|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 11:09:37   
anju
res že veliko povedanega o kuhinjah tukaj, vprašanja pa so še vedno.

svojo kuhinjo bom dala delati "domačemu" majstru. priporočil mi je plastificiran iveral. no, v bistvu me je že tudi prepričal, da je tak material najboljša izbira za kuhinjo (za čiščenje, vzdrževanje... moja kuhinja bo namreč zelo v uporabi). problem nastane, da glede na to, da mizar ni neka velika firma, ima možnost nabavit samo nekatere barve. če bi hotela več, bi moral ponaročit, kar bi prišlo predrago.
tako me zanima iz kakšnega materiala so kaj kuhinje, ki ste jih predstavile v že obstoječih temah?
kaj pa navaden iveral? tega bi namreč dobila v veliko več različnih odtenkih.
in kaj menite kako bi izpadlo, če bi spodnje elemente imela v breza varianti (svetlo leseno in MAT), medtem ko bi bili zgornji elementi oranžni v VISOKEM SIJAJU (samo vratca, stranski deli omaric bi bili v brezi enaki kot spodaj)? kuhinja je sicer precej "zaprta", iz jedilnice bi se čez šank videlo praktično samo gornje elemente.
še glede nape - je boljša vgradna (malo sem skeptična, saj v tako omarico, v katero je vgrajena napa ne bi kaj dosti spravila) ali tista sama? kuhalna plošča bo v kotu, torej tudi napa.

pa če imate še kako slikco...user posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 5.6.2008 11:13:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 12:07:03   
mojsoncek
Mi imamo kuhinjo iz mediapan-a. Barvas ga lahko po zelji  in je na ta racun veliko vec "izbire" kot pri iveralu, ki ga dobis samo v dolocenih barvah. Je pa zadeva malo drazja...

Kar se pa "barv" tice, jaz ne bi kombinirala mat in sijaja. Ampak ljudje smo si razlicni in zato ima vsak svoj okus. Najbolje pa bi bilo, da tudi sama preiskusis tako, da dobis dva vecja kosa iverala v zeljeni barvi in ju das skupaj. Ne probavaj samo s tistimi majhnimi vzorcnimi koscki.

Glede nape - ce rabis omarico, potem vgradna, da pridobis vsaj se malo prostora. Drugace pa raje prostostojeco.


< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 5.6.2008 12:09:26 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 12:08:29   
Anonimen
Moja kolega sta kupla kuhinjo pri enem tak majstru po naročilu in kuhanja zgleda res cenena, tak da ti priporočam, da dobro premisliš. Gleda materiala pa ne vem, bi mogla vprašat mojegauser posted image .

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 12:48:33   
mojsoncek
No nam jo je naredil svak pa izgleda zelo dobro user posted image . Se mi zdi, da je kar fajn da poznas mojstra in njegovo delo.

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 13:44:34   
Anonimen
Ne razumem najbolj, kaj misli tvoj mizar, no, ampak bom skušala razložiti, kako je s temi frontami pri tovarniško narejenih.

Osnove front so narejene iz iverke, mediapana, masive, stekla ali inoksa, odvisno od potreb. Na to pa se potem lepi različne materiale, glede na želen končni učinek.
- Masivna kuhinja pomeni, da je rob narejen iz masive, lesa, osrednji del fronte pa je običajno iz furnirja, ker les načeloma ne prenaša dobro temperaturnih razlik v kuhinji + vlage. To je pri tovarniško narejenih, pri mizarjih dobiš tudi celo fronto iz lesa, ampak se lahko sčasoma stranica nekoliko ukrivi.
- Pri drugih materialih pa je tako, da se na to osnovo lepi ali furnir ali folijo, laminat, pa še kaj bi se našlo. Folij je več vrst, ene se lepo krivijo tudi čez rob, druge pa samo po sprednji površini, ker so trše, po robu pa se naredi iz identičnega materiala rob (ABS). Pri teh kuhinjah je več izbir barv, od sijaja do mat izvedb, po RAL lestvici, ni da ni. Niso pa te kuhinje fajn, če so svetlejših odtenkov, ker se ta rob s časom zasvinja in v tisti beli, bež, vaniliji,... se črn rob zelo vidi. Taka obdelava fronte tudi ni fajn, če v kuhinji ni nape - ker je preveč vlage, iverka pa ne mara vlage user posted image . Mehkejše folije se zalepijo tudi čez rob, tako da je podloga, pa naj bo iverka ali mediapan, zaščitena, ni pa tako velika izbira barv.

Ta kombinacija mat les in visoki sijaj oranžna bi znala izpast zelo fajn.

Jaz sem imela izvlečno zaprto napo v omarici, v njej pa sme imela spravljene lončke za kavico, kakav, meni se je zdelo zelo priročno,  prav pride tudi za kakšne začimbe. Pač, kar ti bolj paše, če je samostojna napa, potem vse skupaj malo razbije. Smao v kotu boš omarico bolj težko dosegla, mogoče res bolje samo napa.

O kuhinjah, o katerih sem jaz pisala, so narejene ali iz iverke ali iz mediapana, gre pa za različne tovarniško narejene kuhinje.

Aja fajn, res fajn se pozanimaj o referencah tega mizarja. Ker eni naredijo res suuuper, eni pa zelo šlampasto.

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 14:52:36   
anju
ma reference niso vprašljive. problem je v tem, da bi sama rada vedela malo več... in seveda v tem kar sem napisala - majhno število barv za izbirat. za ta medipan mi ni nič rekel, ker očitno ne dela iz njega. kar se pa iverke tiče sem imela točno te pomisleke - šla sem pogledat omaro za vgradni hladilnik pri svoji mami, ki ji je hladilnik včasih kaj spustil (kateri pa ne?!) in res ni ok.

ja, napa bo kotna. nisem pomislila na to, da bi bila omarica nedostopna. prej na to, da bo vse skupaj malo preveč natlačeno, če obečem še napo. pozabila sem napisati prej, da je to kuhinja v mansardi - mi jemlje tudi višino na eni strani. mi je papokazal neko svojo izvedbo te proste nape okoli katere je dal malo poličk in je na videz prav fino. samo te poličke so rade tako hitro prašne in mastne pa še nad kuhalno ploščouser posted image

dal mi je konkretne vzorce teh plastificiranih iveralov prav zato, ker je tudi sam mnenja, da po malem koščku ni pravega vtisa. robovi so različno zaobljeni, vsi pa zalepljeni v enem (istem) kosu kot cela fronta.

hm... iz česa pa je in koliko stane medipan?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 15:29:12   
Anonimen
Mediapan ali MDF so plošče, narejene iz finega lesnega prahu. Les zdrobijo v fin prah in ga nato pod visokim pritiskom in temperaturo skupaj s smolami in lepili stisnejo v plošče različnih debelin. Te se potem poljubno reže. Vem, da so bile včasih polemike okoli mdf-a  zaradi uporabe formaldehida, ampak kolikor vem, so tega sedaj že zamenjali z neškodljivimi snovmi.
Iverka je pravzaprav isto kot mdf, smao da je narejena iz bolj grobih lesnih delcev.
Ne vem, če je med iverko in mdf-om kakšna bistvena razlika v kakovosti, prej bi rekla, da je razlika v možnostih različnega oblikovanja in uporabe, ki jih zaradi svojih lastnostih ponujata.

Pa na vezano ploščo sem prej pozabila, tudi iz tega delajo fronte. Vezane plošče so narejene iz več plasti lepljenih furnirnih plošč (to pa so tanke, manj kot 3mm debele plošče rezanega lesa).

Tako da konec koncev, vse je narejeno iz lesa, samo da je različno obdelan in ima različne dodatke.

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 15:30:22   
Anonimen
Aja, če te zanima kako bo tvoja kuhinja izgledala, si lahko na kakšnem rač. programu izrišeš okvirno 3D postavitev.

Še glede hladilnika: včasih mizarji pozabijo narediti ustrezno zračenje za vgradnje hladilnike, v cokl, zadnjo steno omarice ali celo brez stene. Problem ni v sami iverki, ki je itak prevlečena s takim ali drugačnim materialom, problem je v stikih, na kotih in robovih, če ti nis dobro narejeni in lahko vlaga pronica v notranjost. POtme začne fronta ali notranjost omarice cveteti, ampak to je zelo redko.
Sicer pa je ogromno tudi zelo kvalitetnih kuhinj narejeno iz iverke, tudi moja user posted image , pa nimam pripomb.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 5.6.2008 15:36:28 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 15:47:06   
anju
hvala za izdatne odgovoreuser posted image
kot razumem je potem ta medipan vseeno trpežnejši glede na to, da je bolj fino zmlet nima toliko prostora za vlago pit... ne vem, nouser posted image
in kakšne materiale se rabi za hrbte omaric in notranje poličke? (kar ne neham spraševatiuser posted image ) mislila sem, da se ubere vse v materialu fronteuser posted image

s tem rač. programom se je pa neki moj matral, ampak zgleda, da je tud on malo anti rač.user posted image
okvirno rišem na roko, pa kar gre za predstavo dobituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 15:50:57   
anju
saj pri meni bo hladilnik samostoječ, ampak za videt kaj vlaga naredi in to na tleh, ker je cokla bila v luži. zacvetelo je, kot praviš. je pa res, da je kuhinja moje mame vseeno stara 30 let... konec koncev lahko potem mirno rečem tudi bravo iverka!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 16:01:58   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Cokl si lahko tudi iz plastike, inoxa ali česa podobnega omisliš. Zadnje stene so ponavadi iz bolj fine iverke, omarice pa iz iverke, se dobi tudi v drugih materialih, ampak je takoj money, money, money user posted image user posted image user posted image . Tudi poličke so običajno iz iverke.

Sicer pa imaš na straneh večjih nemških proizvajalcev 3d planerje, če se ti da risat. Lahko pa meni pošlješ vse mere na ZS, kje so okna, vrata, višina kolenčnega zida, kje so priključki, lahko se malo pozabavam z izrisom, samo ne obljubljam, da bo danes.

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
5.6.2008 16:13:24   
anju
uf, velikodušna ponudba!

mislim da imam "problem" samo z zgornjimi omaricami. spodaj bo itak vse polno. sva se z mizarjem že okvirno dogovorila kako bodo predalniki (seveda nestandardnih mer), ker sem vezana na odtok, elektriko in zračnike. nič od tega ne mislim več premikat, je blo že dovolj (se selimo na novo in je treba mislit na vse naenkrat, da se mi mešauser posted image ).
no, mogoče pa vseeno, samo moram konketno izmerit. vse to sem namreč zaenkrat zaupala temu mizarju. saj pride še enkrat, da dokončamo zamisli, potem se loti dela...

< Sporočilo je popravil anju -- 5.6.2008 16:14:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
9.6.2008 10:04:30   
honey
Midva sva dela kuhinjo delati po naročilu. Glede na to, da sva mu že takoj na začetku povedala, da želiva kuhinjo v rdeči barvi in visokem sijaju, sploh ni bilo dvoma, da bo delal iz mediapana. Ker na iveral se menda "lima" fronta v želeni barvi, mediapan pa direktno barvajo - tako nama je bilo razloženo. In ko sem gledala omaro, je res videti, da so barvana celotna vratca in tudi stranice omaric so komplet v isti barvi. Cokl imava pa v barvi kombinacije kuhinje (sivo-rdeča) in sicer siv, ampak je barvan PVC.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
9.6.2008 14:08:04   
Anonimen
Mediapan se res direkt barva (lahko pa tudi ne, po želji, lahko se nanj tudi furnir nalepi ipd.), v več tankih nanosih v nadzorovanem okolju (nič prahu, malo zraka,...), da je premaz lep in brez pikic in lis. V Sloveniji je bolj malo mizarjev, ki to res znajo narediti tako, kot je treba oz. ki imajo potrebno opremo in prostore. Problem pri MDF ploščah je še, da s eob rezanju zelo prašijo, so pa načeloma še vedno malo boljše kot iverka. Ni pa zato iverka neka krš roba user posted image .

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
9.6.2008 15:54:37   
anju
no, gruntam in gruntam. pa bom spet vprašala rajšiuser posted image
v čem je fora, da so fronte iz "trpežnejšega" materialauser posted image saj so hrbti in stranski deli prav tako izpostavljeni. ajde notranje poličke so res malo manj... a samo zato, ker spredaj večkret obrišemouser posted image mislim, ker zamaka lahko vmes ali pa odzadaj še bolj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
9.6.2008 16:24:25   
Anonimen
Ker:
- je od spredaj večja vlaga zaradi kuhanja, tudi če imaš napo
- ker je večja temperatura spet zaradi kuhanja (glej zgoraj)
- ker jih stalno odpiraš in zapiraš
- ker se velikokrat vanje udari (npr. s posodo, s koleni, ko kuhaš, ptroci priromajo mimo z igračami,...)


(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kuhinja - iz katerega materiala?
9.6.2008 17:03:01   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

otroci priromajo mimo z igračami,...



user posted image
zaradi otroka ne bi dala spodnjih elementov v visokem sijaju - prstki prstki PRSTKI pa kmalu ni nič več od visokega sijaja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?