|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krči
5.9.2004 20:58:19   
romy23
Pozdravljene...

Imam eno vprašanje...
Kakor veste imam doma 1 teden staro dete. Odkar smo doma smo ponoči pokonci, no vsaj do 1 zjutraj. Pa sej ni težko bit pokonc sam meni se moje dete tako smili. Ne vem, ampak zdi se mi da ima krče ali pa ga napenja.
Pa me zanima, ali je katera imela take težave že tako zgodaj in kako je ukrepala-kaj mu je dala?
Tuhtala sem da bi mu skuhala bebe čaj ali pa mu dala sab simplex kapljice. Kaj mislite?
Samo na kapljicah piše da so za dojenčke in nič od katere starosti.

lp romana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   krči
5.9.2004 21:14:11   
malika
ti mu kar daj čajček. Mogoče bi bil od tega bebe čaja boljši doma narejen čajek ; 5 zrn kumine, 5 zrn janeža,5 zrn koprca,5 cvetk kamilice.
Sab simpleks kapljice pa ne pomagajo najbolj. Nam je pomagal samo lefaksin in kuminov sirup.

PS.če koprca nimaš, ti ga lahko pošljem(domača pridelava)

Lp

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   krči
5.9.2004 21:35:03   
Zvezdica
Romy čestitke za sinka!
Naj te potolažim, da se je napenjanje pojavilo tako zgodaj tudi pri nas in mu dajemo lefaxin kapljice in čajček. Včasih pomaga, včasih ne. Naprimer, do zdaj nismo spali le dve noči...včeraj :(. Sicer je mali spal od osmih do treh potem pa nič več. Tudi joče ne ampak se le zvija in jamra in je meni tako hudo. Takrat ga dojim in mu dajem čajček ter ga masiram po trebuščku. Morda ne pomaga vendar je ob čutek boljši.

Čimmanj skrbi in veliko lepih trenutkov vam želi Zvezdica z družino.

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   krči
5.9.2004 21:37:31   
malika
Zdaj sem se spomnila, da sem ga po trebuščku masirala s brinjevim mazilom(dobiš v lekarni-njihove izdelave).Ima tak prijeten vonj in je kar precej pomagalo.

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   krči
5.9.2004 23:32:37   
Nogavička
Hojla,

najprej čestitke!!:bravo::bravo:

Tudi naša Hana je imela že tako zgodaj krče. Mi smo probali vse živo, na koncu pa nam je najbolj pomagal kuminov sirup, ki ga kupujemo v Kamniku v lekarni - ga sami delajo. Krči niso bili več tako pogosti, pa tudi milejši so bili.

Želim, da bi se jih čimprej rešili.

L.p.

Tea

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   krči
6.9.2004 10:26:53   
ČITA
Ne vem, mi smo trpeli grozne krče dokler sem jedla jajca. Ko pa sem ugotovila, da mali jajčk ne prenese (žal šele po 2 mesecih)in jih nisem več jedla, smo se tudi poslovili od krčev. Niti minutke joka ni bilo več zaradi krčev.

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   krči
6.9.2004 22:40:08   
Anonimen
Jaz bi počasi lahko napisala diplomo o krčkih. :( :(( Žal še nisem ugotovila, kaj točno bi mu lahko tako pomagalo, da bi krčki v trenutku ponehali, vendar se mi zdi, da mu dosti bolj kot lefaxin pomagajo vetrovne kaplice od koroških lekarn. To so zeliščne kapljice iz kumine, janeža, koprca in še nekaterih zelišč, ki se jih trenutno ne spomnim; za lefaksin pa so mi rekli, da je to ena sama velika kemija... Sicer pa, kemija gor ali dol, če mu pomaga! Lefaxin se dobi v Avstriji, stane pa malo manj kot 9 EUR (velika steklenička!).

Kar se tiče brinjevega mazila - z njim ga mažem vsak večer, pa ne pomaga kaj dosti, vendar imam potem vsaj boljši občutek, da sem pa mogoče nekaj malega naredila zanj. To mazilo pa se ne sme uporabljati pri novorojenčkih, ki še nimajo popolnoma zaceljenega popka.

Še eno vprašanje za Maliko (ker se mi zdi, da delaš v zobozdravstvu): a ne škodi kuminov sirup otrokovim zobem že pred izraščanjem? :zmeden: Patronažna sestra mi ga je namreč odsvetovala, ko sem ga hotela kupiti, ker bi naj otrokom po njem izraščali črni zobje. Rekla je, da zato, ker je izdelan na bazi kuhinjskega sladkorja in ne glukoze... :zmeden: Tudi v lekarni v Europarku mi ga je neka starejša lekarnarka odsvetovala... zato mu ga ne upam dajati.

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   krči
7.9.2004 0:05:06   
jagoda
Tudi Adam je imel krče že v bolnici, mislim, da peti dan po rojstvu (sva bila v bolnici 8 dni zaradi carskega reza). Zdravnica je rekla, da lahko dobi Sab simpleks že tako majhen dojenček, samo niso preveč pomagale. Poizkusili smo tudi Lefaksin-boljše, zdaj pa imamo vetrovne kapljice od koroških lekarn,pa so še najboljše. Še vedno ga včasih malo zvija, ampak ne več toliko kot prej.

lp in čimmanj krčkov!

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   krči
7.9.2004 7:23:17   
Blink1
Zdravo

Ja moja je imela krčke že tudi pri enem tednu...:((:(( Imamo Lefaxin, pa kuminin sirup, pa čajček za prebavo od Hippa.

ker moja Neja večinoma je Aptamil Pre in le en ali dva obroka mojega mleka ki si ga sčrpam, sem zdaj ukinila ta dva obroka in je dosti bolje s krči. Pa nisem nič takega jedla, da bi jo šraufalo. Sem bila pa zelo živčna in še antibiotike sem jedla...tako da je verjetno to zelo vplivalo na Nejo in jo je hudo krčilo. No zdaj je veliko, veliko bolje.

Sabina..vem da imaš veze na Koroškem ;) Bi se dalo dobit te Vetrne kapljice?:ups: bi se priporočala

Aja glede kumininega sirupa so meni v lekarni v Hočah rekli, da so to uporabljale že naše babice in je zelo naraven. Za zobke pa tudi ni tako hudo...sej ga ne je cel dan. Jaz ga dam na dudo samo takrat ko res zelo kriči...da jo pomiri. Drugače pa ne opazin drugega učinka...

lp
Nina

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   krči
7.9.2004 14:19:59   
Anonimen
Nina, ni problema. Bomo zrihtali, vendar ne vem, če še ta teden, ker ne greva nič gor. Sva bila v nedeljo! Ti povem, ko bomo spet tam!

(odgovor članu romy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   krči
7.9.2004 17:49:52   
Blink1
O super Sabina. Najlepša hvala

Upam,da se vidimo v četrtek...se bom opogumila in prišla pokazat moj zaklad

Lp
Nina

(odgovor članu romy23)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?