče je butasto vprašanje, ampak a je treba domače kozje mleko tudi prekuhat? Sem dobila 2l od znanca in zdej ne vem al ga naj prekuham ali ne...user posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kozje mleko
15.2.2007 19:40:33   
Anonimen
Mi imamo koze in lahko ti povem,kako kuhamo mleko.Daš ga na štedilnik in tik pred vretjem odstaviš in mešaš.Med hlajenjem večkrat premešaš.Nikoli pa ne smeš pustiti,da gre v luft,ker s tem uničiš tisto,kar je v tem mleku najbolj pomembno.

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kozje mleko
15.2.2007 21:10:16   
tinkamiška
Hvala Dalijauser posted image

Lp,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kozje mleko
4.3.2007 12:31:48   
hemma
Ali mi lahko poveste, kje v okolici Maribora bi lahko kupila kozje mleko?
Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kozje mleko
1.4.2007 9:37:50   
DEJANA
Tudi našemu sončku bom začela dajati kozje mleko, saj se boriva s hudimi bronhitisi. Star je eno leto in priporočala nama ga je tudi pediatrinja. Zanima pa me - ali ga moram redčiti z vodo? Je preveč, če mu ga ponudim zjutraj in zvečer ko jeva mlečni obrok? HVALA!

(odgovor članu hemma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kozje mleko
22.2.2008 11:02:26   
pupika
Jaz kozje mleko v mb kupim v leclercu, sem ga že iskala v merkatorju in ga nisem našla. Če pa kdo pozna katerega ki prodaja domače kozje mleko pa se priporočam. V trgovini stane kozje mleko skoraj 2€.

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kozje mleko
23.2.2008 19:59:34   
Nikica
Moj sin ga pije približno malo več kot pol leta, lahko rečem, da so se njegove bolezni kar zreducirale. Če je prehlajen, ni več kot tri, štiri dni. Bolan ni bil približno 4 mesece (kar je pri nas rekord), nato pa je dobil angino, ki jo je kar hitro prebolel. Jaz sem definitivno ZA za kozje mleko!!!!!!!!!!!Verjamem v njegovo zdravilno moč!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 1108)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kozje mleko
25.2.2008 21:17:28   
lila114
Moj sin tudi pije kozje mleko, ker je bolnik CF in itak mora jesti vse bolj mastno in kalorično, sicer mleka nima rad, pa koliko ga popije, pije kozjega! Sicer imam jaz to srečo, da ima moj oče koze doma, a ker res sedaj imajo koze mladičke ne dobim niti deci mleka!!! Ali ve kdo kje se da še kupiti kozje mleko???

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kozje mleko
26.2.2008 20:21:37   
Nikica
Jaz ga kupim kar v Tušu ali Sparu, res je pa da ni domače.

(odgovor članu lila114)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kozje mleko
29.4.2009 22:04:01   
Marelica
Ker ravno iščem izkušnje uporabnikov kozjega mleka, bom potegnila na plano tole staro temo.

Mi smo si ravno zaradi nenehnih bolezni naših otrok omislili svojo kozo. Mleka se nam ni bilo težko navadit, ker je naravnost odlično (čisto drugačno, kot sem ga pred leti nekje pila in je imelo zares ogaben okus). Me pa zanima, kakšne bodo kaj pozitivne spremembe okoli obolevanja. Naš mali je namreč že dvakrat od jeseni (in vrtca) naprej imel pljučnico, 3 angine, adenoviroze pa tudi... v glavnem NENORMALNO! In mi sploh ni težko rihtat tole kozo, samo da bi se že enkrat bolezni nehale ali pa vsaj omilile.

Zdaj uživamo domače kozje mleko dober teden, samo smo pa tudi ravno nekje pobrali nek prehlad in smo celi šmrkavi. Zanima me, po kolikem času se kaj pojavijo tisti opevani zdravilni učinki po vaših izkušnjah? Jaz sem od znancev slišala za primer popolnoma pozdravljene astme po 2 letih pitja kozjega mleka, prav tako pa nekje po takem času ozdravitev epilepsije (celo 2 primera, od tega je eden moj ožji sorodnik). Pa vaše izkušnje?user posted image

Aja, pa še nekaj, ker vidim, da o tem ni bilo govora. Zdravnica me je opozorila, da kozje mleko ne vsebuje folne kisline in bi jo ob pretežnem uživanju kozjega mleka morali dodajati. Lahko namreč pride do težke slabokrvnosti. Previdno torej!

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kozje mleko
29.4.2009 22:08:51   
resnično srečna
sin je bil alergičen na kravje...in smo mu dajali kozje...nosili smo ga tudi v vrtec...in ni bil do 4 leta nikoli bolan...ne prehlajen...in je res...rad ga je pil...je pa res,da smo mu vanj dajali kakav he he...

star je bil 13 mesecev...ko je začel z njim...




_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kozje mleko
5.5.2009 22:28:33   
Anonimen
Jure pije kozje mleko odkar se je odločil, da je zaključil z zizanjem, torej od 11 meseca naprej. Res je, da celo to zimo ni bil nič bolan, razen sedaj, ko smo zboleli vsi. Prej pa je bil tud bolan, pa prehlajen, ampak zelo malo in je hitor minilo (kakšna enodnevna vročina). Mogoče se pozna tudi to, da ne hodi v vrtec in ker smo se izogibali kakšnim šoping centrom ali pa igralnicam od kjer smo še vedno kakšno pi***ijo prinesli.

(odgovor članu resnično srečna)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kozje mleko
6.5.2009 9:09:06   
Marelica
Resnično srečna in =jasna= , hvala za vajina odgovora! Jaz o našem zdravju poročam, ko zares ugotovim kakšen učinek.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kozje mleko
6.6.2010 15:46:26   
kozjerejec
user posted image če bi ga gdo slučajno kupil ali kupoval prodajam domače kozje mleko po ugodni ceni! tel:041-886-415 

(odgovor članu 1108)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kozje mleko
8.10.2013 0:58:47   
butterfly.
Pozdravljeni,

upam da tema spet malo zaživi. Še vztrajate s kozjim mlekom? So kakšni očitni učinki?
Jaz bi za nas hodila vsak dan iskat ali vsaj vsak drugi dan, domače kozje mleko.

Pozna kdo kakšno kmetijo v bližnji okolici Kranja kjer bi ga imeli?

Hvala in lp.

(odgovor članu kozjerejec)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?