|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lepopis
18.10.2005 15:42:50   
india
Učiteljice, koliko ve upoštevate,če se otrok potrudi in lepo piše, pa pazi na obliko? Koliko to vzpodbujate pri samem pouku?
 Mene strašansko moti, da noben trud za obliko in urejenost zvezka ni poplačan vsaj s pohvalo, ocen ne pričakujem, a kaj vse danes vidiš v zvezkihuser posted image user posted image user posted image . Poleg tega iz nekaterih zvezkov sploh ni mogoče prebrati,kaj si zapišejo, potem pa naj bi se iz tega še učili?

Kam je šel lepopis?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lepopis
18.10.2005 16:55:31   
CatJa
Rakom žvižgat, ja user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lepopis
18.10.2005 17:45:03   
nicolina
Pozdravljena miška!
Jaz namreč učim v 2. razredu in smo ta mesec začeli z opismenjevanjem. Sama otroke spodbujam, da čimlepše pišejo, jih za to posebej pohvalim in napišem kaj vzpodbudnegauser posted image user posted image , če pa smatram, da ni dovolj dobro, pa bi se lahko potrudil, dam še enkrat za prepisat in nimajo čisto nič proti, tako so tudi sami do sebe bolj kritični.
LP , elika

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lepopis
18.10.2005 19:20:20   
lenika
Tudi jaz učim v 2.razredu in se strinjam z Eliko.

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lepopis
18.10.2005 21:05:51   
Anonimen
Jaz pa se s svojima predhodnicama ne strinjam.

Otroci, ki grdo pišejo, vsaj tisti v prvi triadi, imajo grdo pisavo večinoma zaradi slabe grafomotorike. Prepisovanje grdo zapisanega teksta je nekaj podobnega kot to, da bi od gluhega zahtevali, da pove, kaj je slišal.

Otroke nikoli posebej ne sekiram zaradi grde pisave. Starše opozorim na šibko grafomotoriko in jim dam grafomotorične vaje za doma, predvsem take, ki urijo poteze, ki sestavljajo posamezne črke.
Če je vzrok trda roka oz. okornost, predlagam naprej pisanje velikih potez na velike formate, pisanje s prstom po mivki, s kredo po tabli ali asfaltu ali kaj podobnega. Zelo pomagajo tudi razne druge vaje, npr. ličkanje koruze.
Otrokom, ki lepo pišejo, včasih povem, da so to lepo napisali, kaj posebej jih pa ne hvalim.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lepopis
18.10.2005 21:10:56   
bskrle
V višjih razredih zahtevamo čitljivost in jo tudi točkujemo, torej prispeva k boljši oceni.
Seveda je to v skladu z učnim načrtom in ne moja kaprica.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lepopis
19.10.2005 14:41:34   
Gina
Res je to v učnem načrtu, vendar je stvar učitelja, koliko bo to upošteval in koliko ne. Jaz se ne strinjam, da se ocenjuje pisava. Če bi mene ocenjevali za lepopis, bi vedno dobila negativno. Kracam, čečkam, sem bila pa vedno prva in vedno sem znala za seboj prebrat. Lep zapis imajo lahko izključno samo analitični otroci. To je del karakterja in ne nekaj naučenega. Jaz sem celosten človek in noben celosten se ne more posvečat temu, ali je del črke milimeter navzgor ali milimeter bolj v levo, če je pa vendarle to tako brez življenjskega pomena. Mora pa biti pisava tistemu, ki zapisuje, čitljiva. To pa je smiselno, ker se drugače učit ne more od tam.
Iz vsega zgoraj naštetega + če upoštevamo zgoraj napisano Selenino razmišljanje, ki še kako zelo drži, se mi zdi, da je fajn, če čitljiv zapis spodbujamo, vendar je brez pomena zahtevati od vseh, da pišejo vedno "lepopis".

Še nekaj: zakaj se sploh učimo velike pisane črke, če jih v praksi nihče ne uporablja? Totalna bedarija. Večina nas tako ali tako tipka, če pa pišemo, jih pa polovica tiska, sploh moških! Mar bi se namesto velikih pisanih črk, učili slepega desetprstnega tipkanja, ker bi nam veliko bolj prav prišlo, a ni res?!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lepopis
19.10.2005 16:42:22   
ronja5
Moj fant zmeraj dobi vse točke za čitljivost (9. razred), čeprav piše kot kura. Ima zelo grdo, vendar čitljivo pisavo.Julita, ki piše zelooo lepo, natančno in oh in sploh, črke so poravnane kot vojaki, njeni zvezki so maksimalno urejeni,... jaz pa kljub temu včasih težko  preberem kako besedo.
Vem pa, da porabi ogromno časa za vse to in je tudi zelooo vesela vsake pohvale s strani učiteljic.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lepopis
19.10.2005 20:31:42   
lenika
Ja, se zavedam, da je grda pisava posledica slabo razvite grafomotorike, ki jo v grobem razvijamo tudi z plazenjem pri športni vzgoji, fino grafomotoriko pa s številnimi grafomotoričnimi vajami , pisanjem na veliko in različnimi pisali. Vendar pa vseeno mislim, da ni nesmiselno od otroka zahtevati, da da od sebe svoj maksimum, ne pa da mu ni važno kakšno je, samo da je. Veliko otrok tudi narobe drži svinčnik in je zaradi tega njihova pisava grda. Ko pa otroku ponudim nastavek za svinčnik se situacija bistveno izboljša, er se otrok nauči pravilno držati svinčnik in posledično tudi lepše piše. Se pa strinjam z Gino kar se tič učenja velikih pisanih črk.

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lepopis
20.10.2005 18:38:03   
kofetek2010
pri nas doma sta 2 takšna, ki pišeta grdo kot kure, samo med njima je 30 let razlike user posted image  in mene to ful moti, res moti, kr sama lepo in čitljivo pišem user posted image  
včasih bi bilo potrebno njuno pisanje odnest v lekarno, da mi preberejo kaj piše user posted image  

in 3 leta sem učiteljici "masirala" v šoli, da naj sinu rečeta kaj glede grde (fuj, fej) pisave in kaj je bil odgovor? "da učitelji ne smejo vplivat na to, kako otrok piše, saj mu s tem omejujejo njegovo svobodo izražanja" user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lepopis
23.10.2005 10:46:38   
india
Lenika, o kakšnem nastavku za svinčnike govoriš?

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lepopis
23.10.2005 13:54:00   
lenika
 Miška, obstaja en takšen poseben nastavek, ki se ga natakne na svinčnik in tako se potem otroci, ki nepravilno držijo svinčnik, naučijo pravilnega držanja svinčnika.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lepopis
23.10.2005 19:58:22   
india
A se ti nastavki dobijo v trgovinah? Jaz bi ga kupila kot preventivo za Jana,ki tudi malo bolj površno drži barvice. 

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lepopis
24.10.2005 15:42:06   
kofetek2010
miska - ko boš zvedela kje se ga dobi, mi prosim javi!

tnx user posted image

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lepopis
24.10.2005 18:13:17   
lenika
Pri nas na šoli jih je naročila svetovalna delavka, drugače pa mislim, da se dobijo tudi v bolje založenih papirnicah in knjigarnah.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?