|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
2.8.2006 13:14:29   
Jančika_
Kajetan tudi bolj slabo podira kupček, ampak jaz se nič ekstra ne trudim - če ga podre takoj, recimo v roku ene minute, pol je kul, sicer ga pa ne matram. Ker se še ni zgodilo, da bi ga podrl kasneje. Nima pa nič krčev ali kaj podobnega (trkam, trkam), samo prdi ko kak star atauser posted image , ampak ga nič kaj ne zvija zraven. Samo en večer je jokal eno uro skupaj in to je bilo zaenkrat to. Z možem misliva, da je takrat jokal, ker smo se ce dan vlačili naokoli in je bil čisto znerviran, ampak vedeti pa ne moreva.

Nasploh je zaenkrat hudo nenaporen. Tudi ko je buden, nič ne joka, samo brunda kot kakšen jazbec. Ima pa tak čuden ritem, da je edino dolgo rundo buden od šestih popoldan do polnočiuser posted image . Vmes mi ga rata držati budnega kvečjemu kakšno urico. Zdajle je po zadnjem dojenju takoj tako trdno zaspal, da ga še previla nisem.

U, Alisa, dobro, da si me spomnila. V Celju da občina 20 jurjev za dete (30 za drugega), pa še nisem oddala vloge. Si grem kar pripravit listine.

Vesnica, a kr dobra vila te je prišla obiskatuser posted image . Mene že tudi malo meče tole nočno zbujanje. Sem se tako fajn odvadila, ker tavečji ponoči spi, da sem zdaj že čisto blesava. Ampak OK, saj bomo tega tudi menda navadili spat, ko bo čas za to. Zdaj pač še rabi hrano ponoči.

Se pa spomnim, kaj je ena napisala, ko sem bila ko zombi pri taprvem. Je rekla, da je ugotovila, da si sama otežuje zadevo, ko ob vsakem nočnem dojenju vstane, gre lulat, pa malo vode spije. In se tako čisto zbudi in težko zaspi nazaj. Da odkar pa ima malega pri sebi in ne hodi ponoči okoli, je pa boljše. Samo kaj pa vem, mene ful svinjsko lulat tišči ponoči in moram vstat. Pa še spim slabše, če je mali ob meni, tako da to zame zgleda ne pride v poštev. Plus da totalno ne obvladam dojenja leže. Že prvega sem doila izključno sede, zdaj se pa sicer nekaj trudim, pa sem pol cela zlamana, mali se pa tudi pritožuje...



(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
2.8.2006 18:55:08   
sašaš
O oj! user posted image

Pri nas zaenkrat še nobenega hudega joka ali kakšnih težav ponoči. Ampak je Ela med najmlajšimi tukaj in verjetno zato večino dneva in noči še prespi. Zvečer nič ne komplicirava - že ko jo previjam, sem večinoma tiho in je nič ne zabavam, potem jo samo polupčkam in rečem nočko, jo dam v posteljico in to je to. Aja, pa pikapoko ji navijem (taka, ki špila uspavanko), jaz pa se res ne pogovarjam z njo. Ona še kakšnih 20 min čeblja sama s sabo in nekaj brunda, nato pa zaspi. Včasih ji dudo dajem v usta, če ji ven pada (kadar jo ima). A vaši user posted image  kaj dudajo? Ponoči samo 1x papava in nato takoj zaspi nazaj. Mami pa isto - dojim pa vedno sede, v leže bi verjetno zakinkala.

Je bila pa danes dopoldne malo sitkana - jo je verjetno matralo, ker včeraj ni nič kakala, danes dopoldne pa spet nič. Prejle pa se je "odprlo" in je nakakala za vse nazaj. In to driska - upam, da je vse ok, da ne bo še naprej driska. user posted image

Želim vam čim manj joka in mirno noč! user posted image


_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
2.8.2006 18:59:35   
KaMa
Se se jaz malo javim! Je Ela zaspala z atijem vred, ko jo je skusal malo pomirit...Danes je neka tecna, drugace je bila zelo pridna, navadno sam spala in jedla. Valda, da je budno obdobje zvecer :) Sma mele s tem v porodnisnici tezave, ker tam cez dan nekak ni miru. Ponoci je ze 6 ur skupaj spala, ampak na zalost to ni pravilo, midva pa upava na ponovitve :) Jo navajamo na kosarico, ampak ne na silo, ker je tudi meni lazje po eni strani, ce spi kar med nama, pa jaz kinkam med nocnim dojenjem. To sem pogresala v porodnisnici - zaradi rane po CR je ne smem sama dvigovat (je tezka!) in sem morala skoz sestram zvonit, postelje pa so tam tak ozke, da nisem upala zraven nje zaspat.
Mamo pa tudi probleme s podiranjem kupcka. Ker je ne smem dvigovat, midve podirava s kengurujckanjem - si jo polozim na trebuh na prsi. Tako potem vcasih tudi zaspiva, ampak ne podre vedno kupcka. In tudi njo pol mocno kolca in bruha. Vcasih, ko lepo zaspi po dojenju, pa je niti nocem vec premetavat s tem kupckom, ce vem, da se bo zdramila. Aja, tudi tezko recem "podiranje kupcka", ker v bistvu rigne ko stari ded, ce ze :D
Imamo probleme z obiski. Smo cisto na novo druzina, ati naju mora obe strct, ker jaz se moram pocivat, pol pa se obiske...jaooo... pa Ela obiske tudi prespi, ko jo vsi cartajo, pol je pa vsa neka razdrazena...Jo zmotijo novi glasovi, je zmedena? Ne vem...
Pa se to -sem htela vprasat, tiste, ki ste prvic mamice...Kak dozivljate to? Jaz sem se se na dan poroda bala in se nisem znala predstavljat v tej vlogi, potem pa je blo kar nekak naravno, ko so mi prinesli misko in sva se lepo podojili. Tak kot sem iz studentke naenkrat postala nosecka, mi je zdaj smesno, da mi je bla prej tak tuja misel na biti mami.
Glede postave - trebusceh prazen, zgrban in visec (ko balon po par dneh, ko mu zrak gre ven), najbolj opazne pa so enormne joske! Se pocutim ko Pamela. Ne samo, da ne bom spravla gor hlac in kril, se bojim, da bojo tud majce problem (zaenkrat sem se v spalnih srajcah ali oblekah, ki sem jih kupla med nosecnostjo v indijski trgovini).
Ok, ne morem verjet, da sem uspela tolko napisat v enem subu! Pa da sem ze 1h na internetu! Grem pocekirat pikico, mislim, da se ze nekaj oglasa...

Papa.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
2.8.2006 20:43:04   
KaMa
U, saša, ravno sem vidla, da je tvoja Ela se bolj pridna. A dude jim dajate? Ja, verjetno res pomiri, jaz sem v porodnisnici, ko je nisem mogla vzet iz posteljice k sebi, cakajoc na sestro uporabila svoj mezinec, da ga je sesala in bla tiho par minut. Ampak dude pa ji ne bi upala kupit, sem slisala, da so nevarne, da povzrocajo sesalno zmedo, al kaj ze....? Koliko vas uporablja dude in ze od rojstva al kasneje? Ker sem prej zasledila, da jih tud hranite na flasko? V porodnisnici sem vidla, da so jim dajali dodatke na brizgalko, pa baje je po mali zlicki ali skodelici tud ok.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
3.8.2006 8:11:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Alisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2006 9:28:51   
Jančika_
Vesnica, a tvoja stara mati tudi sili zraven pri dojenju? Moja je čisto ubrisanauser posted image . Se usede poleg in tolk da se mi sama gor ne priklopi. Jao. Pri taprvem je to zgledalo tako, da je sedela zraven in ga med dojenjem vlekla za nogouser posted image . Jaz nikoli ne šparam jezika, ampak babi si ne da čisto nič dopovedati. Ampak res NIČ, null, zero. Kakšne probleme imamo, ker je Vasja alergičen na čokolado, ona mu jo pa vseeno tišči in reče, ja saj je čisto malouser posted image user posted image user posted image . Ojojoj, zadnjič je čisto malo manjkalo, da bi ji eno pripeljala. Ker ko rečeš 100X, ona pa vpričo cele familije naredi točno tisto, kar si ji rekel, da ne...user posted image . Ni pomagalo niti to, da sem jo vprašala, če ga bo ona vozila vozila k zdravniku in plačevala Bicom terapije.

Jaaaa, jaz sem tudi precej razdražena. In nepotrpežljiva. Začelo se je pravzaprav že v prvi nosečnosti - se spomnim, da sem na novoletnem žuru čisto popenila, ker so se majstri ob štirih zjutraj menili samo o matematiki in reševali enačbeuser posted image . Malo hormončki nagajajo, malo neprespanost in utrujenost... Mi pa pašejo obiski in družba, samo če ne ostajajo predolgo. Je pa tako, da ko imaš že eno dete, se težje izogneš takim zadevam, saj tudi tavečji rabi akcijo in družbo. Dva dni nazaj so prišli prijatelji z Vasjevim vrstnikom in sta tako razgrajala, da sem na koncu samo še dol padlauser posted image .

Najboljše so pa situacije, ko se Kajetan dere, ker je lačen, Vasja bi se igral in tuli mama!mama!mama!!!!!!, mož izza računalnika prijavi "Vasja te kliče", obenem pa mi zvoni telefonuser posted image user posted image user posted image .

Mi za Vasjo uporabljamo Hoferjeve plenice, ampak pri mojih starših ima Lumpije in se super obnesejo. Plenica ima zjutraj včasih dve kiliuser posted image , pa ne spusti. Tako da bomo tudi za Kajetana verjetno trojkico nabavili Lumpije. Zdaj smo še na dvojki, dobili smo dva paketa Pampersk (teh pri nas sicer ne kupujemo, ker pač ne kupujemo ničesar od firme P&G), kupila pa sem še ene Huggieske št.2, pa so mi tudi všeč.

Na začetku smo imeli Babylove, ampak to so tak klinčeve plenice, ne vem nouser posted image . Lani enkrat so zamenjali dobavitelja in so se ful poslabšale, pred tem pa so bile praktično najboljše na tržišču. Takrat so na veliko vračali denar in obljubljali izboljšanje, samo ni bilo nič od tega. Torej Kajetan je bil cel teden ponoči durh in durh moker, da sem ga sredi noči preoblačila in menjalava posteljnino. Tako da jih ne bomo več uporabljali.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2006 13:16:58   
Alisa
Ja Vesnica24 mislim da smo se vidl, parkirano sva imela pri občini, srebrn avto. Vem pa da sta šli 2 mimo z vozičkom. Naslednič ko bom dol se lahko dobimo mal na klepetu.
Lumpijeve plenice sicer še nisem probala, ker imam še zalogo Pampersk.
Ali vaši  user posted image  tud stokajo med spanjem oz. po dojenju. Moj zadnje dni skoz stoka, se preteguje in napenja. Da bi pa spal skupaj vsaj 2 ure ne da bi vmes stokal al pa kolcal pa ne greuser posted image .

Sem pa tud jaz tečna in razdražljiva sploh zvečer ko sem že čist zaspana mali pa gleda in stoka kot nočen ptič.

evo panika, mali vrešči!

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2006 13:32:15   
Jančika_
Alisa, moj ima skoz nek program brundanja in stokanja, ampak spi pa vseeno vredu. Malo me pa skrbi, ker se res fejst krivi nazaj. Tudi med spanjem. Bomo videli, kaj bo rekla pediatrinja na pregledu, ki ga imamo sicer šele čez 3 tedne.

KaMa, glede dude: oba moja fanta jo imata. Vasja jo je dobil 14 dni po porodu, ker je začel sesati palček in je duda ipak boljša, Kajetanu sem jo pa dala takoj po prihodu iz porodnišnice, ker je hotel sesati, pa ne na joški (se ne carta na njej, samo papca). Ko sem mu tiščala moj mezinec, bi mi kmalu noht dol olupil, tako je vlekeluser posted image . Saj verjetno je boljše, če dete nima dude, ampak hej, kolikokrat ta mala zadevca pomaga ohraniti zdrave živce! Moj ati je zobozdravnik in pravi, da ni panike. Bi pa dudo tavečjemu z veseljem že vzela, itak jo ima samo še za spanje, ampak skoz fehta za njo. Kaj pa vem, zdaj je dobil bratca, pa v vrtec gre septembra...nekako se še nisva dokončno odločila z možem, da bi mu jo vzela.

Imam prijateljico, ki je bila ful nesrečna, ker tamala ni hotela dude in ji je skoz visela na joški ali pa se je drla. Tako da - nekateri bi dudo dali z veseljem, pa je otrok noče. Drugi pa imamo slabo vest, ker dete s takim veseljem vlečeuser posted image .

Kar se pa flaške tiče - pri taprvem sem bila tudi čisto zaskrbljena, da ne bi imel kake sesalne zmede in mu je nikoli nisem dala (pač ni bilo potrebno). Sicer sem mu kdaj ponudila, ampak ni hotel in nisem vztrajala. Ampak se mi je to maščevalo, ko sem morala sredi noči nujno v bolnico in mi ga je potem mož ob petih zjutaj po snegu do kolen prinesel peš v bolnico, da sem ga podojila, ker ni hotel flaše (jaz sem vzela avto, pa celo noč je snežilo; na srečo smo doma čisto blizu bolnice). Takoj naslednji dan je mož vzel zadevo v svoje roke - v eno otroka, v drugo pa flašo in je vztrajal dve uri, da je mali končno zgrabil. Tako da bomo tamalega poskusili prej navaditi. Če bo uspelo, bomo pa še videli.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2006 14:09:26   
Alisa
Sem hotela pokazat sliko ko sva jo izdelala za v avto, pa se ne da!user posted image
Evo sem vam ga dala v album, tam mi je uspelo.

< Sporočilo je popravil Alisa -- 3.8.2006 14:22:25 >


_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2006 19:35:14   
KaMa
Jančika - aha, se mi je zdelo, da praksa slejkoprej premaga teorijo. Sem prvic mama (se niti 2 tedna;)) pa ze sama hitro ugotavljam, da je dostikrat bolje prakticno kot nacelno (sem se ze v porodnisnici premisla glede spanja v najini postli). Pol tud na brizgalko potem ne gre hranit verjetno?

Alisa - super nalepka! Mi smo zeleli nardit nekaj takega, pa nas zanima, kako (bo)ste naprintali na nalepko? Mi bi jo meli na notranji strani sipe...

Uh, grem, stoka...

_____________________________

Ela, 21.7.2006, 4170g, 52cm


(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2006 20:11:26   
Alisa
KaMa sprintal jo bomo na fotopapir in potem na one seske ko se prilepijo na šipo pa bo tud na notranji strani šipe.


_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
4.8.2006 12:05:30   
Naty*Taja
Zdravo. Evo tudi nas končno doma. Po najlepšem komaj enournem porodu ( Jančika sem bla bolj hitra kot ti, ki si bila ful user posted image ) , sva bili dva dni v Celju, potem pa so naju prestavili na pediatrično v LJ. Mala je namreč imela ful gosto kri, tak da so ji jo redčili z infuzijo, potem pa je zdravnica pri njej opazila neke spremembe in naju poslala v LJ na podrobnejše raziskave. Hvalabogu so vsi izvidi OK in je vse vredu. Samo še enkrat morava v LJ na kontrolo EKG, kar je najverjtneje tudi posledica te goste krvi. Tam gor  je dobila mala še zlatnco, tak da so jo imeli pet dni na infuziji in pod lučko. Je pa ful naporno tole, ker je apartma za mamice dost oddaljen od malih in potem moraš laufat iz enega konca na drugega vsake tri ure, da jo podojiš, pa potem v klet iz drugega študka na hrano in to brez lifta!! So me tak noge bolele, pa čišča se tudi kr uliva....v gavnem groza. Menda bojo ja čimprej novo kliniko naredli za naše male sončke. No v gavnem zdej sva končno doma in uživamo. Marcel kr naprej gleda Maruško in jo lubčka, pa boža ... Tak da verjetno ne bomo imeli problemov z ljubosumjem user posted image . Dojiva se lepo - se je tam na pediatrični navadla tistega režima - na tri ure jest, vmes pa spat. Bomo vidli kako dolgo bo držalo. Pa zaspi tudi kr v postlci, tak da z njo res ni veliko dela, zaenkrat. Mleka je tolk ,da kr šprica in si morem vedno prej mal ven stisnit, da je čist ne zalijem.  Sem vas  brala, kar sem spustila. Ja Kapesanta, zdej sem pa uradno tu prijavljena user posted image .
Vidim, da imate ful problemov s kupčki. Naj vam povem, kako to na Pediatrični rešujejo. Male hranijo v sedečem položaju user posted image . Lepo se nasloni na komolec, malega drži za vrat, ga dvigne v sedeči položaj in mu da flašo. Potem, ga pa še kr tako drži in ga ful po prsih trka, da podira kupčke. Sicer je uspešno ampak malo kruto. No sej kupčke midve zdej tudi tako podirava. Mi "sedi" v naročju in jo držim tam za vratkom in jo trepljam po hrbtku - tak riga, da je kr kej!! Je pa ponavadi največji problem to, da kupčkov ne podiramo med samim hranjenjem. Ko slišiš, da poje zrak, ga moraš hitro dvignit in podret kupčka, potem pa jest naprej. Drugače pa potem tisto, kar po zrakcu poje, ven polije! Poskuste, mogoče bo kateri to olajšalo, ker potem nič ne stokca med spanjem. Moja je ene parkrat tako stokala, ko je spala, pa sem jo nazaj dvignila in sva podrle kupčka, pa je spančkala naprej kot angelček. Se pa spomnim pri Marcelu, da nisva nič kupčka podirala, ker je zaspanču na zizi in mi ga ni blo za budit, pa ga je pol skoz napenjelo in nismo nič spal. Tak da po mojih izkušnjah tole stoprocentno drži. Mogoče bo še kateri prav prišlo.
Aja pa glede dudic - tam na Pediatrični kr njihovo dobijo in če jo nočejo zagrabit, jim pa glukozo postrani not kapnejo, pa jih vsi vlečejo user posted image . Pa tudi za dodatek ni nobene panike, če te slučajno ni tam, ko je lačen, mu pa kr hitro flaško naštimajo in ga nahranjo, da je tiho. Pa če ima slučajno drisko, mu dajo za pit, korenčkov sok! user posted image  Me je skor kap. Pa še ene par čudnih imajo, tak da se ne sekirat, če majo vaši dude... Če ima otrok premočan sesalni refleks, je al kr naprej na zizi, al pa mu vmes uturiš dudo, da se joške malo spočijejo. Pa še hranjenje lepše steče, ker se navadi nekega reda.
Zdej grem pa mal počivat.


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
4.8.2006 14:34:24   
sašaš
Dan!

Naty-Taja WB! Samo, da ste vse zrihtali in da ste doma. user posted image

Jaz sem danes vsa nekaj zamorjena - vremenska, se mi zdi. user posted image  Prej sem imela poln kufer vročine, zdaj pa dežja! user posted image  Tako rada bi šla kam ven na luft...user posted image

Vidim, da nimam samo jaz sitne stare mame. user posted image  Ena od mojih je taka sitnoba in edini človek, ki me res razkuri v momentu (sem res zelo, zelo potrpežljivo bitje drugače). Smo bili zadnjič z Elo tam pa ji je celo prstke na roki narazen vlekla (ko je pest držala v spanju) - da ji ne bo tako vroče! user posted image  Da ne govorim o komentarjih o lupinici... Smo se prav na hitro pobrali!

Pridni bodite in kaj lepega napišite! Čavči!user posted image



_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
4.8.2006 14:42:18   
malicki
Po dolgem času se spet oglašam.

Imeli smo kar naporen teden. Zaradi potrjene okužbe s toksoplazmozo smo morali prejšnji teden v petek najprej v Lj na infekcijsko kliniko na pregled, potem pa sva se morali v nedeljo zvečer vrniti in tam ostati 4 dni, da so opravili vse preiskave in tako sva se šele včeraj vrnili domov.
Na srečo je vse OK, ampak zdravila bo morala pa vseeno jemati in to kar 1 leto, pa 1x mesečno bomo imeli kontrole v Lj.

Vidim da vas ima kar nekaj težav s kolcanjem. Mi tudi! user posted image  Ma moji pupi se skoraj nonstop kolca, pa čeprav ful podirava kupčke. Sem že mislila da smo edine.
Sedaj se ponoči že 2x dojiva in prvič lepo zaspi nazaj, v drugo pa težje, ker se čisto prebudi in nikakor ne zaspančka nazaj, nekaj menca, pa se preteguje, vzdihuje, stoka, pol pa jok.
Glede podiranja kupčkov - če ga ne podre jo malce položim vodoravno pol pa dvignem in ga podre. Pa včasih jo dam že spat, pa vidim da jo nekaj tišči ker jamra in jo spet dvignem in še kar podira kupčke.

Mi smo bili včeraj stari 1 mesec user posted image  sploh ne morem verjeti da tako hitro mineva čas. Pa zdi se mi, da je babika že ful zrastla, ob rojstvu je bila micena, merila je 48cm.

Mi smo čas obiskov že dali skoz, na srečo user posted image . Mi je bilo kar malce zoprno , nasploh ker so trajali tudi po 3 ure user posted image , pa v tamalo so tako dolgo drezali da se je zbudila pol pa v jok. Jaz pa tako utrujena, pa še problem z dojenjem sva imeli. Pa ljudje nas sploh niso vprašali če nam ustreza ampak so se kar najavili na obisk. Sedaj so pa obiski postali krajši in imamo kar mir.

Drugače pa mleka še vedno nimam dovolj in dodajam, ampak še nisem obupala. Zala je tudi bolj med lenimi ker kar zadrema med dojenjem, ampak čez minuto je že budna in takoj v jok. Ampak čeprav ji dajem flaško je ziza še vedno zakon user posted image  
Dudo pa uporabljamo samo v skrajni sili, ko jo zvija ali pa ko nikakor ne zaspnačka. Ima pa Zala najbolj grozno dudo user posted image  je kar velika in cela iz kavčuka, ampak tamali se ful dopade, pa ročaj ima in si jo lahko prav drži ali pa jo nekam zabriše. Sem ji dala včeraj eno lepšo, Aventovo, pa ni šans da ji jo spraviš v usta. Jo bom ob priliki slikala.

Takole zdaj pa grem dokončat kosilo.

Lepo se imejte z bebikami user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
4.8.2006 22:10:27   
Jančika_
Naty-Taja, fajn te je spet brati. A še prej si zrihtala kot jaz, frajerkauser posted image . Čestitam še enkrat. Za pregosto kri še pa nisem slišala, madona, kaj pa to sploh pomeniuser posted image . No, pa saj zdaj bo vse OK, ne?

A da takle delajo s tamalimi na pediatričniuser posted image . Na tak način sem jaz podirala kupček pri Vasji, ampak ko je bil star že kake tri mesece; pri tako malih se mi to ni zdelo glih OK. No, pa očitno je. Sem danes poskusila 3x na ta način, ampak žal ni delovalo, mali je samo debelo gledal, rignil pa sploh ni. Itak pa si ne upam tega preveč prakticirati - danes sem namreč klicala našo pediatrinjo, ker se Kajetan zelo krivi nazaj. In je rekla, da ga naj imamo čim manj v pokončnem položaju in zelo moramo paziti pri pestovanju, da je ves čas upognjen naprej. Upam, da se bo to popravilo.

Malicki, a dudo grdavžo ima Zalauser posted image ?  Poznam kar nekaj primerov, ko tamali niso hoteli nobene dude, ta je bila pa zakon. Samo grda je pa resuser posted image .

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
4.8.2006 22:47:46   
kapesanta
Jančika - a lahko sezamov čaj pijem vsak dan - s cedevito je super, če pa pomaga pa še tolk boljš.
Vesnica24 - jst bom pa Lumpitove plenice kar porabla - čez dan bojo pa ja zdržale tiste 2-3 ure. Drugač mam pa Mullerjeve, al pa Pamperske kupljene v Mullerju - jih mal menam, ker se mi pamperske zdijo preveč umetne. Dobila sem pa tud Fixies 2, sam so prevelike, tako da jih ne morem komentirat.
Dudo mamo pa tud mi - me zize preveč bolijo. Mam pa silikonsko aventovo in lateks Nukovo - sta si čist kontra po obliki, pa našga nč ne mot, obe z užitkom cucla. Sam jo pa uporabim, ko nč drucga ne zaleže.
Danes sem poklicala patronažno zarad dojenja in bradavic - ker nimam dost mleka, mi je svetovala, naj začnem dojiti na obeh zizah in naj ga zbujam na 2-3 ure, da boma zize nazaj v pogon spravila (drugač čez dan spi tud po 4 ure). Bradavice so se mi pa vnele verjetno zarad 1urnih podojev - zdej prakticiramo 20 minut na eni na drugi dokler ne zaspi, ampak max 20 minut. Pa mažem se z Bepanthenom. Lanolin zgleda ni bil zadost. Za kupčej je pa rekla, da če ga ne podre ga pač ne podre - naj probavam kake 10 minut, potem pa naj ga dam ležat, čeprav bo polival, kolca pa itak ne glede na vse kupčke.
Smo pa zgleda pridelal kolike - zadnje tri dni imamo od 19-20.30 na vsake par minut zvijanje in kričanje, vmes pa zaspi kot angelček. Paše mu pa če se z njim zvijem v polžka, se mi zdi da manj kriči.
In danes sem čist razočarana nad sabo - sem ga tolažila s petjem, pa sem se spomnila samo: hudo mravljico, kuža pazi, rac rac kam racaš in našo četico - katastrofa. Zdej pa že zbiram Janeza Bitenca in Romano Kranjčan, da bomo poslušal in se kej naučil.
Zdej gremo pa počas spat - fanta že smrčita na kavču user posted image .

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
4.8.2006 22:52:02   
Jančika_
Kapesanta, po moje ga lahko vsak dan. Saj ni nič takega not, da bi lahko škodilo. Meni res pomaga. Par dni nazaj sem imela ful malo mleka, zgleda, da sem premalo počivala in jedla, ker prej je pa kar teklo od mene; no, spila sem 4 šalce sezama, pa sem skoraj zastoj mleka spet pridelala, tak naval je bil.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
5.8.2006 11:05:24   
Naty*Taja
Jančika - gosta kri pomeni, da ima v krvi preveliko levkocitov (no onih ta rdečih), se preveč namnožijo. Ponavadi tem malim to pada, naši je pa naraščalo. In potem so ji v žilco filali infuzijo, mislim, da glukozo in verjetno še kaj zraven user posted image . V glavnem s tem ji potem kri razredčijo, oz. zmanjšajo št levkocitov. Men je to zdravnica razložila takole: to je tak, kot da bi namesto vode tekel med!! No pa je kr vredu primerjava, a ne?
Mene pa zanima, kako se vi kaj folgate? A je Vasja priden, ko se vidva naprimer dojita? Men še ni čist jasno, kako bo to laufalo, ko bomo sami?! Ravno takrat, ko mam malo na zizi, on veselo leti v kopalnico in pleza na WC, al pa po kavču skače? Menda ve, da ne morem za njim, ker  z malo na zizi pa res ne morem okol skakat user posted image . Upam, da nam bo zlaufalo. Zdej itak mamo atija doma tri tedne. Pa onadva v spalnici spita, medve pa v dnevni. A vi ste kr skup? Se mi zdi, da bi se tavečji za vsako ko se midve dojiva zbudil. Al naj probam, da bomo skup? Tavečjega pa še ne morem v njegovo sobo dat, ker še nima zrihtane! Dej mi kak nasvet prosim.
Aja pa še nekaj sem se spomnila. Sem gledala tam, ko je fizioterapevtka eni mamici od Marušine cimre na ped. kazala, kako jih z enim peprostim prijemom pripraviš do tega, da se ne zvijajo nazaj, ko jih imaš v naročju - Primeš ga med nogicami s prsti zgoraj in s palcem spodaj na ritki in samo malo kot da obrneš medeničko navzgor, pa se glavica avtomatsko namesti v pravi položaj!! Upam, da razumeš kaj mislim. To brez upiranja sprejmejo, ker je kao čisto naraven gib. Mogoče ti bo pa kej prav prišlo.
No naša mala zdej spi, tavelik je z atijem zunaj, jaz grem pa pit!!in potem počiva. Lepo se cartajte.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
5.8.2006 18:55:22   
Jančika_
Hvala za nasvet, bom sprobala tale prijem. Se pa res fejst nazaj krivi bošček. Ko a položim na ravno podlago, se kar v črko S skrivi včasihuser posted image .

Mi trije smo bili včeraj prvič cel dan sami, do zdaj je bil ati z nami večino časa. Kaj pa vem, zaenkrat prav dobro kaže. Vasja sploh ni ljubosumen, niti najmanj. Je pa res kar težko imeti malega na joški, zraven pa gledati, da tavečji ne naredi kake neumnosti. Tako da moram malo bolj paziti, da ne puščam kakih mamljivih stvari naokoli in da imam vrata od kopalnice zaprta (drugače gre na wc in spušča vodouser posted image ). 

Še največji problem je, ker bi Vasja rad ležal v Kajetanovem košku, ko malega ni not. In potem zleze na kavč in hoče not, ampak zadeva je na koleščkih in je ful nevarno. Tako da mi je včeraj K. visel na joški, jaz pa sem z drugo roko držala košek, medtem ko je V. vsaj 30x (ja, sem štelauser posted image ) zlezel not pa ven iz koška. No, danes je to naredil brez nadzora in tako zružil, da ga je po moje minilo, da bi še kdaj probal. Tulil je ko zmaj, madona.

Bom pa videla v ponedeljek, če bo lepo vreme, kako bo s sprehodi, ko bomo sami. Edina sreča, da imamo dvojni vojzek.

Vasja spi v otroški sobi - že od petega meseca. Midva spiva v dnevni (imamo samo 2-sobno stanovanje) in Kajetan zaenkrat spi pri naju v košku. Prej ko slej ga bova dala v otroško, samo še ne vem, kdaj. Zdaj ima še tak ritem, da je zvečer ful buden, ko Vasja že spi. Tako da čakamva predvsem na to, da ju nekako uskladiva. In da mogoče K. ne bi več jedel ponoči, samo to zna trajati, tako da ne vemuser posted image . Po moje se bo sproti pokazalo, kako bi bilo vredu. Smo pa imeli do tega tedna vrata otroške in dnevne odprta, ker je bilo vroče in se ni Vasja nič zbujal, ko sem rihtala malega. Pa pravijo tudi, da se otroci hitro navadijo eden na drugega. Upam, da res.

< Sporočilo je popravil Jančika -- 5.8.2006 18:56:40 >

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.8.2006 12:20:01   
sašaš
Kje pa ste vse? user posted image  Zgleda, da smo bile vse nekje zunaj za vikend, ko je bilo končno malo lepše vreme. user posted image

Kaj novega? Pri nas nič posebnega, razen tega, da smo sprobali, kako se ponoči bolj malo spi (na srečo je bila samo ena noč taka, zdaj je spet ok - bomo pa videli, kaj nas še čaka). Pa pri previjanju se mi Ela včasih dere kot zverinica, ne vem zakaj. user posted image  Včasih je pa čisto mirna. To imajo user posted image  ene svoje fore...

Zdaj pa grem malo pospravljat pa čakat na sončka, da bova šli lahko ven! user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.8.2006 13:57:33   
kapesanta
ja je res pasalo, tole malce lepše vreme za čez vikend - mi smo šli včeraj popoldne en giro po mestu, da smo kupili tortici za mamo in ata, ker smo bili stari en mesec.
Rok se tudi joka na previjalni, ponavadi takrat, ko ga previjam med podojem, verjetno zato ker ga zbudim al pa ve da še ni vsega dobu in se mu zdi da po nepotrebnem zapravljam čas user posted image .
Mi ponoči super spimo (zaenkrat), čez dan pa kakor kdaj - ima krčke, pa ne vem, al od premalo podrtih kupčkov al pa jaz kaj takšnega jem (mogoče čokolada ali pa mleko).

Jaz že komaj čakam septembra, ko gremo na morje, tolk ga že pogrešam...

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.8.2006 14:54:49   
sašaš
Joj babe, tole sem vam pozabila napisat - smo včeraj zvedeli, da je sestrična noseča. Aha, ok - samo ne ve se še, a bodo user posted image user posted image  ali user posted image user posted image user posted image  - pa prva njuna punčka bo zdaj 4 leta stara. Trojčki!? user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.8.2006 15:24:39   
Jančika_
Saša, kak pa to, da ne vejo, koliko jih bouser posted image ? Trije, he? Meni se zmeša po moje. Čeprav kaj pa češ pol, ko so tu - jih pač popedenaš, a neuser posted image .

Danes je pa tak lep dan, končno sonceuser posted image . Sem spakirala tamala dva in smo bili cel dopoldan zunaj. Ampak ženske - preden spedenam sebe in oba mulca, je skor že cajt za domov it. Jao, se bom morala malo bolje organizirati. Gruntam celo, če bi zajtrk kar v mestu jedla, ker za to porabim vsaj pol ure, Vasja pa itak najraje poje štručko kar na poti. Mogoče bom jutri naredila tako, da bomo lahko potem dlje zunaj. Si bom sendvič kupila, Vasji pa štručko.

Saša, če se prav spomnim, si spraševala za vneto učko? Kajetan ima skoz malo zagnojene učke, je kr bogi. Spriram in spiram, pa ni pravega haska. Pediatrinja je rekal, da fiziološka ponavadi pomaga in da je dokazano, da antibiotiki pomagajo le v par procentih več. Tako da mi takrat (star je bil 10 dni) ni dala AB, samo če do posvetovalnice ne bo dobro, jih bo pa verjetno treba dajati.

Danes sem Kajčija peljala k fotografu, da bi ga slikal za dokumente, pa ni bilo nič iz tega, ker ga nikakor nisem mogla zbuditi. Sem ga tresla, ščipala v lička, pa nič. Samo malo je pogledal z enim učemuser posted image . Tako da sem spakirala in šla, kaj pa češ. Pa še Vasji sem morala pol sladoled kupit, ker sem mu objubila, da ga dobi, če bo priden pri forografu (malo pred tem je imel namreč na občini napad histerije in mi ni bilo do tega, da se še enkrat vžgeuser posted image ). In je bil res ful priden.

No ja, še enega napada si pa vseeno nisem prihranila, ker smo se šli potem važit v atijevo službo in ko je bilo treba domov, je bilo spet dretje, ker ati ni šel z nami. Kajtetan je pa celo zadevo mirno prespal...začuda najlažje zaspi, ko se Vasja najbolj dereuser posted image .

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.8.2006 15:27:39   
Jančika_
Aja, to sem vas še hotela vprašat - kako je z vašo čiščo? Ker meni spet teče rdečeuser posted image . Ne vem no, to je že malo tu mač. Sem gledala pri Pušenjaku, pa kao ni panike, samo malo me pa že skrbi. Je bilo že v bistvu konec, zdaj pa spet. Naslednji teden imam pregled, do takrat upam, da bo konec in da ni kaj narobe. Prvih deset dni je bilo ko pri klavcih, materuser posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.8.2006 16:42:08   
sašaš
Dan!user posted image

Jančika, ne vejo še, ker je šele nekaj tednov noseča in se še ne vidi. user posted image

A za uček si probala mleko? Svoje mleko mu not kani, ko ga dojiš. Drugače pa masiraj - iz kota učka navzdol potegni kar z vatirano palčko (na tisti strani pri nosku). Jao, malo čudno sem tole napisala...upam, da zastopiš.user posted image   Elo je to takoj pocajtalo. user posted image

Mi se moramo tudi proti fotografu odpravit. Si ne predstavljam, kako bo pri nas to zgledalo. user posted image  Bi že ta teden lahko k enim na obisk v Savudrijo šibali pa nimamo osebne za žabko. user posted image

Čišča pa zna kar trajat, ja. Pri meni je tudi na vsake toliko že čisto ok, potem pa spet vse rdeče... To je normalno, mi je rekla patronažna. Sploh pa je zame bolje, da moram še nekaj časa vložek imet, ker me lulanje kar matra. user posted image  Se malo bolj smejim ali kihnem...pa je takoj nekaj kapljic prehitro zunaj. user posted image  Bo treba malo bolj keglove delat! user posted image  Pa še nekaj bi vprašala - kako je z britjem tam doli? A se že lahko? Jaz bi se kar (šivana nisem bila), pa mi je nekako čudno - sploh nisem pogledala, kakšno je stanje spodaj (niti v porodnišnici). Pa na trebuhu tudi še nisem ležala - na začetku mi je bilo čudno, zdaj pa zaradi jošk ne morem. user posted image  

Malo trapaste že klobasam, vem, zato raje grem malo pred TV! user posted image  



_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?