|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kravje mleko
21.9.2013 15:10:22   
daisyb
pozdravljene,

vem, da bo moje vprasanje zvenelo mal "neumno" pa me vseeno zanima. Pred meseci sem bila na enem predavanju glede prehrane otrok (v Italiji). starsem so poslali pol domov literaturo, kjer sem v eni strokovni literaturi zasledila (neka knjiga.....), da uzivanje velikih kolicin kravjega mleka in izdelkov iz kravjega mleka lahko skodi......kaksne so te ogromne kolicine ne bi vedela.....je pa pisalo, da mleko povzroca, da se zbira sluz v pljucih......kar se pol kaze kot bronhitis, katar ipd. glede na to, da ima moj 4 letni otrok pogosto bronhitis in kaselj ter katar sem se vprasala, ce je res mozno, da bi blo tako zarad tega, ker pije veliko mleka. pri 4 letih ga spije sigurno vec kot liter na dan....pa se jogurte je....
zagotovo se bom posvetovala tudi s pediatrinjo....vseeno me pa zanima, ce katera kaj ve o tem. ali ima katera tud otroka, ki spije tolk mleka na dan (pa ne dojencek).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kravje mleko
21.9.2013 16:18:17   
emma83
Ja, nekaj bo res na tem. Moj 3-letnik ima sum na astmo in so nam skoraj povsod rekli, da kravje mleko zasluzuje. Spije ga mogocr 2 dcl na dan (ne vsak dan), vcasih kaksno skuto in jogurt poje.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kravje mleko
21.9.2013 16:36:50   
enea
ja, mogoče je res kaj na tem,.. veliko slišanega,.. ampak,... če pogledam pri nas, v enem tednu spijemo 12 l mleka (4-čl. družina), pojemo veeeeliko jogurtov, razen sezonskih prehladov nimamo problemov z zdravjem, ( v tej smeri) user posted image ( aja še potrkat na les moramuser posted image )

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kravje mleko
21.9.2013 16:50:07   
Cassiopeia
Odkar ne pijem mleka in tud vsem ostalim mlečnim izdelkom se čimbolj izogibam, nimam več bronhitisov.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kravje mleko
21.9.2013 17:23:39   
Polona31
Pred cca 25-30 leti sta bila špinača in paradižnik najbolj strupena hrana...kriva sta bila za vsemogoče zdravstvene težave...no sedaj je na vrsti mleko...čez nekaj let bo pa spet kaj drugega. Poslušati in slišati je treba telo ki samo pove kaj dobro prenaša in kaj ne.

(odgovor članu Cassiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kravje mleko
21.9.2013 17:28:18   
Felicita
trenutno znanstvene ugotovitve stojijo tako:
- mleko ne povečuje proizvajanja sluzi, jo pa zgoščuje: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2154152
- mleko pri določenih posameznikih tudi povečuje nadtajanje sluzi - to so posamezniki, ki so občutljivi na protein v mleku. je pa to majhen del populacije in ta protein se najde samo v mleku določenih krav: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19932941

obstaja še nek članek, ki potrjuje prvi trditvi, pa se mi vztrajno izmika. no ja (če se še kateri da iskat po googlu - sluzi se po angeško reče mucus ali phlegm).

Velike količine so zame tudi precej... abstrakten pojem. zame je velika količina več kot pol litra na dan (oz. več kot 2 kozarca), medtem ko so v prvi raziskavi uporabljali 11 kozarcev/dan. imo to pomeni, da posebej aktivno izogibanje mleku ni potrebno (če imajo v šoli za malico npr gres ga lahko poje), medtem ko pitja mleka pač ne bi spodbujala oz. bi malo pazila kje in koliko ga zaužije.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Cassiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kravje mleko
21.9.2013 20:54:23   
Dilove*
Tudi sama sem popila po skori liter mleka na dan ...
Potem sem spoznala resnico,da je kravje mleko dalec od zdravega napitka!
Odkar sem jaz prenahala piti kravje mleko so tezave s neprestano zaprtim nosom,katarjem in refluksom izginile!
Daj na pavzo tole mleko za par mesecev,da vidis razliko. Lahko kravje mleko zamenjas z ovsenim mlekom!:)

_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kravje mleko
22.9.2013 11:32:29   
barbisonrisa
Jap, če opažaš, da ste veliko bolni, sploh katar, neprestano smrkanje, pokašljevanje itd., za nekaj tednov, mesecev umakni mleko z jedilnika. Moja izkušnja je že taka. Celo nosečnost nisem pila mleka, ker mi je bilo po pitju mleka slabo (Nikoli prej se mi to ni zgodilo) in tudi prve tri mesece po porodu nisem pila mleka in čudežno nisem imela več težav ne z neprestanim smrkanjem in katarjem. Nepitje mleka je pri moji dojenčici tudi pripomoglo k temu, da skoraj ni imela krčev. Zdaj, 4 mesec, sem se odločila, da začnem spet piti mleko, pa so se stvari zelo poslabšale. Neprestan izcedek iz nosa, katar, kašljanje itd. Skratka, zdaj sem spet ukinila mleko in računam, da bom čez par tednov spet kot nova. Kakšne ekstra literature o kravjem mleku in njegovi prebavi nisem študirala, a očitno ga jaz ne prebavljam in ga telo izloča pač skozi povečano sluzenje. Obup! Še najbolj očitno je, ko vedno ko spijem kavo z mlekom, začnem čihati user posted image , če pa brez mleka, pa ni nobene podobne reakcije. Torej, poskusi umakniti mleko. BTW, to isto ne velja za jogurte in sire. Ti mi ne delajo nobenih problemov. Zgleda, da je tam zaradi predelave sestava že drugačna in mi telo vse lepo prebavi. Jaz zdaj kavo pijem z riževim mlekom (sojino mi ni preveč dobro, pa še pokvari se hitro). Sicer je kava pol bolj sladka, ampak glih tak gre :-) Veliko sreče!

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kravje mleko
23.9.2013 8:13:01   
ribica.
da, mleko nima nobene koristi, razen če si teliček. Pri nas je očitno stroka še vedno tako zakoreninjena v starih prepričanjih, da tega ne prizna, da mleko ni zdravo. Pri nas sta tudi naša fanta oboževala mlečne obroke za zajtrk in sta kar naprej kašljala, bronhitisi kar naprej. Potem smo nehali z mlekom in je veliko veliko bolje, da ne rečem da težav več ni. Sploh pa je mleko problematično že zaradi same obdelave, ker homogenizacija naredi veliko škodo.

(odgovor članu barbisonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kravje mleko
23.9.2013 8:52:56   
abc123
Naša štiriletnica obožuje mlečne izdelke in jedi kuhane na mleku, vendar nimamo težav z zdravjem. Verjetno je to odvisno od posameznika.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kravje mleko
24.9.2013 10:00:20   
Jacika
Lp!

Glede na to temo pa dajte no lepo prosim, jaz svojmu sincku ze od 6.meseca naprej devala kravje mleko ker se mu je nadomestek gabil. In hvala bogu ni nikoli mel kaksnih reakcij, niti alergije, zdrav kot dren.

To je vse odvisno od otroka do otroka. Zakaj potem po porodu v bolnisnici dajejo kravje mleko za boljse materino mleko? No vsaj pri nas v Slovenj Gradcu so ga devali.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kravje mleko
26.9.2013 17:43:25   
barbisonrisa
Z mlekom je tako kot z vsem ostalim, eni ga pač ne prebavljajo najbolje. Eni imajo celiakijo, pa to še ne pomeni, da je zdaj gluten strupen za vse. Večina ljudi z njim nima težav. Eni ne smejo perutnine jest, ker dobijo astmatični napad. Skratka, pač nismo vsi glih. Glede dajanja kravjega mleka za boljše materino mleko - pitje mleka nima prav nobene veze s kakovostjo materinega mleka. To je še ena taka "babice so rekle". Raziskave na to temo niso pokazale nobene povezave enega z drugim. Sploh pa je zelo malo možnosti, da bi bilo materino mleko za njenega dojenčka nekakovostno ali manj kakovostno itd. To so, bi rekla, ostanki 70. let, ko je industrija umetnega mleka skušala zaslužit in ko dojiti ni bilo moderno. Na srečo je tudi človeka srečala pamet in je le dal naravi prav.

(odgovor članu Jacika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kravje mleko
27.9.2013 12:53:12   
Jacika
Dojenje se ne meri z modo. Pac so v 70.letih imeli tako. Saj pravim vse je odvisno od otroka dootroka kako sprejema doloceno vrsto hrane. Ampak vsi govorijo kako mleko skodi nam kaj sele otrocickom. Vsi se razlikujemo med seboj, prsti na roki niso vsi enaki tako tudi ljudje ne;) Nekateri dobijo alergijo itd... nekateri pac ne..

(odgovor članu barbisonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kravje mleko
1.4.2014 13:17:31   
Anna7
Evo tole je moja izkušnja z mlekom:
http://mojpogled.net/mlejkp-zivalsko-ali-rastlinsko/

(odgovor članu Jacika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?